Husk meg
Brukernavn
Passord

Kent Kierdorf

Bilde av Kent Kierdorf
Posisjon Forsvar
Alder 64 år (17.12.1959)
Fødested Borås, Sverige
Høyde 178 cm
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 22 (22 serie)
Andre klubber Norrby IF (1979-85). I tiden etter FFK: Norrby IF (1989-91), Svenljunga (1992-94), Bollebygds IF (1995-97) (alle Sverige)

Biografi


Svenske Kent Kierdorf var en av de mest karismatiske spillerene som akslet FFK-trøya på 80-tallet. Han var også klubbens første svenske spiller.

Kierdorf startet karrieren i Norrby IF fra hjembyen Borås. Her gikk han stigen fra småguttelag til han fikk sin seniordebut i 1979.

I 1986 ønsket daværende FFK-trener Reine Almquist å hente forsvarsspilleren til FFK.
Jeg la på røret, da Reine ringte, humret Kent Kierdorf til Fredriksstad Blad mange år senere. Han trodde det hele var en spøk.

Men interessen fra FFK var reell, og kort tid etter bar det nordover for Kierdorf og hans kone Carina. Det tok ikke lang tid før de førte seg hjemme.

– Jeg møtte Reine og Åge Johansen på en flott restaurant. Deretter kjørte de oss til Kjølsund-feltet.

– Her skal dere bo, lød beskjeden.
– Jeg var kort og godt imponert.

Svensken med den karakteristiske piggsveisen ble raskt en populær herremann i plankebyen, både i spillergruppa og blant publikum. Han ble et samlingspunkt som fikk andre til å le, og sjarmerte sponsorer og næringsliv da han solgte annonser for FFKs medlemsblad Rød-Hvit Scorer’n.

Vi aner virkelig ikke hva som skjer her.

Den første tiden i sin nye klubb var derimot ikke lett.

– Det første halvåret var tøft
, fortalte Kierdorf til Fredriksstad Blads Vidar Henriksen i 2001.
– Hvordan da?
– Det var ikke lett å komme til en klubb som FFK som svensk. Det var en litt negativ holdning til svensker. Kanskje fordi at folk som Gunde Svan (langrenn), Thomas Gustavson (skøyter) og Jan Boklöv (hopp) hadde lykkes. Janteloven er sterk, vet du.

En dag fant Kierdorf klærne sine i en haug midt i omkledningsrommet etter en av sine første treninger med klubben.

- Jeg hadde satt meg ved feil knagg. Noen hadde revet de ned og de andre spillerne spaserte over klærne mine.

Svensken lot seg ikke knekke og fortsatte å gi alt på trening. Og etter en utblåsning mot trener Almquist ble han akseptert i spillergruppa. Etter en trening gikk treneren til verbalt angrep på Kent, noe som førte til en heftig diskusjon foran de andre lagkameratene.

– Da han begynte å gå på meg som person, sa jeg fra hva jeg mente. Det gjorde godt og senere har jeg og Reine hatt et fantastisk forhold. Blant annet har vi drevet forretninger sammen.

Etter dette har Kent Kierdorf kun gode minner fra FFK-oppholdet. Sammen med tidligere hovedleder Leiv Bunes var han blant annet med på å lage Rød-Hvit Scorer’n.

- Leiv var en utrolig dyktig yrkesmann som jobbet etter den gamle metoden. Han har mye av æren for at jeg har kommet dit jeg er i dag. Skriv at han var min læremester. Bare så synd han ikke er blant oss lenger. Vi hadde hatt mye å snakke om
, fortalte svensken til Fredriksstad Blad.

Det var med tungt hjerte Kent Kierdorf forlot FFK i 1988.

– Jeg var blitt så glad i Fredrikstad. I FFK som klubb, spillerne, beboerne og hele byen. Det var noe helt spesielt. Min absolutt beste tid. Jeg kjenner det begynner å hamre bare jeg snakker om det.

Kierdorf fortsatte som spiller i barndomsklubben Norrby IF hvor han i 1989 var med å sette ny svensk rekord med åtte uavgjorte seriekamper på rad. Han ble i klubben fram til 1991 da han gikk over til å bli spillende trener i Svenljunga. Etter treneropphold i mindre svenske klubber ble han i 2001 hovedtrener for Göteborgklubben GAIS. Klubben var derimot i den posisjon at de måtte selge unna sine beste spillere, noe som gikk ut over de sportslige resultatene. Etter bare 12 kamper som trener fikk Kent Kierdorf sparken.

- Det var ikke så farlig, men det føltes ikke rett. Dagen før jeg fikk gå, så hadde jeg fått styrets fulle støtte. Men det er sånt som skjer.

Deretter gikk Kent Kierdorf over i jobben som reklamesjef for Nordens største fornøyelsespark, Liseberg.

Tiden i FFK:
57 kamper på nivå 2 (1986-88)

Les mer om Kent Kierdorf:
Fredriksstad Blad

Oppdatert: 19. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340