Husk meg
Brukernavn
Passord

Nye stadion- alkoholfri og sikker?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 mai 07, 19:35

På billettene til nye stadion står det: Berusede personer bortvises. Under alle 3 bortekampene har jeg merket flere berusede mennesker. Hvis ikke vaktene merker spritånden og den litt "rare" måten de oppfører seg på, så syns jeg det er veldig merkelig.

Det satt en full mann i 50-60årsalderen øverst på sittetribunen under Plankehaugen. Hver gang han snakket, sèg ånden hans bakover til oss som sto over ham. Under kampen kom han stadig med rasistiske tilrop til Stabækspillerne, som: "Din brassehæ**ette(Alanzinho)", "Pell deg tilbake til Island, din jæ*el(Pall Gunnarson)", "Du er ubrukelig, din jæv*a flintskalla gamling(Tom Stenvoll)" og sist(Og aller verst) Din jæ*la apekatt(Nannskog).Ellers tiltalte han ofte spillere med slanguttrykk for kjønnsorgan. Somen Tchoyi fikk også gjennomgå(Husker ikke akkurat hva han sa)

Jeg står selv og buer på spillere, roper "porselen" og "møkkaspiller/møkkalag" hvis en spiller provoserer under kampen. Men at feks. Alanzinho kommer fra Brasil, har ikke noe med fotballen å gjøre. Og dessuten kan han jo ikke noe for hvor han kommer fra. Hadde kritikken av spilleren vært ordentlig, hadde han kunnet få skrike i vei. Men når han bedriver rasisme, da blir jeg utrolig irritert. Det er kanskje noe av det verste som fins! 

I tillegg syns jeg sikkerheten er alt for dårlig på stadion. Vakten som undersøkte meg, tok på meg fra armene og til rompa. Brydde seg ikke om bena mine. Jeg hadde også med meg en sekk med en jakke i. Den åpnet hun ikke, men kjente på utenfor. Jeg kunne fått med meg et par kniver inni den jakka hvis jeg ville. Hvis jeg i tillegg hadde drukket en del alkohol, kunne det gått galt. KUNNE. Sannsynligheten for det er liten, men man må alltid tenke at sånt kan skje. Nå tenker jeg da på en tragedie hvor våpen er smuglet med inn, og det er drukket alkohol.

Hvis ikke det skjerpes inn både på å sjekke om de er berusede(Man merker det veldig fort), og på sikkerheten, kan det en gang gå galt. Og det er dumt hvis noe må til for at rutinene skal skjerpes. I tillegg kunne det kanskje vært bra om noen vakter sto oppe blandt supporterne, bla. for å kunne rapportere om rasisme og hetsing. Kommer man for å snakke dritt om det andre lagets spiller, bør man ikke få komme inn.

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 14 mai 07, 19:56
Den eneste måten å slå ned dette på er å konfrontere vedkommende med at slik oppførsel ikke er akseptabel. Vis disse personene forstå at de har majoriteten i mot seg. Hvis det skulle bli en diskusjon vil folk støtte den som sier ifra om rasisme.

torkr

A-lagspiller

Ble medlem: 28 jul 06
Innlegg: 386

Lagt til: 14 mai 07, 20:07
ja, finnes ikke no annen løsning, har man ikke baller nok til det holder man heller kjeft......
det er alltid noen som sier mye dumt på kamper, om de er fulle eller ikke, er i kampens hete liksom, er fotball det her, ikke noe jævla curlingmatch......

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 15 mai 07, 20:59

Opprinnelig postet av torkr
ja, finnes ikke no annen løsning, har man ikke baller nok til det holder man heller kjeft......
det er alltid noen som sier mye dumt på kamper, om de er fulle eller ikke, er i kampens hete liksom, er fotball det her, ikke noe jævla curlingmatch......

Nå har det seg sånn at jeg ikke er voksen, så jeg holdt meg til å ikke konfrontere ham. Selvfølgelig er det alltid noen som sier noe dumt, og det er jo i kampens hete som du nevner. Men at Nannskog sin hudfarge er mørk, Pall Gunnarson er fra Island og at Alanzinho er fra Brasil, har det noe med kampen å gjøre? Gir det et godt voksent menneske noen som helst grunn til å bedrive rasisme? Jeg ble veldig flau over å å være fra Fredrikstad og å heie på FFK! Dessuten handlet jo tråden like mye om sikkerheten på Stadion.. Denne mannen var bare et eksempel på hvor merkbare fulle mennesker som kommer inn..

