Husk meg
Brukernavn
Passord

Jon Forsberg

Bilde av Jon Forsberg
Posisjon Forsvar
Alder 52 år (11.08.1971)
Fødested Fredrikstad
Høyde 174 cm
Vekt 73 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 10
Obligatoriske kamper 186 (165 serie, 21 cup)
Andre klubber Trosvik IF (1992), Coleraine FC, Nord-Irland (1996-97). I tiden etter FFK: Sparta Sarpsborg (2002-05)

Biografi

Jon Forsberg var en av FFKs mest lojale spillere gjennom mørketiden i 2. divisjon.

Juniorspiller Forsberg ble hentet opp i A-stallen i 1991 og fikk sin debut samme år. Han måtte derimot vente til 1993 før han klarte å etablere seg på laget, men derfra og fram til 2001 var han en av klubbens bærebjelker. I sin tid i FFK vekslet han mellom å spille høyre back og høyre kant.

I løpet av sine år i FFK opplevde Jon Forsberg alt av opp- og nedturer som 2. divisjonsspill kan føre med seg. At et tilsynelatende sikkert opprykk ble rotet bort på høsten var et stadig tilbakevendende tema. Følgende sketsj fra Atle Jensen og Pål Nielsens "Tre Kæll" er gjengitt i Are Byes bok "Ti år i ørkenen" og illustrerer den gjengse oppfattelsen av hvordan "sommerformen" ble holdt ved like:

"I en hjemmekamp på stadion hadde Jon Forsberg fått en smell, og lysluggen ble sittende utenfor banen med is på foten. Denne varme sommerdagen var det som vanlig lite folk på stadion, og alle tribunesamtaler kunne høres godt. Sketsjens klimaks kommer i det en oppgitt tilskuer etter sigende skal ha ropt: "Men hvor har det blitt av Forsberg".
Brøkdelen av et sekund senere kommer svaret fra en helt annen kant av tribunen: "Han sitter på Mets og holder av bord"."

I januar 2001 flyttet Jon Forsberg til Kjelsås i Oslo. Han trente en periode med Skeid, men FFK nektet å gi slipp på ham.

NRKs Jon Herwig Carlsen sang bursdagssang for
Jon Forsberg på Føyka Stadion.

Sesongen 2001 ble også preget av intern uro. Til hjemmekampen mot Stabæk II i august ble fem spillere; Tom Hammerborg, Anders Østli, Jørgen Pettersen, André Andersen og Jon Hermansen, utestengt fordi de hadde brutt klubbens disiplinærreglement om totalt alkoholavhold de siste 48 timer før kamp under 30-årsdagen til Jon Forsberg. Klubben nøyde seg med denne straffen, og så seg ferdig med saken etter kampen som FFK for øvrig vant 2-1.

"Bryggepromenaden er et populært sted for byens befolkning. Jon Forsberg kunne kanskje valgt en mer usjenert plass til sin 30-års feiring"
, kommenterte Fredriksstad Blad tørt.

Det var flere som markerte Forsbergs 30-årsdag. 11. august spilte FFK borte mot Asker og vant 3-1. Speaker på Føyka Stadion var NRKs Jon Herwig Carlsen. Da Forsberg kom joggende ut i pausen, dro Herwig Carlsen i gang en unison "Happy birthday to you".

Glenn Rostad benyttet 2001-sesongen til å renske opp i stallen for å rydde opp i den rådende kulturen og få inn nye ansikter. Etter sesongslutt ble populære spillere som Christer Arnesen, André Andersen, Jon Hermansen, Hjalmar Johansen, Jon Forsberg alle bedt om å finne seg nye arbeidsgivere.

- Jeg synes det er fælt at man skal bryte opp laget på en slik måte. Det er ikke klokt å kvitte seg med så mange av de lokale guttene
, var kommentaren til en skuffet Jon Forsberg.

Som så mange andre tidligere FFKere, dro Jon Forsberg videre for å prøve lykken i Sparta Sarpsborg. Her ble han i fire sesonger før han trappet ned før 2006-sesongen.

- Hvem er den beste spilleren du har spilt sammen med gjennom disse årene?, spurte Fredriksstad Blad i september 2001
- Atle Kristoffersen var en spiller med mange kvaliteter. Andy Kilner pøste jo inn en masse mål, men på forsvarssiden holder jeg en knapp på Hjalmar Johansen og «Jocke» Jonsson, fortalte Jon Forsberg.

Oppdatert: 1. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3