Husk meg
Brukernavn
Passord

33 Roger Risholt

Bilde av Roger Risholt
Posisjon Midtbane
Alder 45 år (10.04.1979)
Fødested Arendal
Høyde 178 cm
Vekt 73 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 31.12.2016
Sesonger på a-lag 7
Obligatoriske kamper 122 (110 serie, 9 cup, 3 kvalik)
Andre klubber FK Arendal, Øyestad IF, FK Jerv, IK Start (2000-01). I tiden etter FFK: AGF Aarhus (Danmark) (2005-06), BK Häcken (Sverige) (2006-07), Tromsø IL (2007-08), Kongsvinger IL Toppfotball (2009-2010), GIF Sundsvall (Sverige) (2011-2013), Kristiansund (2013), Sandefjord (2014-2015)

Biografi


Om Markus Ringberg er spilleren som står som selve symbolet på oppturen FFK opplevde under Knut Torbjørn Eggen, kan Roger Risholt være en god nummer to. Arendalgutten vil alltid ha en spesiell posisjon i Fredrikstad etter to perioder i klubben.

Roger Risholt startet sin fotballkarriere i FK Arendal. Her spilte lille Roger sammen med  tvillingbroren Kai. Det fortelles at brødrene Risholt hadde en tendens til å bli sutrete når de ble tacklet, men til gjengjeld tok de igjen med en frisk bruk av banneord. Stemningen brødrene i mellom var heller ikke god, den var faktisk så dårlig at Kai og Roger måtte gå i forskjellige klasser.

Vi konkurrerte om alle ting da vi var små. Hvem som kunne hoppe høyst, løpe fortest og kaste lengst. Ingen av oss ville tape, fortalte Roger senere Fredriksstad Blad.

Etter opphold i Øyestad IF fra Nedenes i Arendal og Grimstadklubben FK Jerv ble Roger Risholt sommeren 2000 snappet opp av Sørlandets største klubb, IK Start.

– Det var utrolig for en gutt som er vokst opp med å bygge gjenstander med Start-emblem på sløyden.

Han fikk sin tippeligadebut 13. august 2000 da Start spilte 3-3 borte mot Molde. Risholt kom til et Start-lag som kjempet i motbakke, og selv om han fikk fem kamper i 2000 kunne han ikke hindre at Start rykket ned fra Tippeligaen.

Året 2001 skulle ble turbulent for Roger Risholt. Han spilte 14 kamper for Start, men kun fire av disse fra start. Han scoret også to mål, blant annet kampens eneste mål borte mot Byåsen 28. oktober. 1-0-seieren gjorde at Start rykket opp igjen til Tippeligaen, og Roger Risholt ble hyllet som den største helten.

Risholt hadde derimot kommet på kant med trener Jan Halvor Halvorsen, og kort etter sesongslutt ble han erklært uønsket i klubben.

– Jeg hadde ett år igjen av min kontrakt og fikk signaler på at de kom til å satse på meg. To dager etter at Start rykket opp fikk jeg beskjed om at jeg ikke var ønsket lenger. Jeg har aldri vært så langt nede i hele mitt liv.

I januar 2002 kom Risholt og Start, med bistand av daværende NISO-leder Morgan Andersen, til enighet om en økonomisk sluttpakke.

Midtbanekrigeren slapp derimot å gå arbeidsledig lenge, og det var flere klubber som var ute etter å sikre seg signaturen hans. Våren 2002 var Risholt på prøvespill for den skotske St. Johnstone. Selv om han scoret et kjempemål fra 30 meter holdt det ikke til kontrakt.

Ørn/Horten kastet seg også inn i kampen om Roger Risholt, men han valgte til slutt å skrive under for hardtsatsende Fredrikstad Fotballklubb. FFK hadde sydd sammen en pakke som innebar et godt økonomisk tilbud og en deltidsjobb. Det var godt nok for Roger Risholt som skrev under en toårskontrakt.

Sørlendingen ble en umiddelbar hit i FFK. Han ble raskt fast inventar på sentral midtbane, og ble snart en publikumsyndling med sine mange løp og knallharde taklinger. Risholt spilte 24 av sesongens 26 kamper og scoret to mål dette året hvor FFK lekte seg gjennom 2. divisjon. De to målene kom i løpet av 30 sekunder da Risholt på egenhånd snudde 1-2 til 3-2-seier i hjemmekampen mot Lillehammer 18. august.

Storspillet fortsatte i Adeccoligaen året etter. Risholt var på banen i 26 av 30 kamper og scoret syv mål i det som etter hvert ble nok en jubelsesong.  Sommeren 2003 var Brann ute etter å sikre seg Risholt, men sørlendingen skrev i stedet under en ny treårskontrakt med FFK.

