Husk meg
Brukernavn
Passord

Kamptråd: FFK-Alta, lørdag 12. september 2020, klokken 16:00 CEST

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 3 1

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 07 sep 20, 21:28

Kampen mot Fløya er ferdig fordøyet og bortelaget har forhåpentligvis kommet seg hjem til Tromsø for å slikke sårene.

På lørdag får vi besøk av et nytt lag fra det høye nord, med enda lengre reisevei og atskillig mer å by på fotballmessig. Det er tabelltoer Alta som tar turen. På grunn av covid-situasjonen vil de visst ikke bo på hotell i Fredrikstad, de ser ut til å tro at et hotell på Gardermoen gir mindre risiko. Måtte FFK straffe dem for denne vrangviljen mot byens hardt prøvede hoteller.

Alta gikk på årets første tap på lørdag, på en vanskelig bortebane. Men en uke før det feide de altså Kvik av banen med 4-1 og viste at det ikke er tilfeldig at det er de som henger best med.

Jeg lurer på om Alta kommer til å gå for "vi har ingenting å tape"-varianten og prøve å ta oss, eller om de sier seg fornøyd med ett poeng og legger seg bakpå. Jeg håper uansett Bummen gjør et grundig forarbeid slik at vi er forberedt på alle varianter.

Ellers er jo Alta et lag vi har møtt noen ganger før, både i 1. og 2. divisjon. I 2018 ga vi dem så hatten passet med 3-1 borte og 4-1 hjemme. Men går vi tilbake til 2014-sesongen klarte vi altså ikke å score mot dem - røk 0-1 borte, spilte 0-0 hjemme - og i 2010 banket vi dem 3-0 hjemme for så å tape bortekampen med 0-1. Totalt sett altså 3-1-2 med en samlet målforskjell på 10-4. Men med kamper spredt over såpass mange år er dette mest for kuriosa å regne.

Så får vi se om Gamsten framstår som en falmet stjerne eller om han får en ny vår nå som høsten har kommet.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 08 sep 20, 11:06

Skrev litt om Altas forrige kamp i en annen tråd. Et lag som mot Hødd ble presset ut på kantene, og ble tvunget til å slå innlegg. Noe de behersket veldig bra, og som egentlig virket til å være i tråd med deres øvrige taktikk. Uheldigvis for Alta er Hødds fremste egenskap å krige innenfor egen boks, så det ble vanskelig. Ut over kampen virket Alta imidlertid veldig slitne, noe som gjorde dem sårbare på overganger. Dette benyttet Hødd seg av, og satte inn 2-0 på en kontring. 

Jeg forventer at kampbildet på lørdag vil være nokså annerledes enn kampen mot Hødd, FFK vil nok ikke legge seg bakpå på hjemmebane og vente på kontringsmuligheter. Jeg synes imidlertid det er beroligende at Nielsen er tilbake fra skade, så vi får solid duellstyrke tilbake i midtforsvaret, forhåpentligvis er det nok til å hamle opp på innleggene til Alta. Det er imidlertid en kamp hvor det vil være en stor fordel om vi får det første målet, da det tvinger Alta til å ta større sjanser fremover. Jeg kan tenke meg verre situasjoner enn å stå med Farah og Love på topp de siste 30 når Alta må frem og angripe. Et Alta-lag som for øvrig, og som ofte blir nevnt, har en nokså høy gjennomsnittsalder. 

Ellers gjelder vel det samme som i alle andre kamper FFK spiller i Postnord. FFK vil sannsynligvis ha mye ball, og det er dermed nødvendig med et godt etablert spill for å bryte ned et forventet kompakt Alta-forsvar. Det har vi mestret nokså godt de første 9 kampene, svært godt de siste 5.

Per nå er jeg ikke i stand til å slappe noe av mtp tabellen. Vi har vært veldig gode til nå, men det er ikke store formduppen som skal til før man taper 2 kamper mot f eks Skeid og Hødd i sluttspillet, eller Tromsdalen og Brattvåg før sluttspillet. Dersom Alta da fortsetter formen som de har hatt frem til nylig denne sesongen, er de foran oss. Med en seier mot Alta, vil jeg imidlertid begynne å slappe litt av, da har FFK slått alle de presumptivt største utfordrerne, da tror jeg laget vil greie å senke skuldrene, og, bank i bordet, unngå en formdupp. Med uavgjort er situasjonen som den er nå, god, uten at det er store marginer som skal til for å rote det bort. Med tap er det ordentlig kamp igjen, og da vil det bli stilt spørsmål ved hvordan troppen reagerer på å tape sin første kamp på nesten ett år. Både supportere og spillere kan få nerver av mindre. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 09 sep 20, 20:31
Endret: 09 sep 20, 20:34
Endret av: Rey

Opprinnelig postet av ey1984

Per nå er jeg ikke i stand til å slappe noe av mtp tabellen. Vi har vært veldig gode til nå, men det er ikke store formduppen som skal til før man taper 2 kamper mot f eks Skeid og Hødd i sluttspillet.

