Husk meg
Brukernavn
Passord

Veien videre (stadionavtalen mv)

Flat Trådet Nøstet
Totalt 38 sider Alle

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 07 mai 13, 11:00

Se på FFK gjennom de siste 5-6 år, og se på alle de gode spillerne som "har vært innom". Vi har hatt gode forsvarsspillere, midtbanespillere, gode kantspillere, gode angrepsspillere.

Hadde FFK hatt mulighet til å beholde, eller i det minste kunne påvirke de gode spillernes valg om framtid vha fornuftige lønninger (jada, sjøl gode spillere liker stabilitet og jeg vil tro de liker seg i Fredrikstad også, kanskje tilogmed bedre enn Oslo, Bergen, Trondheim osv) ville FFK vært helt i toppen av norsk fotball med jevnlig Europa-deltakelse.

Man kan aldri budsjettere med sportslig suksess, jeg er klar over det, men se for dere det beste materiellet vi har hatt de siste 5-6 år. Det hadde vært et kanonlag.

Problemet er at sportslige argumenter de siste 5-6 åra ikke har blitt tatt til følge. Man har valgt kortsiktige løsninger hele veien. Selger en som man får litt penger for, tar inn en leiesoldat i noen kamper på høsten som forsvinner året etter. Har et minimalt trenerapparat som ikke har kapasitet til det lille ekstra, må kvitte oss medspillere som har anstendig lønn som faktisk matcher konkurrentenes, vi vedlikeholder kampbanen vha frivillig arbeidskraft og drifter klubben på dugnad osv.

Dette lukter armod lang, lang vei, og det er for den vanlig Fredrikstadborger og supporter komplett uforståelig all den tid andre klubber i norge utretter langt mer med langt svakere forutsetninger.

Og hvorfor har vi endt opp der? Fordi FFK bruker flere millioner på sin stadion enn noen annen norsk klubb. Dette er millioner som andre klubber kan bruke i lønnspolitikk og som stabilisator i utviklinga av en spillertropp.

Ikke rart vi sliter i Adecco-ligaen når vi selger ut alt som har verdi ved første og beste anledning.

Stadion-konstruksjonen har et balletak på oss nå, og vi kommer ikke ut av det. Jeg er svært bekymra for framtida.

Værste må gjerne tjatre oss huden full av at "avtalen er lovlig og god for FFK" og et bondefanget klubbstyre må gjerne bekrefte Værstes historie, og skylde på dårlig økonomistyring, men det fjerner ikke kjensgjerningene: FFK underpresterer vanvittig tatt forusetningene i betraktning.

 


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 07 mai 13, 11:24

Opprinnelig postet av Asgeir

Alt du sa.... 

Går det an å beskrive situasjonen bedre enn dette da?

---------------------------

Intriger splitter mer enn samhold forener....


FFK-support

Bedriftsspiller
Ble medlem: 07 mai 13
Innlegg: 4

Lagt til: 07 mai 13, 11:50


Sats på ungguttene som blør for drakta, enn de overbetale gamle. Lars Bakkerud bør se og få brukt unge spillere som Filip W, Riddo Elyounoussi, Oscar Hansen som har gjort det veldig bra på junior og FFK2. Vant forresten 8-0 i går i Østfoldhallen.

Scoringer av: Solberg, Rafn, Elyounoussi x3, Hart, Åsheim og selvmål.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 07 mai 13, 12:17

Opprinnelig postet av FFK-support


Sats på ungguttene som blør for drakta, enn de overbetale gamle. Lars Bakkerud bør se og få brukt unge spillere som Filip W, Riddo Elyounoussi, Oscar Hansen som har gjort det veldig bra på junior og FFK2. Vant forresten 8-0 i går i Østfoldhallen.

Scoringer av: Solberg, Rafn, Elyounoussi x3, Hart, Åsheim og selvmål.

Hvor mange mål har Elyounssi scoret så langt i 3.divisjon?


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 07 mai 13, 12:17

Jeg er desverre også enig med Asgeir. Så lenge vi har stadionavtalen vil det bare gå nedover og nedover. Jeg ser to veier ut:

Lyn: Da er vi konk og må starte på nytt på en annen bane. Hvis vi ser på situsjonen til Lyn er de nå i 2. div og har publikum på kamper og optimisme.

Kjøpe stadion: At noen velstående og klubben sammen kjøper ut "de som har ødelagt klubben" og lager en ny stadionavtale som er levelig for klubben slik at man har en mulighet til å drive en fornuftig satsing uten underskudd. Dette vil koste en masse og ser ikke realistik ut pr dags dato. (jeg lurer på hva de vil be om for stadion med en slik løsning?)

Eller å la det skure slik som Asgeir beskriver slik at vi blir litt dårligere for hvert år før vi om noen år er konkurs.


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 07 mai 13, 12:41

jeg så mot moss da var ikke bakkerud ofte ute og prøvde og jage laget slik andre trenere gjør.

som regel sitter han helt rolig og bare ser: leser at solkjær bør trekke seg Laughing

kanskje vi skal håpe litt hehe

---------------------------

Jeg har dysleksi og det skammer jeg meg ikke over hehe


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 07 mai 13, 12:45
Endret: 08 mai 13, 15:21
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av Asgeir

 

Værste må gjerne tjatre oss huden full av at "avtalen er lovlig og god for FFK" og et bondefanget klubbstyre må gjerne bekrefte Værstes historie, og skylde på dårlig økonomistyring, men det fjerner ikke kjensgjerningene: FFK underpresterer vanvittig tatt forusetningene i betraktning.

 

 

Du treffer spikeren rett på hodet her Asgeir, og i og med at jeg ikke lenger er "bondefanget" så kan jeg bekrefte mye av det du sier.

Avtalen mellom AS og klubb skulle også fornyes , fordi den eksisterende avtalen har vært ulovlig helt siden 2009. Hva status på denne er i dag vites ikke, men den skulle selvfølgelig vært fornyet for lenge siden. Denne avtalen fordeler makten skjevt i forhold til hva NFF selv mener innholdet skal være. Dette er også årsaken til at avtalen i 2009 ble returnert fra NFF uten godkjenning.

Dette tok vi i klubbstyret opp allerede i begynnelsen av 2010, men den nye avtalen (ny standardavtale fra NFF) var ikke underskrevet da jeg flagget ut høsten 2012.

Klimaet mellom AS og klubbstyre var uholdbart mest grunnet styreleder i AS. Totalt uten sosial intelligens og med en splitt/hersk taktikk som selv på 70-tallet var kontroversiell. For meg er det totalt uforståelig at eierne (Brynildsen/Værste/Feas++) sitter stille og godtar at denne personen ødelegger klubben. De har selv vært i møter hvor Følstad bokstavelig talt har kallt andre møtedeltagere for idioter og det som verre er. Bare fordi de stiller spørsmål han ikke liker. Styremedlem i klubb Biørn Arnesen fikk en overhaling i et felles styremøte av Følstad som savner sidestykke. Han stilte kun et betimelig spørsmål om alt hadde kommet på bordet i forbindelse med avslutning av en arbeidskontrakt. Selv fikk jeg huden fullt av kjeft fordi jeg spurte om klubben hadde spurt om det var andre som kunne tenke seg å drive det nye food & beverage konseptet (fotballpuben og matserveringen). Den eneste "kandidat" som var spurt var Værste, og grunnen til mitt spørsmål var at jeg synes vi legger for mange egg i Værste-kurven. Det resulterte selvfølgelig i en hoderisting fra Følstad, med en tirade om hvor fantastiske Værste var som alltid stilte opp. Jeg var jo komplett idiot som ikke så det ;)

Hvordan klima mellom klubbstyret og  AS-styret er idag har jeg kun fått høre via små fugler, men ingenting tyder på at dette er blitt bedre.

