Husk meg
Brukernavn
Passord

6 Hans Erik Ramberg

Bilde av Hans Erik Ramberg
Posisjon Midtbane
Alder 47 år (08.08.1976)
Fødested
Høyde 178 cm
Vekt 74 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 31.12.2013
Sesonger på a-lag 12
Obligatoriske kamper 290 (258 serie, 27 cup, 2 e-cup, 3 kvalik)
Andre klubber

Biografi

Ramberg er fra Fredrikstad, hurra, hurra

Kråkerøygutten Hans Erik ”Hansi” Ramberg var regnet som et av Norges største talenter, og i 20. februar 1992 debuterte han på guttelandslaget borte mot Portugal (1-2).

Hans Erik Ramberg i Moss FK.

"Hansi" fikk sin debut på FFKs A-lag allerede som 16-åring i 1993, og unggutten var ikke snauere enn at han scoret FFKs eneste mål i 1-2-tapet mot nabo Selbak. Fra Fredrikstad fikk turen til Nederland og treningsopphold i Ajax. En lei strekkskade satte derimot en stopper for proffdrømmen, og ”Hansi” vendte tilbake til FFK i 1995.

2. divisjon var derimot intet blivende sted for en ambisiøs fotballspiller. Dermed havnet Ramberg i Moss under Knut Torbjørn Eggens ledelse. Ramberg ble en nøkkelspiller, men flere avbrekk med skader var med på å ødelegge en karriere som kunne blitt så mye mer. Våren 2002 ble Ramberg nok en gang skadet, og legene erklærte ham idrettsinvalid.

”Hansi” hadde ingen planer om å la seg stoppe. For seg selv begynte han å trene opp det ødelagte kneet, og i 2004 begynte han å trene med FFK for å vende seg til tempoet i Tippeligaen. Vinteren 2005 signerte han kontrakt med Fredrikstad og gjorde et smått sensasjonelt comeback på fotballbanen. Kontrakten ble siden forlenget.

Med sin løpsstyrke og kreativitet har Ramberg vært en viktig brikke i FFK-laget de siste sesongene. Han spilte seg inn i historiebøkene da han satte inn 1-0 i cupfinalen mot Sandefjord i 2006. For Kråkerøygutten Ramberg betydde cuptriumfen mye.
- Rami [Shaaban] kom bort til meg i garderoben etter kampen, klappet meg på skuldra og sa han skjønte dette betød ekstra mye for meg, Simen [Brenne] og Pål André [Czwartek].
"Ramberg er fra Fredrikstad" sang den rød/hvite horden på tribunen flere ganger under kampen.

- Å høre 15.000 mennesker synge navnet ditt er bare helt ubeskrivelig
, strålte "Hansi".

Hans Erik Ramberg har gjort 1-0 i NM-finalen mot Sandefjord i 2006.

Med nye spillere inn og økt konkurranse om plassene, skulle man tro at veteranen skulle få mindre spilletid, men ”Hansi” har slått tilbake gang på gang. I 2007 ble det totalt 20 seriekamper for gladgutten, og han innledet 2008-sesongen alldeles strålende.

Sammen med Lasse Staw var Ramberg banens gigant da Rosenborg ble slått 2-1 på Lekendal i den tredje serierunden. Han skaffet straffen som Kasey Wehrman omsatte til 1-0, og rullet selv inn seiersmålet etter 77 minutter.

- Jeg har vært med å tape 0-6 og 1-5 her oppe. Så dette smakte skikkelig godt
, var reaksjonen til en svært fornøyd "Hansi" etter kampen.

Utover i sølvsesongen varierte prestasjonene noe mer, men anvendelige "Hansi" taklet de fleste oppgavene han ble satt til, og var på banen i 23 av 26 seriekamper.

Og den positive Kråkerøygutten hadde ingen planer om å gi seg. 15. mai 2009 signerte han en ny toårskontrakt med FFK, en kontrakt som bandt ham til klubben ut 2011. Klubben hadde også intensjoner om å dra nytte av ham i klubben også etter hans aktive karriere var over.

- Jeg er godt fornøyd med avtalen, og jeg ser ikke bort fra at jeg kan gå inn i en annen rolle i klubben etter hvert. Nå skal jeg imidlertid konsentrere meg fullt og helt om å spille fotball, fortalte Ramberg til FFKs hjemmeside da kontrakten var i boks.

Etter sesongen 2013 bestemte Ramberg seg for å legge fotballskoene på hyllen og ble samtidig ansatt ved Wang Toppidrett. Her skulle jobbe 50% som fysisk trener rettet mot FFK.

Fotballskoene fikk ikke ligge lengre på hyllen. I august 2014 gjorde Ramberg comeback som spiller for Kråkerøy.

Les mer om Hans Erik Ramberg:
NFF

Spillerprofil FFK

Wikipedia

Oppdatert: 12. august 2014

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3