Husk meg
Brukernavn
Passord

Gratulerer Sarpsborg Fotball klubb!

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 10 okt 04, 22:13
Nå sitter jeg på jobb I ¤%¤&&¤org og hører på fyrverkeriet fra klubbhuset deres. Jeg får noen følelser som kanskje ikke er så sunne, jeg gleder med faktisk med dem. Kan jo også si at det er hygglig at dem lykkes.....

Det er jo liksom SFK som er klubben oppe i særp....

til året blir det MFK, SFK, KVIK og Sparta i 2. div.

A9$h

Landslagsspiller

Ble medlem: 22 feb 04
Innlegg: 1845

Lagt til: 10 okt 04, 22:54
Gratulerer...er digg å høre sarp tar veien opp:ffk:

---------------------------

– Og med prestere mener jeg ta poeng. Ikke dette underholdningstullet.

Drillo


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 11 okt 04, 00:22
Dersom Moss rykker ned, slik det ser ut nå, kan det bli en meget interessant 2. divisjonsavdeling neste år, med Moss, Sparta, Kvik Halden og Sarpsborg FK.
Hos meg er det ingen tvil, hvilket av disse lagene jeg håper går opp i 1. divisjon.
Det er Sarpsborg FK.
For oss som har fulgt med i en manns alder, så er det SFK som er klubben i Sarpsborg.
Lykke til med opprykket.

---------------------------

FFK på toppen i 2005


Johan

Juniorspiller

Ble medlem: 07 des 03
Innlegg: 167

Lagt til: 11 okt 04, 00:33
Men hvor lenge blir SFK i 2.div.? Er det ikke Trulsen som skal trene dem æ ? Han har vel mest erfaring fra og rykke den andre veien! Uansett... Håper SFK blir nr.2 lag i Østfold !

---------------------------

Drillo elsker Fredrikstad hurra....hurra !!!!!!


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6578

Lagt til: 11 okt 04, 00:42
I Sarpsborg er det vel SFK som er fortiden, mens Sparta er fremtiden.

Tror de har veldig mye positivt på gang i Sparta og de vil kunne bli Østfolds nest beste lag allerede neste år. Nå har jo de jo sikret seg to knallsterke forsterkninger på midtbanen før årets sesong allerede nå (Bjørnar Johannessen og Tam Thien Tran). Dessuten har de meget god keeper i Rino Hansen og mange spennende spillere for øvrig, som nå har fått ett læreår bak seg i 2. divisjon.

Hadde selvsagt vært best om SFK hadde vært det mest spennende laget og det man satset på, men sånn er det dessverre ikke.

---------------------------

"Har du en fotball så har du alt!" - Ivar Hoff


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 11 okt 04, 00:52
Er enig med deg Costanza, at pr. idag ser det ut til at Sparta vil bli den store opprykksfavoritten til neste år.
Men det skal bli spennende å se hvor mye SFK klarer å forsterke laget til neste år og om de klarer å henge med i toppen av 2. divisjon.
Tror ihvertfall at gjennomsnittet av de fotballinteresserte i Sarpsborg heller ser SFK i 1. divisjon før Sparta. :rolleyes:

---------------------------

FFK på toppen i 2005


jashin

A-lagspiller
Ble medlem: 12 apr 04
Innlegg: 326

Lagt til: 11 okt 04, 01:01
Endret: 11 okt 04, 01:02
Nå når Sparta og SFK er i samme divisjon både håper og tror jeg at de fleste sponsorkronene i Sarpsborg vil gå SFKs vei. Tror at SFK vil konsolidere stillingen neste år og kanskje ta skrittet opp i 1. divisjon i 2006. I hvert fall så håper jeg det og at Sparta etterhvert forsvinner ned i det dypeste mørke, dvs 3. divisjon. Ville være så utrolig morsomt å få tilbake de deilige hat-kampene mot Sarpsborg FK.

varheim

A-lagspiller

Ble medlem: 28 sep 03
Innlegg: 431

Lagt til: 11 okt 04, 01:03
SFK er og blir nr. 2 østfold! Jeg tenker allerede på derbyer det lukter svidd av (i fremtiden),

---------------------------

Vi er røde, vi er hvite, vi står sammen side om side.


