Husk meg
Brukernavn
Passord

Overgangsprat fram mot 2022-sesongen

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4674

Lagt til: 15 des 21, 09:13

Siden sesongen er over er det jo bare å begynne å se fram mot neste. Klubben har sagt "lykke til videre" til Maikel Nieves, Love Reuterswärd og reservekeeper Aleksander Karstensen.

I og med at alle disse tre stort sett har slitt benk (Love har vel mest slitt fysio-benken strengt tatt) er det kanskje ikke så overraskende at de drar. Spørsmålene som dominerer mitt tankespinn foran dette overgangsvinduet er disse:

  • Med to kantspillere ut, har vi ambisjoner om å holde på Ismaheel en sesong til? Har vi evt fått signaler om at han blir med mindre det kommer en toppklubb inn i bildet? Jeg har jo i utgangspunktet vondt for å tro at han ikke spiller i eliteserien neste år.
  • Midtbanen: Vi har vel egentlig ikke fått satt en midtbanetrio som leverer stabilt i ulike typer kamper og uavhengig av individuell form. Dermed har også bidragene fra midtbanespillerne, defensivt og offensivt, variert en del. Synes flere av de mest brukte spillerne, som Drage og Lindstrøm, var meget tamme mot slutten av sesongen. Men er spillere ut/spillere inn løsningen? Og hvis noen drar, skal de i så fall erstattes av lignende spillertyper (les; er utvalget av spillertyper rett, sett opp mot måten vi ønsker å spille?)
 

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 16 des 21, 09:14

Ismaheel drar nok om tilbudet er godt nok.

Jeg mener, også i år, at vi trenger å forsterke oss i forsvarsleddet. Vi må ha bedre dekning på stopper og venstreback.

Gjerne en som også kan fylle rollen som anker på midtbanen, selv om Hadzic avsluttet sesongen med sin beste kamp i denne rollen.og dermed er et godt alternativ til Lindstrøm.

Når/om Ismaheel forsvinner så kan vi dyrke Willians i samme rolle, og bredden offensivt får vi kanskje fra egne rekker?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 16 des 21, 09:33

Alle de tre nevnte var forventet. Karstensen kunne nok kanskje vært her, men det lå i kortene at han kom til å forsvinne da vi skrev kontrakt med Langbråten. Reuterswärd er dessverre alt for mye skadet til å forsvare en plass i troppen og viste vel heller ikke så mye da han spilte. Nieves hadde jeg sansen for og hadde han vært yngre hadde det nok vært greit å beholde han. Nå har han blitt for gammel og det er riktigere å satse på yngre spillere

Jeg tror ikke Ismaheel drar til en eliteserieklubb. Forsvinnner han så forsvinner han til utlandet, men som Hallvar Thoresen sa, så er det kanskje litt tidlig enda. Jeg føler jeg har et realistisk håp om at vi beholder han til neste sesong. Tror ikke det blir prioritert noen kantspillere all den tif Noa Williams i utgangspunktet ble hentet som en langsiktig erstatter for Ismaheel.

Midtbanen er jeg helt enig i at har vært ustabil. Synes den har levert godt under pari i store deler av høstsesongen. Synd at Isaksen glapp for oss, for han synes jeg var på vei til å vise noe stort i vårsesongen. Noe må skje med midtbanen, men jeg har ikke peiling på hva...

Jeg er også litt spent på om man velger å gjøre noe med stopperplassen ved siden av Nielsen. Aleesami har vært det svake punktet der. Skal man satse videre på han med Jansson som backup, eller skal Jansson få sjansen eller skal vi hente noe nytt der?. 

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 16 des 21, 14:18

Jeg tenker at det er viktig å fortsette med "kontinuiteten" og fortsatt være tålmodige. Midtbanen vår er ikke dårlig selv om Lindstrøm har vært preget av skader og vi har alternativer. Hvis vi mister Ismaeel vil jeg tenke at vi bør han en ving til, gjerne en ung som bidrar til konkuranse om plassene. I forsvar er jeg enig i at midstoppere må evalueres men vi må også si at det ikke er enkelt å spille stopper på et lag sopm står høyt. Hvis vi henter ny stopper mener jeg vi må ha en som er rask.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 21 des 21, 16:10

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Jeg mener, også i år, at vi trenger å forsterke oss i forsvarsleddet. Vi må ha bedre dekning på stopper og venstreback.

I og med at Begby har signert ny kontrakt i dag kan vi nok se langt etter bedre dekning på venstrebacken. Litt overrasket over at han fikk være med videre med tanke på de siste sesongene, men hyggelig likevel. Og han er tross alt bare 24 år

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 21 des 21, 16:14

Opprinnelig postet av Rey

 

I og med at Begby har signert ny kontrakt i dag kan vi nok se langt etter bedre dekning på venstrebacken. Litt overrasket over at han fikk være med videre med tanke på de siste sesongene, men hyggelig likevel. Og han er tross alt bare 24 år

Dette var en god nyhet!


