Husk meg
Brukernavn
Passord

25 Steinar Sørlie

Bilde av Steinar Sørlie
Posisjon Keeper
Alder 49 år (25.03.1975)
Fødested Trondheim
Høyde 191 cm
Vekt 97 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 5
Obligatoriske kamper 72 (62 serie, 10 cup)
Andre klubber Utleira IL, Strindheim Fotball (1992-93, 1996), Rosenborg BK (1994-95, 1997), Byåsen IL (1998-2000), Vålerenga IF (2001), Romerike Fotball (2002). I tiden etter FFK: Lisleby FK (2006), Byåsen IL (2007), Ranheim Fotball (2008)

Biografi


Noe spillere gjør mer inntrykk enn andre, med sin tilstedeværelse og sitt sjarmerende vesen. Steinar "Tigergutt" Sørlie var på alle måter en slik spiller.

Sørlie startet sin keeperkarriere i Trondheimsklubben Utleira. Deretter gikk turen til Strindheim før han havnet hos gullgrossistene Rosenborg i 1994. Her endte han opp som andrevalg bak Jørn Jamtfall. Det var Sørlies gamle gymlærer Knut Torbjørn Eggen som sørget for overgangen mellom Strindheim og RBK.

For å få spilletid dro han til sin fjerde Trondheimsklubb, Byåsen, før Tom Nordlie hentet ham til Vålerenga i 2001. Her fikk han derimot hard konkurranse av Øyvind Bolthof, og Sørlie la nok en gang ut på tur. Denne gangen til Romerike Fotball.

I slutten av august 2002 tok Sørlie en telefon til sin gamle gymlærer Eggen. Den nyansatte FFK-treneren ønsket en sterk konkurrent til Rino Hansen, og fant dette i trønderen. Sørlie pakket nok en gang kofferten og satte kurs for Østfolds hovedstad. Han kom først på lån, men i november ble overgangen gjort permanent.

Steinar Sørlie kom til en klubb og en by i gryende opprykksrus, og fikk noen innhopp i løpet av jubelsesongen 2002.

Før 1. divisjonssesongen 2003 var det helt åpent hvem som ville bli foretrukket som førstekeeper. De fleste regnet nok med at Rino Hansen ville trekke det lengste strået. Men gradvis tok Sørlie over plassen, og utover i sesongen leverte han en rekke gode kamper for et FFK-lag som kjempet i toppen hele veien. Rino Hansen fikk kun fem kamper fra start dette året hvor FFK herjet gjennom 1. divisjon, og ga etter sesongslutt beskjed om at han ønsket et klubbskifte. Vinteren 2003/04 gikk Hansen til Sparta Sarpsborg.

Samtidig ble Anders Rotevatn hentet inn fra Stabæk som ny konkurrent til Sørlie. Mange regnet da med at Rotevatn ville bli den nye førstekeeperen, men nok en gang vant Sørlie keeperduellen, og etter et halvt år forlot Rotevatn klubben av samme årsak som Rino Hansen.

Trond Erik Bertelsen og matchvinner Lars Blixt
omfavner mirakelmannen Steinar Sørlie etter
seieren på Lerkendal i 2005.

En skade omtrent halvveis ut i 2004-sesongen satte derimot Sørlie på sidelinjen, og Alexander Lund Hansen ble lånt inn fra Rosenborg. Sørlie kjempet seg derimot tilbake og kapret plassen som et klart førstevalg gjennom store deler av 2005-sesongen. Det udiskutable høydepunktet kom på Lerkendal mot Rosenborg hvor Sørlie spilte en smått legendarisk kamp og sørget for at FFK ranet med seg tre poeng med en rekke redninger av høy internasjonal klasse.

Da Thomas Myhre ble hentet inn på sommeren 2005 havnet Sørlie forståelig nok i skyggen, og på et tidspunkt ble han degradert til tredjevalg og sittende på tribunen mens Lasse Staw varmet benken. Men da Myhre forsvant til Charlton etter bare tre kamper, rykket Sørlie frem i køen - men nå var det Lund Hansen som fikk tillit som førstevalg. Men det var Steinar Sørlie som stod siste seriekamp borte mot Start hvor tippeligakontrakten ble fornyet.

FFK ønsket ikke å fornye Sørlies kontrakt. Med ett år igjen ga klubben Sørlie tilbud om en sluttpakke for å forlate klubben før 2006-sesongen. Etter litt betenkningstid valgte imidlertid Sørlie å fortsette i FFK - på tross av at klubben hadde hentet inn Rami Shaaban og samtidig ønsket å satse mer på stortalentet Lasse Staw.

Sommeren 2006 var Sørlie derimot ferdig i FFK. Trønderen ble fristilt fra kontrakten, og FFK ble enige med Bodø/Glimt om en overgang for trønderen. Sørlie takket derimot nei til norlandsklubben, og valgte i stedet – av alle klubber – 3. divisjonsklubben Lisleby.

I løpet av sin forholdsvis korte tid i FFK rakk Steinar Sørlie å få en høy stjerne blant lagets mange supportere. Han ga mye av seg selv i en hver situasjon, og var ikke redd for å snakke rett fra levra i intervjusituasjoner. Han ga også flere ganger åpent uttrykk for hvor godt han trivdes i Fredrikstad og hvor mye FFK-fansen betydde for ham.

Sørlie var skuffet over hvordan FFK hadde behandlet ham. Til Fredriksstad Blad sa han følgende:

- Hadde det ikke vært for at jeg trives så godt i byen hadde jeg reist til Trondheim for lenge siden.
Jeg husker spesielt kampen mot Stabæk. Jeg synes selv jeg gjorde en god figur, mens det første Eggen sa på TV var at jeg hadde hatt to dårlige utspill. – Skjønner du hvorfor jeg blir frustrert?

- Jeg var grei å ha som syndebukk. En tvilsom situasjon ble raskt gjort til en keepertabbe. Men det er utrolig mange som går rundt grøten i den klubben. Det er de som klapper deg på skuldra når det går bra, men som går bak ryggen din og prater piss dagen etter- Sånne ting er vanskelig å tilgi.

Steinar Sørlie ble i Lisleby ut 2006 før han nok en gang gjorde trønder av seg. Første stoppested ble gamleklubben Byåsen. I 2008 ble det spill for Ranheim, men to kneoperasjoner i løpet av høsten gjorde at han valgte å legge opp.

I mars 2009 ble Steinar Sørlie ansatt som keepertrener for Trondheimslaget Kattem i kvinnenes toppserie.

Selv om det er noe år siden han forlot byen, lever minnet om Steinar Sørlie videre i Fredrikstad. Og vil gjøre det i lang tid.

Les mer om Steinar Sørlie:
Wikipedia

Oppdatert: 1. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340