Husk meg
Brukernavn
Passord

14 Raymond Kvisvik

Bilde av Raymond Kvisvik
Posisjon Midtbane
Alder 49 år (08.11.1974)
Fødested Greåker
Høyde 179 cm
Vekt 79 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 31.12.2009
Sesonger på a-lag 5
Obligatoriske kamper 123 (101 serie, 19 cup, 3 e-cup)
Andre klubber Greåker IF (1991-94), Sarpsborg FK (1995-96), Moss FK (1997-98), SK Brann (1998-2002, 2003-05), Austria Wien, Østerrike (2002-03). I tiden etter FFK: Kvik Halden FK (2010-)

Biografi


Raymond Kvisvik ble en gang spurt om hva han ville likt at Gud sa i det han ankom himmelen, om den da finnes. Da svarte han: "damer til høyre, travløp til venstre". - footballunlimited.net

En av Tippeligaens aller største profiler trenger neppe noen nærmere presentasjon. Men vi tar kortversjonen:

Raymond Kvisvik har en tradisjon for dårlige
frisyrer. Her som Brannspiller mot gamleklubben Moss.

Kommer fra Greåker. Har vært utenlandsproff i Austria Wien. To ganger kommet til Bergen og reddet Brann fra både det ene og det andre. Både gjennom sine prestasjoner på banen og sin karismatiske væremåte utenfor, så har Kvisvik blitt en av de største heltene i nyere tid for Brann, og i løpet av sin tid i plankebyen har han også satt farge på FFK.

Etter mye frem og tilbake endte Raymond Kvisvik opp hos FFK sommeren 2005. Overgangsummen skal ha ligget på et sted mellom fem og seks millioner kroner. Kvisvik sikret seg umiddelbart heltestatus ved å bli matchvinner i debuten, da han gjorde 2-1 like før slutt mot Lyn på Stadion.

Kvisvik var plaget av ryggskader og var generelt i laber fysisk forfatning da han kom til klubben, men jobbet hardt den påfølgende vinteren og var ved inngangen av 2006-sesongen skadefri og "fit for fight". Han leverte en rekke gode kamper i løpet av sesongen og var med tre målgivende pasninger svært delaktig da klubben tok sitt ellevte norgesmesterskap.

2007-sesongen var noe mer ujevn, og Kvisvik gikk mye skadet. De kampene han spilte viste uansett at Kvisvik fortsatt innehadde en av landets beste pasningsføtter.

Turbulent 2008

Raymond Kvisvik var høyt og lavt i løpet av 2008-sesongen, og hadde det som kort sagt må kalles et turbulent år.

Raymond Kvisvik ble matchvinner mot Lyn i sin
første kamp for FFK, og var naturlig nok brukbart fornøyd.

Allerede høsten 2007 begynte ryktene å svirre om at Greåkers store sønn kunne være på vei bort fra FFK. Han spilte ikke den siste seriekampen mot Odd, og Kvisviks agent Stig Lillejord sa til sa.no 5. november 2007 at pasningskongen kunne ha spilt sin siste kamp for FFK.
- Jeg vil understreke at Raymond aller helst vil bli i FFK, men at det er avhengig at han får en mer langsiktig kontrakt enn den som gjelder nå. Dersom det ikke kommer til en avklaring relativt raskt er Raymond nødt til å se seg om etter andre alternativer - utenfor Fredrikstad.

33-åringen ønsket en treårskontrakt, men dette var ikke FFK-ledelsen villige til å gå med på. I desember 2007 ble han i stedet forespeilet en fremtidig jobb i FFK-systemet. Dette takket Kvisvik nei til.
- Så lenge klubben ikke ønsker å skrive ny kontrakt med meg takker jeg nei til å jobbe for klubben utenfor banen, sa Kvisvik bestemt til Nettavisen 11. desember.
- Hadde Morgan (Andersen) vært her ennå hadde jeg fått kontrakt. Han lovet meg to ganger at dette skulle de ordne opp i. Han er en person som holder ord.

Kvisvik scoret Norges mål på en lekker lobb i
1-1-kampen borte mot Kuwait i 2007. Han har
totalt 11 A-landskamper.

