Husk meg
Brukernavn
Passord

Friske perspektiver utenifra...

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 25 mai 17, 21:11
Endret: 26 mai 17, 11:51
Endret av: Sarpingen

Som det framgår av brukernavnet mitt er jeg sarping. Jeg har fulgt norsk fotball ganske tett de siste 25 sesongene, og situasjonen for fotballen i Nedre Glomma har opptatt meg spesielt de siste 16-17 årene. Jeg husker tilbake til årtusenskiftet, hvor Sarpsborg-fotballen skulle samle seg om en ny samarbeidsklubb, og starte klatringen mot Norges-toppen. Det endte umiddelbart i dundrende fiasko, nedrykk og intern borgerkrig.

Samtidig ble sulteforede sarpinger vitne til at det i stedet var FFK som tok steget opp. Båret av en enorm entusiasme, både blant menigmann og i næringslivet, gikk klubben fra breddefotball til Eliteserien på to år. Og suksessen ville ingen ende ta. Laget etablerte seg i den øverste divisjonen, vant cupen, tok sølv i serien og åpnet nytt stadion som de fylte nesten hver gang. Utenfor Fredrikstad var FFK alles nummer-to-klubb, og budsjettene passerte 100 millioner

Tilbake til Sarpsborg. Med tid og stunder tok vi veien opp til nest øverste nivå, men veien ut av storebrors skygge virket umulig. Plasseringer på nedre halvdel, konstante navneendringer og tresifrede publikumstall på et breddeidrettsanlegg var hverdagen. Edruelige budsjetter på 15 millioner var nok til å sette klubben på alvorlige økonomiske prøvelser.

Men i november 2009 skjedde det utenkelige. Sarpsborg 08 og FFK møttes til kvalikkduell på Fredrikstad Stadion. Og lillebror, med mye gammelt FFK-vrakgods i stallen, seiret 2-0 og sendte FFK ned. Likevel, det er faktisk det som har skjedd etter denne kampen som forundrer meg mest. I en enkeltkamp kan jo alt skje, og de fleste regnet vel med at dette var en enkelthendelse og at situasjonen igjen ville normalisere seg.

Nå skriver vi mai 2017. Sarpsborg 08 er et topplag i Eliteserien, og puster Brann og RBK i nakken. Vi spiller på øverste nivå for femte år på rad, og har også spilt vår første cupfinale. Vi omsetter stort sett for over 50 millioner kroner, og har en solid egenkapital på over 10 millioner i bakhånd. Sarpsborg Stadion er fortsatt ingen arkitektonisk perle, men etter etappevise utbygginger nærmer den seg et anstendig eliteserienivå. I år lukter vi på publikumssnitt på oppunder 5000, og om vi ikke har blitt alle andres nummer-to-klubb, blir vi i riksmediene stadig framhevet som et mønsterbruk til etterfølgelse.

I Fredrikstad er situasjonen en helt annen. 08 og FFK byttet plass i divisjonssystemet etter 2012-sesongen, og således har FFK spilt like lenge på nivå to som 08 på nivå èn. Klubben klarte i 2014 å knipe en sjetteplass, men har de øvrige sesongene kavet på nedre halvdel. Ja, de siste to årene har sågar klubben stått med begge beina i nedrykksstriden. Alt tyder på at man fortsetter i samme spor i år, all den tid sesongstarten i 2017 er den verste i klubbens historie. Tilskuertallene har sunket med 75 %, og nå ser det faktisk ut til at 08 også trekker flere publikummere enn FFK. Klubben framstår på mange måter som en parodi, og spiser trenere på en måte norsk fotball knapt har sett tidligere. Hvert år starter man et nytt prosjekt, med nye koster både på benken og på banen. Entusiasmen er borte, og nå er det FFK som sliter med å få endene til å møtes, selv om budsjettene er godt over halvert siden glansdagene.

Hvorfor skriver jeg dette? For å gni det inn? For å hovere? Nei, faktisk ikke. Går man to-tre år tilbake i tid, hadde jeg nok vært der. Nå er jeg faktisk mer oppgitt, på grensen til irritert, over tilstanden til FFK. Jeg ønsker rett og slett å gi dere noen friske perspektiver utenifra:

Skjønner dere hvor dere er? Skjønner dere at dere er en bånnkubb i OBOS? Ikke i en enkeltsesong, det kan skje alle, men år etter år etter år. Skjønner dere at måten dere driver fotballklubb på gjør dere til latter over hele fotball-Norge? Det jeg leser her inne er faktisk noe av det mer fornuftige som blir ytret av mennesker som følger FFK, men summen av det som blir presentert ellers, i media og offisielt fra klubben, vitner om en mangel på selvinnsikt som er skremmende. Jeg skal gi en del eksempler.

