Husk meg
Brukernavn
Passord

Kamptråd: Arendal - FFK 15.09.2019 kl 1800

Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 3 3

Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 16 sep 19, 19:10
Endret: 16 sep 19, 19:13
Endret av: Ebenfalk2

Etter å ha lagt skuffelsen fra gårsdagen bak seg så har jeg kommet frem til at, i fotball så får man som fortjent..

Du fortjener de poenga du tar og de kampene du vinner, på samme måte så fortjener du de kampene du taper og.

Hardt ærlig arbeid lønner seg! Er du best over tid, så ligger du på toppen av tabellen. Nesten er ikke godt nok, og alt det der.

I FFK så virker det som om det ikke gjelder, og at opprykk liksom skal være noe man får, fordi man har bedre spillere en de andre.. nå er det altså 1/4 av sesongen og det er 18 poeng igjen å spille om, det snakkes om at nå må vi vinne resten av kampene.. vi er 5 poeng bak blink som vi også skal møte, Kvikk like så, de har 3 poeng mer. Vi er i en trend som viser at plasseringsmessig så kan vi ende med å gjøre det dårligere enn forrige sesong.

Mens i Fredrikstad snakkes det om hva man er fornøyd med og hva som gikk galt i gårsdagens kamp... 

Men egentlig er det ganske  så enkelt, det som har gått galt er, vi vinner ikke kampene vi skal vinne. Vi har ikke klart å holde troppen skadefri, vi har ikke klart å holde nok spillere i laget sultne og varme. Resultatet blir, endringer i formasjon, sviktende kampform på spillere som skal kommen inn, og manglende resultater. Det samme skjedde forrige sesong også. En helt elendig høst endte med mageplask på Raufoss og en elendig kvalik. 

Spillere som har vært i FFK, som er veid for lette for nivået, presterer i konkurrerende klubber. Klubber med mindre budsjetter, mindre meriterte trenere leverer resultaterpå høyde med oss. 

For summere opp, det er ganske spesielt.. selv om konklusjonen gjerne blir at det å møte FFK er årets kamp for motstanderen.. spørsmålet blir da, hvorfor er det ikke mer motiverende å spille for, eller trene FFK, er det fordi motstanden er så dårlig? 

Jeg skulle ønske det var noen med historie som spiller på FFKs a-lag, En som kunne vært litt trygg og god med spillerne, som kunne motivert litt. Under KTE hadde FFK en Ahlsen blandt annet, man hadde også en Jerry Knutsson som hadde den rette autoriteten, Det var rolige sindige karer som holdt gutta på jorda, men som hadde entusiasmen og autoriteten på sidelinja når det var kamp. 

Vel jeg tror rett og slett at det er så enkelt som at FFK mangler litt lokal kraft inne blant trenerne. I de siste 40 åra har FFK vært ett topplag i drøyt 6-7 sesonger sett over ett, og vi vet alle at det ikke er gjort av seg selv å rykke opp med FFK, Ahlsen var med på den perioden. Jeg har all respekt for den jobben PMH, Bjørn Johansen, Heier og Styreledern gjør, de prøver å bygge opp FFK med ett solid fundament, men jeg synes det er rart at det gjøres uten at man har særlig lokal forankring, ikke at lokale trenere er noe bedre, det handler bare om å noen der som kjenner til hva det er å være FFK spiller på godt og vondt.. la meg si det slik, Fredrikstad har i mange år spist trener og spillere, og jeg tror de ikke i sine villeste fantasier hadde trodd at å spille FFK opp skulle bli så vanskelig. Selvfølgelig med tiden vil det nok skje igjen. Men det vil ikke skje med de strategiene som til nå er prøvd. Det er to mann som har lykkes som trener i FFK, den ene er KTE, den andre er Grønhagen, Vi hadde også 2 sesonger med Aune som hadde grei suksess med opprykk, men da med ett ekstremt sterkt lag tatt i betraktning. Felles nevneren for de som har hatt suksess her er at de har hatt en sjarmerende form for galskap rundt seg, men de har også hatt ett enormt press rundt seg..det er her personer som har lokalkunnskap om fotballlivet i Fredrikstad kommer inn. Det virker nok sikkert ganske rart og hevde at en så banal ting kan ha noe å si for om FFK klarer å prestere nok til å rykke opp. 

Men uansett så tror jeg det ikke ville ha skadet.. vel FFK lykke til med de siste 6 kampene, Blink har tatt 2,25 p pr kamp, vi har tatt 2 p i snitt. Om Blink leverer som oss resten av serien og vi tar 3 p i snitt vil vi rykke opp med 1 poengs margin, da må ikke kvikk ta fler en 2,33 p i snitt pr kamp, de har til nå 2,15 p i snitt. Så om Kvikks form fortsetter og Blink går på 2 smeller, og vi vinner resten så er saken biff..


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2221

Lagt til: 17 sep 19, 12:28

Opprinnelig postet av Erikk

Joda og til jul kommer julenissen, PS vi kommer IKKE til å vinne de resternde kampene

Ingen som snakker om nissen her, andre enn deg selv. 

Som jeg sier, og flere andre også, det ser ikke ut til at FFK er gode nok i år, og det ser ikke sansynlig ut at de skal klare å vinne de resterende kampene. Men HVIS de klarer det, så tror jeg det vil holde. For jeg tror heller ikke både Blink og Kvik vil komme gjennom de resterende kampene uten å avgi flere poeng. De har begge avgitt poeng mot lag langt nede på tabellen i år. Og de har begge igjen både Levanger og Egersund, to lag som har kommet sterkt utover sesongen. 