I samarbeidsavtalen (den ulovlige fra 2009) var det klart beskrevet hva de forskjellige styrer skal ha ansvar for. AS skal skaffe penger til driften av hele klubben, og derfor også ha ansvar for det inntektsbringende verktøy (markeds og salgsavdelingen). Måten dette har blitt driftet på de siste årene hadde gitt enhver leder fyken i det private næringsliv.

Den nye avtalen (som NFF har laget) styrker klart klubbens makt overfor AS og dette er selvfølgelig grunnen til at det har tatt så lang tid å få laget en ny avtale mellom AS og klubb. Det skal som kjent to til å danse tango , og her vil ikke AS-styret slippe å føre.

Klubb skal ha ansvar for alt rundt det sportslige (ansettelse av trenere/sportsplan/spillere etc.) Selv dette blander AS seg inn i uten å ha det minste kompetanse. Og da er det ikke rart at klubben saneres slik den har blitt de siste årene. Avtalen mellom klubb og AS er oppsigelig dersom AS ikke leverer det som står i avtalen. Hadde klubbstyret fått greie på at vi styrte mot et stort overskudd i 2011 på et tidligere tidspunkt enn gjennom f-b i februar 2012 , så ville sannsynligheten for at vi slo AS konk vært stor. Vi hørte i hele 2011 at vi styrte mot et overskudd på 1 mill, eller i verste fall et nullresultat. I løpet av 2011 fikk vi ikke et eneste regnskap, til tross for at spesielt Toril Johansen (som da satt i styret) maste på dette overfor AS styret i hvert eneste styremøte.Hele tiden fikk vi den ene bortforklaringen etter den andre. I stedet styrte vi som sikkert alle husker mot et underskudd på rundt 7 millioner. Og kom ikke her og fortell meg at  AS-styret ikke visste dette på et tidligere tidspunkt.

Thomas Torjusen ble ufortjent sittende igjen med "apekatten", i og med at lavere snittpris på billettene ble oppgitt som årsak. Dette er selvfølgelig ikke hele sannheten.

At AS styret, som har ansvar og kontroll på billettinntektene, først i februar over 3 mnd etter serieslutt, finner ut at snittprisen var langt under budsjetter er spesielt. Der er i hvert fall for meg krystallklart at den som sitter med rattet her ihvertfall ikke klarer å styre.

Å sitte i klubbstyret slik det er idag er ikke annet enn å representere klubbens medlemmer uten egentlig å ha den minste mulighet til å påvirke klubbens drift og fremtid. Jeg spurte om overgangssummene for Etzaz og Tarik da de ble solgt i 2012. Svaret fra styreleder i As var at det hadde ikke vi i klubbstyret noe med !!!

 

Slik det er i dag med:

 • Værste-avtalen,
 • samarbidsavtalen mellom AS og klubb,
 • styreleder Karl Anders Følstad totale mangel på å få til samarbeid i klubben

så vil klubben sakte men sikkert bevege seg lenger og lenger bort fra å være en klubb som setter spor i toppfotballen.

Dessverre er klubben FFK bundet på alt som går å bevege slik at det eneste som kan redde klubben dessverre er Værste selv. FFKs etablering på Værste-området er årsaken til at man i dag snakker om en ny bydel. Dette hadde aldri latt seg gjennomføre uten etableringen av Stadion. Værste bør dra av plasteret og ta tapet klubben har påført dem i regnskapet merket "FFK".

Det er ikke tvil om at FFK har kostet og vil koste Værste store summer, men uten klubben hadde fortsatt området lagt brakk (tror jeg )

I det store og hele er FFK årsaken til at området vil være den største pengemaskinen til Værste i uoverskuelig fremtid.

 • Slett all gjeld og overfør stadionanlegget for 1 kr til klubben.
 • Etabler et nytt AS med nye eiere som brenner for klubben og ikke egen lommebok. Det finnes mange som er glad i klubben FFK og som ønsker å bidra om situasjonen hadde vært annerledes.
 • Bygg opp et helt nytt salgs og markedsapparat. 
 • Gi klubben tilbake til byen og folket

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


egkrist

Knøttespiller
Ble medlem: 01 mar 04
Innlegg: 64

Lagt til: 07 mai 13, 13:33
Endret: 07 mai 13, 19:56
Endret av: arte et labore

Det høres helt utrolig ut at FFK har sin egen Stalin. Det må jo gå helt til h...vete til slutt.

Det lille jeg hadde av optimisme for klubben forsvant når jeg leste dette.

Mod: Fjernet sitering. Ikke nødvendig å sitere et så langt innlegg som står rett over sitt eget.


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 07 mai 13, 13:55
Endret: 07 mai 13, 13:55
Endret av: Asgeir

Opprinnelig postet av egkrist

 Det høres helt utrolig ut at FFK har sin egen Stalin. Det må jo gå helt til h...vete til slutt.

Det lille jeg hadde av optimisme for klubben forsvant når jeg leste dette.

Vi driver ikke og graver i dette for å ta motet fra supportere, snarere tvert imot: Hvis det finnes en bred og "omforent" forståelse av hvor skoen klemmer, ja da har vi sjansen til å få gjort noe med problemet. Ikke ti ville hester skal få meg til å tro at Værste vil kunne opprettholde en struktur hvis hele byens befolkning kjenner sannheten.

Problemet er vel blant annet at F-B, for eksempel, ikke driver skikkelig journalistikk og forteller byens befolkning hvordan tingene henger sammen. For noen ganske få år tilbake drev spesielt sports-journalistene god og gravende journalistikk, men det virker som om noen har lagt lokk på dette. Det finnes sikkert noen bånd mellom Værste og F-B, hvis en undersøker nærmere, vil jeg tro.

F-B står nå fram som koselig, ufarlig, impotent og kjedelig, istedet for frisk, undersøkende og nødvendig ubehagelig for penge- og politikermakt.


jinky

Knøttespiller

Ble medlem: 08 jan 13
Innlegg: 30

Lagt til: 07 mai 13, 14:25

Opprinnelig postet av Rafn

 • Slett all gjeld og overfør stadionanlegget for 1 kr til klubben.
 • Etabler et nytt AS med nye eiere som brenner for klubben og ikke egen lommebok. Det finnes mange som er glad i klubben FFK og som ønsker å bidra om situasjonen hadde vært annerledes.
 • Bygg opp et helt nytt salgs og markedsapparat. 
 • Gi klubben tilbake til byen og folket

 

Jeg har stor respekt for deg og det du har gjort for klubben Rafn, men dette blir urealistisk. Tror du virkelig at Værste AS ut av ren og skjær godvilje vil gi bort 250 000 000+++kr til klubben? Vi som brenner for klubben må slutte å se svart/hvitt på denne vanskelige situasjonen og prøve å se nyansene i spekteret. Det er jævla mye penger involvert og vi trenger folk i klubben som kan håndtere tall i en slik størrelsesorden. Se 5-10 år tilbake, de som satt på denne tiden var nok like glad i klubben som dagens styre, men de brukte penger som sjømenn på landlov i Rio. Vi trenger folk med baller og disiplin, folk som kan kalle en spade for en spade og som ikke er redd for å ta upoplære men akk så nødvendige avgjørelser for å sikre klubbens videre eksistens.