Geir Bakken, tidligere daglig leder i FFK, gikk for to år siden ut og proklamerte at det bare var et tidsspørsmål før FFK var forbi 08. Han satt sågar i studio sammen med 08s styreleder og hoverte, blant annet tegnet han opp et pokalskap som viste hvor få pokaler 08 hadde. Bakgrunnen for diskusjonen var en overgangstvist mellom de to klubbene, hvor Bakken virket rimelig overbevist om at 08 hadde gått ut over sine fullmakter. For øvrig en sak 08 vant på alle punktet hos forbundet (som vi har gjort hver gang en sak havner der).

Joacim Jonsson, byens fotballekspert, har som regel gått høyt ut hvert eneste år og proklamert at i år er året. Nå rykker FFK opp!

Før denne sesongen hentet FFK Dinko Trebotic. En spiller som utvilsomt har kvaliteter, men med en CV som framstod ganske nomadisk. Likevel kliner Fredrikstad Blad til med følgende overskrift: «Han er haien som kommer til å herje i sølepytten OBOS». Så langt har Tribotic framstått tung, og ikke engang selvskreven i elleveren.

FBs podcast: Ja, jeg vet at det er et uhøytidelig program, med glimt i øyet. Likevel, Kristian Bolstad sitter på ramme og alvor og er totalt uforstående til hvorfor FFK ikke er favoritter borte mot formlaget Ull-Kisa. Erik Pedersen uttaler seg som om det finnes en slags fotballgud som har lagt FFK for hat, og bestemt at alt skal gå imot laget. Ja, jeg vet at FFK var uheldige et par kamper, men det er alle lag. 08 ble også snytt for en klar straffe borte mot LSK 16. mai, men det blir ikke et fokus når man uansett har kvalitet nok til å avgjøre kampene. Christian Brevik sier at nedrykk er så usannsynlig at man ikke engang bør diskutere det. Bare for ordens skyld, skulle for eksempel helgens kamp mot Arendal ende med poengdeling, trenger FFK 6-7-7 på siste tyve kampene for å oppnå tretti poeng.

Prikken over i’ en er vel at det sist uke ble publisert et leserinnlegg hvor man spør seg hvorfor FFK ikke henter Kjetil Rekdal? (!) Også her inne klages det over at ambisjonene til FFK er for defensive. Selvfølgelig skal man rykke opp!

HALLO! Våkn opp folkens! Reality-check! Alt FFK bygde opp på 2000-tallet er borte. Pengene er borte, entusiasmen er borte, spillerne er borte og kompetansen er borte. Det eneste som står igjen er et tomt stadion. Dere er tilbake til 90-tallet, og dere kommer ikke tilbake til Eliteserien bare fordi dere er FFK. Det er det tydeligvis mange som tror, jamfør  Geir Bakken og podcasten: «Vi vet jo at det snur, FFK kommer tilbake igjen». Dere, av alle, burde vel ha lært. Da dere rykket ned i 1984, tok det 20 år før dere var tilbake. Nå rykket dere sist ned i 2012, og vil tidligst, men lite sannsynlig, spille i Eliteserien i 2019. Altså minst syv år, trolig mer. Neste år har faktisk 08 spilt like lenge sammenhengende i ES som FFK gjorde på 2000-tallet, og dere har allerede vært lengre på nivå to enn oss. Det er altså ingen naturlov som tilsier at FFK hører hjemme på øverste nivå. FFK har vært åtte sesonger i ES de siste 33 (!) årene.

