Husk meg
Brukernavn
Passord

17 Dag Frode Hornseth

Bilde av Dag Frode Hornseth
Posisjon Angrep
Alder 42 år (01.02.1982)
Fødested Koppang
Høyde 184 cm
Vekt 73 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 18 (15 serie, 3 cup)
Andre klubber Koppang/Stor-Elvdal, Trysil FK (-2000), Rosenborg BK (2001-02), Bryne FK (lån - 2003). I tiden etter FFK: Nybergsund IL Trysil (2006-09)

Biografi


Dag Frode Hornseth hadde tre tunge år i FFK, men scoret målet som sikret fornyet tippeligakontrakt i 2004.

Koppanggutten hadde imponert såpass for 3. divisjonsklubben Trysil FK at storklubben Rosenborg BK meldte sin interesse før 2001-sesongen. Etter én prøvetrening var Rosenborg-ledelsen allerede overbevist, og snappet dermed Hornseth foran nesen på Vålerenga, Raufoss og Ham-Kam, som alle var interesserte i å sikre seg angrepstalentet.

- En mellomting mellom Marco van Basten og Harald Martin Brattbakk, var Nils Arne Eggens mening om den unge østerdølen.

På grunn av keepermangel voktet angrepspiller Dag Frode
Hornseth målet da FFK 2 møtte St. Hanshaugen 8. august
2006. Hornseth sto glimrende, og FFK 2 vant 3-1.
Foto: Geir A. Carlsson

Den første sesongen på Lerkendal ble spolert av skader, men i 2002 fikk han et lite gjennombrudd. 16. mai scoret han 3-2-målet hjemme mot Start, en kamp RBK til slutt vant 4-2, og ved sesongslutt kunne han samme med lagkameratene feire et overlegent seriegull. Samme år fikk den unge spissen sine to første - og eneste - kamper på U21-landslaget.

Etter hvert måtte han derimot vike plassen til en fremastormende Frode Johnsen, og sesongen 2003 ble Dag Frode Hornseth leid ut til Bryne FK.

Oppholdet på Jæren ble heller ingen stor suksess, og i 2003 rykket Bryne FK ned fra Tippeligaen. Hornseth var ikke innstilt på å bli med ned i Adeccoligaen og ønsket seg tilbake til Østlandet.

Tunge år i FFK

FFK sto klare til å sikre seg angrepsspilleren som også var ønsket av Mandalskameratene, men Rosenborg var ikke villige til å slippe Hornesth billig. Bryne kunne fått ham gratis, men nå som han var aktuell for en tippeligarival, var brått prisen 400.000 kroner.

- Smålig, syntes Hornseth selv da han ble intervjuet av Østlendingen 23. november 2003.
- 400.000 er ingenting for Rosenborg. Jeg har ingen fremtid i klubben, og argumentet om at jeg kan gå gratis til Bryne, men ikke til Fredrikstad, kjøper jeg ikke.

Kort tid etter ble klubbene enige om en overgangssum på 250.000 kroner, og Dag Frode Hornseth skrev under en treårskontrakt med aristokraten.

Hornseth fikk mye spilletid i innledingen av FFKs første tippeligasesong, og var på banen i 13 av de 15 første kampene. Kun ett mål gjorde derimot at han ble benket til fordel for Markus Ringberg og Brian West da høstsesongen tok til, men i årets siste hjemmekamp skulle Dag Frode Hornseth bli den store helten.

Etter å ha ligget helt sist etter halvspilt sesong, hadde FFK vært nærmest uslåelige i løpet av høsten. Laget var uansett avhengige av å slå Tromsø på Stadion for å sikre ny kontrakt. Allerede etter ni minutter måtte Brian West gi seg med skade, og inn kom en spillesugen østerdøl.

Stadion 24. oktober 2004. Dag Frode Hornseth overlister
Tromsøkeeper Knut Borch og avgjør kampen. Seieren
gjorde at FFK berget plassen i Tippeligaen. Foto: Erik Hagen

Da stadionklokka viste 23 minutter, snappet Stian Johnsen opp en ball på venstresiden og satte fart mot Tromsømålet. Inn i feltet kom Dag Frode Hornseth og fikk satt foten på det presise innlegget. 1-0 sto seg til slutt, og Stadion og byen eksploderte i gleden over å kunne se fram til en ny sesong med tippeligaspill.

- Jeg så at Stian fikk ballen på kanten. Han raidet oppover og jeg regnet med at jeg kunne komme til å få ballen. Da den kom, klarte jeg å være iskald. Følelsen å sette den i goalen var ubeskrivelig, jublet Hornseth til Fredriksstad Blad etter kampen.
- Jeg løp kanskje litt for langt, da jeg feiret scoringen. For i minuttene etterpå var jeg helt tom. Pulsen var i over 200.

Dag Frode Hornseth hadde to år igjen av kontrakten da Egil Olsen tok over som hovedtrener i 2005, men i "Drillos" 4-5-1 ble han overflødig. I februar fikk han beskjed om at han kunne se som om etter en ny klubb om han ønsket det.
- Jeg har fått signaler om at det nok ikke blir så mye spilletid fremover. Vi har blitt enige om at jeg nok bør finne en ny klubb, fortalte en åpenhjertig Hornseth til Fredriksstad Blad i februar 2005.

