Husk meg
Brukernavn
Passord

Anders Rotevatn

Bilde av Anders Rotevatn
Posisjon Keeper
Alder 46 år (22.02.1978)
Fødested Drammen
Høyde 193 cm
Vekt 83 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 4 (3 serie, 1 cup)
Andre klubber Mjøndalen IF (-1998), Stabæk (1999-2003). I tiden etter FFK: Bærum SK (2004), Svelvik IF (2005), Mjøndalen IF (2007-10)

Biografi


Drammenseren Anders Rotevatn hadde egentlig bestemt seg for å trappe ned og begynne å studere etter fire sesonger i Stabæk. Etter sesongen 2003 ønsket han å begynne på Politihøgskolen, og en rekke klubber fikk blankt nei på sine henvendelser. Men så ringte FFK.

- Jeg synes FFK er en meget spennende og attraktiv klubb. De har et bra sportslig opplegg og jeg bestemte meg for å satse for fullt
, fortalte han Fredriksstad Blad da overgangen ble offentliggjort i januar 2004.

Rotevatn hadde i utgangspunktet gitt et muntlig ja til Frigg da FFK kom på banen. At keeperen brøt denne avtalen fikk daværende Frigg-trener, Tor Røste Fossen, til å se rødt.

- Han tenker kortsiktig.
Her har vi nok en ung spiller som dropper utdannelsen til fordel for fotball. Det er slik det fungerer for tiden, sa Røste Fossen til Drammens Tidende.

I FFK tok han umiddelbart opp kampen med Steinar Sørlie om å bli klubbens førstevalg mellom stengene. Rotevatn spilte flere gode kamper for FFKs rekruttlag, men det ble etter hvert klart at Sørlie var keeperen som trener Knut Torbjørn Eggen hadde mest tillitt til.

Anders Rotevatn fikk sjansen fra start i 1. rundekampen i NM borte mot 4. divisjonslaget Bøler, men opplevde en tung dag på jobben. Først måtte han se et skudd fra 70 meter forbi seg. Deretter handset han utenfor sektenmeteren og ble utvist. FFK vant til slutt 4-2 etter to mål på overtid i 2. omgang.

Rotevatn fikk bare tre seriekamper for FFK, to av disse fra start. I juli ba han selv om å bli løst fra kontrakten, noe klubben gikk med på. Spill i 3. divisjon og pendling fra Oslo gjorde at Rotevatn gikk lei.

- Det er totalpakka som gjorde at jeg ønsket å si opp min kontrakt. Jeg føler jeg har funnet meg fint til rette i spillergruppa. FFK har et flott miljø, men det er ikke nok. Det jeg har mest lyst til er å spille kamper i fremtiden
, sa han til Fredriksstad Blad.

Rotevatn slapp å gå arbeidsledig lenge. Fem dager etter at han forlot FFK ble det klart at han hadde skrevet under en 2 1/2-års kontrakt med Bærum SK.

23. desember 2004 meldte Bærum på sine hjemmesider at Anders Rotevatn hadde bestemt seg for å legge opp. Noen pensjonisttilværelse var det derimot ikke snakk om. I 2005 dukket han opp i 3. divisjonsklubben Svelvik IF.

Etter noen år i moderklubben Mjøndalen IF valgte keeperen å legge opp etter 2010-sesongen.

Anders Rotevatn har to U21-landskamper.

Les mer om Anders Rotevatn:
Spillerprofil Mjøndalen

Oppdatert: 4. januar 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3