Husk meg
Brukernavn
Passord

Lars Petter Hansen

Bilde av Lars Petter Hansen
Posisjon Angrep
Alder 49 år (16.12.1974)
Fødested Fredrikstad
Høyde 187 cm
Vekt 95 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 6
Obligatoriske kamper 147 (132 serie, 15 cup)
Andre klubber Råde IL (-1997). I tiden etter FFK: Bærum SK (2003), FK Tønsberg (2004-06), Arendal FK (2006), Lisleby FK (2007), Østsiden IL (2008), Gresvik IF (2008), FK Sparta Sarpsborg (2009-)

Biografi

Kompromissløs og kontroversiell, Lars Petter "Biffen" Hansen var en spiller det var vanskelig å holde seg likegyldig til.

Ti nye spillere ble hentet inn til 1998-sesongen. En av dem var Rådes tanksenter Lars Petter Hansen. Hansen sto også med et tilbud fra Moss, men valgte spill i FFK for å fortsette i jobben ved McDonald's i Nygaardsgaten.

Hansen ble FFK toppscorer i både 1998 (11), 1999 (9) og 2001 (9), men det var først da han havnet i tospann med en svensk nykommer ved navn Markus Ringberg det virkelig løsnet for "Biffen".

Lars Petter Hansen har akkurat satt inn 2-0 borte mot Ski 27. april
2002. FFK vant kampen 3-0. Foto: Geir A. Carlsson

Allerede i første seriekamp, hjemme mot Elverum scoret duoen tre av FFKs fire mål (kampen endte 4-2), og utover i sesongen terroriserte Hansen og Ringberg de fleste forsvar de møtte. FFK scoret utrolige 99 mål denne sesongen, og Lars Petter Hansen og Markus Ringberg delte toppscorertittelen i 2. divisjon med 31 scoringer hver.

Knut Torbjørn Eggen skal ha mye av æren for Lars Petter Hansens enestående sesong i 2002. Sine første år i FFK-trøya hadde den tidligere Rådespilleren tilbragt på kanten. Man kan si mye om "Biffen", men noen ving var han ikke. Det var først da Eggen plasserte ham som midtspiss at Hansen fikk en ny vår.

- Min aller første tanke da jeg tok over i FFK var at Lars Petter skulle spille midtspiss. Det er der hans kvaliteter kommer til rett og det er der han er absolutt best, røpet Eggen senere.

Lars Petter Hansen hadde en av sine største dager i FFK-trøya da Rosenborg kom på besøk til treningskamp på Stadion tirsdag 16. juli 2002. At det var to divisjoner mellom lagene kunne ingen av de 3.200 fremmøtte se. FFK bydde opp til fest, og best av alle var "LP" Hansen. Han scoret tre mål, og tidvis herjet med RBKs Erik Hoftun i kampen som til slutt endte 4-4.

- Han var veldig god. Flink på hodet, rask og sterk i kroppen. En fin spisstype det er vanskelig å møte, oppsumerte Hoftun til Fredriksstad Blad etter kampen.

"Biffen" var den naturlige makkeren til Markus Ringberg da FFK tok fatt på sin første sesong i 1. divisjon på elleve år, men etter hvert begynte det å gå tyngre for kraftspissen. På de tretten første kampene ble det bare fem mål, og i løpet av sommeren ble det spekulert i et klubbskifte. Etter å ha startet kun 13 av 20 kamper, ble han i slutten av august 2003 leid ut til avdelingskollega Bærum.

Lars Petter Hansens første kamp for Bærum var mot Pål André
Czwartek og FFK 7. september 2003. Kampen endte 1-1.

Første kamp for sin nye klubb var mot nettopp FFK på Nadderud, og de mange tilreisende fra Plankebyen hyllet den gamle helten med stående applaus da han ble presentert i Bærumdrakt. Kampen endte for øvrig 1-1 uten at "Biffen" kom på scoringslista.

- Det var litt merkelig å spile i denne drakta, men den er fin den. Like fin som FFK-drakta
, gliste en gulkledd Lars Petter Hansen etter kampen og sendte avgårde et spark til gamleklubben.