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Scout

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 05
Innlegg: 1210

Lagt til: 15 mai 07, 21:53
Opprinnelig postet av Lemmy

Nå har det seg sånn at jeg ikke er voksen, så jeg holdt meg til å ikke konfrontere ham. å hvor merkbare fulle mennesker som kommer inn..Da er kommende lignende situasjoner gylne anledninger for deg til å bli litt tørr bak øra.  Hva angår åpningsinnlegget ditt, så vil jeg si at du påpeker mange viktige poeng. Jeg har selv opplevd det samme, og da med vakter i umiddelbar nærhet som ikke hevet en finger. Det samme problemet gjelder i grunn for røyking. Det nye stadion er røykfritt - Deal with it!

---------------------------

FFK - Norgesmestere 2006
2007: Nytt stadion med Tippeliga og Europaspill =D
Fortsatt god bedring Dagfinn!


Frode

A-lagspiller

Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 697

Lagt til: 16 mai 07, 09:54

Tror som det sies her at eneste måte å bli kvitt rasisme på er å konfrontere rasistene umiddelbart.

Har selv gjort det på gamle stadion. Si ifra høyt og tydelig. Han ble stille etter det.

 

---------------------------

Frode
- Semper fi Fredrikstad
- Norgesmester 2006
- ...vi er tilbake!


Shadar

Landslagsspiller

Ble medlem: 26 okt 04
Innlegg: 1839

Lagt til: 16 mai 07, 10:34
Appropo det med at man slipper inn fulle folk så mener jeg det må være lov til å være påvirket på en fotballkamp. Det kan man ikke unngå. Så lenge vedkommende ikke lager bråk så gjør vel ikke dette noe. Hvor skal man i så fall sette grensa for hvor full man kan være? Tror det blir vanskelig å regulere på en rettferdig og effektiv måte.

En trøst Lemmy, er at det er ikke bedre i andre klubber, tvert i mot.

Ergo; La vaktene skille ut og stoppe de som virker helt maniacs, og la plankehaugen selv jobbe med sin egen supporterkultur, og der har alle medlemene et like stort ansvar for å forhindre den slags oppførsel.

Vlad

A-lagspiller

Ble medlem: 30 mar 03
Innlegg: 723

Lagt til: 16 mai 07, 10:39
Endret: 16 mai 07, 10:41

lignende situasjon for meg og guttungen til høgre for plankehaugen høgt oppe. evjekaia gutter som oser sprit,søla ned klærna mine i to kamper med kaffe ,røker og gjørs på å skrike babbelensk under alle sanger og er "kjempemorsomme" hele tiden på vegne av tribunen.Sitter direkte plassert bak oss.

Folk må gjerne ta noen drammer for min del,men som karen over meg i tråden sier,det går på om de oppfører seg eller ei.

Første kamp ble de bedt om å holde kjeft.. gasset seg da opp og bynte å trakkasere de som sa til de. Har med sønn på 9,og drar de derfor ikke ned tribunen selv,noe jeg ellers hadde gjort.

har dog sagt til vakter flere ganger.... måtte dog mandag bytte setene våre til andre plasser på stadion.Ble slik at jeg bare satt og irriterte meg og håndgemeng ville ha vært nær forestående,og med guttungen der hadde ikke det tatt seg ut. Er ikke slik at de gjør noe som tilsier at de skal kastes ut,men er jævlig plagsomme å ha innpå seg.. mange som reagerer på vår del av tribunen.

Ang. om en reagerer på rasistisk prek. Litt samme som med mitt eksempel. kommer mye søppel ut der også som sønn min skal slippe på kamp. banning og dritt om dommer og annet må han venne seg til da menn bruker slike ord når følelser tar overhånd.. Dog innenfor grenser.. sjikane om utseende av type høgde,hudfarge,underbitt,osv er for dårlig..

Gleder meg til nye plasser på L-feltet .Puuhh ! Gøtt å få det ut..

