Husk meg
Brukernavn
Passord

Overgangsprat 2022-sesongen

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 01 aug 22, 14:26

Opprinnelig postet av Erikk

Tja da kom nyheten om at Adnan Hadzic forsvinner, altså mister vi vår mest spennende midbanespiller. Kanskje ikke helt den nyheten vi trenger nå, men bra at det kommer noen kroner.

 

F-B melder altså i dag at Adnan Hadzic er på vei til danske Sønderjyske på andre nivå i Danmark. Det rapporteres om en sum på kr 2.2 millioner, med klausuler som kan gi mer penger i FFK-kassa dersom Hadzic blir en hit. Noen tanker om dette?


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 01 aug 22, 15:09

Han har pga god jobb fra klubben (blandt annet) blitt så god i løpet av et år at han er verdt mer enn 2 mill. Jeg tenker at det er viktig at dette huskes slik at vi matcher unge spillere og tenker at de kan bli mye bedre slik han ble. Blandt annet har vi to svært lovende midstoppere som har fått mye spilletid i år som er bra, men når klubben sa at de ønsker ny midstopper vil jo det gå på bekostning av de unge. Ellers er det rart at Alba starter hver kamp og skjelden får til noe mens Okeke (og fler) sitter på benk. For noen år siden satset vi på en svært ung og urutinert keeper, i dag er han den beste i Obos-ligaen og heldigvis fortsatt vår keeper.  


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 01 aug 22, 16:04
Endret: 01 aug 22, 16:05
Endret av: Rey

Men det var ikke mye Hadzic fikk spille i fjor. Totalt 712 minutter på 16 kamper, hvor han stort sett kom inn litt ut i andre omgang. Tre kamper fra start.  Det gir en omgang i snitt per kamp han spilte. De matchet han forsiktig og lot han bli vant til spillestilen. Litt der Okeke er i dag.

Men jeg blir litt bekymret hvis han forsvinner. Da må det to spillere inn på midten, for hverken Åsheim, Lindström eller Øby viser veldig mye om dagen. Blir uansett en fin sum med penger til klubben og de viser at man vil få muligheter videre hvis man kommer hit.

2.2 millioner må sies å være en god handel

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


madcow

A-lagspiller

Ble medlem: 28 aug 06
Innlegg: 531

Lagt til: 01 aug 22, 20:50

Ønsker en rutinert spiller som kan ta ansvar.. Det som har vært tydelig gjennom hele sesongen er at man har manglet en lederskikkelse som kan samle troppene i form av å kontinuerlig følge opp de ungguttene vi "farmer" opp. Kjempefornuftig strategi å bygge spillere for å selge de, det er å bygge en god klubb. A+ for den type klubbdrift.. men vi trenger også en lederskikkelse som da følger disse spillerne opp. Mulig jeg er smittet av manglende hukommelse men opplever dessverre ikke at Kjella var der da han var frisk heller. Med den mengden motgang vi har om dagen er samling fra en leder det viktigste... Så i forrige hjemmekamp at både Begby og Nielsen kjeftet på hverandre for dårlig passninger til hverandre, for all del greit å være frustrert når man ligger under 0-3 og 0-4... 

 

Gleder meg til vi FORHÅPENTLIGVIS får noen nye spillere, det må jo være det bummen skriker etter også.

---------------------------

"Nomen mihi Legio est, quia multi sumus."

- FFK / LFC / Østsiden -


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 159

Lagt til: 01 aug 22, 21:07

 

 

F-B melder altså i dag at Adnan Hadzic er på vei til danske Sønderjyske på andre nivå i Danmark. Det rapporteres om en sum på kr 2.2 millioner, med klausuler som kan gi mer penger i FFK-kassa dersom Hadzic blir en hit. Noen tanker om dette?

[/quote]

 

Ja da, mange tanker om dette. En klubb som pr dags dato er sånn ca nr 26 i Norge, kan sevsagt ikke la en sånn anledning gå fra seg. Tvert imot, det er akkurat på den måte klubben skal drives iflg Heier: Kjøpe unge, lovende spillere, utvikle dem og la dem gå videre når det blir aktuelt.

Så dette er bra for klubben FFK. Dessverre er det ikke fullt så bra for laget FFK og det lille som måtte være igjen av entusiasme i byen. Det må jo inn minst en ny midtbanespiller, helst enda en ung og lovende, men han blir vel neppe klar på sekundet og skal i alle fall venne seg til lagkamerater og spillestil. Det blir tynt en stund, er jeg redd. Lindström er langt unna formen han hadde for et par år siden (og er dessuten et gult kort vandrende på to bein).