---------------------------

Lord of the Wing


egkrist

Knøttespiller
Ble medlem: 01 mar 04
Innlegg: 64

Lagt til: 07 mai 13, 14:30

Opprinnelig postet av Asgeir

Opprinnelig postet av egkrist

 Det høres helt utrolig ut at FFK har sin egen Stalin. Det må jo gå helt til h...vete til slutt.

Det lille jeg hadde av optimisme for klubben forsvant når jeg leste dette.

Vi driver ikke og graver i dette for å ta motet fra supportere, snarere tvert imot: Hvis det finnes en bred og "omforent" forståelse av hvor skoen klemmer, ja da har vi sjansen til å få gjort noe med problemet. Ikke ti ville hester skal få meg til å tro at Værste vil kunne opprettholde en struktur hvis hele byens befolkning kjenner sannheten.

Problemet er vel blant annet at F-B, for eksempel, ikke driver skikkelig journalistikk og forteller byens befolkning hvordan tingene henger sammen. For noen ganske få år tilbake drev spesielt sports-journalistene god og gravende journalistikk, men det virker som om noen har lagt lokk på dette. Det finnes sikkert noen bånd mellom Værste og F-B, hvis en undersøker nærmere, vil jeg tro.

 

 

 

 

Mannen har jo fått holde på en stund. Det er vel ikke bare F-B som er feig. Jeg har hele tiden trodd at  fotballklubber ble styrt demokratisk, og da må det jo være en del tafatte  mennesker i styrene som  tillater at mannen får holde på som han selv vil. Bra at det finnes folk i klubben som Jan Rafn som tør å si  fra.

 


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 07 mai 13, 14:49
Endret: 08 mai 13, 15:26
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av jinky

 

Jeg har stor respekt for deg og det du har gjort for klubben Rafn, men dette blir urealistisk. Tror du virkelig at Værste AS ut av ren og skjær godvilje vil gi bort 250 000 000+++kr til klubben?

 

250 mill ++ Hvor har du fått denne summen fra ?

Jeg snakker om den delen av Stadion som gjelder Sport. Dvs matta med tilhørende tribuner, garderober og klubbhus. Gjelden klubben har på dette er så vidt jeg erindrer et sted mellom 45-50 mill. Og til tross for at klubben betaler mellom 10-12 mill i året ( inkl leie av VIP ) så har ikke denne summen blitt noe mindre siden innflyttingen 2007.

Og verdien ved å ha fått til kunststykket "FFK fra Holmen til Værste-området" vil overstige dette beløpet mange ganger i årene som kommer.

Uten Stadion så ville prosessen med ny bydel enten vært skrinlagt, eller tatt uendelig mye lenger tid. Selvfølgelig har ikke de som sitter i klubbstyret i dag (meg inkl) noe større hjerte for klubben enn de som satt for 5 år siden. Men de som sitter i AS Styret har ikke hjerte for klubben på samme måte. De sitter der for å ivareta eiernes interesser. Og det er en vesentlig stor forskjell som mange ikke er klar over.

Det er viktig å vite og kunne skille på forskjellen mellom klubbstyre og AS Styre.Klubbstyret er valgt av medlemmene på en demokratisk måte. AS Styret er oppnevnt av eierne uten noen form for demokratiske valgprosesser.

Hvis du mener Følstad er rett for klubben så protesterer jeg høyt. Han satt i AS Styret når jeg kom inn i 2009 og er høyst delaktig i den økonomiske utviklingen klubben har fått. Han er også sterkt delaktig i at samarbeidsklimaet mellom klubb og AS er dårlig og nærmest fraværende.  

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Welhaven

Landslagsspiller

Ble medlem: 09 nov 09
Innlegg: 1697

Lagt til: 07 mai 13, 15:22


Dette er så sykt provoserende lesning, men det er en ting som aldri i verden kommer til å bli gjort noe med, siden det er har pågått så lenge.

Skjønner GODT du ikke orket det sirkuset lenger, Jan! Herre-jævla-gud.

---------------------------

Stolt og trofast motgangssupporter, men sier heller ikke nei til medgang..!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 07 mai 13, 16:12

Konspirasjonteorien er at "de som har ødelagt klubben" hele tiden har vært fult klar over at FFK vil gå over ende med stadionavtalen. Årsaken til at de likevel gikk for dette var for å øke verdien av værste-området som de eier. Stadion kan rives for å gjøre plass til boliger. Jeg har også hørt at de allerde har godkjennelse for bygging av boligene.


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 07 mai 13, 17:29
Endret: 07 mai 13, 19:59
Endret av: arte et labore

Opprinnelig postet av Rafn
Hele innlegget

Er det noe vi supportere kan gjøre for å få kastet denne Følstad ut av makta der nede? Eller hele det sittende AS styret der sånn? Jeg mener fortsatt at vi burde ta en Enga, VIF sitt AS gikk med underskudd i mange år før VIF bestemte at det kunne avvikles.. 

Stadion avtalen har veld Brynildsen vært med å forhandle seg fram til så er vel ikke rart at dem sitter på gjerdet der nede.. Skulle nesten tatt en LYn, slått oss konkurs og funnet oss en ny bane så skulle Værste vært der med sitt flotte stadionanlegg.. Vet det ikke er så lettvint men :-P

Mod: Igjen, det er ikke nødvendig å sitere helt innlegget for å komme med sitt eget. I hvert fall ikke når det er såpass langt.

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK

24.08.2010 :)


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 07 mai 13, 17:40

Opprinnelig postet av Rafn

Klubb skal ha ansvar for alt rundt det sportslige (ansettelse av trenere/sportsplan/spillere etc.) Selv dette blander AS seg inn i uten å ha det minste kompetanse. Og da er det ikke rart at klubben saneres slik den har blitt de siste årene. Avtalen mellom klubb og AS er oppsigelig dersom AS ikke leverer det som står i avtalen. Hadde klubbstyret fått greie på at vi styrte mot et stort overskudd i 2011 på et tidligere tidspunkt enn gjennom f-b i februar 2012 , så ville sannsynligheten for at vi slo AS konk vært stor. Vi hørte i hele 2011 at vi styrte mot et overskudd på 1 mill, eller i verste fall et nullresultat. I løpet av 2011 fikk vi ikke et eneste regnskap, til tross for at spesielt Toril Johansen (som da satt i styret) maste på dette overfor AS styret i hvert eneste styremøte.Hele tiden fikk vi den ene bortforklaringen etter den andre. I stedet styrte vi som sikkert alle husker mot et underskudd på rundt 7 millioner. Og kom ikke her og fortell meg at  AS-styret ikke visste dette på et tidligere tidspunkt.