I januar 2008 ble Raymond Kvisvik hjemme da resten av laget reiste til Tyskland for å delta i innendørsturneringen i Hamburg.
- Han er «sjukskriven», og blir følgelig ikke med til Tyskland og turneringen vi skal spille der. Jeg vil ikke gå nærmere inn på hans tilstand, men Kvisvik er for øyeblikket ikke med i vår elitegruppe, sa Anders Grönhagen til VG før avreise til Tyskland.

9. januar var det en offensiv Kvisvik som snakket ut i Fredriksstad Blad om konkurransen fra nyankomne Abgar Barsom.
- Det tar jeg som en utfordring. Barsom ser ut til å være en god spiller, og at gode spillere kommer til FFK er bare positivt. Klubben må gjerne hente flere spillere av god kvalitet. Det gjør bare laget bedre.
Kvisvik hadde en enkel forklaring på hvorfor han ikke hadde blitt med til Tyskland.
- Jeg har slitt med bronkitt, men trent godt hele tiden. Det har ikke vært noe problem å trene om jeg har unngått maks intensitet. Nå skal jeg stå på, holde meg skadefri, trene godt, og levere en solid vårsesong. Da vet jeg at jeg vil ha gode kort på hånden når kontrakten skal vurderes til sommeren.

Så lenge var derimot Raymond Kvisvik ikke villig til å vente. I et intervju med TV2 22. februar kom han med et nytt ultimatum til FFKs ledelse.
- Jeg forlater FFK hvis jeg blir benkefyll. En rekke klubber har vært i kontakt med meg, klubber som både er over og under FFK på tabellen.

Anders Grönhagen var ikke villig til å la seg presse.
- Uansett hva spillerene heter, må de prestere. Det viker jeg ikke en tomme for.

Norgesmester Kvisvik. Verdens beste Raymond
var kampens gigant under NM-finalen i 2006
med tre målgivende pasninger.

Ryktene hadde svirret lenge om at Raymond Kvisvik slet med økonomiske problemer, og 14. mars ble katten sluppet ut av sekken.
Kvisvik skylder ti millioner, var overskriften i en lang reportasje på nettavisen.no. Avisen hevdet at FFK-spilleren sammen med samboeren hadde tatt opp lån med pant i boligen i Saltnes på 7.34 millioner kroner. Fra sommeren 2007 til februar i 2008 ble det tatt tvangspant i eiendommen for til sammen 8,95 millioner kroner gjennom utleggsforretninger. Videre mente avisen at da Kvisvik ble solgt til FFK fra Brann sommeren 2005 var det for å hjelpe ham å bli kvitt sine daværende gjeldsproblemer. Nettavisen hevdet at det var mislykkede forretninger og pengespill som hadde ført Kvisvik ut i det økonomiske uføret.

FFKs ledelse hadde liten sans for at saken ble omtalt.
- Jeg mener at dette er personlige saker som ikke har noe i offentligheten å gjøre. Jeg tar også avstand fra denne type journalistikk, som minner om en heksejakt på en av våre spillere, var Per Morten Haugens klare beskjed.

Branns leder Bjørn Dahl var oppgitt etter Nettavisens oppslag. Dahl mente avisen kom med feilinformasjon om prosessen rundt salget av Kvisvik i 2005.
- Nettavisens påstander er rett og slett helt feil. Sommeren 2005 var Kvisviks samboer syk, de hadde et lite barn, de hadde ingen familie i Bergen som kunne hjelpe dem, de ville rett og slett hjem. Når da FFK kom med et knallbud, mellom fem og seks millioner, ville ikke vi si nei, sa Bjørn Dahl til Bergensavisen.
- Jeg har snakket med Raymond flere ganger det siste døgnet. Han sa blant annet til meg at det de skriver om sign-on-fee, er riv ruskende galt. Gudene skal vite at han ikke er noen stor forretningsmann. Han klarte til og med å selge en leilighet i Bergen med tap, i en tid da alle piler pekte oppover. Det er godt gjort, sa en oppgitt Bjørn Dahl.
- Som sagt, så har han gjort mange dumme handler. Men jeg ble likevel utrolig sint og lei meg da jeg så saken på nettet. Dette er å sette en hel familie i gapestokken. De sparker en mann som ligger nede. Raymond har det jævlig nok som han har det.

Saken til Nettavisen ble naturlig nok slått stort opp i en samlet rikspresse. Raymond Kvisviks svar var å boikotte samtlige medier som hadde omtalt hans private økonomi.

