Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Daniel Berntsen (19) klar for FFK

I dag ble det klart at FFK leier Rosenborgs meget talentfulle midtbanespiller i én måned.

Tekst av Øystein Holt, Foto: rbk.no
Lagt ut: 24. April 2012 - 15:36

Fredrikstad har tidligere vært interessert i å knytte til seg Berntsen, men Rosenborg vant kampen om midtbanetalentet august 2011. Ifølge rbkweb.com ble avtalen med Bodø/Glimt en overgang den påfølgende vinteren for tre millioner kroner samt ytterligere halvannen million etter et visst antall spilte kamper.

- Både for oss og Daniel vil dette være en fin mulighet for spilletid i Tippeligaen, som det så langt har blitt lite av i Rosenborg. For tiden er det stor konkurranse om posisjonene på midtbanen vår, og det er ikke lett å spille seg inn der. Derfor er dette en god løsning nå slik at Daniel får spilt kamper på høyeste nivå, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, til rbk.no.

Siden Daniel Berntsen er under 21 år og landslagsspiller, kan han leies ut én måned av gangen til tross for at overgangsvinduet er stengt. I utgangspunktet vil lånet vare fra 25. mars til 25. mai.

- Vi er veldig fornøyde å ha Daniel på plass. Daniel er indreløper og kjenner 4-3-3 systemet bedre enn de fleste. Han er meget fotrapp og en relasjonssterk spiller som i fjor var Adeccoligaens beste spiller, forteller Joacim Jonsson til fredrikstadfk.no.

Valgte å legge opp

Daniel Berntsen fikk sitt gjennombrudd for de helgule høsten 2010, da han imponerte såpass mye i et innhopp mot Sandnes Ulf at Runar Berg valgte å legge opp med umiddelbar virkning:

- Mot Sandnes Ulf ble jeg byttet ut med en 17-åring fra Bodø. Da jeg så Daniel Berntsen fosse ned til dødlinja for andre gang og la inn foran mål ble alt veldig tydelig for meg. Jeg kan ikke ta opp plassen på laget for en talentfull unggutt, fortalte Runar Berg den gang.

Takker Høili

Nok en gang er det Terje Høili som ble opp for klubben i våre hjerter:

- Vi er svært takknemlige for at Terje Høili tar kostnadene rundt dette lånet. Vår økonomiske situasjon er meget anstrengt og uten hjelp fra Terje hadde dette ikke vært mulig, forteller Joacim Jonsson til fredrikstadfk.no.

Daniel Berntsen har blitt forespeilet enn rolle sentralt eller som én av tre midtbanespiller i 4-3-3. Det er ventet at den talentfulle midtbanespillere tar den høyre indreløperrollen allerede førstkommende lørdag.

Dermed kan man vente seg følgende midtbanetreer mot Sandnes Ulf:

Hussain (93), Jabbie (93), Berntsen (93).

Les mer om overgangen hos fredrikstadfk.no.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340