Husk meg
Brukernavn
Passord

Overgangsvinduet sesongen 2021

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 03 nov 20, 16:05

Sesongen er ikke over enda, men FFK har begynt å jobbe med neste sesongs stall allerede.

Fløyas keeper Marius Tollefsen er nå på trening med FFK samtidig som det er interesse rundt Håvar Jenssen.

Skal ikke si at jeg vet så mye om Tollefsen men mener å huske han hadde en del bra redninger da Fløya spilte mot oss, selv om dem slapp inn seks mål. Er han sterk i hodet har han nok lært mye av denne sesongen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 03 nov 20, 17:02

Jeg leste det samme og synes mye er rart. Hvis vi skulle miste Håvar Jenssen er det veldig kjipt siden han har vært god for oss i flere sesonger. Hvis det likevel skjer blir ikke da Tollefsen for urutinert?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 03 nov 20, 17:11

Skulle jo tro han blir sett på som en erstatter for Karstensen egentlig...

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 03 nov 20, 17:24

Ja det ville hørt riktigere ut. 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 03 nov 20, 23:54

Jeg sliter litt med å få dette keeper-puslespillet til å gå opp. Jenssen har jo stått veldig godt over mange år, og vært veldig viktig for oss, både på banen og gjennom sitt veldig sympatiske vesen. Dette har jo åpenbart blitt lagt merke til av andre klubber, og når nasjonale og lokale fotballpodkaster snakker om mulige salgsobjekt i dette FFK-laget, er Jenssen alltid den som blir nevnt først. 

Jeg sliter imidlertid litt med å se hvilket scenario som fører til at Jenssen blir solgt til en annen klubb i kommende vindu. Jeg tror FFK betyr veldig mye for Jenssen, og at han derfor vil foretrekke FFK fremfor de fleste andre klubber i Norge, særlig når vi nå greide opprykk til OBOS. Jeg kan ikke se for meg at Jenssen vil ønske å gå til Kristiansund eller Sandefjord, dersom det er en reell sjans for at klubbene vil spille i samme divisjon ila to år. Jenssen er utvilsomt god, men jeg er likevel usikker på om han er så god at han vil være aktuell for større klubber i utlandet. Derfor tenker jeg det er et ganske fåtall klubber i Norge som vil kunne tilby en totalpakke som vil være så attraktiv at han vil velge det fremfor en videre opptur med FFK. Jeg tenker derfor det mest sannsynlige er at Bummen mener at FFK ser på det som sannsynlig at Jenssen vil være interessant for enda større klubber i løpet av et 2-4 årsperspektiv, etter å ha fått noen år i OBOS, og forhåpentligvis Eliteserien. I så fall gir det mening at de ønsker å hente en spiller som er enda nærmere enn Karstensen å være god nok for A-laget etter å ha fått utvikle seg noen år i rollen bak Håvar. 

Dersom Bummen imidlertid med "interesse" mener at det er klubber som er interessert i å signere Jenssen nå i det kommende overgangsmarkedet, så vil jeg tillate meg å spekulere om Bodø/Glimt kan være en mulig interessent. Det har jo lenge vært kjent at B/G er nødt til å hente ny keeper i det kommende overgangsmarkedet, og Jenssen har flere ganger blitt nevnt som en mulig kandidat. Dette vil jo også være en av ganske få klubber som vil kunne tilby Håvar en mye bedre avtale enn FFK kan per i dag, og siden Molde og RBK allerede har klare førstevalg på keeperplass, kan jeg ikke se at det er så mange andre klubber i Norge enn B/G som kan tilby såpass gode vilkår at det skulle lokke Håvar ut. Kanskje med Brann som et mulig andre unntak, men det er noe med den overgangen som jeg bare ikke helt greier å se for meg. 

Jeg kan forstå det dersom klubben tenker at salg av Jenssen er uungåelig på lang sikt, men håper de arbeider hardt for å holde ham i klubben noen år til, slik at de nå kan hente en ny keeper som kan få tid til å vokse inn i rollen som førstekeeper, og ta over når Håvar går om noen år. Hvis ikke er jeg veldig spent på om Marius Tollefsen har de ferdighetene som kreves for å være førstekeeper på et lag som i løpet av ikke mange år har ambisjoner om opprykk til Eliteserien. 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5533

Lagt til: 04 nov 20, 20:47

Mange mener nok Karstensen er klar nå. Grunnen til han ikke har fått sjansen enda er vel først og fremst fordi Jensen aldri er skadet?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 06 nov 20, 08:47

Nå har Begby signert ny kontrakt. Ikke overraskende, og deilig at de fikk det på plass såpass tidlig. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 06 nov 20, 09:28

Rart med ettårskontrakt. Får han en god sesong kan han snakke med andre klubber fra sommeren av om bosman-overgang


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 06 nov 20, 17:15

Synes det er helt rett med en ettårskontrakt for Begby. Han er et usikkert kort, både med tanke på skadesituasjon og om han kommer opp på nivået han bør opp på. Han har ikke vært strålende de siste sesongene heller.