Og sluttspillet består omtrent bare av sekspoengskamper. Selv med en klar ledelse inn i sluttspillet er det fort gjort at den forsvinner der. Vi må ha litt flaks med trekningen der også.

Kampen til lørdag blir spennende, men håper at det vi så av Alta mot Hødd gjelder denne kampen også. Da virket de kjørt mot slutten av kampen og der kan vi bare kjøre på.

Satser på følgende lag

Jenssen

Aukland - Nielsen - Aleesami - Molde

Åsheim - Lindström - Drage

Farah - Kjelsrud - Solberg

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 09 sep 20, 21:42

Opprinnelig postet av Rey

Og sluttspillet består omtrent bare av sekspoengskamper. Selv med en klar ledelse inn i sluttspillet er det fort gjort at den forsvinner der. Vi må ha litt flaks med trekningen der også.

Hvordan er egentlig opplegget? Jeg har jo sett et kampoppsett som sier at lag 1 har hjemmekamp mot lag 2, 3 og 6 - her på NFFs egne sider - men "lag 1", "lag 2" osv er altså ikke gitt av tabellposisjonen etter 13 kamper? Det trekkes? I så fall, fritt for å slippe bortekamp mot Hødd.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 09 sep 20, 21:48

Tror det er F-B som først kom med oppsettet med hjemmekamp mot lag to og tre. Kan ikke skjønne at det er noe annet enn en misforståelse fra deres side, da det tydelig står at det trekkes på den siden du linker til. ("Trekning av denne spilleplanen blir 5. oktober klokken 10.00."). Om som du sier står det Lag 1, Lag 2 osv... ikke tabellposisjon.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 10 sep 20, 00:56
Endret: 10 sep 20, 00:57
Endret av: Marthe

Utrolig dårlig artikkel fra NFF. Trekning 5. oktober. Kvalik mot Obos. Og her er oppsettet for de ØVRIGE sluttspillkampene - samt ikke noe oppsett for lagene 8-14.

Betyr det at det er kun 8-14 som trekkes? Hva skal trekkes dersom "resten" av kampene er listet under?
Den originale trekningen var jo på samme måte forøvrig - de hadde satt opp kampoppsettet på forhånd, og bare trakk hvilken klubb som var hvilket nummer.

Jeg tror dessverre det er helt random med trekking, bare fordi det ville være symptomatisk med hele årets sesong. Det betyr at det blir enda mer kaotisk, hvor laget som avslutetter på 7. plass kan få desidert beste trekningen, eller at vi på 1. plass får det vanskeligste kampprogrammet. Det betyr også at si det er 3 poeng opp til oss, og to poeng mellom Alta og Kvik, når innledende er ferdig, så spiller det ikke så forferdelig mye rolle hvem som egentlig lå på toppen, for så få poeng kan fort hentes inn når lagene har sånne møkkabaner som Alta og Kvik.

Når det er sagt, så var vi jo heldige med trekningen forrige gang, og det er kanskje "fair" at alle får en ny sjanse til å være heldige? Men jeg blir litt oppgitt.

-M


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 10 sep 20, 09:51
Endret: 10 sep 20, 10:10
Endret av: Erikk

Helt ræva dette, bare se på f-b.no som skirver at 1. plassen får fordel av hjemme mot mot nr 2 og 3. For noen måneder siden skrev samme avis at det skulle være 2 trekninger og lagde et ekspempel hvor man kunne få de værste bortekampene 2 ganger. Jeg trodde på det når de skrev at 1. plassen ville få fordel, og de må vel ha det fra et sted?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 10 sep 20, 11:01

Sendte likesågodt en mail til NFF jeg og fikk følgende tilbake: 

Opprinnelig postet av NFF

Jeg sjekket med konkurranseavdelingen. Vi trekker opp lag 1, lag 2 osv (navn på lapper) Tabellplassering er ikke korrekt.

Tabellplassering har med andre ord ikke noe å si

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 10 sep 20, 11:36

Takk Rey. Jeg sendte også en twittermelding til Bolstad for å få det bekrefta - da spørs det om ikke det kommer no derfra snart, og. F-B har gått litt i baret her faktisk, tror nok en del folk blir stressa av dette. Vi må jo bare fortsette å vinne kamper, og starte med Alta til helga. :-)

-M


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 10 sep 20, 12:44

Opprinnelig postet av Marthe

Den originale trekningen var jo på samme måte forøvrig - de hadde satt opp kampoppsettet på forhånd, og bare trakk hvilken klubb som var hvilket nummer.

Jeg synes egentlig dette er en ryddig måte å gjøre det på. Jeg synes forøvrig delvis det samme om at man trekker sluttspilloppsettet (dvs hvem som får hjemmekamp mot hvem og i hvilken rekkefølge). 

