Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 11 sep 13, 10:42
Endret: 11 sep 13, 13:11
Endret av: Lars 29

Opprinnelig postet av danan

Hvilken overraskelse at lars29 skulle dukke opp her med sine vanlige påstander og bedreviter-tendenser, der han prøver å belære flere av oss som har vært genuint interessert i supporterkultur  i inn og utland i over ett tiår.  Det er godt mulig du kan en del mer om Leeds United, datamaskiner og rosebusker enn oss Lars, men når det angår dette med supporterkultur så er det helt tydelig at du kommer til kort.

En ting skal du ha Lars, selv om jeg gang på gang prøver å heve meg over og ignorere oppkastet ditt i retning Supras/BRH og generelt alternative supportere, så klarer du på et eller annet finurlig vis å få de fleste av oss til å tenne på pluggene stort sett hver eneste gang. Jeg antar at det er akkurat det som er din hensikt.

Det er ikke vi i Supras som skaper splittelse på tribunene, det er DU og dine få likesinnede som skaper splittelser og uro ved å spre feilaktige rykter om voldelige supportere, grupperinger som hater hverandre og et kaotisk ståfelt som overhodet ikke stemmer med realiteten. Vi i Supras har alltid hatt et utmerket forhold til Plankehaugenstyret og de sentrale i Plankehaugen.

Selvsagt vil det alltid være forskjellige prioriteringer og meninger om diverse når man har Supras bestående av gutter med en snittalder på litt over tyve år, kontra Plankehaugen som har en snittalder på rundt 45-50år, det er da helt naturlig. Likevel har vi aldri hatt noen konflikt med hverandre.

Alle har gått på en skrell en gang i blant, men i løpet av 8år med alternative grupperinger i denne byen så vil jeg påstå at det har vært så få og små hendelser at det ikke er noe å henge seg opp i overhodet, hvertfall ikke nå flere år etter at de skyldige har sonet sin straff og vi har rettet opp våre feil.

Vi har heller aldri krevd noe enerett på hvordan tribunelivet i Fredrikstad skal være, naturligvis ikke. Faktum er at Plankehaugen har tigget og bedt oss om å hjelpe til med å være forsangere, organisere tribunen, lage tifoer, komme opp med nye sanger etc fordi de mangler noen fra Plankehaugen som engasjerer seg for tribunen. Selv synes jeg det er nitrist at det ikke finnes en eneste fra Plankehaugen som er villig til å ta i et tak for å heve stemningen på tribunen, det er ingen som bryr seg lenger om å støtte laget verbalt eller visuelt. Det spillier ingen rolle for noen om vi blir sunget ut av 7 mann fra Strømmen Greyhounds.

Supportertribunen i Fredrikstad er i dag et nitrist skue med null engasjement eller vilje til å gjøre noen grep i det hele tatt for å prøve å mobilisere krefter på ståplass, det er ingen som bryr seg. Vi i Supras har trukket oss ut av PH-styret denne sesongen etter 4år med en eller flere representanter. Grunnen til dette er at vi mener at Plankehaugen har hatt null fokus på Plankehaugens hovedformål, nemlig å støtte Fredrikstad FK visuelt og verbalt fra tribunen. Vi har kjempet og prøvd men nå tror jeg dessverre Plankehaugen har takket for seg som supporterklubb. Jeg skulle mer enn noe annet ønske at Plankehaugen våknet som den supporterstorheten de en gang var, men faktum er at Plankehaugen ikke har oppført seg som en supporterklubb overhode de siste årene. Slaget er tapt.

Takk for ditt innlegg Danan, jeg kan veldig mye om Leeds United og engelsk fotball, FFK (sett FFK fast siden 1989), norsk fotball og idrett generelt, derimot er jeg ikke noen datanerd eller har greie på blomster og rosebusker, hvor nå enn den nedsettende hentydningen fra deg kom fra. Har prøvd å diskutere saklig her inne, synes ditt eksempel med datamaskiner og rosebusker viser at du ikke er like god på dette. Men er kanskje ikke mer å forvente?

Det som er like interessant å lese hver gang, er at dere i Supras/BRH kan supporterkultur, mens alle andre ikke kan dette. Dere tror dere har fasit på dette, men supporterkultur er så mangt. Jeg er tilhenger av den engelske supporterkulturen, med å ikle seg skjerf/drakt, synge uten tromme, være spontan i sanger, støtte laget i tykt og tynt, mens dere liker hopping, ikle dere annet tøy enn supportereffekter, synge sanger lengre, bruke tromme, pyro etc.