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 631

Lagt til: 28 des 21, 22:18

Jeg hadde håpet at FFK skulle gjøre et forsøk på å hente Sebastian Jarl fra s08 men han gikk til kristiansund nå. Det hadde vært en kanon signering for FFK. Jeg syns vi trenger mere fart i forsvaret.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 29 des 21, 18:10

Han hadde vært en god signering ja, men skjønner at Kristiansund er mer attraktiv akkurat nå.

Forøvrig har Zoulakis signert for Kvik Halden i dag. Synd han ikke tok steget opp fra i fjor

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 27 jan 22, 13:13

Det har den siste tiden vært lite snakk om overgangsprat, og det med god grunn. Tidligere i måneden gikk klubben ut og fortalte at de i utgangspunktet ikke planlegger å hente inn nye spillere.

Uttalelsen har mange sider. For det første kan man stille spørsmål ved om det er klokt fra et sportslig perspektiv. Som enkelte skriver over her mener jeg at vi er litt tynt besatt på forsvarsplass. Nielsen vokste i 2021 frem til å bli en av mine favorittspillere i FFK, og synes han dessuten var stabilt veldig god hele sesongen. Jeg synes imidlertid Aleesami har hatt et lavere gjennomsnittsnivå enn tidligere. Som duo fungerer de heller ikke så bra man kan gjøre, iom at begge har svakheter rundt tempo. Jeg mener at å hente inn en ny stopper som utfyller Nielsen enda bedre enn Aleesami hadde hevet laget ett hakk, noe som kan ha stor betydning ut over sesongen.

Samtidig forstår jeg at man ut ifra prioriteringshensyn, samt det faktum at spillerstallen fungerte ekstremt godt i fjor ut ifra forutsetningen, samt at en ikke ubetydelig del av laget var nye. Husk at Øby, Ismaheel og Betten alle hadde sin første sesong, samt at Hadzic og Williams kom inn midt i sesongen.

Den andre siden av uttalelsen, som jeg ser mange skriver om på forumer og i aviser, er at det å uttale at man ikke planlegger å signere nye spillere, er et grep som i svært liten grad stimulerer til entusiasme rundt klubben. Selv om jeg ser poenget og at det sannsynligvis stemmer at nysigneringer skaper økt engasjement, synes jeg ikke det er et godt nok argument. At man ikke går for signering av ny forsvarsspiller er faktisk ikke så viktig, så lenge man gjør den viktigste signeringen i år, nemlig en ansvarlig for sosiale medier.

Olav Haust, mediepersonlighet og realitydeltaker styrte noen få uker på starten av året Instagram- og TikTok-kontoene til klubben, og forskjellen var ekstremt merkbar. Innholdet var interessant, originalt, vittig og sjelfullt, i motsetning til det vanligvis kjedelige og grå innholdet. Det ble ikke bare en hvilken som helst fotballkonto, det ble en konto som representerte identiteten til klubben og hele byen. Hva har så dette med Heiers uttalelse å gjøre? Å signere en ny forsvarsspiller vil sannsynligvis gjøre at flere gamle supportere kommer seg opp av sofaen og får bestilt sesongkort, selv om de kanskje ikke hadde gjort det i utgangspunktet. Men 14-åringen begynner ikke å dra på Stadion fordi klubben har kjøpt en ny stopper fra et under middels lag i Eliteserien. 14-åringen følger FFK på TikTok, og ser klubben hovedsakelig gjennom innholdsproduksjonen på sosiale medier. Er innholdet dårlig så scroller h*n forbi, er innholdet godt, stopper h*n, ser det gjennom, og deler det med vennene sine.

FFK skaffer seg ikke nye fans av å signere spillere, de får nye fans ved å nå ut der unge bruker tiden sin. Olav Haust gjorde en fantastisk jobb med klubbens sosiale medier, og det å ansette ham i en permanent 40% stilling vil etter min mening  være en langt bedre prioritering enn å signere Markus Nakkim for 600.000 i året.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 27 jan 22, 20:02

Altså en sesongoppkjøring med flere enn 10 spillere under kontrakt. Uten en drøss prøvespillere stort sett ingen har hørt om og uten en masse rykter. Ikke en helt ny trener som man ikke aner hva står for i forhold til spillestil mm. Vi har fått noen nye unge spillere som er på gang og har beholdt spillere som er gode og i dag har spilt en glimrende kamp i Gøteborg. Det er svært få år siden folk ville blitt våte i buksa bare av å tenke tanken på at vi kan ha så god kontroll i januar.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 27 jan 22, 20:39