Hvis han får en god sesong tror jeg nok han blir med oss videre uansett. Han går ikke til en annen OBOS klubb for å si det sånn.

Bra at Åsheim har signert en lengre kontrakt

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 663

Lagt til: 11 nov 20, 10:51

Mandag signerte FFK Taofeek Ismaheel fra skeid for 3 år. Han var en av banens beste når skeid spilte mot FFK og blir nok en grei forsterkning. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 11 nov 20, 11:02

Jeg synes det er mye positivt som skjer. Vi har et svært godt lag noe spillet og tabellen viser tydelig, Vi velger en ung spiller og skal jobbe med han hele vinteren og det er mange gode spillere som vil konkurere om plassene neste sesong. Det er ikke lenge siden vi fikk inn spillere i siste liten som skulle "forsterke laget med en gang" og vi må huske hvor skjeldent slik taktikk lykkes.


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 663

Lagt til: 17 nov 20, 18:55

Olav Øby er klar for FFK. Særping som har vært i kikkerten hos FFK tidligere også. 

Øby er en spiller som flere i FFK kjenner svært godt, og klubben føler seg meget trygge på hva de får. Assistenttrener Joakim Klæboe har trent Øby i både Sarpsborg 08 og Kristiansund, mens Joacim Heier var keeper i 08 da Øby kom opp som unggutt.

FFK har hatt Øby i kikkerten lenge.

- Han har de egenskapene vi ser etter med sterk treningskultur, profesjonalitet og en stor løpskraft. Det er viktige elementer vi ønsket inn nå som blir en perfekt match med de spillerne vi har. Han vil øke konkurransen inne sentralt og gi oss større bredde, sier FFK-trener Bjørn Johansen til FB.

Han fortsetter:

- Det er en krevende rolle å spille midtbane i FFK på grunn av måten vi spiller på. Man må dekke mye rom, og det er avgjørende å få inn en motor. Så vi er veldig fornøyd med at han kommer til oss, sier "Bummen".

(klippet og limt fra f-b)


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 17 nov 20, 19:54

Dette er bra, virker som klubben har vært tidlig ute med å sile kandidater som kan forsterke troppen. Det at to overganger er klare før sesongen er over, tyder på at de allerede har tenkt på hva som trengs til neste år.

Jeg blir (positivt) overrasket dersom vi signerer flere som i år spiller i OBOS før sesongen er ferdig også for dem. Før opprykk/nedrykk er avklart er det nok få OBOS-klubber som har det krystallklart for seg hvem de ønsker å ha med neste år.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 06 des 20, 03:46

Kalenderen viser nå at vi har kommet så langt som 6. desember, og det er vel på tide med en liten oppdatering hva gjelder overganger. 

Siden opprykket ble klart, har klubben hentet to nye spillere. 

Taofeek Ishmaheel (20) - 2023

Første signering i vinduet, hentet fra Skeid. Står med 18 kamper spilt denne sesongen og 6 mål. Virker til å være en spiller med stort potensial, og omtales som en potensiell kandidat for et fremditig videresalg. Har blitt gitt en treårskontrakt, noe som tyder på at klubben har stor tro på ham. Ut ifra hvordan han beskrives, virker han som en spillertype som vil gå rett inn i en av kantposisjonene i 433, helst på venstre side i følge Transfermarkt, hvor han for øvrig er verdsatt til € 50k. Teknisk, driblesterk, ferdigheter til å utfordre, egenskaper som gir assosiasjoner til navn som Farah og Love. 

Ut ifra omtaler på ulike kanter, er det mye som tyder på at klubben har gjort en veldig god signering. Jocke hyller overgangen, og omtaler det som et "kupp", og hevder samtidig at flere klubber i både OBOS og Eliteserien har vist interesse. Det er mye som tyder på at klubben har utnyttet fordelen det gir å ha neste sesong tidlig avklart. FFK Fan-TV intervjuet Ishmaheel rett etter at overgangen ble offentliggjort. Lyden var litt dårlig akkurat i dette intervjuet, men han fremstår som en ydmyk, kanskje litt tilbakeholden type, som lar beina snakke. Jeg tenker vi kan si at vi håper han fortsetter prestasjonene fra Skeid, og at han innfrir forventningene i byen. 

Olav Øby (26) - 2022

Det tok ikke mer enn en uke, før det ble offentliggjort at Olav Øby forlater KFUM etter sesongen, og blir FFK-spiller ut 2022. Øby var i sommer koblet til FFK, og det fremsto da ganske tydelig at klubben var interessert, men at Øby ikke ønsket å spille på Postnord-nivå. Det virker som et opprykk var det som skulle til, og nå har han altså signert. Klubben skriver ikke mye om ham, annet enn at han er en "midtbanemotor", noe som også stemmer overens med KFUM's beskrivelse av ham. De skriver at han er en "offensiv spiller med god teknikk og mye fotballsmartness. Bidrar med målpoeng." 

