Husk meg
Brukernavn
Passord

Overgangstråden

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 7 2

Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 22 jun 17, 22:49
Endret: 22 jun 17, 22:50
Endret av: Snæbbis

Opprinnelig postet av Rey

Rocky Lekaj?

På vårt nivå burde han være god nok... men skeptisk til psyken hans... om han passer inn i en klubb i motgang.

 

Skjønner ikke helt hva vi skal med en spiss til når vi allerede har det som på papiret er nær ligaens beste spisspar, men de må som så mange sier få spille sammen på topp. Vingspillet vårt er helt krise når Begby er så mye syk, og N'daye Har vel demonstrert ettertrykkelig nå at han med unntak av enkelte glimt er omtrent like effektiv som Everton Da Costa, så jeg ønsker meg en skikkelig dribbleving på høyresiden som optimalt også kan spille effektivt på venstre

---------------------------

Griseforsiktig optimist.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 23 jun 17, 08:24
Endret: 23 jun 17, 08:34
Endret av: Erikk

Jeg må si meg enig i at det vil være helt fantastisk hvis vi henter Lekay, kanskje han kan spille back?. Problemet vårt er ikke spissene, men systemet. Hvis vi henter ennå en spiss i den situasjonen vi befinner oss i uten å samtidig endre systemet slik at vi bruker 2 spisser må man begynne å snakke om kompetansen til de som tar slike avgjørelser. Dette ble en lang setning men den er skrevet i ren irritasjon.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5302

Lagt til: 23 jun 17, 10:17

Opprinnelig postet av Erikk

Hvis vi henter ennå en spiss i den situasjonen vi befinner oss i uten å samtidig endre systemet slik at vi bruker 2 spisser må man begynne å snakke om kompetansen til de som tar slike avgjørelser.

Nja... Sett i et litt lengre perspektiv er jeg nok ikke enig med deg. Treneren må hente spillere som passer inn i et system han har troen på. Hvis ikke må vi jo nesten bytte trener igjen også.

Og det var da ikke gull og grønne skoger i de kampene vi spilte med to på topp i år heller. Det virker som om mange mener (snakker generelt, ikke deg spesifikt Erikk) at bare vi legger om til 4-4-2 så ordner alt seg. Der er jeg ikke enig.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 23 jun 17, 11:13

Er ikke Lekaj en ren spiss som kun fungerer som spiss? Jeg har forstått det slik. Vedr trenere og spillere er jeg selsvsagt helt enig i at man må hente spillere som passer i systemet som trenerne velger. Altså vil ikke Lekaj passe slik vi spiller nå. Når det gjelder trenerene har jeg mistet troa og mener vi igjen bør bekrefte overfor hele fotallballnorge at vi er en kaosklubb og gjøre oss igjen til latter ved å sparke ham. Slik jeg ser det vil han "miste garderoben" på et tidspunkt hvor det vil bli for sent å redde klubben fra nedrykk. Altså vurderer jeg det slik at nedrykk er værre enn kaosklubb.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5302

Lagt til: 23 jun 17, 13:06

Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg ikke har kontroll på hvor han er best, men på norsk wiki står han oppført som midtbanespiller og på engelsk wiki står han som venstre kant. Og venstre kant trenger vi

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 23 jun 17, 14:21

Nå ble jeg også veldig usikker, poenget mitt var at vi ikke trenger nye spisser.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 259

Lagt til: 23 jun 17, 14:38

Når det gjelder formasjon så venter jeg fremdeles på gode argumenter som tilsier at en permanent og absolutt omlegging til 4-4-2 (Loberto har tross alt anvendt 442 ved noen anledninger) vil løse noe som helst. Vi sliter med å skape fart i angrepsspillet vårt, og det er spesielt i lengderetning fra bakerste ledd det skorter. Vi ser sjeldent FFK-spillere vinne ballen lavt i banen for så å utfordre fremover. Mangel på selvtillit kan selvfølgelig forklare noe, men jeg tror nok også Loberto ønsker en spiller som i større grad enn Karoliussen mestrer rollen som lavtliggende ballfordeler. Jeg kan bare ikke fri meg fra å tenke tilbake på alle de kampene i fjorårssesongen og året før der igjen hvor vi stanget mot et lavtliggende forsvar i 85 minutter i en 442-formasjon, men egentlig ikke skapte en eneste sjanse. Jeg avskriver på ingen måte 442 som et system som kan funke i noen kamper, men jeg skjønner ikke hvordan du mener at en omlegging til 442 i seg selv skal løse noen problemer.

