Husk meg
Brukernavn
Passord

Jon Hermansen

Bilde av Jon Hermansen
Posisjon Midtbane
Alder 49 år (13.11.1974)
Fødested Fredrikstad
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 10
Obligatoriske kamper 163 (147 serie, 16 cup)
Andre klubber I tiden etter FFK: Sarpsborg FK (2002-05), Gresvik IF (2005), Trosvik IF (2006-)

Biografi


Jon Hermansen var en trofast midtbanesliter gjennom mange tunge 2. divisjonsår.

Hermansen var lenge regnet som et av distriktets største talenter og fikk sine første av i alt fem guttelandslagskamper som 15-åring i 1990. Samme år ble han kretsmester med FFKs guttelag i 1990 etter å ha vært med på å slå Moss 2-0 i finalen.

I 1992 ble han hentet opp i FFKs A-stall og fikk totalt fire seriekamper for aristokraten som samme år rykket ned til 2. divisjon for første gang i klubbens historie.

Året etter var nå 18 år gamle Jon Hermansen etablert på A-laget, og de neste ni sesongen var han fast inventar på FFKs midtbane. FFK maktet aldri å ta steget ut av jammerdalen den befant seg i i løpet av alle disse årene, men "Herman" forble lojal mot moderklubben.

2001-sesongen skulle bli den siste i FFK-trøye for Jon Hermansen og skulle bli dramatisk på alle måter. Til hjemmekampen mot Stabæk II i august ble fem spillere, Hermansen, Tom Hammerborg, Anders Østli, Jørgen Pettersen og André Andersen utestengt fordi de hadde brutt klubbens disiplinærreglement om totalt alkoholavhold de siste 48 timer før kamp under 30-årsdagen til Jon Forsberg. Klubben nøyde seg med denne straffen, og så seg ferdig med saken etter kampen som FFK for øvrig vant 2-1.

"Bryggepromenaden er et populært sted for byens befolkning. Jon Forsberg kunne kanskje valgt en mer usjenert plass til sin 30-års feiring"
, kommenterte Fredriksstad Blad tørt.

Glenn Rostad benyttet for øvrig sesongen til å renske opp i stallen for å rydde opp i den rådende kulturen og få inn nye ansikter. Populære spillere som Christer Arnesen, Jon Forsberg, André Andersen, Jon Hermansen og Hjalmar Johansen ble alle bedt om å finne seg nye arbeidsgivere. Etter siste hjemmekamp, som endte med 0-4-tap for Nybergsund, sa Jon Forsberg følgende til Fredriksstad Blads Are Bye:

- Jeg tror ikke ledelsen vet hva de gjør. Å få tak i slike typer som "Herman", André, og Christer er ikke gjort over natta. Det er de som bygger miljøet i klubben.

Østsiden IL stor klare til å sikre seg Jon Hermansen, men 26-åringen valgte i stedet 3. divisjonsklubben Sarpsborg.

- Jeg trenger et miljøskifte, fortalte "Herman" til Fredriksstad Blad 9. oktober 2001.
- Jeg er 26 år gammel og har fremdeles noen år foran meg på banen. Samtalene jeg har hatt med Kai-Erik Herlovsen som skal trene laget har også vært positive. Det blir sikkert litt spesielt å kjøpe seg en pølse med brød å sette seg på Fredrikstad stadion for å se FFK spille.

Jon Hermansen ble i Sarpsborg i tre og en halv sesong før han høsten 2005 hadde et lite opphold i Gresvik. I 2006 tok han og en annen tidligere FFK-spiller, Andreas G. Olsen, over som spillende trenere i Trosvik.

Til daglig jobber Hermansen ved Fredrikstad Transport og Spedisjon AS.

Jons far Jan Hermansen ble Norgesmester med FFK i 1966.

Les mer om John Hermansen:
NFF

Oppdatert: 11. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340