Husk meg
Brukernavn
Passord

Christer Arnesen

Bilde av Christer Arnesen
Posisjon Midtbane
Alder 49 år (16.09.1974)
Fødested Tistedalen
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 8
Obligatoriske kamper 133 (122 serie, 11 cup)
Andre klubber Tistedal Turn & Idrettsforening (-1992). I tiden etter FFK: Long Island Rough Riders, USA (2002) Bærum SK (2003), Kvik Halden FK (2004-2007)

Biografi


En bauta gjennom mange tunge år; Christer Arnesen huskes som en de beste og stødigste spillerne under ørkenvandringen på 90-tallet.

Arnesen kom til FFK fra Tistedalen i 1993, men unggutten fikk ingen kamper i sin første sesong. Etter å ha debutert hjemme i 2-2-kampen mot Tynset 4. juni 1994, ble det ytterligere syv kamper for lysluggen i løpet av høstsesongen.

I 1995 etablerte tistedølen seg på laget, og han viste etter hvert en innstilling og arbeidskapasitet som laget sårt hadde savnet. Midtbanemotoren hadde riktignok en evne til å pådra seg både gule og røde kort, men lysluggens kompromissløse spillestil gjorde at stadionpublikummet trykket ham til sitt bryst.

Christer Arnesen i kamp med Kvik-Haldens Tam Thien Tran.
Foto: Trond Thorvaldsen

Joacim Jonsson hadde vært FFKs midtbanesjef under sin tid i FFK, men da svensken dro til Halden etter 1999-sesongen, tok Christer Arnesen over både kommandoen og kapteinsbindet.

Arnesen var FFKs kaptein i 2000 og 2001, men maktet ikke lede laget til opprykk. Han fortsatte på sin side å imponere, og høsten 2001 var både hardtsatsende Kvik Halden og tippeligaklubben Moss FK ute etter å sikre seg midtbaneterrieren. FFK ga derimot klar beskjed om at kapteinen fortsatt var ønsket.

- Vi har gitt et klart inntrykk overfor ham at vi ønsker å beholde ham. Christer har også fått et tilbud av oss
, sa leder i Sportsutvalget, Geir Bakken, til Fredriksstad Blad.

Noen ny kontrakt med FFK ble det derimot ikke. I januar 2002 fikk Christers samboer Linda Ørmen proffkontrakt med amerikanske New York Power, og paret flyttet over dammen. Kort tid etter signerte Christer Arnesen for Long Island Rough Riders på tredje nivå i det amerikanske seriesystemet. Den tidligere FFK-spilleren Scott Middelmass var involvert i å opprette kontakt mellom tistedølen og New York-klubben.

Høsten 2002 var USA-oppholdet over, og i desember prøvespilte Christer Arnesen for ny FFK-kontrakt. På FFKs midtbane spant det nå rundt en sørlending ved navn Roger Risholt, og 16. desember fikk den tidligere FFK-kapteinen beskjed om at han ikke ville bli tilbudt kontrakt med klubben han hadde tjent i åtte år.

- Det er klart jeg er skuffet
, sa Christer Arnesen til Radio Fredrikstad.

Den klubbløse midtbanespilleren rakk derimot ikke å gå arbeidsledig lenge. Allerede 9. januar skrev han under for Bærum SK.

- Jeg hadde tilbud både fra Kvik-Halden, Sarpsborg og Østsiden, men følte selv jeg hadde lyst til å spille på et høyere nivå. Bærum-trener Tor-Ole Skullerud la frem en spennende plan og jeg tror dette skal bli virkelig moro
, sa en forventningsfull Christer Arnesen til Fredriksstad Blad.

Etter ett år i Bærum reiste Christer Arnesen hjem til barndomsbyen og signerte kontrakt med Kvik Halden i 2004. Etter 2007-sesongen la Arnesen opp og gikk inn i Kvik Haldens trenerteam. Han hadde da spilt 97 obligatoriske og scoret 48 seriemål for klubben.

2. juni 2009 ble det klart at han hadde trukket seg som Kviks assistentrener. Samme dag fortalte sportslig leder Lars Morten Nilsen følgende til klubbens hjemmesider:

"Christer klarte nok aldri å svelge at han bare ble tildelt assistentrollen, og har mest sannsynlig derfor valgt å prioritere jobb og andre sysler foran Kvik Halden. Hans oppgaver med blant annet oppfølging av klubbens talenter og å være et bindeledd mellom rekrutt- og A-lag har fungert dårlig."

Dette kunne ikke hovedpersonen la stå motsagt.

- Jeg kan ikke finne meg i å bli behandlet på denne måten. I flere år har jeg gjort mitt beste for Kvik, både som spiller og trener, og så får jeg slike uttalelser som et farvel. Jeg synes det er rart at en sportslig leder kan opptre slik, og med sånn ordbruk, fortalte Christer Arnesen til Halden Arbeiderblad 4. juni 2009.

To ganger har Christer Arnesen vunnet "Sølvballen", Haldens prestisjetunge pris til byens beste fotballspiller.

Christer Arnesen huskes som en bunnsolid spiller og en ledertype. Are Bye skriver følgende i "Ti år i ørkenen":

"Christer var lagets ubestridte kaptein og midtbaneanker. En teknisk og tøff spilletype som mange garvede tribuneslitere sammenlignet med Roar Johansen. Lenge så det ut til at FFK ikke maktet å vinne uten Christer på banen."

Av yrke er Christer Arnesen fengselsbetjent.

Christers storebror Jon André Arnesen spilte fire kamper for FFK i 1999.

Tiden i FFK:
123 kamper på nivå 3 (1994-2001)
19 mål på nivå 3 (1994-2001)

Oppdatert: 9. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340