Opprinnelig postet av Erikk

Altså en sesongoppkjøring med flere enn 10 spillere under kontrakt. Uten en drøss prøvespillere stort sett ingen har hørt om og uten en masse rykter. Ikke en helt ny trener som man ikke aner hva står for i forhold til spillestil mm. Vi har fått noen nye unge spillere som er på gang og har beholdt spillere som er gode og i dag har spilt en glimrende kamp i Gøteborg. Det er svært få år siden folk ville blitt våte i buksa bare av å tenke tanken på at vi kan ha så god kontroll i januar.

liker


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 31 jan 22, 19:35

Det meldes at den franske Ligue A-klubben Lorient er i dialog med FFK om en overgang for Taofeek Ismaheel. Samme klubb har visstnok lagt "flere titalls millioner" kroner på bordet for å kjøpe Ibrahima Koné fra S08. Selv om det sannsynligvis er en helt annen prisklasse, ville det forundret meg om vi selger ham for noe lavere enn 10 millioner. 

Det er vel ingen tvil om at vi vil miste Ismaheel før eller siden, han har virkelig vært en attraksjon og en sann glede å se etter han kom til oss i fjor. Likevel håper jeg vi får beholde ham litt til. Han har kontrakt ut 2023, og i sommer vil være et perfekt tidspunkt å selge både mtp pris, og at han da vil kunne ha satt preg på sesongen vår. Likevel har svensken rett, fotball er ferskvare, og dersom det kommer et høyt bud skal klubben selvfølgelig selge. 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 31 jan 22, 19:43
Endret: 31 jan 22, 19:43
Endret av: ey1984

Joakim Simensen fra f-b melder at budet fra Lorient er "lavt". 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 01 feb 22, 09:48

Da ble han solgt og det var vel ikke helt uventet. Jeg husker for svært få år siden at vi klagde over at spillerne våre hadde en svært svak utvikling og må nå si at vi er på et helt annet nivå i dag. En ung spiller kommer gratis fra PostNord og året etter selges til Frankrike for flere milioner. Dette er veldig bra for klubben og et argument for unge spillere at de bør gå til oss. Jeg håper de sitter stille i båten og lar være å kjøpe en erstatter siden vi har Williams pluss andre som gjerne vil spille. Kunne ikke de fått sjangsen nå og hvis det ikke gikk slik vi håper kan man kjøpe ny(e) spileler(e) til sommeren?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 01 feb 22, 16:14

Fantastisk for både spiller og klubb!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 01 feb 22, 22:09
Endret: 01 feb 22, 22:11
Endret av: Rey

Synes absolutt ikke det er fantastisk for klubb. Det er helt greit, hverken mer eller mindre. Klubben ville i utgangspunktet beholde han og selv om det er positive sider ved salget hadde de nok beholdt han hvis de ikke hadde tatt hensyn til hva spilleren selv ønsket.

Det er positivt at vi viser andre spillere at de kan komme til oss og utvikle seg og så gå videre til bedre klubber. Det kan gjøre oss mer attraktive i framtiden. I tillegg får vi inn noen millioner som vi kan reinvestere. FFI skal jo ha en del av disse pengene så da går de til nye spiller. Jeg synes dog beløpet var litt lavt. Jeg hadde forventet / håpet på et par mill til. Synes fem pluss usikre bonuser er i underkant. Hva bonusene innebærer er jo også litt uklart. Vanligvis bruker man slike begrep om penger etter et visst antall kamper og det er jo greit, men hva med videresalgsklausul. Jeg håper da virkelig de har fått med seg dette i denne avtalen, men synes det er rart at dette skal gå under bonusbegrepet.

Sportslig er det en klar svekkelse av laget. 18 målpoeng er ikke lett å erstatte. Heldigvis har vi litt tid på det, men litt skeptisk må jeg si at jeg er. Det som var bra med Ismaheel var at han allerede var aklimatisert til den norske kulturen. Der har ikke vi vært gode tidligere, så å hente noen rett fra Afrika er et snev av gambling. Kan nok ikke forvente at de leverer fra dag 1.

I tillegg mister vi et trekkplaster på tribunen. Troppen er veldig mye gråere nå. Lite artister igjen og det skaper ikke akkurat entusiasme blant folk i gata å selge den beste spilleren.

Så jeg synes absolutt ikke det er fantastisk for klubb. Det er forstålig at vi selger, og bra at han går til en mye større liga. Greit, men ikke fantastisk.

