Husk meg
Brukernavn
Passord

Morten Simensen

Bilde av Morten Simensen
Posisjon Midtbane
Alder 50 år (24.11.1973)
Fødested Lisleby
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 5
Obligatoriske kamper 101 (89 serie, 12 cup)
Andre klubber Lisleby FK (-1995). I tiden etter FFK: Lisleby FK (2000-)

Biografi


Det var ikke mye aristokratisk over FFK da Morten Simensen kom til klubben i 1995. Tre år tidligere hadde klubben rykket ned i 2. divisjon, og den tidligere Lisleby-spilleren kom til en klubb uten selvtillit.

En skjeggete Morten Simensen fikk mye oppmerksomhet
i løpet av 1998-sesongen. Her gir han Joacim Jonsson en klem.
Foto: Geir A. Carlsson.

Simensen viste seg raskt som en nyttig tilvekst og tok umiddelbart en plass på laget.

I de påfølgende sesongen fulgte den ene nedturen den andre, men til 1998-sesongen var midtbanespilleren skråsikker på at FFK kom til å rykke opp. Han nektet i hvert fall å klippe skjegget før opprykket var sikret, men da avdelingsseieren røk på målforskjell, måtte han krype til korset og finne fram barberhøvelen.

Morten Simensen leverte fem gode sesonger i FFK, og ble klubbens toppscorer i 1996 og 1997.

Det kom derfor overraskende på mange at han i 1999 fikk beskjed av klubbledelsen om at han var ferdig som A-lagsspiller.

Lysluggen vendte dermed tilbake til gamleklubben Lisleby hvor han leverte en strålende sesong i 2000. I august 2001 sendte FFK brev til Lisleby med forespørsel om Morten Simensen kunne tenke seg å komme tilbake i rød/hvit drakt. Hovedpersonen selv var avventende til et comeback for rødbuksene.

- Jeg vet faktisk ikke. Da jeg forlot klubben for to år siden, fikk jeg beskjed om at de ikke regnet meg som en A-lagsspiller. Avskjeden den gang satte jeg ikke så stor pris på, fortalte han Fredriksstad Blad.

En lang rekke klubber var ute etter å sikre seg den formsterke Lislebyspilleren, men etter en samtale med nyansatt FFK-trener Knut Torbjørn Eggen valgte han å komme på prøvespill i FFK i januar 2002. Morten Simensen imponerte i de treningskampene han fikk spille, og i midten av januar tilbød FFK ham ny kontrakt. Etter noen dagers betenkningstid valgte Morten Simensen å takke nei til tilbudet og fortsette i Lisleby.

Årene gikk og "Mr. Lisleby" ble på Sentralidrettsanlegget. I 2007 møttes FFK og Lisleby i 1. runde i cupen, og Morten Simensen hadde ingen problemer med at proffene i gamleklubben vant 5-0.

- Dette skulle være en positiv opplevelse for oss, og det ble det. Selv om vi tapte. Vi var gode i 1. omgang og hadde de største sjansene da. Men da FFK scoret 2-0 og 3-0 i 2. omgang, gikk luften ut av oss. Det var naturlig, sa midtbanespiller til f-b.no etter kampen.

Før 2009-sesongen mistet Lisleby nesten en hel førsteellever, men evigunge Morten Simensen gikk på en ny sesong for å sørge for at klubben ikke rykket ned.

Oppdatert: 24. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3