Thomas Torjusen ble ufortjent sittende igjen med "apekatten", i og med at lavere snittpris på billettene ble oppgitt som årsak. Dette er selvfølgelig ikke hele sannheten.

At AS styret, som har ansvar og kontroll på billettinntektene, først i februar over 3 mnd etter serieslutt, finner ut at snittprisen var langt under budsjetter er spesielt. Der er i hvert fall for meg krystallklart at den som sitter med rattet her ihvertfall ikke klarer å styre. 

Det å holde informasjon tilbake eller feilinformere om et selskaps solvens er vel ulovlig? Det er jo det som har skjedd: FFK Sport AS har holdt tilbake informasjon som kunne bety at selskapet skulle bli slått konkurs. For det som de facto ville ha skjedd hvis klubbstyret fikk info om den vanvittige vanstyringa av økonomien er at avtalen mellom klubb og selskap ville ha blitt oppsagt fra klubbens side, og at man derfor ikke ville ha noen annen mulighet enn å slå Sport AS konkurs, siden selskapet da ville vært ribba for aktiva. Et Sport AS uten muligheter til å selge reklame og billetter ville ikke ha livets rett.

For meg ser det ut som om Sport AS har feilinformert klubbstyret for å unngå oppsigelse av avtale for derigjennom å forhindre en konkurs med ditto tap av Værste-millioner...

Jeg vet ikke så mye om dette, men for meg høres dette ut som lovbrudd.


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 07 mai 13, 18:15
Endret: 08 mai 13, 15:25
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av Erikk

Konspirasjonteorien er at "de som har ødelagt klubben" hele tiden har vært fult klar over at FFK vil gå over ende med stadionavtalen. Årsaken til at de likevel gikk for dette var for å øke verdien av værste-området som de eier. Stadion kan rives for å gjøre plass til boliger. Jeg har også hørt at de allerde har godkjennelse for bygging av boligene.

Følger deg ikke på konspirasjonteoriene. Har også hørt at Jimmy Hoffa er gravd ned under det ene cornerflagget Cool

Jeg tror ingen med viten og vilje har gjort dette mot klubben, men at alt ble gjort i beste mening. Beslutningen om å flytte ble gjort når alle pilene pekte oppover. Om situasjonen økonomisk hadde blitt annerledes om vi hadde blitt på Holmen vil vi aldri få svar på.

Med 12 000 tilskuere i snitt hadde dette gått bra, men når mye av grunnlaget forsvant så skal bankene fortsatt ha sitt. Kostnadene til lønninger reduseres år for år, men det sanerer også det sportslige produktet. Og med dårligere produkt så forsvinner kundene.

Gjøres det ikke noe drastisk vil FFK være en parantes i norsk fotball om noen år. I Østfold vil S08 bli den nye storklubben slik Moss FK var det i de årene FFK var i 2.divisjon. S08 spiller på kommunal grunn og så vidt jeg vet har de utgifter på rundt 1 mill på plastbanen sin. Selv om FFK har større budsjett så forsvinner det meste til anlegg.

Men i det store "Værste-regnskapet" hadde kostnadene for å slette gjelden for FFK vært noe Værste helt klart kunne levd med. Dette hadde vært utgifter til inntekts erhverv, og sett over tid vil Værste tjene på dette.Det er hevet over enhver tvil at Stadion har løftet området, og at dette er en stor årsak til veksten vi idag ser på de gamle FMV-traktene

De ville fremstå som helter i byen. Slik det er nå kan de fort historisk bli husket som grunnen til at klubben gikk til grunne.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 07 mai 13, 18:26

Det hadde absolutt vært fantastisk om de hadde reddet klubben, noe de absolutt har muligheten til. Men er det realistisk?


Balto

Juniorspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 201

Lagt til: 07 mai 13, 18:36

I hvilket sluk havnet pengene fra den gamle stadion?


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 07 mai 13, 19:59

Opprinnelig postet av FFKgutt1

Er det noe vi supportere kan gjøre for å få kastet denne Følstad ut av makta der nede? Eller hele det sittende AS styret der sånn? Jeg mener fortsatt at vi burde ta en Enga, VIF sitt AS gikk med underskudd i mange år før VIF bestemte at det kunne avvikles.. 

 

Dette kommer vel an på hvor tjukk hud eierne har (altså i hvor stor grad de bryr seg om eventuelle demonstrasjoner på Stadion og sinte leserbrev i Fredriksftad Blad)

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


FFK-support

Bedriftsspiller
Ble medlem: 07 mai 13
Innlegg: 4

Lagt til: 07 mai 13, 20:25

Opprinnelig postet av Patrioten

Opprinnelig postet av FFK-support


Sats på ungguttene som blør for drakta, enn de overbetale gamle. Lars Bakkerud bør se og få brukt unge spillere som Filip W, Riddo Elyounoussi, Oscar Hansen som har gjort det veldig bra på junior og FFK2. Vant forresten 8-0 i går i Østfoldhallen.

Scoringer av: Solberg, Rafn, Elyounoussi x3, Hart, Åsheim og selvmål.

Hvor mange mål har Elyounssi scoret så langt i 3.divisjon?

Elyounoussi har scoret 5 mål på 4 kamper hvis jeg ikke har tatt feil. Scoret mot Oslo C, Sarpsborg 08, og tre mot Bøler. Spennende spiller.


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 07 mai 13, 20:43

Opprinnelig postet av Tøfflus

Opprinnelig postet av FFKgutt1

Er det noe vi supportere kan gjøre for å få kastet denne Følstad ut av makta der nede? Eller hele det sittende AS styret der sånn? Jeg mener fortsatt at vi burde ta en Enga, VIF sitt AS gikk med underskudd i mange år før VIF bestemte at det kunne avvikles.. 

 

Dette kommer vel an på hvor tjukk hud eierne har (altså i hvor stor grad de bryr seg om eventuelle demonstrasjoner på Stadion og sinte leserbrev i Fredriksftad Blad)

satse på et banner over hele ph tribuna som sier *vi vil ha følstad bort* kanskje vi hadde fått noen reaksjoner


T1974

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 12
Innlegg: 67

Lagt til: 08 mai 13, 16:24

Er enig med Rafn, men det er nok ingen enkel vei ut av dette.

1. Vi kan håpe på at Værste AS tar til vett og følger opp det som alle forventer at de skal gjøre, nemlig støtte klubben. Det vil si at de legger til rette for vekst og ikke forvitring som nå.

2. Vi kan skape oppmerksomhet via Banner på TV kamper osv mot AS'et, og håpe på forandring der. Selv om det kan forbedre arbeidsmiljø er jeg usikker på om det vil forandre det bakenforliggende faktorer rundt økonomi.

3. Større aksjoner mot eiere av Værste AS. Ofte har Brynildsen blitt sett på som frontfiguren her, men de to store eiere er jo Fredensborg og FEAS. Fredensborg eier halvparten av pubene på brygga...... FEAS er majoritetseid av kommunen.

4. Fremme sak i kommunestyret om å benytte aksjemajoriteten i FEAS til å få FEAS til å forsøke å overføre Stadion til gunstig pris. Kunne i det minste være meget interessant å se hva de forskjellige i kommunestyret sier, samt hva som blir rapportert tilbake fra FEAS til eier etter evt Værste AS behandling......