Bærum rykket ned i 2. divisjon i 2003 mens aristokraten tok det endelige steget opp i eliteserien. Dermed ble det både opp- og nedrykk for Lars Petter Hansen. Etter sesongslutt var han innstilt på å vende tilbake til FFK for å kjempe om en spissplass, men fikk beskjed fra ledelsen om at han ikke inngikk i klubbens videre planer.

- Slik det ser ut nå, så vil han ikke få spille fast hos oss. Lars-Petter trenger trygghet og vi jobber nå med en best mulig løsning for ham
, fortalte Knut Torbjørn Eggen til Fredriksstad Blad 2. mars 2004.

I midten av april ble Lars Petter Hansen fristilt fra sin kontrakt med FFK. og kort tid etter skrev han under en toårskontrakt med FK Tønsberg.

- Det virket som om Knut Torbjørn Eggen ikke satset på meg. I fjor ble jeg byttet ut nesten uansett hva som skjedde. Og den samme situasjonen hadde jeg ikke lyst til å havne i nå. Derfor valgte jeg å forlate FFK. Det var min egen avgjørelse, men jeg følte at tilliten fra treneren ikke var tilstede
, sa hovedpersonen da overgangen var klar.

"LP" leverte en kanonsesong i sitt første år i Tønsbergdrakta, og sørget for 21 seriemål på 26 kamper. Ved sesongslutt kunne Tønsberg feire opprykk til 1. divisjon, Lars Petter Hansens tredje opprykk på like mange år. Ti scoringer i 2005 kunne derimot ikke hindre laget fra å rykke rett ned igjen, og i august 2006 ble Lars Petter Hansen leid ut til 3. divisjonslaget Arendal.

I 2007 vendte spissen tilbake til fødebyen og tok en sesong i Lisleby. Etter et mislykket opphold i Østsiden våren 2008, valgte Lars Petter Hansen i august å gå til 4. divisjonsklubben Gressvik.

Før 2009-sesongen gikk Lars Petter Hansen til hardtsatsende FK Sparta Sarpsborg.

Lars Petter Hansen gjorde et uslettelig inntrykk i løpet av sine seks år i FFK. Spillet hans varierte fra det geniale til det miserable, og mange en gang ble tilskuerne i Klokkesvingen ofre for en dårlig innstilt skuddfot. Noen sprinter var den neste hundre kilo tunge spissen ikke, men han kunne oppnå en oppsiktsvekkende høy fart om han fikk noen meters forsprang. 

Hansens temperament var et stadig tilbakevennende tema. "Biffens" olme blikk til linjemenn som avvinket ham for offside ble etter hvert noe av et varemerke, og han gikk ikke av veien for å gi både med- og motspillere en kraftsalve.

Også utenfor banen skapte Hansens temperament overskrifter. I begynnelsen av oktober 2000 ble Fredriksstad Blad-journalist Vidar Henriksen slått ned på utestedet XO i Fredrikstad sentrum av Lars Petter Hansen.

- Plutselig kom spissen på laget, Lars Petter Hansen, mot meg. Jeg rekker ut hånden for å hilse. Men i stedet får jeg et slag i brystregionen. Han sier ingenting. Når jeg får slaget, går jeg rett inn i veggen. Jeg fikk meg en skikkelig smell i hodet. Idet jeg kommer meg opp igjen, får jeg et nytt slag - og ryker borti kjæresten min, slik at hun også får seg en smell i hodet
, fortalte Henriksen til VG.

- Jeg har ingen god forklaring på hva som skjedde. Inne på XO fikk jeg noe i øynene, slik at jeg ikke så noen ting, og ble fryktelig redd. Jeg vet ikke hva det var, kanskje tåregass, forklarte Lars Petter Hansen til Fredriksstad Blad.
- Da jeg kunne se igjen sto Vidar foran meg. Jeg må ha trodd det var han som hadde gjort meg noe, og reagerte vel nærmest for å forsvare meg. Jeg mener jeg bare dyttet, men husker ikke klart annet enn at jeg var fryktelig redd.

Saken ble slått stort opp i lokalavisene og havnet også på forsiden av VG. Etter et oppklaringsmøte de to i mellom valgte Henriksen å ikke anmelde Hansen.

Oppdatert: 3. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3