Husk meg
Brukernavn
Passord

Christoffer Solvang

Bilde av Christoffer Solvang
Posisjon Angrep
Alder 40 år (16.09.1983)
Fødested Fredrikstad
Høyde 184 cm
Vekt 84 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 3 (3 serie)
Andre klubber I tiden etter FFK: Lisleby FK (2003), Kvik Halden FK (lån - 2004), Løv-Ham Fotball (2006), Åsane IL (2006-07), Lisleby FK (2007), Østsiden IL (2008), Kråkerøy IL (2008-)

Biografi


Den lovende angrepsspilleren Christoffer Solvang hadde markert seg på FFKs juniorlag da han fikk sin seniordebut som 17-åring i 2001.

Debuten må være i nærheten av Norgeshistoriens korteste. Tre sekunder var unggutten på banen før dommeren blåste av da FFK slo Ullern 4-0 på Stadion 23. juni.

- Vi valgte å sette inn Christoffer, slik at han skulle få sin debut. Derfor har han ingenting å grue seg til neste gang, sa FFK-trener Glenn Rostad til Fredriksstad Blad etter kampen.

13. oktober samme år fikk Solvang sin første kamp fra start da han spilte de første 59 minuttene i 1-0-seieren borte mot Bærum. Det ble med disse to kampene på FFKs A-lag for Christoffer Solvang i 2001.

27. april 2002 scoret Solvang sitt første mål for A-laget. Spisstalentet kom inn i det 86. minutt i bortekampen mot Follo og brukte bare fire minutter på å fastsette sluttresultatet til 4-0.

Solvang fortsatte å hamre inn mål for FFKs juniorlag, men mer tillit på A-laget fikk unggutten ikke. Kanskje ikke så rart. Han konkurrerte om en spissplass med Markus Ringberg og Lars Petter Hansen som nærmest på egenhånd var i ferd med å skyte FFK til 1. divisjon.

Frustrert og lei av manglende tillit valgte Christoffer Solvang å gå til Lisleby i desember 2002. Han reagerte blant annet på at Knut Torbjørn Eggen ikke ha gitt ham spilletid i de mange kampene som hadde endt med storseier.

- Da vi for eksempel leder 5-0 - og en 19-åring ikke slipper til i i de siste minuttene, så skjønte jeg at jeg ikke hadde noe der å gjøre, sa Storvang til Fredriksstad Blad.

Under Tom Freddy Aunes ledelse ble Christoffer Solvang en umiddelbar hit på Sentralidrettsanlegget, og han scoret imponerende 19 mål på 18 kamper i løpet av 2003. Ved sesongslutt ønsket FFK å hente spisstalentet tilbake, og 8. oktober skrev Solvang under en toårskontrakt med gamleklubben.

Opphold nummer to i FFK ble oppsiktsvekkende kort. Allerede i februar 2004 ble Christoffer Solvang leid ut til 2. divisjonsklubben Kvik/Halden.

- Jeg er fortsatt ung og synes spill i 2. divisjon med Kvik er mer attraktivt enn 3. divisjon med B-laget til Fredrikstad. Dessuten gleder jeg meg til å samarbeide med Tom Freddy Aune igjen, sa Solvang til Halden Arbeiderblad.

Spissen ble i Halden hele sesongen, men overgangen skapte etter hvert overskrifter. Kvik klarte ikke å innfri sine økonomiske forpliktelser overfor FFK for leie av spilleren. Til slutt gikk det hele så langt at FFK sendte kravet til inkasso for å få pengene de mente de hadde krav på.

Mens klubbene kranglet, reiste Christoffer Solvang til Bergen før 2005-sesongen. Etter spill for Løv/Ham og Åsane, returnerte han til plankebyen og Lisleby sommeren 2007.

Før 2008-sesongen kontaktet Østsiden Lisleby for en mulig overgang for spissen til Lundheim-klubben. Lisleby, som hadde kjøpt Solvang fri fra kontrakten med Åsane, mente tilbudet fra Østsiden var alt for lavt og avslo forespørselen. ØIL ga seg ikke og tilbød Christoffer Solvang proffkontrakt. Dette fikk Lislebytrener Kai Erik Herlovsen og klubbens leder Tom Larsen til å se rødt.

- En ufin måte å hente spillere på, freste Herlovsen til Fredriksstad Blad 29. november 2007.

- Vi var i et møte med Østsiden den 19. november, hvor en overgang ble diskutert. De kom med et latterlig lavt tilbud til oss, mens vi la oss i den andre enden av skalaen. Likevel regnet vi med at det kom til å bli nye runder rundet bordet, fortalte Tom Larsen.

Noen nye runder ble det derimot ikke.

- Vi har fått skriftlig beskjed fra Østsiden om at de kommer til å tilby Christoffer proffkontrakt. Da har vi egentlig ikke noe vi skulle ha sagt, ettersom vi selv ikke har penger til å lønne ham. Vi har sjekket med forbundet og regelverket er tydelig på at en spiller kan gå vederlagsfritt til en klubb hvor han blir tilbudt lønn.

Til slutt kom saken til en løsning ved at Solvang ble tilbudt en amatørkontrakt og Lisleby fikk et beløp av Østsiden, og 14. desember kunne spissen ikle seg den hvite ØIL-drakten.

Noen lang Østsiden-karriere ble det derimot ikke. I løpet av 2008 hadde finanskrisen rammet norske fotballklubber, og i løpet av sommeren 2008 måtte Østsidens spillere finne seg i å se sine godtgjørelser bli kuttet med 25-50%. Dette nektet Christoffer Solvang å gå med på og forlot dermed klubben.

Neste stoppested ble "blomsterøya" og Kråkerøy IL.

Christoffer Solvang er sønn av Tore Jan Solvang (i FFK 1973-84) og nevø av Frank Solvang (i FFK 1979-80).

Oppdatert: 11. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24