Uansett må det sannsynligvis forankres for å få en viss støtte, og da bør det være PH som leder prosessen.

---------------------------

Thomas


madserazzi

Juniorspiller

Ble medlem: 12 mai 09
Innlegg: 117

Lagt til: 08 mai 13, 23:28

Opprinnelig postet av FFKgutt1

Opprinnelig postet av Rafn
Hele innlegget

Er det noe vi supportere kan gjøre for å få kastet denne Følstad ut av makta der nede? Eller hele det sittende AS styret der?

Vel, jeg er ihvertfall lei av å se klubben langsomt forvitre. Vi styrer trolig mot det uungåelige uansett, så kan like gjerne gjøre det først som sist. Folk må slutte å gå på kampene i protest mot hele AS helvete. Da går det nok opp et lys for de høye herrer.

Om flest mulig holder seg vekk fra kampene og fronter det som protest mot AS haiene og deres destruksjon av klubben, genereres negativ presse mot Værste. Om "alle" ser reportasjer på nyhetene om fans i protest, pengegriske investorer, at haiene har ødelagt klubben til fordel for utvikling av ny bydel og økning av egen lommebok, uetisk forretningsskikk etc, vil de tape på alle fronter. Dårlig renommé skader utviklingen av Værste, og null billettinntekter vekker konkursspøkelset til live. 

Riksmedia må på banen. FB er bare å glemme. Tror et opprør av mer sydenlandske proporsjoner funker bedre enn at vi skal fortsette og bøye oss fram og ta imot med takk det Værste og co finner det for godt å servere. 

Har fått med meg stort sett alt av hjemmekamper de siste 8-9 årene, men nå er det slutt. Klubben skal på ny støttes når den finner tilbake til seg selv igjen, være seg 7 eller 2 divisjon. I år blir det 2-3 kamper maks. 

Noen som føler seg kallet til å dra igang et aldri så lite opprør?

 


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 08 mai 13, 23:42

ja jeg ville blitt med

---------------------------

Jeg har dysleksi og det skammer jeg meg ikke over hehe


oleoleole

Juniorspiller

Ble medlem: 25 jun 09
Innlegg: 212

Lagt til: 09 mai 13, 02:06

Jeg har allerede startet, ikke vært på en eneste hjemmekamp enda. Kommer ikke til å haste meg noe særlig heller, men noe bør gjøres fra sentrale personer. Det må bli lest og hørt, og ikke minst fulgt. Tar vel ~50 år før FFK kan bli en klubb med god økonomi om de skal fortsette slik (hvis det teknisk sett er mulig).

 

 Kommuneeid stadion, og gunstig leie er vel det som tydeligvis ville fungert best, selvom vi da sikkert sitter der med plastgress til slutt.

---------------------------

Jeg er flau over at det er så mange nordmenn som ikke kan sitt eget språk.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5441

Lagt til: 09 mai 13, 10:57

Alternativt så kan flest mulig gå på stadion. Med 8000 tilskuere så går det rundt. Så slipper vi en tur ned til lavere divisjoner også. Jeg kommer i hvert fall ikke til å slutte med å gå på stadion.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 09 mai 13, 14:37


Hvordan går det med Stadion navnet, avtalen til Høili har vel godt ut?


Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 10 mai 13, 10:08
Endret: 10 mai 13, 10:15
Endret av: Lars 29

Det Rafn skriver, som han har belegg for og innsikt i, synes jeg er veldig skremmende lesning. Hvordan en så lite samlende person som Følstad kan inneha en slik stilling i FFK, i den situasjonen klubben nå er i, er for meg en gåte. 

Det verste er at jeg ikke ser noe lys i tunnelen, selv mange år frem i tid og selv om vi skulle rykke opp.

Som Rafn påpeker, alt FFK betaler til Værste, ender i et eneste stort sluk som man ikke vil komme ut av, om ikke eierstrukturen endrer seg. Lokale bedrifter vil også vegre seg å gå inn i FFK, før det blir ryddet opp i klubben. Lag som Strømsgodset, Sarpsporg, Haugesund etc, betaler ca 1 mill NOK i årlig leie, FFK betaler ca 12 mill ??, det henger bare ikke på greip.

Hadde det ikke vært for FFK, så hadde ikke Værste området utviklingsmessig vært der det er i dag, det er det ingen tvil om. Det at de "tilbød" FFK en ny stadion i sin tid, var ikke på grunn av kjærlighet til klubben, men "pure business". Høili så dette komme og protesterte høylydt, all den tid og penger han hadde lagt ned i klubben rundt og etter KTE sin ankomst. Han likte forståelig nok dårlig, at noen andre nå skulle komme "å skumme fløten" av det som var bygget opp.

Morsomt å gå tilbake på f-b.no, ffksupporter.net og andre fora og se hvor mye kritikk Høili fikk, han var nærmest en dårlig taper som ikke fikk viljen sin i og med  at det ikke ble bygget på Holmen. Der hadde klubben eid sin egen stadion og fått "alle" inntekter selv. Det andre man kan stille spørsmålstegn ved, er hvor kompetente mennesker i FFK systemet var og er som skrev under på denne avtalen, for så å gå til sak mot Værste å tape denne, når de så kostnaden og resultatet av det de hadde skrevet under på.

Vi supportere ble nærmest fortalt at vi hadde fått en ny stadion gratis og at klubben hadde eierskap i denne. En stadion som er flott å se på ja, men som kveler klubben sakte mot sin undergang.

Likegyldighet, dalende interesse, avventede holdninger, er gjennomgangstema om dagen. Folk bryr seg ikke. Det vi supportere burde gjort er å lagt press på Værste, laget store bannere, samlet oss å hatt protester utenfor Værste sine lokaler, virkelig latt de forstå at vi ikke finner oss i dette lenger. Dette skjer i mange andre land og klubber med tilsvarende problemer. Og det virker ofte på sikt.

Men skjer dette i Fredrikstad og blant oss supportere? neppe, vi bare sitter på ræva og venter på at det skal ordne seg.Gjør det det? Nei. Selv om folk er glad i klubben, så er mange bare likegyldige til FFK og alt rotet. Det å slutte å gå på kamp, vil drabbe klubben. Men med et dårligere og dårligere sportslig produkt, kommer det færre og færre på kamp uansett, det er realiteten.Man kan kalle de medgangssupportere, men folk flest vil bli underholdt. Selv er jeg motgangssupporter og er mer på kamp nå enn i fjor. Men de fleste tenker ikke slik.

Kanskje FFK burde tatt en Lyn, slått seg konkurs og startet opp på Sentralidrettsanlegget, ta FFK2 sin plass og bygge opp klubben og engasjementet på nytt. Vurderer eller truer FFK med dette, tror jeg det nok ikke tar lang tid før Værste vil reforhandle kontrakten. Riving av stadion og bygging av leiligheter der istedet, vil slå såpass tilbake på Værste at det nok aldri vil skje.

Istedet for å være en topp 5 klubb i Norge, i forhold til innbyggertall, interesse og potensial, er vi nå istedet en middelhavsfarer og en klubb langt fra å få ut sitt fulle potensial. Vil noe endre seg den nærmeste tiden? Neppe.