---------------------------

Pølsekøen Ultras-to i brød for faen og kaffe med melk.
Kom hjem Roger!!!! Kom hjem


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3500

Lagt til: 16 mai 07, 11:06
Endret: 16 mai 07, 11:08

Er enig i at hvis folk er synlig beruset og til tydelig irritasjon for andre bør de bortvises av vaktene. MEN at folk slenger litt dritt på fotballkamp må vel være greit. Hvorfor skal vi være så veldig "politisk korrekte" hele tiden? For en del år siden så jeg alle hjemmekampene til Sjernen og det ble slengt en god del dritt fra både oss og bortesupportere og jeg tror ikke at noen tok stor skade av det.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5552

Lagt til: 16 mai 07, 12:38

Det er nok ikke fylla som er problemet i det tilfellet du nevner, men det er en god unnskyldning til å hive fyren ut fra stadion. Om du ikke ønsker å konfrontere vedkommende direkte så synes jeg du skal henvende deg til vaktene. Om de ikke tar affære så bør du melde fra til klubben.

Alkohol er ikke noen unnskyldning for å oppøre seg dårlig.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 16 mai 07, 15:06

Vurderte situasjonen sånn som at han ikke kunne blitt kastet ut uansett, ettersom han ikke var truende. Noen som vet reglene for rasisme på tribunen?

Og til deg Erikk: Selvfølgelig, det er lov å slenge dritt om spillerne, så lenge det ikke går over alle grenser og er saklig. Når Pall Gunnarson skjøt ballen i veggen, syns jeg det er helt greit å bue på ham. Hvis en spiller har en horribel pasning, er det morsomt og le av ham. Og man kan bue hvis spillerne spiller stygt.

 Men når Alanzinho dribler 3 FFKspillere for så å bli tatt av den fjerde, skal man da rope "Jævla brassehælvette" til ham? Hvorfor ikke da kritisere de tre FFKspillerne som lot seg lure? Det er jo ikke sånn i fotball at motspillerne skal være dårlige, det er vi som skal være bedre enn dem.. Og hvorfor er ikke da denne mannen rasistisk mot Rami Shaaban, Fofana, Martyn, Piiroja, Gerrbrand, Prytz og West? De er jo like mye utenlandske som Alanzinho, Pall Gunnarson og Nannskog.

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


bjorn

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 mar 03
Innlegg: 1606

Lagt til: 16 mai 07, 15:34
Du har ikke vært på mye fotballkamper hvis du syns dette er hårreisende greier.

Lykke til med holdningsarbeide med å få fotballsupportere til å gi saklig kritikk til egne spillere under kamper og la brassehælvette være i fred.

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 16 mai 07, 22:21
Endret: 16 mai 07, 22:23

Det skjer sikkert på mange fotballkamper, men er det da greit? Du mener at jeg neste gang skal la være å tenke på det, og la andre mennesker bedrive rasisme mot fotballspillere? Ok, da hadde du vel ikke brydd deg om jeg hadde kalt Fofana: " Din jævla ivorianerhæ**ette" på neste hjemmekamp? Og hadde du ikke brydd deg hvis noen snakket stygt om deg, med et grunnlag som er hvor du kommer fra?

Jeg har vært på så og si hver hjemmekamp FFK har hatt de siste 4-5 årene, pluss en rekke andre kamper. Jeg har opplevd kritikk av motspillere og egne spillere, men jeg har aldri hørt en godt voksen mann, kalle et annet menneske for en jævla apekatt.

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


Superboy

Juniorspiller

Ble medlem: 21 aug 05
Innlegg: 140

Lagt til: 16 mai 07, 23:07
Herre min gud altså.. det er mange ting man kan diskutere, men dette er jo latterlig.. "Brassehelvete"??? hvis man er så hårsår at man ikke tåler det, bør man holde seg borte fra stadion altså.. har jo ikke nødvendigvis ikke noe med rasisme å gjøre, er bare en spontan reaksjon.. hvis man mener at man har et rasismeproblem i Norge, så burde vi kanskje ta en liten titt på Spansk fotball, hvor 90.000 lager apelyder.. DET er på kanten..

---------------------------

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much more important than that!"
-Bill Shankley


DrDRE

Landslagsspiller

Ble medlem: 19 mai 04
Innlegg: 1134

Lagt til: 16 mai 07, 23:14
Endret: 16 mai 07, 23:15

Opprinnelig postet av Superboy
hvis man mener at man har et rasismeproblem i Norge, så burde vi kanskje ta en liten titt på Spansk fotball, hvor 90.000 lager apelyder.. DET er på kanten..

Bare fordi det er mye verre et annet sted blir det ikke automatisk bra her av den grunn.