Oppsettet for de første 13 rundene måtte man trekke for ikke å måtte ta stilling til hvilke lag som var verdige 7 hjemmekamper og hvem som måtte nøye seg med 6.

Så kunne man selvsagt sagt at oppsettet for de siste 6 rundene (alias sluttspillet) følger tabellposisjon, slik som FB gikk ut fra. Samtidig ville jeg da synes at det høres litt urettferdig ut at lag nummer én på tabellen skulle få hjemmekamp mot både nummer to og tre - men med trekning kan det også bli enda skjevere enn dette. Jeg har gjort litt hoderegning rundt dette, og dersom alle skal få så lik fordeling hjemme/borte som mulig bør summen av tabellposisjon til de lagene man møter hjemme, være så nær 12 som mulig - dvs at de på tabelltopp for eksempel kan spille hjemme mot lag 2, 4 og 6.

Man kommer uansett ikke unna mulige skjevheter mtp totalt antall hjemme/bortekamper innbyrdes - både trekning og tabell kunne gitt oss f. eks. to hjemmekamper mot Alta og to bortekamper mot Kvik.

Alt dette til side: Artikkelen fra NFF var ikke veldig presis, og det har nok bidratt til at FB har gått i baret. Takket være Rey kan det være at vi får noen presiseringer både her og der, og i det minste vet vi nå her på forumet hva som gjelder Cool

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 11 sep 20, 10:00

Jeg mener vi bør vinne 7 av 10. uavgjort 2 av 10 og tap 1 av 10 mot Alta. Vi har rett og slett mer kvalitet og bredde i stallen vår, så på en normal dag skal vi ta dette. Er vi heldige så kan Moss ta frem uante krefter i et lokaloppgjør mot Kvikk og kjempe seg til poeng der. Skal aldri si aldri med lokaloppgjør.

Satser på at vi går ut i 100 og fortsetter i 150 slik vi gjorde mot Kvikk, og håper at Kvikk ikke har raske spillere i front slik som Skeid. Så litt på snittalderen i det laget, og vil vel tru at det er mye rutine og ikke så mye spillere med fart og ungdommelig pågangsmot. Har ikke sett Alta i spill så arrester meg hvis jeg har feil. Forhåpentligvis møter vi et lag som kommer hit og vil spille fotball. Gjør de det så skal vi nok male dem i senk.

Ser for meg at vi har kontroll og maler på i 1 omgang. Vi fortsetter å male på i 2 omgang og skorer etter 70 min, Alta begynner å bli slitne og vi putter 1 eller 2 etter at vi har fått inn friske ben på topp. Kjeldsrud. Nieves. Love skorer målene.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 11 sep 20, 10:10

Jeg synes det er piss å skrive at Alta har et "gammelt lag". De har en rekke spillere fra 28 til 33 år og en på 39 som er ligaens største profil. Med en kamp pr uke ser jeg ikke at det kan bli noe problem. Et farlig lag med stor rutine som vi må ta på største alvor. Jeg tenker at vi har bedre spillere på benken og at regelen med 5 bytter er til vår fordel. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 11 sep 20, 13:03

Og noen motsetning mellom alder og fart trenger det heller ikke å være. Vi så jo mot Skeid at Daniel Braaten fortsatt har tempo så det holder.

Nei, jeg forventer en helt jevn kamp i morgen, med mindre vi har ekstra flyt tidlig i kampen og får en tidlig ledelse.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 11 sep 20, 23:29

Alta har fått med seg at noen synes de er gamle.

Laughing

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 12 sep 20, 14:32

Fryktelig spent på kampen i dag. Resultatet vil påvirke tabellsituasjonen veldig, etter min mening enda større enn tidligere i sesongen. Med seier ligger vi veldig godt an, og kan for første gang på mange mange år begynne å senke skuldrene litt. Med tap blir det nok en neglebitende sesong. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5424

Lagt til: 12 sep 20, 15:20
Endret: 12 sep 20, 15:22
Endret av: Rey

Jøss. Gamst ikke i troppen og Solberg på benken

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 12 sep 20, 15:54

Nå er jeg veldig spent. Anas velges vel på grunn av presspillet. Vi løper dem i senk og så kommer poengspillerene inn og avgjør kampen. 


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 663

Lagt til: 12 sep 20, 16:09

Jeg har sansen for Anas,men han må begynne å levere målpoeng snart.Helt greit å begynne i dag :-)


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 12 sep 20, 16:30
Endret: 12 sep 20, 16:31
Endret av: Tøfflus

Farah "ser det gode hølet" Laughing

 

Pasningen sitter og Alba gjør 1-0!

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 12 sep 20, 16:33

Opprinnelig postet av Sandaker

Nå er jeg veldig spent. Anas velges vel på grunn av presspillet. 

Og det lønner seg, 1-0! Herregud for et presspill av Anas der, og fullfører med et deilig gjennomspill. Alba er også kald. Klassespill av Farah, det er hans fortjeneste at de får det bruddet. Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 3 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340