 

 

---------------------------

Støtter FFK og Leeds United i medgang og i motgang!


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 10 mai 13, 10:21

Opprinnelig postet av madserazzi

Opprinnelig postet av FFKgutt1

Opprinnelig postet av Rafn
Hele innlegget

Er det noe vi supportere kan gjøre for å få kastet denne Følstad ut av makta der nede? Eller hele det sittende AS styret der?

Vel, jeg er ihvertfall lei av å se klubben langsomt forvitre. Vi styrer trolig mot det uungåelige uansett, så kan like gjerne gjøre det først som sist. Folk må slutte å gå på kampene i protest mot hele AS helvete. Da går det nok opp et lys for de høye herrer.

Om flest mulig holder seg vekk fra kampene og fronter det som protest mot AS haiene og deres destruksjon av klubben, genereres negativ presse mot Værste. Om "alle" ser reportasjer på nyhetene om fans i protest, pengegriske investorer, at haiene har ødelagt klubben til fordel for utvikling av ny bydel og økning av egen lommebok, uetisk forretningsskikk etc, vil de tape på alle fronter. Dårlig renommé skader utviklingen av Værste, og null billettinntekter vekker konkursspøkelset til live. 

Riksmedia må på banen. FB er bare å glemme. Tror et opprør av mer sydenlandske proporsjoner funker bedre enn at vi skal fortsette og bøye oss fram og ta imot med takk det Værste og co finner det for godt å servere. 

Har fått med meg stort sett alt av hjemmekamper de siste 8-9 årene, men nå er det slutt. Klubben skal på ny støttes når den finner tilbake til seg selv igjen, være seg 7 eller 2 divisjon. I år blir det 2-3 kamper maks. 

Noen som føler seg kallet til å dra igang et aldri så lite opprør?

 

 

Det hadde jeg gjerne vært med på!

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK

24.08.2010 :)


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 10 mai 13, 10:37

Jeg er helt enig med deg Lars29, godt skrevet.

Et lag som er på vei oppover har lettere for å engasjere enn et lag på vei lengre og lengre ned.


foyn

A-lagspiller
Ble medlem: 20 sep 07
Innlegg: 424

Lagt til: 10 mai 13, 10:40


Les dere opp på hvordan LFC-supporterne organiserte seg og ble kvitt de amerikanske eierne (Hicks & Gillett). Det meste er overførbart; alt fra dyktige - frivillige - advokater og andre ressurspersoner som tok de formelle kampene til det folkelige engasjementet (protestmarsjer, t-skjorter-effekter, påvirkning av sponsorer osv osv)

 


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 10 mai 13, 11:05

Opprinnelig postet av Lars 29

 

Kanskje FFK burde tatt en Lyn, slått seg konkurs og startet opp på Sentralidrettsanlegget, ta FFK2 sin plass og bygge opp klubben og engasjementet på nytt.

 

Dessverre tror jeg ikke dette lar seg gjøre. FFK2 vil bli en del av "konkursboet" og jeg tror FFK måtte starte opp i 7 div. Årsaken til at FC LYN fikk overta plassen var at LYN FK var "breddeklubb" skilt ut av FC LYN.Dette ble gjort i god tid før konkursen. Tror det var 2 forskjellige org. nr.

Andrelaget til Lyn tror jeg spilte i 3 div. FK Lyn spilte i 5 div.

Så løsningen for FFK vil bli som for S08.  Starte en ny klubb sammen med et av lagene i distriktet

Men dette blir finjuss, og det er sikkert andre som kan gi fasiten på dette.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 10 mai 13, 11:15

Men kunne de ikke "ta en Lyn" med FFK 2 ASAP for å forberede?

 


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1010

Lagt til: 10 mai 13, 11:55


Eller så kunne det byttes navn på en av de andre klubbene i distriktet. F.eks Østsiden. Der er det vel plass til å bygge ut stadion.

FFK kunne kreve å få ut egenkapitalen som ble lagt inn, da er vi et stykke på vei. Det bør jo ikke bygges et stadion med plass til 12000. Det holder lenge med 8000.


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 11 mai 13, 10:26

Jeg ser frustrasjonen brer seg innad i klubben og blant oss supportere, mange ting å irritere seg over. Blantannet har noen begynt å henge seg opp i at FFK skal bruke Jeg er med prosjektet på Julius Adaramola faktisk og mener at de pengene skulle gått til noe annet. 

Men det er også positive ting å ta med seg for FFKs del. Mot Kongsvinger var alt helt dødt, ingen som kjempa for en ball, ingen som stod opp for laget, ingen som gjorde noe som helst. Mot Ull/kisa så var det hvertfall bedring å spore! ser blantannet i byens avis at man krever Lars Bakkeruds hode på et fat, jeg kan si så mye at dersom ting ikke bedrer seg så vil han gå selv fordi han vil ikke at vi supportere skal føle det sånn.

Hvis vi ser tilbake til 2010 sesongen så hadde vi 9 poeng etter samme antall spilte kamper, det vil si at vi ligger 2 poeng etter skjema, vi ligger nå kun 4 poeng bak 3 plassen og 5 poeng etter 2 plassen i Adeccoligaen, det negative er at vi er kun 3 poeng unna nedrykksplassen..

Som sagt så er vi supportere frustrerte, jeg også innkludert. Heldigvis har jeg klart å holde kjeft å ikke klage så mye som tidligere som jeg har gjort. Samtidig ser jeg at supportere her på forumet kapper hue av hverandre og også spillerne. som jeg skjønte på Bakkerud under sist intervju så hadde de fått med seg kritikken vår av spillerne (Blantannet Ole Jørgen) som han tok i forsvar. 

Når det gjelder stadionsaken så er dette noe vi supportere burde gjøre noe med, lage noe protestaksjoner eller noe bannere som vi kunne hatt på Plankehaugen feltet. Det er til tider hårreisende å lese det som Jan Rafn skriver om og jeg skulle ønske noen i media eller noen andre steder kunne gripe tak i dette og stille de ansvarlige til veggs.. Men men..

Jeg synes ikke vi skal smartmale ting sportslig helt enda som vi gjør, det er fortsatt tidlig i sesongen og det er ikke krise helt enda, jeg har bare en bønn: Back opp om spillerne og FFK, møt opp og hjelp spillerne frem til seier! 

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK

24.08.2010 :)


T1974

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 12
Innlegg: 67

Lagt til: 11 mai 13, 11:38

Jeg savner PH engasjemnt i denne saken jeg.

Greit nok at de nok var vel aktive i klubbens inder anliggende for noen år siden med hemmlige møter osv osv, men slik sitausjonen er nå mener det er annerledes og at det det er en supporterklubbs plikt å gjøre noe - skal de kalle seg en supporterklubb.

Selv har jeg ikke sesongkort i år pga lav motivasjon, men tror at det å prinippielt holde seg borte ikke skaper noen bedre situasjon.