EDIT: Når det gjelder Noa, regner jeg med at han ble hentet som erstatter for Ismaheel, men tror nok ikke han leverer like bra allerede i år. Men han bør absolutt få sjansen og jeg gleder meg til å se han mer enn det vi gjorde i fjor.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 04 feb 22, 07:58

5mill+2mill+videresalg er en relativt god sum for Ismaheel, samtidig er det ikke automatisk noen veldig god deal gitt at det ikke er umulig at vi kunne fått enda mer blest rundt ham til sommeren. Suboptimalt men levelig.

På den annen side. Salget av Ismaheel åpner opp for nye spillere, og Heier har varslet at vi ønsker å hente 1-2 nye spillere. Jeg håper åpenbart at klubben først signerer Olav Haust i en 50% stilling som some-ansvarlig. Deretter mener jeg vi trenger en rutinert ving og en rask stopper som kan konkurrere med Aleesami om plass ved siden av Nielsen.

Etter vi lot Love og Nieves gå har vi ikke mer enn ok bredde på vingplass, og vi bør ha på plass en spiller her. Med Williams som en fremadstormende spiller i denne posisjonen mener jeg det ville vært klokt å hente en rutinert, stabil ving. Williams er fremdeles ung og uferdig, og vil sannsynligvis variere i prestasjonene. På mange måter samme som Ismaheel i fjor, bare at Ismaheel allerede hadde vist seg frem på nivået. Williams må sannsynligvis fases inn mer tålmodig, og da er det ekstremt viktig å ha et pålitelig og stabilt alternativ. Nicolay Solberg er sånn sett et perfekt eksempel som stabil og pålitelig. Med Sadir Abud inne på a-laget som backup til Kjell kan for så vidt Solberg fungere som alternativ til Ismaheel på den ene vingen, men det kan likevel fort bli litt tynt på angrepsplass. Jeg håper derfor vi henter en rutinert, stabil og trygg angrepsspiller.

Dessuten bør vi hente en forsvarsspiller. Nielsen var knallgod forrige sesong og er trygg i laget. Aleesami varierte imidlertid mer. Samtidig bør vi ikke hente en soleklar erstatter og dermed utelukke Jansson helt fra en startplass. Vi bør imidlertid hente en ung spiller i en halvetablert fase av karrieren (20-24 år) med egenskaper som utfyller Nielsens. Da vil vi stå med tre stoppere som kjemper om en plass, og deretter reserveplasser til to stoppere.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 04 feb 22, 11:31

Det har vært snakk om 3 spillere fra Afrika og jeg vet ikke noe om hvor de spiller eller hvor gode de er. Kanskje de kan bidra til å skape konkuranse om plasser og bredde i laget? Vedr midstoppere tenker jeg at Nielsen er vår beste og at Aleesani har gode muligheter til å forbedre seg fra forrige sesong. Jansen er lovende og bør spille en god del for å utvikle seg videre og det er mulig at Jørgensen også kommer og han vil tilføre rutine. Min tanke er at hvis vi ønsker at unge spillere skal bli bedre må de satses på og jeg mener vi bør ha is nok i magen til å ikke kjøpe inn etablerte spillere som skal "rett inn i laget". 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5366

Lagt til: 08 feb 22, 17:09

Da ble det ikke noe av prøvespillerne fra Afrika og vi har ikke hørt noe mer om Dieu-Merci Michel så regner vel med at han også er uaktuell. Det ser litt tynt ut framover. Skuffende overgangsvindu så langt og det er ikke så mye som tyder på veldig mye aktivitet framover heller.

Tage Johansen fra Hvaler har dog skrevet under en proffkontrakt på to år. Bra med nok en spiller som får A-lagskontrakt, men nå er det snart på tide at noen tar steget videre opp og blir etablerte A-lagsspillere

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 10 feb 22, 22:45

Opprinnelig postet av Rey

Da ble det ikke noe av prøvespillerne fra Afrika og vi har ikke hørt noe mer om Dieu-Merci Michel så regner vel med at han også er uaktuell. Det ser litt tynt ut framover. Skuffende overgangsvindu så langt og det er ikke så mye som tyder på veldig mye aktivitet framover heller.

Tage Johansen fra Hvaler har dog skrevet under en proffkontrakt på to år. Bra med nok en spiller som får A-lagskontrakt, men nå er det snart på tide at noen tar steget videre opp og blir etablerte A-lagsspillere

Når det gjelder Dieu-Merci Michel så stod det i en sak på fredrikstadfk.no i forkant av Mjøndalen-kampen at han hadde reist videre, så virker neppe aktuell. Ellers er det vel to-tre dager siden Heier uttalte til FB at man satser på å presentere 1-2 nye spillere i god tid før de reiser til Marbella 28. februar. Det vil da være i tillegg til Tage Johansen. Verken håper eller tror at Joackim Jørgensen prioriteres. Det eneste som er sikkert er vel at det kommer inn en ny (side)spiss, ellers er det mer åpent hvilken posisjon de styrker utover det.Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24