Det virker sannsynlig at Øby blir en del av trioen på midtbanen, og det er lov å håpe på at han med sin fysikk og sine ferdigheter vil kunne gi laget en ny dimensjon. Etter å ha sett skrytevideo på Youtube, må jeg si meg positivt overrasket over pasningsfoten til Øby, som han bruker til å slå gode crossere frem i banen, som raske angrepsspillere kan angripe. Også Øby er intervjuet av FFK Fan-TV, og jeg må si jeg synes han gjør en god figur her. Han fremstår veldig offensiv og uredd, en spillertype jeg tror vil passe godt inn i et forventningsfullt Fredrikstad. En KFUM-supporter skriver på VGD "Her får dere en god spiller som de fleste supporterne fortsatt ville hatt i KFUM. Og her hadde han nok blitt hvis vi hadde kunnet lokke med betingelsene FFK kan by på." Tyder bra.

Øby har vært i flere klubber de siste årene uten helt å få den kontinuiteten man ønsker. Kanskje vil det hjelpe å komme tilbake og slå seg til ro på hjemlige trakter (han kommer fra Sarp). 

 

Ut over dette har ikke klubben gjort noen nye signeringer, men står fremdeles på at de skal ha inn en forsvarsspiller. Svært mye tyder på at dette blir Simen Rafn, men det er forventet at vi hvert fall må vente til LSK sikrer et evt opprykk, før noe blir klart. Dersom LSK rykker opp, og de skulle signalisere at de ønsker å ha ham med videre opp i Eliteserien, kan det heller ikke avskrives at han vil takke ja til kontrakt med en lønn som sannsynligvis vil ligge noe over det FFK kan tilby. Jeg tror likevel alle håper at Rafn skriver under for FFK når opprykket til LSK blir klart, og sesongen er ferdig. 

Ellers er det verdt å ta en titt på spillere ut. Det ble forrige uke klart at Eirik Vestby, Philipe Koko, Marius Hagen og Josef Baccay forlater klubben, noe som vel ikke kommer som noen stor overraskelse på noen. Ut over det, er det ikke upåregnelig at signeringen av Taofeek vil gå på bekostning av Love, da han ikke helt har fått det til siden han kom til byen, og innehar mange av de samme egenskapene som nysigneringen vår. Jeg vil også tro at Maikel Nieves vurderer sin tid i klubben. Riktig nok står han med hinsides mange målpoeng denne sesongen, noe som selvfølgelig er strålende. Han har likevel etter sigende nokså høy lønn, og har heller ikke prestert på noe vis som tilsier at han er nær en startoppstilling kommende sesong, særlig kampene han har spilt fra start, synes jeg han har sett svak ut. Men for all del- dersom han skulle holde like høyt antall målpoeng i OBOS som i Postnord, skal jeg med glede spise ordene mine. 

Må til slutt berømme klubben for å nå ha stilt seg selv i en veldig god posisjon før kommende sesong. Det er vanvittig deilig å allerede nå ha et så tydelig bilde på hvordan troppen vil se ut neste sesong, noe jeg også antar er behagelig for spillergruppe og trenerapparat. 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 23 des 20, 19:38
Endret: 23 des 20, 19:41
Endret av: ey1984

SISTE: Alexander Betten Hansen har signert for FFK. Høyreback, kommer fra Mjøndalen 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 21 jan 21, 17:05

Thomas Drage og Nicolay Solberg har signert nye kontrakter, henholdsvis ut 2023 og 2024. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 21 jan 21, 20:15

Spenstig med fireårskontrakt til Solberg. Synes vel det var litt i overkant. Han har tross alt bare en god sesong for oss og er 34 år når kontrakten går ut.

Lengden på Drage sin ble jeg også litt overrasket over, men mer forstålig da han tross alt skal være trener for guttelag samtidig.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 22 jan 21, 00:52

Opprinnelig postet av Rey

Spenstig med fireårskontrakt til Solberg. Synes vel det var litt i overkant. Han har tross alt bare en god sesong for oss og er 34 år når kontrakten går ut.

Solberg har kontrakt ut 2021, så kontrakten er bare på 3 nye år. Men ja, de satser jo på at han holder seg i 4 sesonger til. ;-)


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 23 jan 21, 09:52

De må vel ha tenkt at han skal gjøre en jobb for klubben ved siden av også? Synes det er veldig merkelig å gi han kontrakt til han er 34 år etter at han kun har prestert i en sesong for oss... på et lavere nivå enn vi forhåpentlig skal spille de neste fire årene

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 23 jan 21, 10:07

Opprinnelig postet av Rey

De må vel ha tenkt at han skal gjøre en jobb for klubben ved siden av også? Synes det er veldig merkelig å gi han kontrakt til han er 34 år etter at han kun har prestert i en sesong for oss... på et lavere nivå enn vi forhåpentlig skal spille de neste fire årene

Jeg tror nok det mest var en mental greie for Solberg. Han presterte jo bra for Ull/Kisa i 1. divisjon, så han har det nivået inne. Når han i tillegg har hatt en god sesong i FFK så tror jeg det "spøkelset" er borte.

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340