BøgeJon

A-lagspiller

Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 759

Lagt til: 11 okt 04, 01:11
Håper de (SFK og SPA) ødelegger så mye for hverandre at de aldri komme opp fra gjørma... Det er nok det beste. Skulle gjerne lagd parkeringsplass av hele byen.

---------------------------

Fredrikstad for bøge, og bøge for Fredrikstad


DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 11 okt 04, 10:13
Enig Varheim! Håper SFK etablerer seg som Sarpsborgs lag nr 1. Husk at vår egen far, Reidar Bergh, var sterkt delaktig til at SFK ble startet bare ett år etter FFK!

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!


ffk-thomas

A-lagspiller
Ble medlem: 23 sep 03
Innlegg: 370

Lagt til: 11 okt 04, 10:32
Det som virkelig ER interessant er å legge merke til at vi Fredrikstad-folk er mer opptatt av SFK enn det sarpingene er. Det er jo samarbeidsklubben gjennom FK Sparta Sarpsborg, hvor 14 klubber er involvert, som er byens lag. Det er enkelt å se på engasjementet og tilskuertall. SFK har hatt 60-70 tilskuere.
Hvis vi ser bort fra pokaler og høy sigarføring, hva har egentlig SFK?
- Engasjement innad i egen klubb. Utvilsomt viktig for enhver klubb.
- Stor ungdomsavdeling. Også viktig, men juniorlaget er dårligere enn Spartas som nå skal spille interkrets og har flere U-landslagsspillere.
- Og der stopper det egentlig. Hvis jeg forstod det rett skal Ketil Werner Andersen gi seg, det samme skal Andre Andersen, Forsberg og Hermansen. Det betyr at klubben MÅ erstatte disse fire, i tillegg til ytterligere forsterkninger. Og de har man ikke i egen klubb. Det vil koste. Og koste mye.
- Klubben står alene i sitt arbeid, mye grums og med uttalelser som "vi gidder ikke menge oss med de andre" letter ikke akkurat et samarbeidsklima og en goodwill.

Hva har FK Sparta Sarpsborg?
- Et samarbeid bestående av 14 klubber. Så kan vi alltids diskutere hva eksempelvis en 6. divisjonsklubb får ut av det. Men det er signaleffekter, spilleroverganger og så videre. I mitt hode er det en klar fordel å stå samlet.
- Guttelaget er vel så som så, men satser hardt på talentutvikling for samarbeidsklubbene (også åpent for andre) for 15-16-åringer, helt likt vårt eget byprosjekt.
- Juniorlaget har hatt en knallsesong med god trener, flere U-landslagsspillere (tre), og skal spille interkrets. Alltid viktig for en ung spiller.
- B-laget slo SFK i serien. Ikke med en eneste A-spiller, men rekrutter og juniorer.
- A-laget har vel bare vært to gode forsvarsspillere fra et opprykk. Med Bjørnar og Tran som indreløpere, og sikkert de defensive forsterkningene de trenger, ER et soleklart opprykkslag neste sesong. For oss som har sett Sparta endel ganger i år er det et spennende lag som spiller meget godt på sitt beste (Rekdal: "et godt 1. divisjonslag som spiller i 2. divisjon")

Sum: SFK har rykket opp. Ære være dem for det. Har brukt store, store penger og fått et fortjent opprykk. Men klubben ligger uansett et hestehode bak Sparta. Det gjelder både på junior og A-nivå.
Lagene kommer sikkert i samme avdeling neste sesong. Det blir spennende.
Mitt tips er at Sparta kommer til å kjempe om opprykk, kanskje til og med rykker opp, mens SFK får smake at nivåforskjellen fra en svært variabel 3. divisjon til mye tøffere 2. divisjon er stor. Kanskje en plass rundt midten. Men alt avhenger jo av hvilke spillere de får inn.