Når det kommer til "jeg er med" så er situasjonen snudd på hodet i år. Tidligere har vi spart opp midler og supplementert med en spennede spiller. Nå ber FFK om støtte til å finansiere eksisterende stall.
Jeg kommer til å støtte, men det har en kraftig bismak i munnen. Det er ikke supporternes jobb å kjøpe eller betale spillere, det må de som har økonomiansvar klare selv. Supporterne skal være "bonus". De 50kr jeg bruker til å betale en eksisterende spiller føler jeg er 50kr Værste - Brynildsen, Martin Petter Fredriksen,Erik Magnus Fredriksen, Morten

 

---------------------------

Thomas


lordofwhat

A-lagspiller
Ble medlem: 20 aug 08
Innlegg: 523

Lagt til: 11 mai 13, 12:55

fryktelig mange som "ikke er motiverte" om dagen ..

---------------------------

gazzkammer unt testikkelknauzer


kiresralll

Bedriftsspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 5

Lagt til: 12 mai 13, 18:03

Det er ikke så rart at folk har blitt likegyldige til hele klubben etter alt som har skjedd de siste årene, men det aller verste er jo at fremtiden ser alt annet enn lysende ut med tanke på økonomi. Vi kan ikke selge de beste spillerne våre hvert sabla år for så å leie inn spillere på høstsesongen, som igjen forsvinner når sesongen er over. Det virker jo som om det er dette som er planen etter å ha sett hva som har skjedd de siste årene.

Det er rett og slett skammelig det som har skjedd. I en by med nesten 80 000 innbyggere, en så fin stadion, historie og engasjement burde det da virkelig være mulig å stabilisere er tippeligalag som kjempet om medaljer hvert eneste år. Ser man på de spillerne vi har hatt de siste årene så ser man jo tydelig at de er gode nok til å prestere på et godt nivå (Tarik i Rosenborg, Askar i Brann, Hussain i Molde, Gamboa, Thomassen). Og de "gode" spillerne vi hadde tidligere som vi fortsatt har blir bare dårligere og dårligere. Det er rett og slett en prestasjon å klare og kludre til en klubb så mye som de i styre og stell har klart de siste årene. Det er rett og slett en skikkelig prestasjon å faktisk maltraktere en klubb slik de har gjort. Helt utrolig. Jeg fatter ikke hvordan det er mulig. 

Men som sagt, det aller verste er at fremtiden faktisk ikke ser lysende ut, slik den burde. Antakeligvis har vi enda ikke nådd bunnen og jeg frykter at ting kommer til å verre og verre i årene som kommer. Snart er det ikke tilskuere igjen på stadion heller.

FFK har klart det mesterstykket å nesten tømme tribunene sine, og det er ikke bare pga dårlige resultater. Dessverre!!!


Willy René

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 12 mai 13, 19:08

Opprinnelig postet av kiresralll

alt...

Man kan ikke være uenig i dette.........

---------------------------

Intriger splitter mer enn samhold forener....


oleoleole

Juniorspiller

Ble medlem: 25 jun 09
Innlegg: 212

Lagt til: 12 mai 13, 20:01

Opprinnelig postet av Willy René

Opprinnelig postet av kiresralll

alt...

Man kan ikke være uenig i dette.........

enig.

 

 

---------------------------

Jeg er flau over at det er så mange nordmenn som ikke kan sitt eget språk.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 12 mai 13, 20:45

Opprinnelig postet av lordofwhat

fryktelig mange som "ikke er motiverte" om dagen ..

For det er jævlig rart...


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 12 mai 13, 20:53

Opprinnelig postet av kiresralll

Alt det du sier...

Spikeren på hodet!

Det er nesten så jeg gruer meg til kampdag om dagen. Man blir mer og mer likegyldig til hele dritten. At ikke hele klubbsituasjonen med dårlige tilskuertall, dystre fremtidsutsikter, kjøttpøkker i Værste-systemet og fandens oldefedre i kriker og kroker påvirker spillere og trenere er å ljuge. 

Hvis ikke noe drastisk skjer mer klubben er vi på nivå med Kråkerøy om under 5 år.

Jeg kjøpte sesongkort i år, men ikke faen om jeg gidder å gjøre det neste år før det er et ørlite lys i tunnellen etter denne sesongen (som fort kan resultere i nedrykk når vi selger Halvorsen, Aleesami og Jabbie i sommer).

Tusen takk Værste og deres gode hjelpere. Dere har fått etablert dere på FMV-området nå. Slett gjelda til FFK, så kanskje byens befolkning også kan se et godt fotballag igjen. Kanskje byen får noe gledelig å samle seg rundt slik vi kunne for 10-11 år siden med Eggen, Tore P og Markus Ringberg.

Dessverre bryr ikke Værste-klanen seg en døyt om klubben, kun sin egen føkkings lommebok. Trist for Fredrikstad by.


kiresralll

Bedriftsspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 5

Lagt til: 12 mai 13, 21:09

Det er akkurat det som er så kjipt.. Det er ikke gøy å gå på kamp lenger..

Tenk noen år tilbake i tid.. man gledet seg allerede til neste kamp, til stemningen, til å se offensiv og positiv fotball.. til å se spillere som var glade på banen.. til å se spillerne gå i strupen på motstanderen på hjemmekamper. Det var rett og slett gøy å gå på kamp. Det er det ikke lenger, dessverre:/

 


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 12 mai 13, 21:50

Denne diskusjonen har vi hatt før - i diverse tråder.

Undertegnede skrev i en tråd 13/8 2012 som like gjerne kunne vært et ferskt innlegg her :

Hadde Klubben hørt på TH og bygget eget, og på egen tomt på Holmen, og deretter som i dag betalt (massive) 15-20 mill i året på dette, hadde man nå vært på stødig vei mot å være gjeldfrie. Virkeligheten med dagens stadion på Værste er vel at gjelden nok ikke har minket med èn krone, utover det som klubben har måttet gi Værste eierandeler i AS’et for i stedet – på bekostning av de andre eierne (herunder klubbmedlemmene).

Se det i øynene : Stadionlånet vil ikke bli nedbetalt på vanlig vis – det har rett og slett ikke klubben mulighet til å klare. Klubben vil aldri overta disse B-aksjene.

Hadde Klubben bygget på Holmen er det svært tvilsomt om den bydelen som nå reiser seg på Værste hadde vært noe i nærheten av hva det er i dag.

Derimot hadde klubben trolig hatt solide økonomiske støttespillere på banen. Uten at det siste egentlig har noe med diskusjonen om forholdet mellom Klubben og Værste å gjøre.

Dette blir litt hypotetisk, men : Hva hadde vært til Klubbens fordel? Hva er til Værste’s fordel?

Og i mellomtiden – mens alle ligger i skyttergravene – synker klubben lengre og lengre ned i gjørma

SUKK…….

Etter en 15-20 tråder om samme tema er det visst bare å innse at VG eller TV2 må på banen om det skal bli vei i vellinga...


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 12 mai 13, 21:56

Opprinnelig postet av Satch

Etter en 15-20 tråder om samme tema er det visst bare å innse at VG eller TV2 må på banen om det skal bli vei i vellinga...

Det hadde også vært fint om vi hadde hatt en lokalavis som kunne gravd litt og slått stort opp i media om ståa.

Istedet ser vi feige journalister som ikke bryr seg. Ingen tar tak. Kun Se og Hør-journalistikk med korte, uinteressante intervjuer med spillere og trenere som står og bortforklarer dårlig innsats på banen.