Det lureste er antagelig som andre foreslår å bruke unggutta mye i høst i håp om at de utvikler seg. Men det betyr nok at sluttplasseringen blir sånn rundt 10-11-12 - med gapende tomme tribuner. Likevel er det riktig på lang sikt ... bare at suksess på lang sikt i fotball dessverre til en viss grad er avhengig av mild suksess på kort sikt, hvis man ikke skal miste grepet på publikum og sponsorer, jf kommentarfeltmaset fra folk som ikke skal fornye sesongkortet osv (selv om de nok har stått der og sunget "i gode og onde dager").

Det er vel bare å håpe at den langsiktige satsingen lykkes (og nei, det finnes trolig ikke noe alternativ). Samt at det gamle ordtaket er aldeles feil: "Mens gresset gror, dør kua".

 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 02 aug 22, 13:27

Er enig med mye av det Strand sier om Hadzic her. Dette er meget godt eksempel på god, fornuftig klubbdrift, og jeg tror neppe det er et alternativ å avslå millionbeløp for noen spillere akkurat nå. Samtidig er det klart dette vil svekke laget denne sesongen, og jeg frykter også neste sesong. Hadzic brukte ca ett år på å spille seg inn, og har nå de siste 10 kampene nærmet seg et svært godt nivå. Det kan vi imidlertid ikke la gjenta seg til neste år, hvor vi er nødt til å ha en svært god tropp fra start for å gjøre et ordentlig forsøk på topp 2. Når vi nå erstatter Hadzic, er vi derfor avhengige av at han raskere tar nivået enn Hadzic, for at vi ikke skal være svekket inn mot neste sesong, sammenlignet med om vi beholdt Hadzic. 

Drømmen min for denne overgangen er at vi bruker noe av pengene, det meldes om totalsum 2.2 millioner, til først å hente inn en solid erstatter på SM som kan bruke denne sesongen på å spille seg inn, og prestere svært godt neste fra og med runde 1 neste sesong. Resten av pengene brukes på en solid forsterkning på indreløperplass, midtbanen vår har vært elendig denne sesongen. Da står vi igjen med opprinnelig overgangsbudsjett til å hente inn en midtstopper og en spiss, og da tror jeg vi er godt rustet for å gjøre et helhjertet forsøk på opprykk i 2023. 

Samtidig som dette skjer, melder Joacim Heier at klubben har gitt Aleesami tillatelse til å snakke med andre klubber. Ingen stor overraskelse, ettersom han nå tydeligvis stiller bak både Tage og Jansson i køen for den andre stopperplassen. Jeg forventer dessuten at klubben ønsker en forsterkning på plassen, noe som gjør Aleesamis tilværelse i FFK nokså meningsløs. Det har vært snakket mye om Skeid, men også KFUM nevnes i f-bs artikkel. En god avgjørelse, Aleesami har prestert svært godt i PostNord, Ok i OBOS og det er ikke nok dersom vi ønsker Eliteseriespill. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 02 aug 22, 22:18

Første signering ser ut til å være spissen Lucas Urbano Dias de Lima fra IFK Norrköping. I følge Fotbolldirekt er det snakk om millionbeløp.

Lucas Lima er 20 år og har gått gradene i Norrköping og har 19 kamper men bare et mål for klubben. Blir beskrevet som et talent og har landskamper for det svenske U17 landslaget. Har også slitt med skader i knærne. 

I utgangspunktet litt skeptisk til et så høyt beløp for en spiller med skadehistorikk i knærne, men forhåpentligvis har klubben peiling på hva dem gjør.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 03 aug 22, 12:15

Skade i knærne kan være så mangt. Antar FFK har fått det mer spesifisertCool


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 03 aug 22, 15:21

Synes signeringen ser kjempelovende ut. Får gode ord av folk man gjerne ønsker gode ord av, og dette ser lovende ut. Klubben beskriver Lima som en "kraftpakke av en angrepsspiller med fart, fysikk, teknikk og råskap". Mange egenskaper som også vil gjelder for Kjeldsrud, bare mer fart og teknikk? En 2002-utgave av Kjeldsrud? Ikke dumt det. 

