Husk meg
Brukernavn
Passord

Håkon Wibe Lund

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 4 2

Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 13 nov 13, 11:00

Bakkerud:

Ville spille ekstremt ballbesittende. FFK hadde ikke spilletypene til noe sånt. Vi har ingen midtstoppere som kan slå gode pasninger. Han brukte en 4-4-2 formasjon der man i oppspillsfasen spilte mer 3-5-2 med backer opp i midtbaneleddet, og den defensive midtbanespilleren (Adaramola) ned for å hente ballen. Samtidig trekker da stopperne veldig bredt i banen og fungerer nærmest som sidebacker. Aleesami passet godt inn i systemet, mens Lønn Jenssen på den andre backen hadde for dårlig tempo synes jeg.

Som han sier, vi hadde ikke spilletypene. Midtbanespillerne var for dårlig med ball og for lite mobile.

Dette kunne blitt bra etterhvert tror jeg, men det så ekstremt klønete ut med de spillerne vi hadde til rådighet. 


Wibe-Lund:

Spiller en klassisk 4-3-3 med én sittende midtbanespiller. Der har Jabbie funnet seg mer til rette. Denne formasjonen har typiske vingspillere der Standerholen muligens vil finne seg bedre til rette. Denne formasjonen trenger også løpssterke midtbanespillere (som Rafn), ellers blir det fort baktungt og 4-5-1. 

Det er nok enklere for forsvarsspillerne (spesielt stopperne) å være gode i denne formasjonen. Man er oftere i riktig posisjon, mens Bakkerud-formasjonen krevde at også stopperne ble mer delaktige i spillet, også offensivt. 4-3-3 formasjonen til Wibe-Lund gir også rom for offensive backer, noe som er bra.

Vi må ha inn en bedre spiss, en mer mobil spiss. En spiss som også kan holde på ballen og få med seg de andre spillerne. Robert Stene passer ikke noe godt inn i denne 4-3-3 formasjonen synes jeg. 

 

Det er sikkert folk som kan forklare dette mye bedre enn meg, men dette er ihvertfall noe.

Personlig liker jeg ikke 4-3-3 noe særlig. Jeg har mye mer sansen for en 4-2-3-1 med to sittende midtbanespillere og en offensiv midtbanespiller (playmaker). Det er jo mange lag som spiller sånn, bla Molde, Godset osv. Dessverre tror jeg ikke vi får se FFK slik under Wibe-Lund.


aavdst

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 jan 04
Innlegg: 1169

Lagt til: 13 nov 13, 22:11

Opprinnelig postet av Plankekæll

Bakkerud:

Ville spille ....

Wibe-Lund:

Spiller en klassisk ...

Takker Smile


Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 04 mai 14, 20:57

Opprinnelig postet av Lars 29

Opprinnelig postet av Topscorer

Hvorfor dra opp ny diskusjon om trenerapparatet nå?  Bakkerud var en katastrofe og klubben bør ta kritikk for alt for svakt forarbeid før den ansettelsen, men med Håkon 

Wibe-Lund og Jan Tore Ophaug har vi to dedikerte unge trenere som kan faget og som trenger all den støtte vi supportere kan gi.

Det å dra inn Eggen eller andre er ikke tema for FFK før senongen -14

Tar opp denne tråden fra 2013, da dette viser seg absolutt relevant også i 2014.

Mener Arne Sandstø kunne vært mannen som for en ganske rimelig penge kunne fått litt struktur over laget. Fått til mye med små ressurser før. Her er mitt svar til Toppscorer i fjor:

Hvorfor dra opp en ny diskusjon om trenerapparatet? Kan gi deg noen grunner.

-  Laget har underprestert til de grader.

-  Merkelige disposisjoner flere ganger i sesongen som feks Ola Lønn Jensen som ving?? .

-  Lars Grorud fikk spille alle kampene uansett hvor dårlig han var.Er det riktig å spille kun fordi man er kaptein?

-  Rekken av dårlige resultater har gjort folk likegyldige til FFK.

-  Klubben klarte ikke engang å få gitt bort gratisbilletter

Hvilket grunnlag har du for å si at Wibe Lund og Opphaug kan faget sitt?. Både Nordlie og Aune kan fotball og faget. Vil ikke si at de passet nødvendigvis inn som hovedtrener i FFK for det.

Det interessante er at alle tror at det automatisk blir så mye bedre til neste år. Har allerede blitt varslet en stram økonomi, dermed er det opptil trenerapparatet å få maks ut av spillerne og jeg mener at de ikke er rett menn på rett plass. Som assistent(er) ja, men som hovedtrener nei!!

 

---------------------------

Støtter FFK og Leeds United i medgang og i motgang!


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 04 mai 14, 21:13


Greit at tråden åpnes. Fortsetter denne trenden er nok Wibe Lund neste man ut.