Når det gjelder trener vil jeg dessuten poengtere at jeg på ingen måte er enig i at det eneste argumentet mot å gjennomføre et trenerbytte nå er en slags stolthetsfølelse ved å ikke ville "bevise at vi er en kaosklubb". Det har ikke noe med overgangstråden å gjøre, men er fremdeles noe som blir gjentatt så ofte at det begynner å fremstå som en etablert sannhet, noe jeg ikke er enig i.

Angående Rocky så vet jeg han tidligere har spilt ving, men bekledde vel hovedsakelig spissplassen da han var i Raufoss. Teknisk dyktig spiller som liker å ha ballen i beina, en egenskap vi for så vidt mangler på topp, da verken Flo eller Sanel har særlig å bidra med på det punktet. Han har, i likhet med tremenningen Kamer Qaka, noe som må omtales som en sterk personlighet, og med feiringen hans mot FFK-publikummet på Raufoss i fjor kan jeg ikke si jeg er umiddelbart begeistret for typen.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 23 jun 17, 15:02
Endret: 23 jun 17, 15:02
Endret av: kanogvetalt

Opprinnelig postet av Erikk

Nå ble jeg også veldig usikker, poenget mitt var at vi ikke trenger nye spisser.

Kanksje vi sonderer etter en spiss, fordi en annen er på vei ut.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 23 jun 17, 16:14

Jeg er redd Kanogvetalt har rett, og at Flo er på vei ut. Å skrive "eder og galle" i den forbindelse vil jeg ikke gjøre på forskudd. Når det gjelder valg av system mener jeg at man bør se på hvilke spilere man har til disp og jeg mener de to spissene er de to beste spillerne vi har. Jeg mener også at de ikke fungerer på andre plaser enn  ren spissplass. At en systemendring alene er nok for at det skal snu har jeg aldri sagt fordi verden ikke er så enkel. Hvis vi imidlertid hadde fått inn en defensiv kriger/ballvinner defensivt og lagt om til 442 mener jeg det ville gått bedre enn det vi har sett denne sesongen.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 23 jun 17, 16:23
Endret: 23 jun 17, 20:05
Endret av: Ebenfalk2

Mine tanker om hva som bør gjøres mot sommervinduet.

Først og fremst må man vel se på hvilke spillere er det realistisk at er på vei ut før man kan se hvilke posisjoner vi kan forsterke. Utifra den stallen og de rammen som eksisterer er det realistisk og tenke seg at man må erstate spillerne fra de posisjonene som evt forsvinner, bortsett fra på venstre back. Forsvinner en midtbanespiller må vi ha inn en ny. Samme gjelder spiss, kant og forsvar. 

Formasjonsmessig tror jeg FFK spiller 433/451 nå fordi troppen er ikke sterk nok til å spille 442, 352.

Flo er ingen utpreget kant, pga for lite tempo, selv om han har spillt dette både i Sogndal og i Odd.

Pga mangel på nøkkelspillere i troppen ender man opp med å kompansere. Westgaard som back er ikke optimalt, heller ikke Ladhenmaki. Karoliussen og Dinko, som helt sikker var tiltenkt å være de to sentrale midtbanespillerne i 442 har ikke tempo nok til å bekle posisjonene, derfor må vi ha en 3er på midten, med Falk Larsens skade utgår også 442. I 352 blir vi for baktunge fordi vi mangler bakromsspisser og raske nok backer. N'diyaje er ikke effektiv nok som spiss, heller ikke som kant da han er altfor upressis på innlegg.

Skal vi spille 433 som pr dags dato er den formasjonen vi har flest spillere til, trenger vi en god kant, rask og med god innleggsfot og med avslutningsferdigheter. Samt en bedre høyreback. Helst også en defansiv midtabenspiller med tempo.

Skal vi spille 442, som er den formasjonen som fungerer best for spissene våre, trenger vi en bedre defansiv midtanespiller, samt en bedre høyreback. Helst også en høyrekant, men vi kan bruke, Veeteli, eller Åsheim her da 442 ikke krever så mye rent kantspill.

Skal vi spille 352, som er den formasjonen som det virker som om vi er lengst unna pdd, så trengs det å hente inn en bakromsspiss, en god høyrekant, og en midtstopper med oppspillsferdigheter, samt også en bedre defansiv midtbane med tempo er ønskelig.

Helt ærlig så tror jeg at man bør fokusere på å forsterke høyresiden og sentral midbane før noe annet. Derfor er 442 og 433 spillere det som det bør ses etter, det gir oss flest muligheter. Og forteller oss hvilke spillere som bør offres i prosessen med å gjøre om laget.

