Husk meg
Brukernavn
Passord

Lite produktiv midtbane

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 27 nov 21, 18:23

FFK sin midtbane skremmer neppe noen motstander. Lindstrøm og Åsheim leverer ikke målpoeng, og kommer til få sjangser. Særlig Lindstrøm skuffer meg veldig. Han slår knap et ball fremover på banen. Mottar ballen gjerne feilvendt, gjør kanskje en snurr, og slår den bakover eller sidelengs. FB-s "ekspertpanel" sa at det ville være som en sterk nysignering for laget, når Lindstrøm kom tilbake etter skade. Ser ikke han han har vært en tilvekst i det hele tatt, sammenliknet med vårsesongen. Jeg har vanskeligheter med å forstå hvorfor han har den enorme tillten. En stentral midtbanespiller som ikke bidrar i poengprotokollen (ett fattig mål, null målgivende) er alt for svakt, selv om han har defensive oppgaver. Han drar også på seg mange gule kort. Ingen mann for fremtiden, synes jeg. 

Backene lever heller ikke mange målgivende. Aukland med ett fattig poeng, Stray Molde noe bedre, med fire målgivende, det samme som Betten Hansen på et mindre antall kamper.

Et lag som vil spille offensivt og angripe bredt er avhengig av en midtbane og backer som bidrar jevnt og trutt med scoringer og målgivende. Der har FFK en vei å gå.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5435

Lagt til: 27 nov 21, 18:42

Drage har jo levert greit med målpoeng og sjanser. Det samme med Øby, men ellers er jeg enig. Det blir for lite målpoeng av Åsheim og Lindström. Er også helt enig i beskrivelsen av Lindström. Skaper lite og det går gjerne på tvers eller tilbake til Nielsen. Til å være den som skulle styre midtbanen er dette for svakt i mine øyne. Åsheim ventet helt til runde 24 med å få sitt første målpoeng, men etter det har han levert helt greit.

Jeg ble litt overrasket når jeg så at Aukland bare hadde en assist (i dag), for jeg føler ikke han har vært så svak offensivt, men ja, det har blitt mye tilbake til Mads Nielsen på han også i stedet for å slå framover eller gå selv. Molde er jeg egentlig ganske fornøyd med.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 30 nov 21, 09:22
Endret: 30 nov 21, 09:23
Endret av: Asgeir

Hvis du sier at "sentral midtbane" ikke har levert nok offensivt, så er jeg enig.

Lindstrøm er veldig god defensivt, han tar akkura de romma han skal dekke, og bryter opp motstanders angrep veldig ofte. Og han gjør veldig lite pasningsfeil, men det er å forvente gitt at han spiller med lav risiko.

Offensivt velger han ofte støttepasning, men det mener jeg er fordi laget ikke klarer å kommunisere til ham at han har mye plass bak seg i oppspillsfase. Lindstrøm har ikke øyer i nakken, men spesielt den spillern han får ball fra ser om han kan snu og gå framover.

I "titicaca"-land bruker man pasningen til å kommunisere akkurat dette, men det er nok litt mye forlangt her i landet. Men de burde ha et system som gjør spillerene i stand til å hjelpe hverandre i det offensive spillet. Det kan være å rope et signal et halvt sekund før en spiller mottar en ball, peke med armen den veien han skal gå etter mottak osv osv. Dette kan det jobbes mer med!

Åsheim er nok bedre en Lindstrøm offensivt, men han gjør noen flere pasningsfeil, tror jeg (uten at jeg har noen statistikk på det).

På tross av tilsynelatende lav effekt for sentral midtbane, så syns jeg Lindstrøm og Åsheim kompletterer hverandre ganske godt, og at det bare er snakk om mindre justeringer før de faktisk kan fungere veldig godt, også offensivt.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3497

Lagt til: 30 nov 21, 09:49

I vårt system har vi jo 3 "spisser" og da kan vi vel ikke forvente for mange mål fra midbanen? Dessuten bidrar Drage med mange gode passninger og de 2 andre må ta defensivt ansvar. Lindstrøm var kjempegod fram til han ble skadet, etterpå har han ikke "vært seg selv". Aasheim jobber og "spiller de andre bedre". 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 30 nov 21, 23:39

Opprinnelig postet av Erikk

Aasheim jobber og "spiller de andre bedre". 

Viktig egenskap som kan være lett å overse!


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 01 des 21, 16:22

Opprinnelig postet av Rey

Drage har jo levert greit med målpoeng og sjanser.

Er ikke helt enig i at Drage har levert godt nok. Syntes han har vært helt ok, men når midstopper Mads Nielsen har mer målpoeng så kan man vel ikke være helt fornøyd.

Ellers er jeg enig i at når vi har 3 spisser så kan vi ikke forvente så veldig mye av midtbanen. Syntes generelt det er rart at vi klappet sammen slik etter sommeren. Vanligvis så har vel FFK vært et lag som har tatt mye poeng på høsten. Kan nok være en blanding av lite rotasjon, mye reising, skader og en spillestil som har gjort oss slitne utover sesongen.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5543

Lagt til: 01 des 21, 21:05

Vi har scoret 60 mål, så jeg forstår ikke helt problemstillingen. Om det er noe som kan kritiseres, og som Bummen også har påpekt, så er det at vi i mange kamper står for høyt med midtbane og backer, og dermed blottlegger oss.


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 04 des 21, 01:37

Sier ikke vi har hatt en dårlig sesong,. Men for å ta steget opp, vinne serien, trengs mer produktive og målfarlige folk på midtbanen. 60 mål, to i snitt pr kamp er helt ok, men snittet må gjerne over 2 pr kamp for å vinne en liga.Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340