(KFUM må jo grine i kunstgresset. At de ble snytt for soleklart straffespark i den første opprykkskampen, samt at Museæus brant fire sjanser alene med keeper ødela alt)

SFKs tradisjoner er lange, store og stolte. Men det hjelper lite i sesongen 2005. Der blir Sparta klart bedre. Og vil bli Østfolds nestbeste klubb om kort tid, uansett om Moss rykker ned denne sesongen eller ikke.

ffk-thomas

A-lagspiller
Ble medlem: 23 sep 03
Innlegg: 370

Lagt til: 11 okt 04, 10:43
...og hvis det er snakk om pokaler og sølvtøypussing så tok Sparta nabobyens siste norgesmesterpokal i 1952.
Man må med andre ord være i pensjonistalder for å huske fotballsuksess i Sarpsborg ;)

Svennis

Bedriftsspiller
Ble medlem: 19 mai 04
Innlegg: 12

Lagt til: 11 okt 04, 11:13
Du er meget godt orientert, ffk-thomas. Mange på disse sidene tror at SFK har samme posisjon i Sarpsborg som det FFK har i Fredrikstad, men det er fullstendig feil. Bortsett fra 30-40 mennesker som er ingrodd i klubben, er det ingen i Sarpsborg lenger som har noe spesielt forhold til SFK. De har en stor ungdomsavdeling fordi klubben holder til i et område med mange mennesker, men kvaliteten på ungdomsarbeidet er slett. Foreldrene i ungdomsavdelingen jobber masse dugnad, men de pengene går stort sett til drift av en vanvittig dyrt A-lag som nesten ikke består av sarpinger. Klubben tar ikke noe ansvar for fotballen i Sarpsborg, og ledelsen tenker bare på at klubben skal være "best i byen". Som om det er noe å skryte av. FK Sparta Sarpsborg derimot, som fører videre arbeidet som ble startet med Borg Fotball, drives med et helt annet perspektiv, der langsiktig talentutvikling som omfatter hele Sarpsborg står sentralt. Dette har også næringslivet i Sarpsborg forstått, for de har samlet seg mer eller mindre 100% om Sparta Sarpsborg, mens SFK kun støttes av interne sponsorer. Det kan godt hende at SFK kan skrape sammen et lag neste år som berger plassen i 2.divisjon, men noe mer å fare med utover det, har klubben ikke.

DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 11 okt 04, 11:47
Jeg er fullstendig klar over hvilken posisjon Sparta har i forhold til SFK i Særp. Og om Sparta tar steget helt opp så er det nesten like gledelig som om SFK gjør det. Men bare nesten....

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!


Snæbbussaristokrat 1

Landslagsspiller

Ble medlem: 15 feb 04
Innlegg: 2571

Lagt til: 11 okt 04, 12:37
Sarpsborg ble ikke startet et år etter FFK, DeKjøk, men 1 måned.

---------------------------

FFK på toppen i 2005


seal_dm

A-lagspiller

Ble medlem: 03 mai 04
Innlegg: 416

Lagt til: 11 okt 04, 13:08
Et litt viktig poeng her, er nok att Sparta prøver å samle klubbene til en storhet. SFK holder seg utenfor, hever seg liksom over resten. Hvis vi ser historisk på det, var jo Sparta arbeidernes lag i sarpsborg. SFK var det ikke. I en arbeiderkomune som Sarpsborg er dette fortsatt viktig.
For SFK`s del hadde det nok vært det beste å svelge noen kameler og blitt med i dette bysamarbeidet.

DeKjök

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jun 03
Innlegg: 819

Lagt til: 11 okt 04, 14:09
Snæbbusaristokrat 1:
Du har selvsagt rett, vel nesten rett. SFK ble stiftet 1 måned og 1 dag etter (Jeg har historieboka liggende på jobb og oppfordrer alle andre til det samme).

Våknet opp til Aftenposten idag hvor det stod: "Mens Ålesund og Start er klare, og Sandefjord og Kongsvinger slåss om kvalikplassen, er den gamle storheten Moss på vei ned i 2. divisjon"

"Gammel storhet? Greit at Moss i 20 år var ledende i Østfold, men noen storhet har laget aldri vært. Dette er slett språkbruk! FFK, Odd og Lyn samt sikkert noen fler kan omtales som gamle storheter, mens Rosenborg er det nå.