Dere må starte helt på nytt. Og hvordan gjør dere det? Det dreier seg om hardt arbeid, og ikke om snarveier, slik dere hele tiden forsøker nå. En ting er trenerbyttene, de har vært behørig kommentert. Like ille er jo den enorme utskiftningen av spillere. Og jeg aner at til grunn for alle de byttene, ligger det en tanke: I år treffer vi, nå finner vi treneren med stor T spillerne med stor S. Den treneren og de spillerne finnes ikke, i alle fall ikke på den hylla FFK leter. Det finnes ingen annen mulighet enn å skape et lag, hvor god treningskultur, et tydelig spillmønster og komplentære og relasjonelle ferdigheter ligger til grunn. Det hjelper ikke å hente kroater, finner eller Malmø-rekrutter og tro at de skal ordne biffen på egenhånd. Igjen er det behov for realitetsorientering, og igjen henviser jeg til podcasten. Sist episode ble det uttalt at man ikke forstod hvordan FFK kunne tape for lag etter lag hvor man spiller for spiller var overlegen. Stemmer det egentlig? Hvor god oversikt har man egentlig over spillermaterialet til de andre klubbene. Ta bare en titt på Levangers ellevers sist: Nordberg, Astvald, Stene og Aas, alle spillere med ganske tung erfaring. Som et apropos kan jeg nevne at det forløperen til 08, Sparta Sarpsborg, egentlig rykket ned i 2007 (berget plassen fordi Raufoss mistet plassen), bestod av spillere som Are Tronseth, Bjørnar Johannessen, Makhtar Thioune og Martin Wiig, i tillegg til fremadstormende spillere som Joacim Heier, Joachim Thomassen, Joackim Jørgensen, Ole Heieren Hansen og Ole Jørgen Halvorsen.

Puuh! Dette går vel brått inn i historien som det lengste innlegget her inne noen gang. Avslutningsvis vil jeg bare forsøke å oppsummere og trekke ut noen konklusjoner. Jeg har forsøkt å tegne opp et historisk bakgrunnsbilde av hva som har skjedd med fotballen i Nedre Glomma siden årtusenskiftet, med spesielt fokus på maktskiftet som har skjedd det siste tiåret. Konklusjonen er enkel: Innse hvor dere er, nemlig tilbake på nittitallet. Start på nytt, og la hardt arbeid ligge til grunn, ikke håpløse snarveier. Og tilslutt, hvorfor gidder en sarping å bruke tid på dette? Fordi nå har det gått så langt at det ikke er moro lenger, og forhåpentligvis kan friske perspektiver utenifra kaste et litt nytt lys over situasjonen!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5370

Lagt til: 25 mai 17, 21:38
Endret: 25 mai 17, 21:41
Endret av: Rey

Takk for fint innlegg, som jeg dessverre må si meg stort sett enig i.

Det er dessverre mange som ikke klarer å ta det inn over seg at vi er et bunnlag. Vi er nå der hvor Moss var da FFK var på vei opp (med unntak av større budsjett). Og vi vet hva som har skjedd med dem i etterkant.

Jeg skulle ønske jeg hadde et bedre oppfølgingsinnlegg, men akkurat nå må jeg nok nøye meg med å si at jeg stort sett er enig i synspunktene dine. Og det gjør meg ille trist. Faktaene er det heller ikke noe å si på.

Men du skriver at du mener vi bør starte på nytt? Hvor skal vi starte på nytt fra? Det er jo egentlig det vi har prøvd på de siste årene, men så griper panikken oss når vi ligger i bunnen igjen. Jeg tror ikke det blir lettere å komme opp igjen fra andre divisjon for å si det sånn. Og jeg tror nok ikke vi blir reddet av Raufoss slik S08 ble den gangen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3488

Lagt til: 25 mai 17, 22:13

Jeg er desverre også helt enig i alt sammen som sto i innlegget til vår Særpe-venn. Men hva skal vi gjøre? "Rogern" er i avisa i dag og sier vi trenger en spiller som har mange av de egenskapene han hadde og som tok tak. Jeg tenker først at også han har rett, men var det ikke noe slikt trenerne også sa før sesongen? Jeg skulle likt å se konkret hva klubben bør gjøre for å komme ut av situasjonen. Jeg tror vi taper de 3 neste kampene og får litt mer bråk/ramaskrik for hver kamp. Styret vil få valget mellom å beholde trener og rykke ned, eller å bekrefte ryktet som kaosklubb og for 3. året på rad finne en redningsmann som kanskje redder oss.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 25 mai 17, 23:49
Endret: 25 mai 17, 23:54
Endret av: Ebenfalk2