Det at  90 000 lager apelyder er vel strengt tatt et GODT stykke OVER kanten spør du meg (men det gjør du kanskje ikke )

---------------------------

Norgesmester


Superboy

Juniorspiller

Ble medlem: 21 aug 05
Innlegg: 140

Lagt til: 16 mai 07, 23:34
Endret: 16 mai 07, 23:36

Neida, selvfølgelig gjør det ikke det, men det setter ting i perspektiv.. Jeg har nå vært på en rekke tippeligakamper opp igjennom årene, og har ikke hørt mer en sporadiske tilrop i ny og ne til fargede spillere, hvilket ikke overgår tilropene til hvite spillere (liker ikke å skille dette, mener drakten er den eneste fargen, men for poengets skyld gjøres et unntak).. Virker som Ijeh med flere bruker hudfargen maksimalt for å få sympati, som det ble hevdet i et tidligere innlegg.. vet ikke hvor reelt dette er, men er det reelt er det en uting på lik linje med evt. rasisme på norske fotballbaner... 

Og selvfølgelig er det LANGT over kanten at 90.000 lager apelyder, en liten underdrivelse fra min side i forrige innlegg...

---------------------------

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much more important than that!"
-Bill Shankley


morradi

Juniorspiller
Ble medlem: 13 aug 06
Innlegg: 148

Lagt til: 17 mai 07, 06:58
"Jævla brassehelvete" er ikke nødvendigvis sååååå ille, og slikt bør man kanskje forvente. Det er alltid mange duster på kamp. Et slikt utsagn er ikke rasistisk. "Jævla apekatt" er imidlertid langt over streken. Meget nedsettende og rasistisk. Kjenner til de gjentatte episodene fra forrige kamp, og mannen skal ha roet seg da han fikk tilsnakk (Hvis ikke det er snakk om flere). Han burde imidlertid vært kastet ut på flekken.

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 17 mai 07, 14:54
Endret: 17 mai 07, 14:55

Så det kan ikke kalles rasisme når det har med nasjonaliteten/hudfargen hans å gjøre?

Det spørs jo helt hva man mener med det, fra Plankehaugen og så og si alle andre supporterklubber her i Norge kommer det jo apelyder hvis en spiller driter seg veldig ut. Men da er det noe spilleren gjør i kampen, det handler om fotballen.

Dessuten, man går vel ikke på fotballkamp for å drite ut det andre lagets spillere, men for å støtte egne?

---------------------------

Journalist- Liker du noen andre idretter enn fotball,"Drillo"?
Feks. håndball?

Drillo- Håndball er hands..


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 17 mai 07, 19:17
Opprinnelig postet av Lemmy

Nå har det seg sånn at jeg ikke er voksen, så jeg holdt meg til å ikke konfrontere ham.

Si fra til vaktene. Det har jeg gjort ved enkelte anledninger og det pleier fungere alldeles utmerket. En gang vedkommende ble geleidet bort skjønte han nok at det var meg... Jeg bukket så dypt jeg kunne, smilte så bredt jeg kunne og gav ham begge tomlene opp. Han ble "ganske" rød av sinne...

Greia er den at folk si fra. Hvis du er ung, tror jeg bare han/hun vil ta det enda mer personlig og folok rundt deg vil synes vedkommende er en idiot - og at det du sier er fullt fortjent.

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


morradi

Juniorspiller
Ble medlem: 13 aug 06
Innlegg: 148

Lagt til: 17 mai 07, 19:26
Opprinnelig postet av Lemmy

Så det kan ikke kalles rasisme når det har med nasjonaliteten/hudfargen hans å gjøre?

Det spørs jo helt hva man mener med det, fra Plankehaugen og så og si alle andre supporterklubber her i Norge kommer det jo apelyder hvis en spiller driter seg veldig ut. Men da er det noe spilleren gjør i kampen, det handler om fotballen.

Dessuten, man går vel ikke på fotballkamp for å drite ut det andre lagets spillere, men for å støtte egne?

Jo, du har rett, det var jeg som ikke hadde nok oversikt over rasismebegrepet. Trodde rasisme kun omhandlet "rase" - ikke nasjonalitet, men et raskt søk på caplex slo fast at jeg tok feil. Var nok ryggmarksrefleksen som slo inn: Er tross alt mer touchy å komme med rasistiske tilrop på grunnlag av hudfarge enn nasjonalitet. Når det er sagt, så hører ingen av delene hjemme på en fotballtribune. Vil ikke ta med sønnen min på kamp når jeg vet en eller annen dust står og roper "jævla ape". Derfor er det viktig at vi sier ifra, og tar tak i slike (neandertalske) holdninger.


Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 4 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340