---------------------------

Dom flesta killar går ju på dom snyggasta tjejerna va? Slobban och jag går direkt på andrasorteringa. Skadad gods!


ffk-thomas

A-lagspiller
Ble medlem: 23 sep 03
Innlegg: 370

Lagt til: 11 okt 04, 16:51
Gleder at jeg har "tilhengere" her ;)

I fare for å gjenta meg i selv i mitt altfor lange innlegg - all ære til SFK som nå rykket opp, men det skulle da også bare mangle med tanke på de midlene som brukes.

Jeg er en stor tilhenger av historie og tradisjon, og på DEN måten er SFK en kjær klubb som har betydd mye både for Østfold-fotballen og også norsk fotball. Så langt, så greit. Men det er et stort men, og det er holdningene overfor de andre klubbene i sitt nærområde. Etter å ha snakket med en rekke folk i endel andre klubber i både Fredrikstad og Sarpsborg så er nok ikke den goodwillen og naturlige kjærligheten til SFK tilstede. Gjennomgangsmelodien har vært: "SFK tror de er bedre enn alle andre, og da kan de også klare seg selv".

SFK er flinke til å dra fram det de er gode på, og det er mye, men det skal heller ikke glemmes at hele guttelaget (eller var det smågutt?) gikk til lille Lande IF før denne sesongen, og at endel frivillige har følt at de har stanget hodet i veggen. Derfor startet de sammen med andre ildsjeler FF Sarpsborg som ble til Borg Fotball, og nå inn i Sparta. På kort tid er et veldig godt juniorlag, rekrutt- og A-laget samlet. Uten mye bruk av penger. Det synes jeg det står forbasket mye respekt av. 2. divisjon er en vanskelig divisjon å lykkes i fordi alt skal være "profesjonelt" seks dager i uka, men midlene til å kjøpe fri spillere, lønne tillitsvalgte og så videre finnes ikke. (Bortsett fra oss i 2002).
På kort tid klarte altså disse "utbryterne" det SFK ikke klarte. Og DET er kanskje hovedpoenget mitt og derfor jeg liker Sparta. Samarbeid er grunntanken, det tenkes langsiktig, bygger stein for stein, og spiller knakende fin offensiv fotball.
I mitt hodet vil alltid samarbeid og fellesskap bety mer enn "vi er oss selv nærmest-holdninger" og uttalelser som "vi gidder ikke mengde oss med de andre" når det er snakk om SFK inn i et fotballsamarbeid.

Etter det jeg skjønner skal Spartas ishockeysupportere følge fotballaget neste år - visstnok godt inspirert av Plankehaugen og Klanen hva angår flagg og tribuneliv.

Oj, nå ble det langt igjen.
:D

kenneth

A-lagspiller

Ble medlem: 14 mar 04
Innlegg: 698

Lagt til: 11 okt 04, 22:58
Av alle innlegga om SFK som nå rykka opp i 2.divisjon, falt dette meg nærmest for hjertet;

Opprinnelig postet av BøgeJon
Håper de (SFK og SPA) ødelegger så mye for hverandre at de aldri komme opp fra gjørma... Det er nok det beste. Skulle gjerne lagd parkeringsplass av hele byen.


...kunne ikke sagt det bedre sjæl! :ffk:

---------------------------

...savner byen, folket, Stjernen og FFK!(I`ll be back)


fredrikstadpatriot

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 okt 03
Innlegg: 3249

Lagt til: 12 okt 04, 00:12
Endret: 12 okt 04, 00:13
Personlig er jeg egentlig helt enig med med bøgeJon her, men morro er det å få opp flere østfold lag mot toppen av norsk fotball, og så lenge ikke laget slår FFK i noen kamper eller heter moss så er det meg knekkende likgyldig om navnet er Sparta fotball, sfk, østsiden eller Rakkestad!

Gratulerer med opprykket SFK!

---------------------------

Jørn Moum, FFK, Stjernen og MUFC supporter

Røde, hvite, sterk som stålet sender ballen inn i målet, klem ivei nå går det bra, HEIA HEIA FREDRIKSTAD

FFK, the pride of Norway!Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

03/12/2023 17:09 | 3b28eb70