31. mai besluttet Moss Tingrett å igangsette tvangssalg av FFK-spillerens hus etter begjæring fra DnB NOR.
- Vi har besluttet at huset skal tvangsselges, og salget skal skje gjennom en oppnevnt eiendomsmegler, sa saksbehandler Atle Lorentzen ved Moss Tingrett til Dagens Næringsliv. Ifølge Lorentzen var tvangssalgsbeslutningen gjort kjent for Kvisvik, uten at han hadde tatt kontakt med retten tilbake.
- Verken han eller noen advokat har tatt kontakt og det har ikke skjedd noen ting, og da blir tvangssalg besluttet.

Kvisvik måtte også tåle skittkasting på banen. Da FFK gjestet Nadderud 21. juli sang Stabæk-fansen "Hvor er huset ditt, Raymond?" og "Skal vi samle tomflasker for deg?" Saken ble innrapportert til NFF, men ble senere henlagt.

Raymond Kvisvik startet bare en av FFKs fire første seriekamper i 2008, men var involvert i begge scoringene i 2-0-seieren mot Bodø/Glimt 21. april. Dagen etter ga han FFK beskjed om at han ikke ønsket å benytte seg av opsjonen på ett år til i klubben. Det så dermed ut til at Kvisviks tid i FFK gikk mot slutten. Svaret fra klubbledelsen var det samme.
- FFK har hele tiden sagt at vi skal ta en prat med Raymond etter vårsesongen, og det står ved lag, sa Per Morten Haugen til NRK.

- FFK-ledelsen bør endre mening og tilby Raymond Kvisvik ny kontrakt. Uten ham forsvinner mye av identiteten i laget vårt, var den klare beskjeden fra FFK-nestorene Pål André Czwartek og Hans Erik Ramberg til Fredriksstad Blad 10. mai.
- Vi er naturligvis inhabile i denne saken, men folk utenfor FFK-miljøet bør vite hvor viktig Raymond er for oss i spillergruppen. Ikke bare er han en god spiller med ekstreme kvaliteter, men han gir også mye til fellesskapet. Hans gode humør smitter over på oss alle, selv utlendingene som ikke forstår hva han sier, poengterte Ramberg.
- Ja, det er litt galskap og bare la ham forsvinne. Raymond er på sitt beste en attraksjon, ja en av de siste rebeller i norsk fotball. Og da sammenligner jeg ham med spillere som "Mini" og "Myggen", var Czwarteks kommentar.
Tarik Elyounoussi hadde også gode ord å si om sin lagkamerat.
- Jeg håper ikke han [Kvisvik] forsvinner. Han er en så viktig spiller i Fredrikstad. Ikke bare som fotballspiller, men også generelt, sa Elyounoussi til Nettavisen 30. juni.

Raymond Kvisvik setter inn seiersmålet hjemme
mot Viking 19. oktober 2008. Foto: Morten Hauge

FFK sto fortsatt på sitt, og i slutten av mai begynte de første spekulasjonene om en mulig overgang til Sarpsborg Sparta FK for Raymond Kvisvik.
- Vi vil gjøre en stor feil dersom vi ikke tar en skikkelig prat med Raymond og sjekker hvilke muligheter vi har. Raymond er en strålende fotballspiller og en kjempefin gutt. Jeg er overbevist om at han vil prestere på et høyt nivå i 1. divisjon i flere år, sa Bjørn Inge Nilsen i sportslig utvalg i Sarpsborg Sparta FK til Sarpsborg Arbeiderblad 22. mai.

Agent Stig Lillejord var klar på at både Sarpsborg Sparta og Moss FK kunne bli Kvisviks nye arbeidsgivere.
- Raymond bor i Saltnes, og det ønsker han å fortsette med. Dessuten har samboeren hans fått seg jobb på flyplassen på Rygge. Det gjør at familien naturlig nok helst vil bli værende i Østfold fylke.

Fra FFK var det lite støtte å hente. 12. juni fortalte Per Morten Haugen at Kvisvik ikke hadde prestert godt nok i vårsesongen til å bli tilbudt ny kontrakt.
- Dersom Raymond presterer bedre sportslig kan det selvsagt bli aktuelt for oss å forlenge kontrakten med ett år, fortalte Haugen til Nettavisen.