Ett konkret trekk er å begynne å dyrke vinnerene, slik at resten har noe å strekke seg etter. Bruk utelukkende de spilleren som takler presset og ha fortrolighet til de. Tror mye forandrer seg med Sanel tilbake på banen, han tør å være tøff i trynet. Bare synd han ikke er kaptein, da hadde han ikke fått så mange gule kort for krangling med dommeren. Helt ærlig så ser jeg ingen ting i Skagestad som forteller meg at han bør være kaptein. Fortsett i en formasjon som spillerne er komfortable med, rendyrk en 11 som får spille fast, for trygghetens skyld. Skap konkurranse med høy tempereatur på trening, alle bør ikke være kompiser på laget, man er konkurenter også.. Utover dette har jeg de siste årene ytret mine meninger om hvordan FFK kan utvikle seg uten at jeg gidder å skrive om det igjen, men det positive er at de tankene jeg har delt har de siste dagene blitt skrevet om i f-b, både om å få inn folk som har hatt lang fartstid i klubben fra før til å være i miljøet, og om hvorfor det er så viktig med spillere som gir f... i omgivelsene. Utover det så synes jeg Heier fremstår som en bra fotballmann, selv om han er litt ung, og Styreleder og Sportsutvalgets leder virker som helt på trynet iht å utvikle klubb.. dessverre..


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 26 mai 17, 15:39

Ebenfalk2 skulle det Være og ikke Rey, angående kompetanse til styreleder og leder av sportsutvalget.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 26 mai 17, 20:23

Det er for meg helt bak mål at det sitter en tidligere spydkaster som leder i ett sportslig utvalg i en fotballklubb, dette har kun med koblinga til Wang og gjøre, en symbolsk tiltredelse pga samarbeid, og mtp trening og prestasjonskultur, at det er hans styrke, ja så se nå på resultatene. Ansettelsene av ny styreleder er mer gimmik i mine øyne, fordi han er supporternes mann.. og at han har vært aktiv som ung, da er det mange som er kvalifisert.. jo han har gjort det bra i arbeidslivet, men det er faen ikke toppidrett!

Å utvikle klubb handler først å fremst å ha de rette folka i nøkkelposisjoner. Og med blant annet en sportssjef så trenger man ikke å sette sammen ett sportsutvalg av tilfeldige personer. Ett styre bør være nok. Og skal man ha ett sportsutvalg som skal kvalitetssikre lag, trening, medisinske og lignende så bør de bestå av såpass kompetente folk at de klarer å ta rett avgjørelser, her har det blitt bommet kapitalt i mange år. Helt retorisk, Hvor mange av de som har eller sitter i FFK styrene de siste åra har blant annet idrettsutdannelse alla NIH, NTUN eller andre universiteter. Evt landslagsspillere, eller toppspillere med lang fartstid og erfaring. Evt fra andre toppidrettsmiljøer helt i toppklassen. Hvor mange utviklingsansvarlig, trenere og ledere. Og derfor blir det i mine øyne altfor tilfeldig. Og dette bør på plass lenge før en speider blir vurdert, rett speider bør nemlig og ansettes. 


Slettet
Slettet av bruker eller moderator

GodeGeir

Juniorspiller

Ble medlem: 10 mar 09
Innlegg: 168

Lagt til: 27 mai 17, 23:13
Endret: 27 mai 17, 23:24
Endret av: GodeGeir

Sarpingen skriver et godt innlegg, mange fine innspill. De to første til Ebenenfalk er veldig bra.


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 25 mai 17, 23:53

Opprinnelig postet av Sarpingen

Alt du sier....

 

Du har helt rett. En meget god situasjonsbeskrivelse. FFK har siden nedrykket, og faktisk i noe tid før også vært bestående av nær total kaos.

---------------------------

Intriger splitter mer enn samhold forener....


Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 26 mai 17, 09:40

Fra fulle menn, små barn og sarpinger skal man få sannheten. 

---------------------------

Griseforsiktig optimist.


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 27 mai 17, 21:21

Opprinnelig postet av Snæbbis

Fra fulle menn, små barn og sarpinger skal man få sannheten. 

Tydeligvis. Fulle menn og små barn finner man også i Fredrikstad, men vil man se god fotball i Østfold for tiden er det til Særp man skal. Trist men sant.

Føler ikke at jeg har mye å tilføye, her har mye fornuftig blitt sagt.

Men en ting kan være verdt å påpeke, når FFK skifter trenere så altfor ofte som man nå har gjort, konsekvent og over tid, så er forklaringen på det IKKE at trenerne som har blitt ansatt ikke har vært gode nok. Problemet ligger hos dem som ansetter trenerne, altså styret i klubben. Og problemet er at styret ikke våger å stå ved sine egne avgjørelser. For å si det litt brutalt, de femstår feige og ryggradsløse. Selv den verste populist av en politiker står bedre inne for sine meninger enn FFKs styre tydeligvis gjør.

