Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 02 jun 08, 19:45
Har skumma gjennom denne sistesiden og her var det mye rart.

Tom! påstår altså at Drillo ville fått spader av å se sitt lag spille som Stabæk i går. Jeg vil hevde det stikk motsatte - Drillo ville nytt å se sitt lag spille som Stabæk i går.

Defensivt var de relativt bra strukturert gjennom det meste av kampen. Dere andre rødhvite, som også så kampen mot Godset - sammenlign Stabæks defensive spill i går med det Godset presterte før pause mot oss. Det ble så godt som aldri rom på kantene, og det var hele tiden nok folk i de viktige posisjonene. De få gangene FFK kom til skikkelig gode sjanser, skyldtes det gode enkeltmannsprestasjoner fra bl. a. Barsom og Wallace på venstrekanten. Så defensivt ville Drillo vært meget fornøyd med Stabæk.

Offensivt spilte Stabæk også helt etter Drillos hjerte  - når de fikk ballen langt tilbake på banen, forsøkte de så godt som hver gang å starte et angrep raskt, ved å slå gjennom FFKs midtbaneledd og opp på Nannskog/Pall. Det er fortærende å lese så mange innlegg som går på å diskutere om et lag spiller "Drillo-fotball" eller ikke og alt de diskuterer er om laget slår lange pasninger. Å utnytte ubalanse hos motstanderen var kjernepunktet i Drillos taktikk, og om det så blir gjort ved lang pasning opp i bakrom eller at rask spiller fører oppover og spiller veggspill med en møtende spiss (som på 0-2-scoringen) avhenger av situasjonen og ferdighetene til spillerne som var involvert.

Gårsdagens kamp var først og fremst en taktisk seier av Jönsson - samt et utslag av at FFK ikke fulgte opp det som visstnok var slagplanen offensivt. Ramberg trakk innover hele tiden (og hadde i tillegg en dårlig dag) mens Ophaug ikke bidro offensivt, og dermed hadde vi bare én fungerende side offensivt. Lettere å forsvare seg mot, og Stabæk gjorde nettopp det. Og de gjorde det godt.

Selvsagt er det mediahype rundt Stabæk også. De spiller ikke fantastisk fotball hele tiden, de kjører absolutt ikke over alle motstandere. Men de gjør de riktige tingene! Når de ikke klarer å dominere kampene i form av ballinnehav og overlegent tempo, finner de likevel de mulighetene som skal til for å gjøre det som er viktigst i fotball. Og ja, jeg snakker om å skape så gode sjanser at man faktisk scorer på dem.

Ros til Stabæk for en godt gjennomført kamp. Ris til våre egne, for selv om Stabæk gjorde en god jobb defensivt, er det svakt å kun skape 2-3 kvalifiserte målsjanser i løpet av en hel hjemmekamp. Om ikke ting blir bedre straks, kan vi glemme å gjøre det bedre enn i fjor. Da blir det ny plassering midt på tabellen.

---------------------------

"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy"

- Benjamin Franklin


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340