Spillere som åpenbart bør bli med videre er

Jenssen, Masalin, Nuhu, Leko, Shola, Dinko, Veeteli, Åsheim, Westegaard, Begby, Rekdal, Flo, Sanel og Anas

Spillere man kan stille spm og som kan skiftes ut er

Wright, Skagestad, Ladenmaki, Karoliussen, Brix, Kaland, N'dijae. Alle disse er spillere som det bør gå an å finne nye klubber til da de har ett noenlunde renomee fra tidligere sesonger. Men om man skal gi noen tid så er det Skagestad, han kan bli bedre, resten er overflødig, eller har fått nok tid, uten å levere saken godt nok.

Spillere som åpenbart bør ut er Simonsen, iom at han er skadet resten av sesongen og kontrakta går ut i år. 

Da kan man kanskje gjøre seg opp en mening om hva man trenger. På høyreback kan jeg tenke meg at Fredrik Pålerud kan være en god investering, en litt Pål Andre type, lagspiller, med god høyrefot og herlig temperament. Har kontrakt med KIL ut 2019, så kan helt sikkert koste litt, men tror han kan være en signalspiller, med rett innstilling. Ingen vidresalgsverdi.

Høyre kant, Niklas Sandberg, spiller i Ull/Kisa, fortid fra Sandnes Ulf, ung, god innleglsfot og rask, vidresalgspotensiale.

Midtstopper, Ole Heiern Hansen, vet han er viktig for sarpsborg, men spiller ikke kamper pga ett veldig godt midtstopper par der i år, men på lån ut sesongen kan være smart både for han og oss, han er god, men trenger spilletid, og trenger ved ett opphold i FFK ikke å flytte på seg. Men iom at Rosted gjør det så bra så forsvinner nok han iløpet av neste sesong som igjen åpner for Heieren i S08. Sterk ledertype!

Defansiv midtbane er litt mer åpent, men jeg ville satse på å gå etter en god spiller, gjerne med ett navn og med erfaring, fortid fra Norsk Eliteserie, som vet hva han går til, jeg ville tatt en titt på spillere rundt Oslofjord område, da helst for lån ut sesongen. En spiller som kanskje er å tro for mye på Nissen, ville være å prøve seg på Magnus Lekven, ikke fått det helt til i VIF, men med den rette motivasjonen fra folk i og rundt klubben kunne han vært ett alternativ. Kan koste litt, men hva er værst, nedrykk?

Evt så er det andre alternativer i Obosligaen som har gjort godt inntrykk på meg, Joakim Wrele blant annet. Har erfaring fra Halmstad og vært kaptein i Hødd. God toveisspiller. 

Offansivt kan en spiller som Geir Andre Herrem være en god signering, skårer greit med mål, relativt teknisk og god med ball i beina i fart og har en fandenivolsk innstilling. Kaland kan evt sendes i retur, da han er fra den kanten av landet.

Urealistisk, det vet jeg ikke, men av spillere som kan hentes permanent så tror jeg ikke de står tilbake noe fro de vi allerede har, som er overflødig. Uansett så trengs det nye ansikter og ny giv..

 

11 til Høsten

                    Jenssen

Pålerud Heieren Leko Juhu

Åsheim Wrele Veteli Begby

       Flo Sanel

Benk:

Masalin

Shola

Skagestad

Westegaard

Dinko

Sandberg

Herrem


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4663

Lagt til: 26 jun 17, 22:27

Tror vi kan ta for gitt at Kristian Brix er på vei ut.

Greit nok det, hvis det ikke var for det faktum at vi ofte har prioritert N'Diaye (som ikke presterer) og Flo (som er bedre som spiss) på vingene. Jeg synes Brix er et bedre alternativ som ving enn disse. Om det er indreløper-plass han slåss om er vel Trebotic og Veteli bedre, og som tredjevalg skjønner jeg at man heller prioriterer en lokal spiller som Åsheim.

Generelt har vel stallen vår litt overvekt av midtbanespillere (og midtstoppere), noe som illustreres greit av at Westgaard spiller fast som høyreback, noe som neppe er hans beste posisjon. Hvis Brix erstattes av en skikkelig høyreback bedrer det straks balansen i troppen.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1121

Lagt til: 27 jun 17, 08:31

Skal jeg være helt ærlig så forstår jeg ikke hvorfor Brix ikke har spilt mer. Syntes han har kjappe bein og driv i spillet sitt, og det er noe jeg har savnet i år. Syntes det er synd at han skal dra videre.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 27 jun 17, 09:06

Jeg synes også dette er rart. At han ikke ble med til Aasane selv om han ikke var skadet når vi ikke har noe særlig med offensive alternativer. Vi bruker N`Diaye kamp etter kamp selv om han ikke får det til. Flo er lagets store stjerne og "må" derfor spille, problemet er at han er god som spiss men dårligere enn Brix som ving. På søndag kommer Tromsdalen, da bør han vil være med (på benken) men han flytter jo? Til en annen side trenger vi jo sårt noen nye inn og noen må ut for at andre skal komme inn.


