Husk meg
Brukernavn
Passord

Pål Pettersen

Bilde av Pål Pettersen
Posisjon Forsvar
Alder 55 år (08.04.1969)
Fødested Selbak
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 8
Obligatoriske kamper 151 (132 serie, 19 cup)
Andre klubber Selbak TIF (1989-91). I tiden etter FFK: Begby IL, Selbak TIF

Biografi


Trofast forsvarssliter gjennom seks av FFKs tyngste sesonger.

Pål Pettersen hadde spilt hele karrieren i Selbak da han ble hentet til FFK som 23-åring i 1992.

Samme år rykket den gamle aristokraten for første gang ned til 2. divisjon, men Pettersen ble med klubben ned og etablerte seg etter hvert som en av FFK-forsvarets viktigste brikker. Han ga alltid 100% og var en ren og ærlig spiller.

Pål Pettersen spilte for det meste midtstopper, men vikarierte også på backplass.

I 2000 ble Pettersen ansatt som assistentrener i FFK, og spilte også NM-kvalifiseringskampene mot Torp og Lisleby samme år. Han beholdt stillingen som assistentrener også i 2001.

Deretter takket Selbakgutten for seg. Han kunne nå se tilbake på ti sesonger i FFK-systemet, og desember 2001 ble han ansatt som hovedtrener i moderklubben Selbak. Treneransvaret skulle han dele med Roar Henriksen.

- Jeg hadde faktisk ett år igjen av min kontrakt med FFK, men var lysten på mer ansvar, fortalte den nyansatte Selbak-treneren til Fredriksstad Blad.

Noen lang trenergjerning ble det ikke. Selbak fikk en trøblete start på 2002-sesongen, og i slutten av juni fikk Pål Pettersen sparken som hovedtrener. Pettersen følte seg urettferdig behandlet og skrev et leserbrev til Fredriksstad Blad hvor han kritiserte klubbledelsen. Leserbrevet ble avsluttet slik:

"Etter ti sesonger i FFK som spiller og trener skal jeg være den første til å innrømme at det å komme til Selbak var et skikkelig kultursjokk. Mye av det positive som jeg hadde lært i FFK forsøkte jeg å ta med meg videre, men slik Selbak opptrer i dag hadde jeg ingen mulighet til å overleve.
Før min tid i FFK spilte jeg A-lagsfotball i Selbak. Hva som har skjedd med klubben de siste årene overrasket meg negativt. Håper at klubben vil evaluere det som har skjedd.
Til tross for at jeg føler det er synd jeg ikke fikk fullført den jobben jeg startet ønsker jeg Selbak Turn & IF lykke til i årene som kommer!
Med sportslig hilsen
Pål Pettersen
(Tidligere Selbak-trener)"

Deretter ble det spill i Begby for den gamle FFK-kjempen før han igjen vendte tilbake til Selbak. De siste årene har han vært inne på ledersiden i Begby.

Oppdatert: 5. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340