Og med det var den etterlyste spissen på plass. Deilig å se at klubben henter nå, og også skriver på egne nettsider at de ønsker å bygge inn mot 2023-sesongen. Jeg tror Bummen og Klæboe svært gjerne ønsker opprykk i 2023, og dersom de mislykkes, tror jeg både de og klubben vil evaluere om de ønsker å gå videre med dette samarbeidet. Da er det ekstremt viktig at de gis gode rammer, og jeg tror Lima er en veldig god start. 

Får vi en midtbanespiller nå før vinduet stenger skal jeg si meg fornøyd, det er ingen total krise dersom indreløper og stopper ikke kommer før til vinteren, selv om jeg selvfølgelig ønsker det inn så fort som mulig. 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 03 aug 22, 17:28

2002 utgave av Kjeldsrud? Da var han 9 år, så jeg håper Lima er litt hvassere enn det.

Ellers synes jeg han fremstår langt bedre nå enn under sitt første opphold i klubben, som jag antar du sikter til. Og veldig mye bedre som førsteforavarer


Sørsia

A-lagspiller

Ble medlem: 08 apr 22
Innlegg: 272

Lagt til: 03 aug 22, 18:57

Helt OK å bygge lag inn mot sesongen, men jeg forventer en ny midtbanespiller inn dette vinduet som kan gå rett inn å ta plassen som Hadzic forlater.

---------------------------

Tribunekultur


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 03 aug 22, 20:33

En liten video med klipp av Lima ble lagt ut på Youtube i går.

https://www.youtube.com/watch?v=YwkZMFZ9Ex8

Ny midtbanespiller regner jeg med at vi henter. Vi har per nå fire etablerte midtbanespillere og en juniorspiller. Det holder ikke resten av sesongen

 

 

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 11 aug 22, 14:44

Da kommer det en ny midtbanespiller i Mikail Maden? Men det ser ikke ut som han er en spiller for plassen som Hadsic forlot. Dette er mer en klassisk indreløper, skal en tro info fra lokalavisen. Betyr det at det kommer både en midtbanespiller til og en midtstopper?


Sørsia

A-lagspiller

Ble medlem: 08 apr 22
Innlegg: 272

Lagt til: 12 aug 22, 00:38

Null forventinger til han, men det er kanskje bra (med tanke på den gode starten til Lima)?

---------------------------

Tribunekultur


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 12 aug 22, 08:49

Ser jo klasse ut. Spilte aldersbestemte landslagskamper for litt under ett år siden mot Portugal og Tyskland med blant andre David Møller Wolfe, Thomas Rekdal og Edvard Tagseth. Beskrives som hardtarbeidende midtbanespiller, og går sannsynligvis inn i en indreløperrolle som dere er inne på tidligere her. Dermed sannsynligvis ingen direkte erstatter til Hadzic, men styrker definitivt midtbaneleddet vårt i en sesong hvor verken Lindström, Åsheim, Øby eller Drage har vært stabilt gode. Synes for øvrig Lindström så bedre ut i SM-rollen mot Start enn han har gjort tidligere i sesongen som IL, så jeg tenker det ikke er noen krise dersom Lindström fortsetter å bekle den rollen noen kamper til. 

For øvrig veldig oppløftende å se en spiller som kommer fra Brann og Schalke. Tror mange spillere opplever det som krevende å komme til FFK, og blir fort litt passive. Vi savner spillertyper som står frem med autoritet og våger å ta plass, og da er Brann og Schalke gode steder å komme fra. 


Sørsia

A-lagspiller

Ble medlem: 08 apr 22
Innlegg: 272

Lagt til: 12 aug 22, 20:34

Offisielt klar nå. Dog for sent til Ranheim-kampen, så blir spennende å se hans debut borte mot Kåffa.

---------------------------

Tribunekultur


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 19 aug 22, 17:27

Da fikk vi midstopper også. Er det ikke på tide å gi klubben skryt for å hente 3 20-åringer som alle virker veldig spennende? 


Sørsia

A-lagspiller

Ble medlem: 08 apr 22
Innlegg: 272

Lagt til: 19 aug 22, 23:09

Absolutt!

Skaret tror jeg naturlig blir en makker med Nielsen allerede til første kamp. Synd med Johansen og Jansson at de nå blir henvist på benken en stund, men det så man egentlig komme når Bummen sa det på podkasten-episoden han gjestet i Fredrikstad Blad.

---------------------------

Tribunekultur


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 20 aug 22, 13:52

Nok en spennende signering Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24