Når man ansetter en trener så skal man for det første ha et godt grunnlag for å velge nettopp den trener. Og deretter skal man vise at man faktisk har tillitt til sitt eget valg, også selv om vindene snur og umiddelbar suksess uteblir. Jeg etterlyser et styre som våger å stå ved  de valg de selv tar.

Kort sagt, hvis styret også i år mister tilltten til treneren de selv valgte å ansette for et halvt år siden, så synes jeg absolutt noen bør ta sin hatt og gå. Men det skal ikke være treneren. Det skal være styreleder. For det er der ansvaret ligger for denne vanvittige inkonsekvens, som i seg selv er det nærmeste man kommer konsekvens fra styrets side siden Knut Torbjørn Eggens tid, i alle fall. Og som er den viktigste årsak til klubbens manglende sportslige fremganger.

Velger styret å å fortsette å skyve ansvaret for egne feil nedover nok en gang, er jeg redd jeg mister tiltroen til FFK for godt.

Enten står styret ved sitt valg denne gang, eller de tar konskvensen av at de ikke er i stand til å finne den riktige trener for klubben. Punktum.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5503

Lagt til: 27 mai 17, 22:31

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Jeg etterlyser et styre som våger å stå ved  de valg de selv tar.

Kort sagt, hvis styret også i år mister tilltten til treneren de selv valgte å ansette for et halvt år siden, så synes jeg absolutt noen bør ta sin hatt og gå. Men det skal ikke være treneren. Det skal være styreleder. For det er der ansvaret ligger for denne vanvittige inkonsekvens, som i seg selv er det nærmeste man kommer konsekvens fra styrets side siden Knut Torbjørn Eggens tid, i alle fall. Og som er den viktigste årsak til klubbens manglende sportslige fremganger.

Velger styret å å fortsette å skyve ansvaret for egne feil nedover nok en gang, er jeg redd jeg mister tiltroen til FFK for godt.

Enten står styret ved sitt valg denne gang, eller de tar konskvensen av at de ikke er i stand til å finne den riktige trener for klubben. Punktum.

True med å kaste styret??  Da skjelver de nok;-) Det er vanskelig nok å finne kompetente folk. Vi, medlemmene, velger styret.  Da bør kanskje vi gå i oss selv? 

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 28 mai 17, 01:25

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

True med å kaste styret??  Da skjelver de nok;-) Det er vanskelig nok å finne kompetente folk. Vi, medlemmene, velger styret.  Da bør kanskje vi gå i oss selv? 

Ikke hele styret. Styreleder. Men kun for det tilfelle at styret nok en gang tyr til den patetiske, umodne ansavarsfraskrivelse det er å ville sparke treneren, i stedet for å våge å stå ved det valg de selv har gjort. 

Og ikke kaste styreleder. Men forvente at styreleder tar ansvaret for den vedvarende manglende sportslige fremgang, og selv tar sin hatt og går, i stedet for å legge skylden over på den trener de selv har valgt.

Forøvrig tror jeg det er mange i FFK som bør gå i seg selv, spesielt når man kommer med kritikk som ikke er konstruktiv eller hjelper klubben til å oppnå resultater eller klare seg gjennom tunge tider.For eksempel er det alt for mange som har altfor sterke meninger om spillestil - og prøver å gjøre det til et altoverskyggende spørsmål om FFK spiller slik eller sånn. Spillestil er underordnet, det er resultater som er det viktigste. Her er det helt klart mange som bør gå i seg selv. Mitt inntrykk er at FFK nærmest er beryktet for evinnelige kverulanter som ødelegger enhver god debatt med å gjøre spørsmålet om en bestemt spillestil overordnet. 

Men også bør klubben ta inn over seg at blant de mange lovende unge talenter som finnes tilgjengelig, er det alt for få som får reelle muligheter til å utvilke seg på A-laget. Igjen er klubben preget av utålmodighet, og krav om at man skal levere imponerende resultater fra første stund. Dette er en holdning som, igjen, styret ved styreleder er ansvarlig for. Men det er også noe som gjenspeiler medlemmenes holdninger og forventninger. 

Det ville utvilsomt være en god ting om hver og en som er tilknyttet klubben går i seg selv og prøver å innse hvordan man kan gjøre en bedre innsats til klubbens beste, i stedet for å være for opptatt av egne kjepphester. 

