Husk meg
Brukernavn
Passord

18 Christian Berg

Bilde av Christian Berg
Posisjon Midtbane
Alder 46 år (17.05.1978)
Fødested Bodø
Høyde 177 cm
Vekt 75 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 46 (42 serie, 3 cup, 1 kvalik)
Andre klubber Bodø/Glimt (1995-2005). I tiden etter FFK: Bodø/Glimt (2008-2013)

Biografi


FFK hadde vært på jakt etter en grovarbeider til midtbanen etter at Roger Risholt forsvant fra klubben sommeren 2005. I slutten av november samme år ble det klart at rødbuksene hadde sikret seg Bodø/Glimts Christian Berg.

Christian Berg hadde full kontroll på FFKs midtbane under NM-finalen i 2006.

Berg hadde spilt for Nordlandsklubben i ti år, men hadde gitt klubben beskjed om at han ikke ønsket å bli med ned etter at klubben rykket ned fra Tippeligaen i 2005. 22. november signerte Berg en toårskontrakt med FFK.

- Jeg gleder meg. Absolutt. FFK virker som en veldig spennende klubb. Det er en klubb med et utrolig bra publikum. Det har alltid imponert meg de gangene jeg har spilt mot dem
, sa hovedpersonen til Fredriksstad Blad da overgangen var klar.

Den første tiden i sin nye klubb ble derimot ikke som planlagt for Christan Berg, som i februar 2006 måtte opereres for Gilmore's Groin. Ikke før i august var han fullt restituert, men resten av høstsesongen var Berg fast inventar sentralt på FFKs midtbane. Sin beste kamp i FFK-trøya spilte nordlendingen muligens hjemme mot Start 27. august. Rødbuksene var i storform og sendte sørlendingene hjem med 0-4.

Midtbanekrigeren var også toneangivende da FFK tok sitt 11. NM-gull. Han spilte både kvart- og semifinalen, og var på banen hele kampen da Sandefjord ble satt på plass med 3-0 i finalen på Ullevaal. Sammen med lagkameratene kunne Berg heve "Bøtta" på nasjonalarenaen.

- Dette er det morsomste jeg har vært med som fotballspille
r, jublet han til Fredriksstad Blad etter at spillerne kom ut fra feiringen i garderoben.

Christian Berg (til venstre) prøver å stoppe Raio Piiroja etter estlenderens andre mål i NM-finalen i 2006. Simen Brenne nærmest.

2007-sesongen ble en nedtur for Christian Berg. En lyskeskade gjorde at han ikke kom på banen før i den 16. serierunden. Det ble bare 43 minutter eliteseriefotball i løpet av sesongen, og ved sesongslutt fikk Berg beskjed om at kontrakten med FFK ikke kom til å bli forlenget. På slutten av FFK-oppholdet var nordlendingen så langt nede at han vurderte å legge opp.

- Det gikk mange tanker gjennom hodet mitt på slutten av FFK-tiden. Når man går skadet over så lang tid så gjør det noe med deg
, fortale han senere til Fredriksstad Blad.
- Jeg har ikke noe vondt å si om FFK. Jeg trivdes godt der, og den lille tiden jeg var skadefri så fungerte ting godt.

I desember 2007 skrev han under for gamleklubben Bodø/Glimt som samme år hadde kvalifisert seg for Tippeligaen etter dobbeltkamper mot Odd.

I Bodø/Glimt ble han igjen en fast mann på banen og i sin siste sesong for klubben var han, som 35 åring, blant de aller beste i en sesong som ble kronet med opprykk til Tippeligaen.

Christian Berg fikk i løpet av sin tid i Fredrikstad samboer i byen og ble da han byttet klubb til Bodø/Glimt fortsatt boende i byen. Etter mange år med pendling meldte han før sesongen 2014 overgang til FFK igjen med håp om å hjelpe klubben til opprykk på samme måte som han hadde ledet Glimt til opprykk året før. Som i sin forrige periode i klubben ble også dette oppholdet preget av skader. Berg klarte aldri å utmerke seg i sin første sesong for klubben på sju år men fikk over 20 seriekamper denne sesongen.

Før sesongen 2015 var han revansjelysten og skulle vise seg fra en bedre side så fort han ble helt skadefri. Dette klarte han dessverre aldri og 6. september annonserte han at karrieren var over.

Christian Berg har 13 kamper for aldersbestemte landslag.

Les mer om Christian Berg:
NFF
Spillerprofil Bodø/Glimt
Wikipedia

Oppdatert: 1. mai 2009.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340