Det vi kan enes om er at vi begge er glad i og har "evig troskap" til FFK. Men er det deres definisjon på supporterkultur som er den riktige og andre som har feil? Jeg har poengtert at for eksempel England har annen type Ultras grupperinger (hvor det går mest i skjerf) enn for eksempel Italia eller Bad Blue Boys som dere på grunn av Zoran blant annet trakk til deres bryst. Dere var vel med de også til Bergen om jeg ikke husker feil. Går man inn i historien til BBB, så er vel ikke denne gruppen en gruppe man stolt bør assosiere seg med? 

Det er riktig at jeg har vært kritisk til BRH og Ultras i Fredrikstad, startet vel egentlig med bildet på vekta, hvor man ikke engang turte å vise ansiktene sine. Man sto der tildekket og med pyroeffekter. Første bud bør vel være at man bør tørre å stå for det man gjør og er? Ja da, har hørt at man var redd for det ene og det andre med skole/jobb etc, men hvorfor da bli med i en slik gruppe? Hadde jeg vært med i BRH, så hadde jeg turt å stå fram å vise ansiktet mitt og stolt stått for det.

Du kan vel ikke nekte for at det har vært noen uheldige situasjoner? Bare å google. Vært mye mer bråk i Ultrasgrupperinger i for eksempel VIF og Lillestrøm. er klar over det . Vet ikke hva man skal forvente, jeg også står opp for kameratene mine om det oppstår situasjoner. Men det er vel ikke det dette handler om. Har vært noen utestengelser i BRH. Nå er Supras som gjelder, det roligere(interessen er også lavere) og det er bra, det skulle bare mangle.

Interessant at du skriver at jeg og likesinnede har skapt splittelse på tribunen :-), når det var deres likesinnedes karakterestikker av damer/eldre som juletrær, indianere etc som startet splittelsen. Bare å gå tilbake å lese endel innlegg som er lagret her,Ikke veldig hyggelig og inkluderende lesning. PH tribunen var tidligere et sted for alle, etterhvert så har flere og flere falt fra på grunn av flere faktorer.. Mange har det rett og slett  ikke like gøy på tribunen som tidligere, det er fakta. Sier ikke at dette er bare Supras/BRH sin skyld. Produktet har blitt dårligere, det har vært mye rot i klubben og Plankehaugen har hatt en dårlig ledelse. Vet at dere i Supras støtter opp og forsøker å bidra så godt dere kan og dere fortjener kred for det. Jeg er ikke kritisk til dere, for å være kritisk. Men Plankehaugen feltet har gått fra å være en stor samlet gjeng, til noen få som står spredt og dere er nå hovedtyngden som er igjen i dette. 

Her kommer vi til essensen Danan, jeg er mer kritisk til Plankehaugen enn jeg har vært til dere. PH har de siste årene gjort en elendig jobb og det første som må skje er at man får inn en ny ledelse som det er litt tak i. Som jeg skrev tidligere. Man kan si mye om Berg "klanen" og jeg er ikke enig i alt som skjedde på den tiden. Men Ulf Berg var en drivende kraft i å skaffe billige busser/tog etc og skape blest rundt PH, så vi massivt støttet opp på bortekamper etc, om enn vi var en litt "kjedelig" supportergjeng. Vi var respektert av andre lag, selv om vi fikk høre det pågrunn av verdensrekord i busser og eierskap i hest etc.  Nå er vi ikke lenger i Tippeligaen og produktet er dårligere. Men vi trenger å få inn mennesker som genuint har hjertet sitt i FFK og ønsker å få supporterkulturen (ikke bare deres definisjon av det) opp og frem. Jeg er ikke helt enig med deg at slaget er tapt. Tror om vi får et bedre lag neste år, (ikke helt kjørt med tanke på kvalik i år heller) så vil folk vende tilbake. Klarer man å få et slagkraftig Plankehaugen, med noen av de gamle tilbake, sammen med endel nye og et bra og støttende Supras, så er det ingenting som vil være bedre enn det. Føler ikke at jeg bare kommer med oppkast mot dere, men heller ønsker å løse ting og få tilbake den gode følelsen av å gå på kamp og helhjertet støtte laget i mitt hjerte.

---------------------------

Støtter FFK og Leeds United i medgang og i motgang!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340