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 27 jun 17, 11:24

Opprinnelig postet av scheien

Skal jeg være helt ærlig så forstår jeg ikke hvorfor Brix ikke har spilt mer. Syntes han har kjappe bein og driv i spillet sitt, og det er noe jeg har savnet i år. Syntes det er synd at han skal dra videre.

Er hjertens enig. Brix er kvikk, har driv og er en tøff spiller. Knallhard i duellene, full innsats. Kommer til innlegg fra kant, og er ikke redd for å prøve et skudd.  N'Daye trekker seg om han ser at det kan bli en 50/50-duell, virker utrolig redd for beina sine. I kokosligaen gjelder det å smelle på, krige og slåss. Disse er egenskapene er viktigere enn god teknisk skolering i norsk 1. div.   Synes det er uforståelig at Brix ikke har fått flere sjanser.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 27 jun 17, 15:53

Er det ikke 3 trenere som stort sett har prioritert N'Diaye, og ikke Brix? Vi skal vel være takknemlige for at spillere som er overfødige ønsker å gå videre, og ikke bare sitte å heve lønn.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5302

Lagt til: 27 jun 17, 19:40

Opprinnelig postet av kjo

Er hjertens enig. Brix er kvikk, har driv og er en tøff spiller. Knallhard i duellene, full innsats. Kommer til innlegg fra kant, og er ikke redd for å prøve et skudd. 

Kan ikke si at dert er slik jeg husker han. I treningskampene var det driv over han, men etter det viste han lite eller ingenting. Full innsats er heller ikke det første jeg tenker på når jeg tenker på han.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 27 jun 17, 21:55
Endret: 27 jun 17, 21:57
Endret av: Marthe

Bortsett fra N'Diaye er det vel få som har fått så mye klager som Brix. Jeg synes og det er veldig synd at han han forsvinner, og har alltid igrunnen syntes han var ganske god (tidvis i alle fall), men det har vært massevis av folk både på Face og tribunen som har klaget fælt på'n. Karoliussen er på en "god" tredjeplass på klaging.

Mulig det er vinklinga til F-B, men de får det i alle fall til å høres ut som at han er oppriktig lei seg for at han må finne seg noe annet. Jeg synes forøvrig også at det er ganske dårlig å måtte ta hint på at man ikke er ønsket i troppen lengre, og ikke faktisk få beskjed.. men det er kanskje ikke så uvanlig med fotballklubber.

-M


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 27 jun 17, 23:25

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Er det ikke 3 trenere som stort sett har prioritert N'Diaye, og ikke Brix? Vi skal vel være takknemlige for at spillere som er overfødige ønsker å gå videre, og ikke bare sitte å heve lønn.

Joda. Men de 3 trenerne kan umulig mene at de har gjort optimale valg hele veien - en seier på 14 kamper er vel langt under hva selv de mest jordnære og tomodige forventer. Min klare mening er at man må kunne forvente mer av en spiller som N*Daye. Han er tekninsk god, rask, har spenst, og ser ut som en fysisk robust spiller. Men han feiger ut i duellspillet.

Vi trenger folk som går foran og tar smeller, og som kan gi juling. Slik er OBOS.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 28 jun 17, 08:11

Opprinnelig postet av kjo

Joda. Men de 3 trenerne kan umulig mene at de har gjort optimale valg hele veien - en seier på 14 kamper er vel langt under hva selv de mest jordnære og tomodige forventer. Min klare mening er at man må kunne forvente mer av en spiller som N*Daye. Han er tekninsk god, rask, har spenst, og ser ut som en fysisk robust spiller. Men han feiger ut i duellspillet.

Vi trenger folk som går foran og tar smeller, og som kan gi juling. Slik er OBOS.

Tror faktisk N'Diaye blir valgt fordi han er god defensivt. Ikke nødvendigvis i ferdigheter, men at han tar et defensivt ansvar.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4663

Lagt til: 28 jun 17, 09:17

Godt mulig. Ikke at det har fungert all verdens bra i de siste kampene - både Kongsvinger og Åsane kom til forferdelig mange innlegg fra vår venstre side.

Akkurat der sliter vi faktisk ofte, på begge sider. Når motstanderen kommer to mot to på sidene, så skjer det veldig ofte at den av våre som er andreforsvarer i situasjonen ikke bestemmer seg for om han skal sikre (i tilfelle førsteforsvarer blir fintet vekk) eller om han skal følge angriper nr 2. Og det medfører at vi ganske ofte blir overspilt på kantene av ganske primitive bevegelser. Trener man ikke på dette? Det er jo ikke akkurat Messi og Iniesta man skal forsvare seg mot ...

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 7 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4