Husk meg
Brukernavn
Passord

Vebjørn Hagen

Bilde av Vebjørn Hagen
Posisjon Forsvar
Alder 46 år (29.01.1978)
Fødested Bodø
Høyde 179 cm
Vekt 78 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 42 (36 serie, 6 cup)
Andre klubber Innstrandens IL, Bodø/Glimt (1998-99), Romerike/Skjetten (1999-2002). I tiden etter FFK: Sarpsborg FK (2005-07)

Biografi


Man må nesten ha litt sympati med Vebjørn Hagen. Stadionpublikummet i Fredrikstad kan være lunefullt, og forsvarsspilleren ble noe ufortjent plukket ut som et av lagets hakkekyllinger under sin tid i plankebyen.

Allerede som 16-åringen ble nordlendingen hentet opp i Bodø/Glimts A-stall. Her fikk han totalt 10 eliteseriekamper før ferden gikk sørover til Akershus og spill for Romerike.

12. oktober 2002 fikk FFK-spillerne sitt første møte med den daværende Romerike-spilleren. FFK møtte Akershus-laget i årets siste bortekamp, og etter 44 minutter fikk Romerike frispark på 20 mål. Mens rødbuksene var opptatt med å sette opp muren, tok Vebjørn Hagen fart og skrudde ballen forbi en sjanseløs FFK-keeper. FFK tapte til slutt 0-3.

Etter sesongslutt ble venstrebacken kontaktet av FFK og kom til plankebyen på prøvespill. Her gjorde han sine saker bra.

- Med spill i tippeligaen for Bodø/Glimt og 1 divisjon med Skjetten har han kanskje en erfaring som vi har behov for, og med det gode venstrebeinet hans er han absolutt en spiller vi ønsker å gå i videre dialog med
, sa Knut Torbjørn Eggen til Fredriksstad Blad.

28. november 2002 ble Vebjørn Hagen klar for FFK. Med på flyttelasset fra Romerike hadde han en annen FFK-nykommer, keeper Steinar Sørlie.

Vebjørn Hagen var FFKs klare førstevalg på venstreback gjennom jubelsesongen 2003, og kunne krone sin første FFK-sesong med opprykk til Tippeligaen. Hagen briljerte på ingen måte i sin debutsesong, og før 2004-sesongen var det en offensiv Hagen som ble intervjuet av Fredriksstad Blad.

- Jeg stiller høye forventninger til meg selv og legger ikke skjul på at fjorårssesongen ikke var bra nok for min egen del. Jeg satser på en fast plass og det skal jeg klare. Jeg føler jeg er i utfordrerposisjon i år, og det passer meg bra.

Melløs 9. juni 2004. Vebjørn Hagen har bommet på straffe.
Mossekeeper Per Morten Kristiansen jubler. Moss videre i
cupen med 6-4 sammenlagt. Foto: Geir A. Carlsson

Vebjørn Hagen og resten av FFK-laget fikk et tøft møte med Tippeligaen, og våren 2004 gikk laget fra tap til tap. Baklengsmålene rullet inn bak et svakt FFK-forsvar, og en av de som ble utpekt til syndebukk var venstreback Vebjørn Hagen.

Bedre ble det ikke da han bommet i straffesparkkonkurransen i 3. rundekampen mot Moss 6. juni og sendte FFK ut av cupen.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har fått med meg enkelte bemerkninger fra tribunen og en del av dem føles urettferdige. Uansett prøver jeg å bruke det som positiv energi. Det har tent meg, sa en offensiv Vedbjørn Hagen til Fredriksstad Blad 9. september 2004.

Det ble mindre og mindre spilletid for Vebjørn Hagen utover i sesongen, og sommeren 2004 fikk han beskjed om at hans kontrakt med FFK ikke ville ble forlenget når den gikk ut etter sesongslutt.
- Sånn er det bare. Jeg driver profesjonell idrett, og da er det bare å innfinne seg slike saker, sa en fattet nordlending til Fredriksstad Blad.

En slags revansj fikk Hagen i den viktige hjemmekampen mot Odd 8. september. På stillingen 1-0 fikk FFK frispark på ca. 20 meter. Venstrebacken fikk drømmetreff og dundret ballen i nettet. Kampen endte til slutt 3-0, og markerte starten på en sensasjonell høst som endte med at FFK berget plassen i Tippeligaen.

Etter endt FFK-karriere tok Vebjørn Hagen et friår fra fotballen, men slang seg med på noen treninger med bedriftsidrettslaget til Terje Høili AS av og til.

Sommeren 2005 kriblet det derimot i føttene igjen, og Vebjørn Hagen signerte en halvårskontrakt med Sarpsborg FK. Her var han med på å berge plassen i 2. divisjon med sin avgjørende 1-0-scoring i siste seriekamp mot Sprint/Jeløy.

Kontrakten med SFK ble senere forlenget, men da Sarpsborg nye samarbeidsklubb ble opprettet i 2008, var Vebjørn Hagen en av spillerene som fikk beskjed om at han ikke fikk være med videre.

Oppdatert: 1. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340