Vi har vel enda en bortekamp , nok et tap så er FFK ute å kjøre med tanke på publikumsoppslutning med tilhørende dårlig økonom fremover.

Tror nok vi har en av de dårligste trenerene i 1. div.  Vi kan håpe at han skjønner det selv å foreslåt å gå ned som reservetrener igjen.

 

 


Jens G Best

A-lagspiller

Ble medlem: 03 jul 07
Innlegg: 635

Lagt til: 05 mai 14, 01:46

Vi skaper mer en nok målsjangser og slipper nesten ikke til motstanderne før vi må kaste alle i angrep hvis vi ligger under. På vårt beste har vi en tydelig spillestil med høy intensitet og lange flate ballær på kantene.

FFK trenger en målscorer, ikke en ny trener. 

---------------------------

Svaberget for alltid!


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 05 mai 14, 06:33

ja, men trener for ikke det beste ut av våre spillere.

---------------------------

Jeg har dysleksi og det skammer jeg meg ikke over hehe. ikke driv og plag meg med meldinger.


Funk1

A-lagspiller

Ble medlem: 26 mar 03
Innlegg: 403

Lagt til: 08 mai 14, 08:53

Wibe Lund er en tvers igjennom trivelig og hyggelig person. Jeg tror kanskje det er litt av problemet her også. For jeg begynner å tvile på om han har den erfaringen som skal til for å trene et topplag (som vi ønsker at FFK skal være) på dette nivået. Jeg tror denne spillegruppa trenger en person med noen flere år på baken, noe mer erfaring og som vet å sette seg i respekt. Kanskje er det økonomi som setter grenser for FFK igjen, men en skulle tro det var attraktivt for norske trenere å komme til Fredrikstad likevel.


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 09 mai 14, 14:11

Opprinnelig postet av tomroar

Tror nok vi har en av de dårligste trenerene i 1. div.  Vi kan håpe at han skjønner det selv å foreslåt å gå ned som reservetrener igjen.

 

Jeg tror det kan være mange grunner til at vi underpresterer gjennom flere sesonger. Det er forholdsvis mye fokus på trener og tropp, men jeg mener det kan være andre kulturelle grunner til samme sak.

Fotball i Fredrikstad er en svær sak, og det holder ikke bare å vinne, vi skal vinne på den rette måten. Til gjengjeld tror jeg mange kan akseptere tap hvis laget har spilt godt og skapt mye.

Fotballens rolle i Fredrikstad kan være desktruktiv. Spesielt hvis man har mannskap som ikke klarer å takle presset osv.

Jeg tror først og fremst laget mangler totalt mental styrke, noe alle laga vi møter har mye av, siden dette er ett av de få områdene et "dårlig" lag kan jobbe med uten at det koster noenting. Vi har en tradisjon, kultur og en tropp som er gode nok til å utvikle spilletekniske aspekter ved fotball, og jeg tror at den mentale biten går helt i glemmeboka, siden jeg mener vi har ferdigheter nok til å slå nesten hvemsomhelst.

Hva er det som gjorde at FFK framsto som sultent, og tent lag de første åra i TL? Vi hadde nok mer mental kraft i den tidas tropp, for det var en glød og en tenning som jeg ikke har sett i laget de siste åra. Trenern utgjør også en faktor i denne sammenheng, men vi har nok lett for å overvurdere trenerns rolle. Guttane på banen spiller, og det er de som må utvikle den mentale krafta, kollektivt.

Jeg tror vi er inne i en ond sirkel, hvor historie, kultur og lokalt fokus utgjør en desktruktiv kraft. Den samme historien og kulturen kan også være svært positiv, men akkurat nå er den negativ.

Og jeg mener seriøst at laget burde ha en mental trener som i det minste kan fortelle spillerene hva de skal gjøre når negative tanker begynner å surre. Det kan se ut som om 15-20 minutters press med sjanser uten uttelling er det som setter igang de tankene...

Guttane skal gå på banen med innstillinga at 0-0 betyr at vi kan leke oss, ta sjanser, finne på overraskende manøvre, gjøre uventa ting. Så fort det blir en scoring, derimot, begynner kampen for alvor. Det er da kampen om kontrollen begynner. Det er altså DA vi skal begynne å legge ned det *harde* arbeidet. Dette er tilfellet like mye når vi tar ledelsen som når vi kommer under.

Det er i innstillinga vi må snu den forferdelige trenden, og ikke ved å skifte trenere hele tida. Som andre har sagt: Kontinuitet er svært nødvendig i fotball, men alle er utålmodige, og her ligger det spenninger i fotballklubber over hele verden.


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 09 mai 14, 14:21

Enig, der føler jeg valget på kaptein og er.... Syns Grorud kjefter mye på banen kontra støtte. Men nå ser vi kanskje ikke alt. Sånn det ihvertfall sees ut for min del

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3500

Lagt til: 09 mai 14, 15:31

Det mentale betyr enormt mye og FFK er en vanskelig klubb. Når vi ser tilbake klarte Eggen å skape en entusiasme som gjorde at vi spilte veldig bra og vant mye. Etter han sluttet har vi vel egenltig ikke hatt noen trener som har vært på et slikt nivå.