Flere klubber ønsket spissens tjenester, men ingen av tilbudene var gode nok. Dermed bestemte Hornseth seg for å bli i Fredrikstad og spille for 2. laget i 3. divisjon. Sommeren 2005 var han riktignok nær en overgang til 1. divisjonsklubben Hønefoss, men en meniskskade gjorde at overgangen strandet og satte samtidig Hornseth på sidelinjen resten av sesongen.

Sommeren 2006 var Koppanggutten endelig skadefri, og 12. august fikk han noe overraskende et innhopp for A-laget da FFK spilte 1-1 mot Lillestrøm på Åråsen.

Kort tid etter var FFK-karrieren over for Dag Frode Hornseth. I slutten av august flyttet han tilbake til Østerdalen og signerte for hardtsatsende Nybergsund IL Trysil. I 2007 var Hornseth med på å slå FFK ut av cupen etter at "Sundet" ydmyket den regjerende Norgesmesteren med 2-1 på Stadion, og samme år rykket laget opp til Adeccoligaen.

I Nybergsund fungerte Dag Frode Hornseth både som spiss og back, men han gikk også mye skadet. Etter 2009-sesongen valgte han å legge opp, bare 27 år gammel.

- Egentlig er jeg jo i min beste alder som fotballspiller, men kroppen tåler ikke å spille på et anstendig nivå, og da gir jeg meg, fortalte han til HA-sporten 18. september 2009-

Enerlys støttespiller

Dag Frode Hornseth har aldri lagt skjul på at skaden Dagfinn Enerly pådro seg på Kristiansand Stadion 30. oktober 2005 har preget ham, og Enerly selv trekker fram den gamle lagkameraten som en viktig støttespiller i den tunge perioden han var inne i etter skaden. I sin egen bok "Så Fort Kan Livet Snu" skriver Enerly følgende:

"Dag Frode har jeg spilt sammen med både i Rosenborg og Fredrikstad. Han er en stille og rolig gutt, tvers igjennom ærlig. Både han og Gro [Dag Frodes kjæreste] er omsorgsmennesker som til de grader stiller opp for andre når det trengs."

Inntektene fra Royal League-kampen mellom Lyn og Djurgården i desember 2005 gikk til Enerlys fond. Til stede på kampen var Dag Frode Hornseth og tidligere FFK-kaptein Tor Trondsen som leste opp en hilsen fra Dagfinn Enerly i pausen.

Båndet mellom Dagfinn Enerly og Dag Frode Hornseth går igjen flere steder i "Så Fort Kan Livet Snu", og Enerly kan ikke få fullrost kameraten.

"Dag Frode og Gro har vært enestående etter skaden. Han har tatt seg fri for å være hos meg når jeg har trengt det. Gro har vært sammen med Mona [Enerly] og hjulpet til med jentene. Hun er også fantastisk.

Dag Frode har også lært seg å kateterisere. Han skjønte at Mona og jeg fikk en bedre hverdag om han lærte seg det. Det å ta i snoppen til kameraten og føre inn kateter er ikke bare-bare. Men for Dag Frode er ikke det noe problem. Han vil bare hjelpe oss og gjør det, sammen med Gro, på en utrolig måte. Han kunne ikke noe av dette. Lærte seg fra null. Enestående.

Det er jo i sånne sammenhenger du ser hvem som er vennene dine. På toppen av det hele opplevde jeg at den sindige og rolige Dag Frode Hornseth skrev dikt til meg. Jeg ante ikke at mannen hadde en lyrisk åre, men jeg gråt da jeg leste diktet "Til min aller beste venn". Jeg vil gjerne sitere noen av de 16 versene:

Et lite dikt til en stor mann:
Kongen kommer alltid tilbake

Til min aller beste venn

Min beste venn har blitt omtalt som kongen,
Nei, ikke han som vinker fra balkongen
Men han som har et hjerte av gull
og elsker å gjøre en masse tull

På banen blendet han alle med sin teknikk,
I tillegg hadde han hovmesterblikk.
Det beste av alt var kruttet i støvla
Med det, han sine motspillere høvla

Du og ditt humør var veldig savna
Ble glad da du i Fredrikstad havna.
En skikkelig klem du meg ga
Husker at det gjorde meg så utrolig glad

En dag på senhøsten 2005,
ble du nok en gang borte for meg igjen
Nå ble alt så forferdelig stille
Jeg kunne kjenne at tårene begynte å trille

At kongen kommer tilbake er jeg sikker på
Jeg skal hele veien ved hans side stå
Får håpe han vet hva han betyr for meg,
Dagfinn, jeg er så utrolig glad i deg.
                                         Dag Frode"

Dag Frode Hornseth var et naturlig innslag på Dagfinns Dream Team som møtte FFK til showkamp på Stadion sommeren 2006.

Les mer om Dag Frode Hornseth:
NFF
Spillerprofil rbkweb.no
Wikipedia

Oppdatert: 18. september 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24