Under et møte i FFKs sportslige utvalg i løpet av sommeren ble man enige om å slippe Raymond Kvisvik til den klubben som kunne tilby ham en langtidskontrakt. Utvalget ønsket å gjøre dette som en gest for jobben Kvisvik hadde gjort for FFK siden han kom i 2005. I begynnelsen av august hadde Sarpsborg Fotball Invest skrapet sammen nok penger til å hente Kvisvik til byen ved fossen. Men så satte FFK foten ned. Raymond Kvisvik var fortsatt ønsket i plankebyen.
- Vi har hatt en "gentleman´s agreement" med FFK om at Raymond skal få gå til oss dersom vi ble enige om en langtidskontrakt. Nå er den avtalen i boks, og likevel trekker de seg fra det de tidligere har sagt. Nå nekter de Raymond å gå til oss. Jeg trodde slike ting skjedde i Russland og Tyrkia, og ikke i norsk fotball. Og i hvert fall ikke mellom to naboklubber som i alle år har hatt et godt forhold, sa Bjørn Inge Nilsen i sportslig utvalg i Sarpsborg Sparta til Sarpsborg Arbeiderblad 12. august.

Torsdag 7. august ble Sarpsborg Fotball Invest, klubbens ledelse og Raymond Kvisvik enige i et avsluttende møte på Store Tune Gård ved Tunevannet.
- Vi var i ferd med å finskrive avtalen da vi tok en siste telefonkontakt med FFK. Vi ville bare verifisere at det de hadde sagt tidligere sto ved lag. Det var en voldsom nedtur for oss da Per Morten Haugen fortalte at det likevel ikke var aktuelt å slippe Raymond til oss nå.

Per Morten Haugen stilte seg uforstående til at han hadde holdt Sarpsborg Sparta for narr.
- Det er helt bak mål. Vi har ikke gitt noen lovnader til Sarpsborg Sparta. Det blir helt feil av dem å beskylde oss for noenting. Vi har en muntlig avtale med Raymond og ingen andre, sa Haugen til f-b.no 12. august.
- Jeg og trenerteamet må ta ansvar for vårt lag. Vi må tenke på oss selv, på vårt lag og vår situasjon. Vi kan ikke gi bort en spiller bare for å være snille mot Sparta. Jeg har snakket med Raymond om dette.
- Dere ønsker å beholde ham ut sesongen?, spurte Fredriksstad Blad.
- Ja, vi vil beholde ham. Jeg håper han blir.

I løpet av sommeren hadde FFK forsøkt å sikre seg både svenskene Kennedy Bakircioglü og Erkan Zengin og Lyns Espen Hoff, men forhandlingene førte ikke fram. Dermed ble det ennå mindre aktuelt å svekke midtbanen ved å slippe Raymond Kvisvik til Sarpsborg Sparta.

22. august satte Sarpsborg Sparta foten ned. FFK nektet å slippe Kvisvik til Sarpsborgklubbens før lagets seriekamp mot Nybergsund, og dermed trakk Sarpsborg Fotball Invest budet på pasningskongen.
- Det er riktig at vi satte søndagens kamp som en endelig deadline for en overgang. Det er jo en grense for hvor lenge vi kan vente. Vi leker ikke butikk, for å si det litt folkelig, sa Jon Andersen, styreleder i Sarpsborg Fotball Invest, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det endte godt til slutt. Raymond Kvisvik med
junior på armen under sølvfeiringen på Stadion
i 2008. Foto: Ken-Thomas Nilsen

29. august kom sagaen om Raymond Kvisvik til en foreløpig ende. Samme dag skrev han under en prestasjonsrettet kontrakt som bandt ham til FFK ut 2009.

Kvisvik er også en meget god innebandyspiller, der han i 2006 tok sin fjerde NM-tittel med Greåker. Han har også spilt fire A-landskamper. I november 2005 gjorde han comeback i den norske eliteserien for Greåker etter bare å ha spilt sporadisk siden 1995.

I november 2006 ble Kvisvik tatt ut på det norske landslaget i futsal, og deltok i EM i Spania. Han er registrert som spiller for Haugerud Futsal.

Fredag 13.november 2009 ble det klart at Kvisvik forlater FFK til fordel for 3.divisjonsklubben Kvik Halden og jobb i "Glomma Papp". Etter utallige krempasninger i rød-hvit trøye er Kvisvik nå klar for nye utfordringer i Halden.

Les mer om Raymond Kvisvik:
NFF
Spillerprofil FFK
Spillerprofil SK Brann

Sportskontoret

Wikipedia

Oppdatert: 13. november 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3