Jeg synes absolutt ikke det er noen grunn til at noen skal verken kastes eller gå frivillig, forutsatt at man nå lar trener Loberto få den tid han trenger. Om nødvendig la Loberto få lov til å rykke ned med laget, og gi ham anledning til å rykke opp igjen, som også andre foreslår.

HVIS noen skal gå, noe jeg mener ville være feil uansett, så bør det ikke være treneren, men de som ikke klarer å stå ved sine egne beslutninger mer enn et halvt år av gangen, representert ved styreleder. Jeg tror ikke jeg er den eneste som er i ferd med å miste respekten for denne klubben, hvis samlebåndet av trenerskifter fortsetter å rulle. 

 


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 26 mai 17, 12:04
Endret: 26 mai 17, 12:04
Endret av: Sarpingen

Takker for hyggelige og konstruktive svar. Jeg er forsåvidt ikke så veldig overrasket, da dette forumet tross alt er av det mest vettuge man kan oppdrive når det gjelder omtale av FFK. Jeg har mistanke om at det skyldes at mange av dere også fulgte klubben da den lå med brukket rygg på 90-tallet, og derfor forstår at dette ikke vil gå av seg selv. Mange av trollene på sosiale medier kastet seg nok på medgangsbølgen under Eggen, og klarer ikke helt å ta innover seg at FFK ikke spiller i Eliteserien.

Rey spør hva jeg mener med at dere må starte på nytt. Jeg skal forsøke å være mer presis. Her uttaler jeg meg selvfølgelig på litt sviktende kunnskapsgrunnlag, men jeg lurer på hvorfor FFK er nødt til å ha utgifter på 30 millioner. Er det ikke mulig å stable en ok tropp på beina for en langt billigere penge? Det virker jo som om innteksstrømmen er såpass god at da ville man faktisk drevet med bukbare overskudd, og på den måten bygd egenkapital.

I forlengelsen av dette, og nå kaster jeg ut en brannfakkel, hevder jeg at det faktisk er det beste for FFK å bygge en klubb som tåler et nedrykk til andre divisjon. Nå virker det som om det scenarioet er total krise, og derfor setter man himmel og jord i bevegelse hver høst for å unngå det. Prisen man betaler er manglende kontinuitet, og at man er tilbake i samme situasjon neste sesong. Det blir ingen utvikling på den måten, bare uttalige kortsiktige brannslukkinger. Thomas Berntsen sa litt det samme om LSK. Det har blitt så viktig for dem å holde statusen som det lengstspillende laget i på øverste nivå, at det faktisk er en hindring for å utvikle klubben i riktig retning på lang sikt. Jeg tror at dersom FFK hadde rykket ned i 15, hadde dere rykket opp igjen i fjor og da kommet inn årets sesong med en helt annen energi og optimisme. Dere hadde neppe ligget desidert sist, uten en eneste seier. Jeg snakket med Ronny Deila før 08-Vålerenga sist helg, og det han pekte på som felles sukesskriterium for både Godset og 08 var at man underveis hadde turt å tape, og turt å rykke ned.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3488

Lagt til: 26 mai 17, 12:38

Veldig interassant for en som "var med" forrige gang vi rykket ned til daværende 2. div. Det ble sagt år etter år (bortsett fra ett) at vi skulle rykke rett opp. Vi hadde "leiesoldeter", flere utenlandske spillere og satset mye høyere enn de andre lagene i 2. div. Desverre ble vi "året skuffelse" stort sett hvert år. VI kjempet hardt mot "storheter" som FF Lillehammer (Fy faen Lillehammer) Jevnaker, Nybersund Faaberg med fler som snøt oss for "opprykkvalikk" år etter år. Noen sesonger slet vi enormt i lokaloppgjør mot Østsiden, Selbak eller Råde. Jeg var på kampen mot Galterud på gamle stadion når det var så få folk der at alle fikk plass unde tak når regnet kom. Det var helt jævlige tider og jeg tror hvis vi hadde rykket ned i 15 hadde vi ikke kommet med i det som i dag heter 2. div hvor det er kun to avdelinger.

