Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

pss

A-lagspiller

Ble medlem: 27 mar 03
Innlegg: 673

Lagt til: 26 sep 09, 01:18

I måneder på måneder har jeg sittet på sidelinjen og observert omgivelsene rundt Fredrikstad Fotballklubb. Det skjærer meg dypt i hjerteroten hver gang jeg skrur på Tv2-sporten eller åpner de rosa midtsidene i VG, og ser sak på sak som skaper negativ blest om klubben i mitt hjerte. Jeg kunne brukt timer for å redegjøre for de ulike sakene, men jeg tar det for gitt at dere ser hva jeg sikter til.

Hvem er den/de ansvarlige? Hva kunne blitt gjort annerledes? Hva skal vi gjøre med det? Lærer vi noe av det? Og hva er veien videre?

På det første spørsmålet ville halvparten av Fredrikstads befolkning skrike ut Henriksen. Selv om jeg ikke kjenner til alle detaljene, så må det vel sies at Henriksen ikke akkurat kom til et dekket bord. Og fleste av de sakene som har kommet på bordet i den seneste tiden, er saker som har grobunn ganske langt tilbake i tid.

På spørsmålet om hva som kunne blitt gjort annerledes så finnes det nok mange forskjellige løsninger. Personlig savner jeg mer åpenhet rundt den daglige driften. Fredrikstad Fotballklubb er for mange et av de viktigste holdepunktene i hverdagen. Mange er engasjerte og jeg tror alle hadde vært tjent med en mer åpenhet.

Hva skal vi gjøre med det? Henriksen er vel i ferd med en slags ryddesjau. Men om det er nok er vel spørsmålet. Henriksen sterkeste sider er vel helt klart på den administrative biten, og jeg velger fortsatt å stole på ham at han innehar de kvalifikasjonene som skal til for å få skuta på rett kjør. Han har jo utfordringer både på kort og lang sikt. På kort sikt, så kjenner vi alle til den likvide situasjonen er elendig. På det sportslige plan så har vi også en enorm utfordring. Nøkkelen til bedret likviditet er fortsatt spill i tippeligaen neste år og salg av spillere. Skulle vi derimot ikke klare å holde oss i det celebre selskapet er jeg ikke bare redd for at klubben blir innlikvid, men da tror jeg konkursspøkelset henger over oss raskere en folk er villige til å tro. Det ligger mye irreversible kostnader i det nye Fredrikstad Stadion, og blir resultatet Adeccoligafotball i 2010, blir tallene ennå rødere enn i 2009.

La oss ta det som en forutsetning at FFK er heldige og berger plassen, de kommer seg over kneika og gjennom nyinnskutt kapital fra eierne og lånegarantier holder man hodet over vannet. Som en bisetning ønsker jeg å skyte inn for de som måtte lure: Denne formen for drift, er hinsides all sunn fornuft.

Lærer vi noe av det? På det spørsmålet er jeg lei for at jeg vet svaret. For svaret er nei. Og dette kan stadfestes i at vi har vært i denne situasjonen før, og vi har sett andre komme i den. Alle skjønner konsekvensene, men alle vet at I Fredrikstad har vi snille onkler som kommer å rydder opp i det.

Og hva er veien videre? Vi må få beina ned på jorda, vi må ha ambisjoner som er sammenlignbare med de økonomiske forutsetningene som ligger til grunn. Vi må ha fokus om å ta forsiktige men små steg fremover. Istedenfor å ta kvantesprang og snakke om Champions League fotball i 2013. Jeg håper og tror at vi kan bygge opp et lag med lokal forankring, ispedd noen som kan være med å bære lasset. Jeg trenger ikke utdype mine tanker på dette området, for dere kjenner vel alle Tor Kristian Karlsens tanker. La oss bygge stein på stein. La oss etablere oss i tippeligaen. La oss få frem noen små stjerner som kan bidra til blå til i årsrapporten. La oss konsentrere oss om å fylle stadion istedenfor å snakke om å bygge den ut. La oss drømme om å få spille i Europa en eller annen gang, men tiden er ikke moden for det ennå. La oss prøve å drive en klubb som ikke er avhengig av hjelp av rike onkler. Nå må vi snu tankene om å bli størst og best, vi må redde stumpene og innse at det går an å være lykkelig som liten.

Så alle kjære FFK'ere tvinn alle tommeltotter dere finner og be for at vi skal holde oss.            

---------------------------

Vi mistet aldri troen - Vi har oppnådd mer en forventet år etter år, vi møtte motgang, og snudde den til seier. Pass dere fotballnorge: "Man leker ikke med ild"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24