Husk meg
Brukernavn
Passord

Stian Dagfinn Johnsen

Bilde av Stian Dagfinn Johnsen
Posisjon Midtbane
Alder 42 år (01.11.1981)
Fødested Beisfjord i Nordland
Høyde 183 cm
Vekt 75 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 5
Obligatoriske kamper 91 (81 serie, 10 cup)
Andre klubber Beisfjord IL (-2000). I tiden etter FFK: Aalesund FK (2005-06), FK Haugesund (2006-08), Mjølner FK (2008-)

Biografi


Narvikgutten Stian Dagfinn Johnsen kom til FFK rett før serieslutt i 2000 fra 3. divisjonsklubben Beisfjord IL. Da kunne han allerede se tilbake på et treningsopphold i italiense Udinese. Johnsen flyttet først og fremst sørover for å studere ved Høgskolen i Halden, men det tok ikke lang tid før han ble en viktig brikke for rødbuksene.

Noen stor idrettsfamilie kunne ikke FFKs nyervervelse skryte på seg å komme fra.

- Faren min Heidar var bra til å kaste melkespann, men ho mamma Edel hekler for det meste, fortalte han Fredriksstad Blad med et smil i 2002.

Den 19-årige teknikeren etablerte seg raskt på venstrekanten, og spilte seg inn i FFK-supporternes hjerter i løpet av 2001-sesongen med sine mange dribleraid. I 4-0-seieren hjemme mot Ullern scoret han to mål og ble behørig hyllet etter kampen.

Stian Johnsen i kjent stil. Foto: Geir A. Carlsson

- Jeg visste at fotball betyr mye for folk i denne byen, så det er morsomt å være midt oppe i det, smilte en fornøyd lynving til Fredriksstad Blad.
- I fjor spilte jeg 3. divisjonsfotball. Der var det ikke mange som kom for å se oss. Jeg angrer ikke over at jeg dro til Fredrikstad. Denne byen er helt topp.

Status etter Stian Johnsens første hele sesong i FFK-trøya var spill i 25 av 26 kamper og fem mål.

I august 2001 skrev han under en ny kontrakt som bandt ham til FFK ut 2002.

Nordlendingen takket for tilliten med å fortsett storspillet i jubelsesongen 2002. 15. september var han en av banens dominerende spillere og scoret ett mål da Kvik/Halden ble knust 7-1 på Stadion i seriefinalen.

I løpet av sommeren snuste eliteserieklubben Vålerenga på FFKs stortalent, men Stian Johnsen valgte nok en gang å takke ja til en ny ettårskontrakt med rødbuksene.

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg stortrives i byen og i FFK. Å få trene under Eggen har vært bra og jeg håper å få gjøre det også i fremtiden, fortalte han pressen i september 2002.

FFK sikret opprykket til 1. divisjon med 1-0 hjemme over Stabæk 2 30. september, men for Stian Johnsen ble kampen en nedtur. I en duell røk han korsbåndet og måtte opereres. Deretter bar det hjem til Narvik for en flere måneder lang opptrening.

På grunn av skaden misset han seriepremieren i 2003, men allerede i 2. serierunde fikk han noen minutter på slutten da FFK tapte 1-2 borte for Raufoss. Sesongen ble langt på vei ødelagt av nye skader, men venstrekanten var allikevel på banen i 15 av 30 kamper. Året ble som kjent kronet med et nytt opprykk, og før møtet med Tippeligaen takket Stian Johnsen ja til enda en ny ettårskontrakt.

En skadefri nordlending hadde Knut Torbjørn Eggens tillit i innledningen av FFKs første sesong i Tippeligaen, men etter hvert gikk det tyngre for driblefanten. Flere forsterkninger kom inn i løpet av sommeren, og Stian Johnsen ble henvist til benken. Han fikk allikevel flere innhopp i løpet av høsten, og var med på å bidra til at rødbuksene sensasjonelt berget plassen i toppserien.

Flere klubber, blant annet Aalesund, var ute etter å sikre seg den kontraktsløse spilleren ved sesongslutt, men til tross for lite spilletid skrev han under en ny toårskontrakt med FFK.

Nyansatt hovedtrener Egil "Drillo" Olsen hadde derimot ikke all verdens tro på den spebygde venstrekanten, og i mars 2005 fikk han beskjed om at han kunne se seg om etter en ny klubb om han ønsket det. "Drillo" var også klar på at FFK kom til å hente inn nye spillere for å forsterke midtbanen.

Aalesund FK var trenet av Stian Johnsens sambygding Ivar Morten Nordmark som lenge hadde ønsket seg FFK-spilleren. Rett før overgangsvinduet stengte våren 2005 takket Stian Johnsen ja til sunmørslaget.

Oppholdet i AAFK ble derimot ingen suksess, og sommeren 2006 gikk ferden videre til FK Haugesund. I 2007 var Stian Johnsen med på å spille 1. divisjonsklubben fram til en sensasjonell cupfinale, men måtte se seg slått med 2-0 av Lillestrøm.

Sommeren 2008 var nordlendingen i forhandlinger med FKH om å forlenge kontrakten, men partene ble ikke enige om betingelsene. I stedet valgte Narvikgutten å vende hjem til barndomsbyen og skrive under for 3. divisjonsklubben Mjølner FK.

I tillegg til å studere ved Høgskolen i Halden, jobbet Stian Johnsen i FFKs supporterbutikk Aristokraten i sin tid i plankebyen.

Oppdatert: 18. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340