Husk meg
Brukernavn
Passord

Jan Erik Arntsen

Bilde av Jan Erik Arntsen
Posisjon Angrep
Alder 61 år (11.02.1963)
Fødested Fredrikstad
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 20 (20 serie)
Andre klubber Torp IF, Østsiden IL, Rolvsøy IF, Selbak TIF (1987), Kvik/Halden FK (1988), Selbak TIF (1989). I tiden etter FFK: Sarpsborg FK, Østsiden IL

Biografi


Goalgetteren Jan Erik Arntsen hadde spilt for en rekke Østfoldklubber da han kom til FFK fra Selbak i 1990. Overgangssummen skal ha ligget på 22.000 kroner. Samtidig gikk backen Bjørn Arild Syversen motsatt vei.

Arntsen imponerte under treningsoppholdet på Kypros i mars, og på seks treningskamper i sesongoppkjøringen sørget nykommeren for fem mål.

- Selbak var helt topp, men jeg hadde lyst til å prøve meg i FFK og 2. divisjon. Jeg er blitt 27 år, og derfor var dette min siste sjanse. Lykkes jeg blir jeg nok i FFK fremover, fortalte Arntsen til Fredriksstad Blad i mars 1990.

Spissen gjorde sine saker bra også da serien tok til, men FFK fikk en tung sesong. Laget kjempet i bunnen hele veien og berget ikke plassen før i den siste serierunden. Jan Erik Arntsen ble FFKs toppscorer med seks mål og sto dermed for 1/3 av lagets 18 scoringer.

Arntsen var en av FFKs viktigste spillere i 1990-sesongen, og da den nest siste seriekampen borte mot Mjøndalen samfalt med dåpen til hans datter, sørget klubben for at angrepsspilleren ble hentet i helikopter. Halvannen time før kampen landet Arntsen på Nedre Eiker, men all viraken til tross - FFK tapte 0-2.

Jan Erik Arntsen spilte ni sesonger i Østsiden IL. Foto: Erik Hagen

Etter bare én sesong i rødt og hvitt forlot Jan Erik Arntsen FFK til fordel for Sarpsborg. Spissen hadde rett og slett ikke tid til å legge ned all treningen og bli med på all reisingen spill i 2. divisjon innebar.

- Familie og barn må lide, reiser og bilbruk koster, og det går ut over både vanlig arbeidstid og mulighetene til å jobbe overtid, sa hovedpersonen til Fredriksstad Blad 25. oktober 1990.

Fra Sarpsborg gikk turen senere til Østsiden IL hvor Arntsen ble en stor hit. I løpet av 1996-sesongen sørget han for 40 mål. Både i 1995 og 2000 sto spissen for 26 av Lundheim-lagets scoringer, og han var lagets toppscorer samtlige sesonger i perioden 1995-2000.

I 2000 rundet Jan Erik Arntsen 37 år, og veteranen slet med en strekk i låret. Demokraten meldte at til tross for at den velkjente Arild Abrahamsen i Slitu hadde gitt ham jevnlig behandling med sine "smidige fingre opp i rektum" og "sprøyter med ukjent innhold", var spissen fremdeles ikke helt bra. Det hadde nok å gjøre med at "strekken sitter dypt", i følge Arntsens egne utsagn til avisen.

I 2001 var spissen inne i sin niende sesong i Østsiden, men i juni ble klubben og spilleren enige om å si opp kontrakten. Kroppen sa stopp.

- Jeg har lenge slitt med en prolaps i ryggen, og etter operasjonen i vinter har det gått saktere framover enn jeg hadde trodd. Nå har jeg akkurat begynt å jobbe halv tid, og sammen med en familie som krever sitt har jeg rett og slett ikke overskudd til de oppgavene jeg hadde i Østsiden. Dette er en beslutning som er tatt over lang tid, fortalte Arntsen til Fredriksstad Blad 1. juni 2001.

Etter at han la opp var Jan Erik Arntsen trener for moderklubben Torp IF. Etter en perioden i Østsiden på midten av 2000-tallet, vendte han senere tilbake til Torp.

Jan Eriks tvillingbror Per Arne Arntsen spilte 17 kamper for FFK i 1988. Brødrene debuterte sammen for Torp i 1979, og spilte senere sammen i både Østsiden, Sarpsborg og Selbak.

Oppdatert: 9. august 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340