Poenget er at jeg tror fortsatt dette beror på hva FFK selv presterer. Skulle de klare full pott herfra inn, så vil det sansynligvis holde. Den største usikkerheten er om FFK klarer det. 

 

Til Ebenfalk, angående lokale krefter i trenerapparatet; jeg er fullstendig enig her. Men jeg skal selv stå for den slutning at Jørn Andersen derfor ville være et godt alternativ. Ikke fordi det er aktuelt, eller fordi jeg ønsker et trenerskifte nå. Men med tiden håper jeg det kan bli en aktuell løsning. Andersen har lokale røtter, samt erfaring og pondus så det skulle holde. Han vil tåle presset. Kan han håndtere Bundesliga og Nord-Korea, burde han kunne klare Fredrikstad også. Tross alt. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 17 sep 19, 13:52

Poenget mitt var mer at vi rotet bort opprykket hjemme mot drittlag og ikke borte mot de beste lagene i avdelingen. Hvis jeg spiller lotto og plukker ut vinnertallene så vil jeg vinne en masse, men synsynligheten for at dette skjer er tilnærmet lik null. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 17 sep 19, 14:28

Opprinnelig postet av Erikk

Poenget mitt var mer at vi rotet bort opprykket hjemme mot drittlag og ikke borte mot de beste lagene i avdelingen. 

Delvis enig. Det er klart at det er mer nærliggende å forvente at vi slår bunnlagene, og det er jo noen åpenbare kamper som irriterer mer enn andre:

  • Vidar hjemme, ikke påskrudd fra start og spiller 2-2 mot et lag vi burde slått greit.
  • Brattvåg borte: En voldsom sjansesløsing og to anledninger av ukonsentrert forsvarsspill førte til et unødvendig tap
  • Byåsen hjemme, en 0-0-kamp hvor vi hadde mer enn nok sjanser til at vi burde vunnet.
Samtidig svir Arendal-tapet for min del like mye, selv om jeg på forhånd anså dette som en vanskelig kamp. Det er fordi vi ledet kampen 1-0 og egentlig hadde fått kampen inn i et bra spor. Med unntak av den store sjansen etter et par minutter besto Arendals sjanser av skudd fra distanse, under press, og hodedueller etter innlegg - noe vi hadde overtaket i. Etter 1-0 hadde vi to fete kontringssjanser og det er ingen grunn til å tro at vi ikke ville fått flere med 11 mot 11. Så blir en av midtstopperne våre for het i toppen og går ukontrollert til i en takling. Vi kan mene at det var strengt aldri så mye, men når man takler slik er det alltid en mulighet for rødt kort. Så endrer kampen karakter og vi taper. Jeg føler dette er like bittert som tapet mot Brattvåg.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 17 sep 19, 14:59
Endret: 17 sep 19, 15:05
Endret av: Erikk

Jeg har tenkt at vi egentlig har et svært godt lag på papiret og vil si at spillet som har blitt levert har vært svakere enn jeg forventet hjemme. På vår egen hjemmebane burde vi domminert kampene mer og skapt flere sjangser. Jeg mener også at vi burde laget "målfest" hjemme 2-3 kamper i år. Borte synes jeg vi har vært bedre enn på lenge og vi har ikke sluppet inn mange mål og skjeldent rotet det til. Vi har også fått mange poeng borte og vært flinke til "å holde på ledelsen"


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 18 sep 19, 15:33

Jeg er enig med deg Erik. Vi har rikket oss noen millimeter fra i fjor. Jeg hadde forventet mer. At vi ikke har vært bedre hjemme mot lag som ligger dypt er ræva. Vi hentet inn Drage og A. Hagen for å utvikle angrepsspillet vårt. Drage har vært ok. Hagen har skuffet meg stort i boksåpnerrollen. Vi har jo ikke et fungerende angrepsspill,satt litt på spissen. Som de siste årene slipper vi inn få mål. Vi har også hatt kontinuitet på leder/trener plassen. Fram i den andre avdelingen lå med brukket rygg i fjor. De kjemper nå om Opprykk. 

 

Vi får se nå hva som bor i dette laget. Om vi avslutter like elendig som i fjor eller om vi viser at vi er å regne med. Jeg savner litt kontrollert galskap. 

Det er en mager trøst at "mønsterklubben" litt lenger oppe forhåpentligvis rykker ned. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 18 sep 19, 22:13

I følge klubbens hjemmeside fikk Stray Molde 2 kampers karantene etter det røde kortet. Det vil si at han mister kampene mot Brattvåg og Hødd, men er tilbake mot Moss.

Er vel åpenbart at Borgersen tar den ene stopperplassen, men hvem andre har vi som har erfaring i den posisjonen?

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 18 sep 19, 22:23

Aukland har erfaring som stopper. 


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 18 sep 19, 22:23

Aukland er jo midtstopper. Hvis han er skadefri blir han vel makker til Borgersen. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 18 sep 19, 22:35

Det er jo et hvis, forsto det slik på oppdateringen fra klubbens fysioer at han var en av dem med best sjanse til å bli klar til neste kamp, men at det var usikkert.

Men da blir det vel ham på stopperplass og Åsheim tilbake på backplassen da.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 3 3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3