Husk meg
Brukernavn
Passord

Sulemane Sane

Bilde av Sulemane Sane
Posisjon Angrep
Alder 46 år (15.06.1978)
Nasjonalitet GH Ghana
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 4 (4 serie)

Biografi


1997 ble et turbulent år for FFK. Sesongen ble preget av variable resultater og internt bråk. Det hele toppet seg da trener Alf Gustavsen fikk sparken i august. Saken endte i retten, og Gustavsen tapte på alle punkter.

En av sakene som gjorde at Gustavsen kom på kant med resten av klubbledelsen var beslutningen om å hente ghaneseren Sulemane Sane.
19-åringen ble hentet fra Ghana i august 1997 og ble lansert med brask og bram som FFKs nye superspiss.

- Jeg har alltid vært et talent og jeg håper talentet slår ut for fullt i FFK
, erklærte han til Fredriksstad Blad.

Det gjorde det ikke. Han debuterte hjemme mot Frigg 25. august, men huskes best for sin elleville feiring etter at han skaffet straffe hjemme mot Skjetten. Etter fire kamper og ingen mål ble han plassert på flyet tilbake til Ghana.

Det kan sikkert være mange grunner til at stakkars Sulemane Sane ikke ble noen hit i FFK. Integrering var for eksempel ikke noe man prioriterte høyt. 

- Vi har bedt Ronny Swendsen ta seg litt av ham. Ronny går skadet for tiden
, uttalte sportslig leder Terje Humlekjær.

Men det som gjorde saken ekstra spesiell var at ingen i klubbens ledelse ville vedkjenne seg at de hadde hentet spilleren. Alf Gustavsen hevdet at han aldri ble informert om at Sane skulle komme til FFK. Henning Forsberg og Terje Humlekjær hevdet på sin side at Gustavsen hadde blitt "informert på hjørnet utenfor Stadion i juni eller juli". Saken ble dermed kjent som "Informert på hjørnet"- saken og rullet videre til partene som nevnt møttes i retten.

Oppdatert: 19. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340