Arendalgutten hadde så vidt snust på tippeligaspill med Start i 2000, men i 2004 skulle han få sitt definitive gjennombrudd på landets øverste nivå. Selv om et FFK-lag i motbakke i løpet av sommeren hentet inn tunge forsterkninger som Dagfinn Enerly, beholdt Risholt sin midtbaneplass og forsvarte den med stil.

Søndag 1. august scoret han 1-0-målet hjemme mot Molde, et mål det fortsatt går gjetord om på Fredrikstad Stadion. Risholt fikk ballen rett etter avspark i 1. omgang, driblet av et halvt Moldelag, forserte til ca. 20 meter og skjøt ballen i bue over en hjelpeløs MFK-keeper. På klokken sto det 13 sekunder, et av de raskeste målene på Stadion i nyere tid.

Totalt spilte han 25 kamper og scoret 4 mål i 2004. Risholt var dermed sterk delaktig i at FFK på nærmest mirakuløst vis berget plassen i Tippeligaen.

Roger Risholt satt en av to straffer mot Lyn i serieåpningen
i 2005. Det holdt til ett poeng, og Simen Brenne og
Øyvind Hoås er fornøyde. Foto: Geir A. Carlsson.

Som første FFKer siden Per Egil Ahlsen var reserve i oktober 1986, ble Roger Risholt tatt ut på det norske landslaget som skulle på turné i Midtøsten i januar 2005. At laget kun besto av hjemlige spillere betydde ikke så mye. Risholt fikk sin debut i 1-1-kampen mot Kuwait 21. januar, og fikk også innhopp mot Bahrain (1-0 til Norge) og Jordan (0-0).

Deretter gikk det tyngre for Risholt i FFK-trøya. Han kom snart på kant med lagets nye trener Egil Olsen, og etter å ha spilt åtte kamper i løpet av sesongen ble han fristilt fra sin kontrakt sommeren 2005. Dette falt mange supportere tungt for brystet.

– Jeg hå­pet å ta enda et steg vi­de­re i kar­rie­ren, men tok to til­ba­ke i ste­det. Jeg lik­te ikke spil­le­sti­len til

Fred­rik­stad under Drillo.


Risholt hadde heller ikke mye pent å si om FFKs direktør Arve Mokkelbost.

Vi var et godt lag i fjor, og hadde den beste høstsesongen av alle klubbene. Så hentet man plutselig inn Drillo og en direktør som lukket FFK helt. Vi hadde det bra sosialt, humøret var på plass og klubben var preget av åpenhet. Det endret seg totalt.

FFK var i utgangspunktet enige om en overgang med Risholts gamle klubb Start, men i stedet gikk ferden videre til danske AGF Århus hvor han spilte 20 kamper og scoret ett mål i løpet av sesongen 2005/06. Etter et år i Danmark gikk Risholt til Gøteborgklubben BK Häcken hvor det ble 21 kamper og to mål. Høsten 2007 gikk turen tilbake til Norge hvor han skrev under en toårskontrakt med Tromsø IL.

Oppholdet i ishavsbyen ble ingen suksess, og etter lite spilletid gikk Roger Risholt til Tom Nordlies Kongsvinger før 2009-sesongen. Her ble han igjen lagkamerat med tvillingbroren Kai.

I august 2010 var FFK på jakt etter en spiller som kunne bekle den defensive midtbanerollen mens laget jaget opprykk til Adeccoligaen. Roger Risholt hadde gjort sine saker bra i Kongsvinger og etter hvert tatt over kapteinsbindet, men på grunn av økonomiske problemer slapp KIL sørlendingen tilbake til gamleklubben. Noen timer før overgangsvinduet stengte 31. august 2010 skrev midtbanekrigeren under en kontrakt med FFK ut sesongen. Det var duket for et meget gledelig gjensyn i på Fredrikstad Stadion.

Returen til gamleklubben startet med scoring i hjemmedebuten og ble kronet med opprykk etter kvalifiseringsspill mot Hønefoss, men en skuffet Risholt måtte konstatere at han likevel ikke ble tilbudt forlenget kontrakt.

22 juli 2015, ble Risholt igjen overraskende presentert som ny spiller for klubben. Han hadde i mellomtiden vært med på å spille Sandefjord opp i Tippeligaen og var nå klar for å rykke opp med FFK for fjerde gang.

At Roger Risholt fortsatt har en høy stjerne i plankebyen er hevet over en hver tvil. Tidligere leder for Plankehaugen, Jon Syversen, satte 1. desember 2007 opp sitt drømmelag bestående av FFK-spillere fra 2002 til 2007. Sentralt på midten hadde han plassert Roger Risholt:

– Kunne i perioder oppleves som en strikkmotor på banen, men også i en uvanlig liggestilling i sofaen på den gamle Aristokraten-butikken. Fornøyelig fyr.

Totalt har Roger Risholt tre kamper for U17 og tre for A-landslaget.

Les mer om Roger Risholt:
Wikipedia
ffksupporter.net: Han er steintøff Roger, ja, Roger er vår!

Oppdatert: 22. juli 2015

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340