 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5370

Lagt til: 26 mai 17, 15:57

Opprinnelig postet av Sarpingen

Rey spør hva jeg mener med at dere må starte på nytt. Jeg skal forsøke å være mer presis. Her uttaler jeg meg selvfølgelig på litt sviktende kunnskapsgrunnlag, men jeg lurer på hvorfor FFK er nødt til å ha utgifter på 30 millioner. Er det ikke mulig å stable en ok tropp på beina for en langt billigere penge? Det virker jo som om innteksstrømmen er såpass god at da ville man faktisk drevet med bukbare overskudd, og på den måten bygd egenkapital.

Nå skal ikke jeg være veldig bastant, men jeg mener at budsjettet rundt A-laget er ca 15 millioner

Ser av budsjettet at lønnskostnader i klubben utgjør rett over 18 millioner. I tillegg har vi en megapost på 8 millioner som dekker "andre driftskostnader". Stadionutgiftene utgjør med andre ord fortsatt en grei del av totalen. Så vidt jeg har skjønt så betaler vi fortsatt betydlig mer enn S08 gjør litt lengre nord. Stadionutgiftene vil dessverre ikke bli mindre hvis vi rykker ned. Det vil derimot inntektene og derfor ser jeg på det som nærmest kroken på døra hvis vi rykker ned.

Inntektsstrømmen er jo heller ikke veldig god for tiden, noe som er tydelig på at Terje Høili måtte gå inn som hovedsponsor fordi vi ikke klarte å få tak i noen annen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Slettet
Slettet av bruker eller moderator

Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 26 mai 17, 15:33

Den brutale sannheten er at ffk ikke har hatt et stabilt godt lag siden 60tallet. Når fotballen i Norge ble profesjonalisert på 70tallet hang ikke vi med. Tiden med Eggen var et blaff skapt av et geni og arven er skuslet vekk. Hvilke andre klubber klarer å underprestere så jævlig år ut og år inn. 

Jobbe hardt? De jobber døgnet rundt skriver de på nettsidene. Problemet er  mangel på kompetanse. De vet ikke hvordan de skal bygge opp igjen klubben. Jeg blir redd når leser hva Rey skriver om nøkkelpersoner i klubben. Jeg håper du tar feil Rey. 

Jeg håper at vi får noen resultater nå slik at vi slipper det gnålet om sparking av treneren osv. Jeg tror ikke det er på trenersiden det svikter. 

Fint at du gidder å bry deg. Det hadde Vært utrolig fett med noen viktige matcher mellom oss igjen. Det hadde løftet interessen til himmels. Det er faktisk en fare for at Moss overtar plassen vår. Gud forby.

 


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 26 mai 17, 20:39

Sarpen du er klart inne på noe, hovedtutfordringa til FFK var at da man i en viktig og avgjørende periode tok en beslutning vinteren 2009 og det var når Tor Kristian Karlsen ble vingeklippet, da startet den virkelig nedturen fordi selv om vi hadde en dyktig trener så hadde vi ikke ett solid nok nettverk av fotballfolket i klubben, TKK var den som skulle profesjonalisere klubben og fikk styret til å utvikle en bra plan som var bærekraftig og da Grønhagen ble syk og måtte slutte forsvant tryggheten, og  uten rette folk til å gjennomføre dette begynte nedturen, fordi styret ønsket å forfølge planen, men hadde ikke bok kompetanse for å gjøre det på rett måte, derfor blei det kaos. Det kan man blant annet takke Grønhagen, Henriksen og andre jeg ikke ønsker å navngi fordi da får jeg kjeft. Fordi de motsatte og arbeidet mot TKK slik at han sluttet, når da krisen fortsatte hele den sesongen med vanvittige ansettelser og verdivurderinger av inventar så gjorde det at alt Eggen og Harry Hansen, med Bjørn Jensen i spissen hadde skapt fra 2002-2006 

etter dette har FFK prøvd å satse med masse gjeld og lite troverdighet. Og når til slutt ASA ble lagt ned og klubben skulle bygges på nytt så måtte de Utifra det ryktet klubben hadde ble tvunget til å rense ut alt av kompetanse for å bedre omdømmet, og omgivelsene har godtatt enhver vanvittige dårlige satsning, med den ene assistenten etter den andre. Uten å heve fotball og toppidrettskompetansen i resten av systemet.

 

utiver det vil jeg våge meg på p si at den dagen Thomas Berntsen forsvinner fra SA08 så er det starten på slutten der, rett og slett fordi han er helt unik.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5503

Lagt til: 27 mai 17, 10:33

Blir galt å forherlige perioden 2002-2006 når det var roten til alt vondt.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3