T1974

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 12
Innlegg: 67

Lagt til: 10 mai 14, 22:16

Etter Eggen var det Grønhagen. Han gjorde det godt, men ble dessverre syk.
Nordlie synes jeg også fikk for mye pepper, han tok godt med poeng i vanskelige kamper, men dessverre ikke nok.

Etter det har vi ikke hatt "gode" trenere, men skal ikke glemme at dette har med en rekke faktorer, men overordent økonomi.

Jeg mener at spillerstallen til FFK er god nok for 2pl med en god trener, burde være god nok for 6 pl med en middels trener, og kan rykke ned hvis de er litt uheldige og har en dårlig trener. Idag har vi nok en middels-. Regner derfor at FFK kan være mellom lav kvalikk til nedrykk, avhengig av flaks.
Hvis vi får en utvikling i spillerstallen, og med litt flaks en fin kvallikrunde til høsten er håpet at vi kan få en bedre trener neste år og faktisk kjempe om opprykk. 

---------------------------

Thomas


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 11 mai 14, 18:32

Da er det vel siste kampen til Vibeke-lund. Vi sier takk for innsatsen. Vi vil nå se om bakken har baller.


Lex

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 feb 05
Innlegg: 1446

Lagt til: 11 mai 14, 18:36

Ny trener og ny kaptein, det bør skje på mandags morgen.

 

---------------------------

Heia FFK


kjell-H

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 jun 09
Innlegg: 1677

Lagt til: 11 mai 14, 18:46

Hvis de sparker Lund så blir sikkert opphaug ny trener. Tragisk! Her må det inn helt nytt blod, ikke en ny Ass trener som blir hoved trener!

---------------------------

"Jeg har lese- og skrivevansker. Derfor vil det være en del skrivefeil når jeg skriver. Sorry."

You'll Never Walk Alone


Lex

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 feb 05
Innlegg: 1446

Lagt til: 11 mai 14, 18:58

Helt enig.

Det må brukes penger til en bra trener, så må treneren få noen spillere som passer til spillesystemet hans til sommeren.

De kan ikke spare seg til 2.divisjon. Da er FFK ferdig for maaaaange år.

 

---------------------------

Heia FFK


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 11 mai 14, 20:27

Hvis det skulle bli slik at Wibe Lund innser at han ikke er den rette treneren for FFK......hvem er den riktige mannen som kan løfte laget ?? Ser folk spekulerer i Tom Freddy Aune, Jocke J .......


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 11 mai 14, 20:32

Det blir ikke Aune eller Jocke. Vi må ha inn en autoritær person som hvet hva det kreves på dette nivået.


Lex

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 feb 05
Innlegg: 1446

Lagt til: 11 mai 14, 21:13

Aune og Jocke???

om de skal ha inn gammelt nytt så håper jeg på Tom Norli som skremmer spillerne til og bli gode ;-)

En psykolog med trenerkurs!

 

---------------------------

Heia FFK


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 11 mai 14, 23:45

Nå må FFK erkjenne at dette ikke funker. 

For å si det litt flåsete;

Dette kunne jeg evt. har jeg sagt selv!

Endelig noen i media som stiller spørsmåltegn vedrørende hovedtrener Wibe-Lund. Dette holder bare ikke mål. Jeg tror vi rykker rett ned hvis ikke mannen blir fjernet snart. Bra Erik André Pedersen!

Spørsmålet blir bare... hvem skal ta over? Og nei, IKKE Jan Tore Ophaug. Jeg orker ikke mer assistenten til assistenten.


aavdst

Landslagsspiller
Ble medlem: 29 jan 04
Innlegg: 1169

Lagt til: 12 mai 14, 11:54

Vedr Ophaug så har han faktisk evnen  til å motivere og få spillere med seg. Har sett ham som trener på lavere nivåer - og selv om dette ikke kan sammenlignes med 1.divisjon, så så jeg at engasjementet hans smittet over på spillerne. Jef tror  han kan bli en dyktig trener på sikt. Men er enig at han ikke passer her og nå som hovedtrener.

Og Grorud er ikke passende som kaptein. Jeg har sagt det før og sier det igjen; Han er ingen god fotballspiller, gjør for mange feil. Og han kjefter og krangler mer enn å oppmuntre og engasjere.

Christian Berg hadde jo suksess som kaptein i Glimt og var med på å sikre dem opprykk til tippeligaen. Det burde vel være bra nok for oss også?

Kapteinen skal vel være trenerens forlengede arm på banen, så da er valget av kaptein faktisk ganske viktig for å få spillerne til å prestere.Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 4 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340