Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 07 mai 13, 12:45
Endret: 08 mai 13, 15:21
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av Asgeir

 

Værste må gjerne tjatre oss huden full av at "avtalen er lovlig og god for FFK" og et bondefanget klubbstyre må gjerne bekrefte Værstes historie, og skylde på dårlig økonomistyring, men det fjerner ikke kjensgjerningene: FFK underpresterer vanvittig tatt forusetningene i betraktning.

 

 

Du treffer spikeren rett på hodet her Asgeir, og i og med at jeg ikke lenger er "bondefanget" så kan jeg bekrefte mye av det du sier.

Avtalen mellom AS og klubb skulle også fornyes , fordi den eksisterende avtalen har vært ulovlig helt siden 2009. Hva status på denne er i dag vites ikke, men den skulle selvfølgelig vært fornyet for lenge siden. Denne avtalen fordeler makten skjevt i forhold til hva NFF selv mener innholdet skal være. Dette er også årsaken til at avtalen i 2009 ble returnert fra NFF uten godkjenning.

Dette tok vi i klubbstyret opp allerede i begynnelsen av 2010, men den nye avtalen (ny standardavtale fra NFF) var ikke underskrevet da jeg flagget ut høsten 2012.

Klimaet mellom AS og klubbstyre var uholdbart mest grunnet styreleder i AS. Totalt uten sosial intelligens og med en splitt/hersk taktikk som selv på 70-tallet var kontroversiell. For meg er det totalt uforståelig at eierne (Brynildsen/Værste/Feas++) sitter stille og godtar at denne personen ødelegger klubben. De har selv vært i møter hvor Følstad bokstavelig talt har kallt andre møtedeltagere for idioter og det som verre er. Bare fordi de stiller spørsmål han ikke liker. Styremedlem i klubb Biørn Arnesen fikk en overhaling i et felles styremøte av Følstad som savner sidestykke. Han stilte kun et betimelig spørsmål om alt hadde kommet på bordet i forbindelse med avslutning av en arbeidskontrakt. Selv fikk jeg huden fullt av kjeft fordi jeg spurte om klubben hadde spurt om det var andre som kunne tenke seg å drive det nye food & beverage konseptet (fotballpuben og matserveringen). Den eneste "kandidat" som var spurt var Værste, og grunnen til mitt spørsmål var at jeg synes vi legger for mange egg i Værste-kurven. Det resulterte selvfølgelig i en hoderisting fra Følstad, med en tirade om hvor fantastiske Værste var som alltid stilte opp. Jeg var jo komplett idiot som ikke så det ;)

Hvordan klima mellom klubbstyret og  AS-styret er idag har jeg kun fått høre via små fugler, men ingenting tyder på at dette er blitt bedre.

I samarbeidsavtalen (den ulovlige fra 2009) var det klart beskrevet hva de forskjellige styrer skal ha ansvar for. AS skal skaffe penger til driften av hele klubben, og derfor også ha ansvar for det inntektsbringende verktøy (markeds og salgsavdelingen). Måten dette har blitt driftet på de siste årene hadde gitt enhver leder fyken i det private næringsliv.

Den nye avtalen (som NFF har laget) styrker klart klubbens makt overfor AS og dette er selvfølgelig grunnen til at det har tatt så lang tid å få laget en ny avtale mellom AS og klubb. Det skal som kjent to til å danse tango , og her vil ikke AS-styret slippe å føre.

Klubb skal ha ansvar for alt rundt det sportslige (ansettelse av trenere/sportsplan/spillere etc.) Selv dette blander AS seg inn i uten å ha det minste kompetanse. Og da er det ikke rart at klubben saneres slik den har blitt de siste årene. Avtalen mellom klubb og AS er oppsigelig dersom AS ikke leverer det som står i avtalen. Hadde klubbstyret fått greie på at vi styrte mot et stort overskudd i 2011 på et tidligere tidspunkt enn gjennom f-b i februar 2012 , så ville sannsynligheten for at vi slo AS konk vært stor. Vi hørte i hele 2011 at vi styrte mot et overskudd på 1 mill, eller i verste fall et nullresultat. I løpet av 2011 fikk vi ikke et eneste regnskap, til tross for at spesielt Toril Johansen (som da satt i styret) maste på dette overfor AS styret i hvert eneste styremøte.Hele tiden fikk vi den ene bortforklaringen etter den andre. I stedet styrte vi som sikkert alle husker mot et underskudd på rundt 7 millioner. Og kom ikke her og fortell meg at  AS-styret ikke visste dette på et tidligere tidspunkt.

Thomas Torjusen ble ufortjent sittende igjen med "apekatten", i og med at lavere snittpris på billettene ble oppgitt som årsak. Dette er selvfølgelig ikke hele sannheten.

At AS styret, som har ansvar og kontroll på billettinntektene, først i februar over 3 mnd etter serieslutt, finner ut at snittprisen var langt under budsjetter er spesielt. Der er i hvert fall for meg krystallklart at den som sitter med rattet her ihvertfall ikke klarer å styre.

Å sitte i klubbstyret slik det er idag er ikke annet enn å representere klubbens medlemmer uten egentlig å ha den minste mulighet til å påvirke klubbens drift og fremtid. Jeg spurte om overgangssummene for Etzaz og Tarik da de ble solgt i 2012. Svaret fra styreleder i As var at det hadde ikke vi i klubbstyret noe med !!!

 

Slik det er i dag med:

  • Værste-avtalen,
  • samarbidsavtalen mellom AS og klubb,
  • styreleder Karl Anders Følstad totale mangel på å få til samarbeid i klubben

så vil klubben sakte men sikkert bevege seg lenger og lenger bort fra å være en klubb som setter spor i toppfotballen.

Dessverre er klubben FFK bundet på alt som går å bevege slik at det eneste som kan redde klubben dessverre er Værste selv. FFKs etablering på Værste-området er årsaken til at man i dag snakker om en ny bydel. Dette hadde aldri latt seg gjennomføre uten etableringen av Stadion. Værste bør dra av plasteret og ta tapet klubben har påført dem i regnskapet merket "FFK".

Det er ikke tvil om at FFK har kostet og vil koste Værste store summer, men uten klubben hadde fortsatt området lagt brakk (tror jeg )

I det store og hele er FFK årsaken til at området vil være den største pengemaskinen til Værste i uoverskuelig fremtid.

  • Slett all gjeld og overfør stadionanlegget for 1 kr til klubben.
  • Etabler et nytt AS med nye eiere som brenner for klubben og ikke egen lommebok. Det finnes mange som er glad i klubben FFK og som ønsker å bidra om situasjonen hadde vært annerledes.
  • Bygg opp et helt nytt salgs og markedsapparat. 
  • Gi klubben tilbake til byen og folket

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340