Fotballblekka Josimar (som er glimrende) har hatt to store saker ang FFK og Værste, men det er det jo ingen lokal- eller riksmedier som skriver om i det hele tatt. Alt blir tiet ihjel. 

Man skulle nesten tro at Værste har betalt store årlige bonuser til hver jævla sportsjournalist med adresse Fredrikstad for å la være å grave i elendigheten.

Dette er helsvart.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5441

Lagt til: 12 mai 13, 21:57
Endret: 12 mai 13, 22:00
Endret av: Rey

Men Tv2 og VG kommer ikke til å komme på banen på grunn av rapporten som sier at stadionavtalen er en god avtale for FFK. Det er ikke noe galt med selve avtalen heller. Er bare det at den er elendig for FFK

I tillegg så er det ikke lenge siden en del av folka bak stadion stod på et medlemsmøte og også sa at det var en god avtale. De så heller ikke på det som noe problem å få 8000 tilskuere på stadion, som er antall tilskuere vi må ha for å dekke stadionutgiftene. Og det sa dem samtidig som vi lå på bånn av Tippeligaen og et tilskuertall langt under dette.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 12 mai 13, 22:28

Som sagt av mange før skulle man aldri bygget så stor stadion på Værste, men isteden bygd en mindre på Holmen. "Stadion skal ikke koste kluibben en krone" ble sagt og vi kommer ikke fra at dette er bondefangeri utført av noen som ønsket at sin egen eiendom (Værstetomta) skulle bli mer verdt. Dette er mennesker som overhodet ikke har noe hjerte for klubben, men som har et stort hjerte for sine egne økonomiske interesser. Jeg bruker så harde ord fordi de har hatt muligheten i flere år til å rydde opp, noe de til nå ikke har ønsket å gjøre.

Hvis ikke noe skjer går klubben konk, kanskje allerede inneværende sesong. Jeg mener det bør planlegges slik at "nye FFK" kan overta plassen til FFK2 i 3. div og starte opp et annet sted.

Jeg har sagt opp f-b for flere år siden av flere årsaker og den elendige jornalistikken vedr stadonavtalen er en av hovedårsakene (Josimar abonerer jeg på imidlertid)


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 12 mai 13, 22:37

Opprinnelig postet av Rey

Men Tv2 og VG kommer ikke til å komme på banen på grunn av rapporten som sier at stadionavtalen er en god avtale for FFK. Det er ikke noe galt med selve avtalen heller. Er bare det at den er elendig for FFK

I tillegg så er det ikke lenge siden en del av folka bak stadion stod på et medlemsmøte og også sa at det var en god avtale. De så heller ikke på det som noe problem å få 8000 tilskuere på stadion, som er antall tilskuere vi må ha for å dekke stadionutgiftene. Og det sa dem samtidig som vi lå på bånn av Tippeligaen og et tilskuertall langt under dette.

Hvorfor skulle ikke Tv2 og VG komme på banen? Pga en rapport hvor rapportkriteriene ble hemmeligholdt, og som på hemmeligholdte kriterier sier at avtalen er god - mens de fleste supporterne forlengst har forstått det motsatte? Du sier det jo selv : "Elendig"

Eller fordi det åpenbart gis "farget" informasjon om avtalen fra klubbregimet - basert på totalt urealistiske forutsetninger

Eller fordi dagens eiere har brukt stadionavtalens økonomiske innhold til å skaffe seg total kontroll i klubben? (Selvom jeg tipper de angrer bittert på akkurat det...)

Eller fordi FB av en eller annen uforståelig grunn er totalt fraværende?

Jeg ser en rekke gode grunner FOR at de nevnte tungvektere skal involvere seg.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 13 mai 13, 09:38

Opprinnelig postet av kiresralll

 Det er rett og slett en prestasjon å klare og kludre til en klubb så mye som de i styre og stell har klart de siste årene.

Dette begynte med at klubben solgte stadion og råderett over egen drift i 1997, pga at man var teknisk konkurs.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 13 mai 13, 10:36

Jeg har ihvertfall tatt kontakt med en i NRK sporten som jeg kjenner. Hvis alle som har noen de kjenner noen innenfor disse større mediehusene maser på disse, og forteller de hvordan ståa er, så skal man ikke se bortifra at noen vil stille de rette spørsmål til de rette folka. Det vil sette press på Værste, og på den måten kanskje åpne litt på dette skalkeskjulet av det er en gavepakke.

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 13 mai 13, 10:53

Glimrende jobba, er enig at denne saken trenger mer publisitet. En annen sak er Telenor Arena, er det noen som vet i hvor stor grad den ligner?


FFK Forever

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 jun 03
Innlegg: 848

Lagt til: 13 mai 13, 12:17
Endret: 13 mai 13, 12:46
Endret av: FFK Forever

Har pushet på en jeg kjenner som jobber i Finansavisen. De har jo skrevet om stadionavtalen tidligere. 

På tide med runde nr 2. 

Håper alle som kjenner noen i media kan få dette ut,  slik at det når flest mulig mennesker. VI kan ikke sitte stille å se på at Værste kjører klubben i dass.

 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 mai 13, 13:47

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Dette begynte med at klubben solgte stadion og råderett over egen drift i 1997, pga at man var teknisk konkurs.

Mener du med dette å si at klubbens medlemmer (og klubbstyret) i praksis har vært bundet på hender og føtter siden den gang og at AS har hatt all makt? Høres ikke bra ut.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 13 mai 13, 14:16

Opprinnelig postet av Tøfflus

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Dette begynte med at klubben solgte stadion og råderett over egen drift i 1997, pga at man var teknisk konkurs.

Mener du med dette å si at klubbens medlemmer (og klubbstyret) i praksis har vært bundet på hender og føtter siden den gang og at AS har hatt all makt? Høres ikke bra ut.

Fram til avtalen om ny stadion ble signert hadde man trolig fortsatt en stor grad av handlefrihet og klubben hadde vel bra tyngde i as'et. Også fordi beløpene rundt salg av gamle stadion var mindre og enklere å håndtere om ønsket å reversere dette. Nå ble jo ikke det nødvendig da klubben fikk tilbake store deler av gamle stadion i gave.

Etter inngåelse av avtale om stadion på Værste må man åpenbart ha trodd at man hadde stor grad av handlefrihet - kombinert med at man levde over evne. Etterhvert har både realitetene rundt stadionavtalen i gjensidig sammenheng med generell økonomisk svikt gitt all makt til stadioneierne.

Men jeg er enig med kanogvetalt at starten på det hele var når man måtte selge første gangen. Hadde holdningen den gangen vært at "dette er noe vi bare ikke kan gjøre". og man hadde greid å løse problemene på annen måte, så kunne mye vært annerledes


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 13 mai 13, 14:17

Opprinnelig postet av Tøfflus

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Dette begynte med at klubben solgte stadion og råderett over egen drift i 1997, pga at man var teknisk konkurs.

Mener du med dette å si at klubbens medlemmer (og klubbstyret) i praksis har vært bundet på hender og føtter siden den gang og at AS har hatt all makt? Høres ikke bra ut.

Siterer her fritt etter hukommelsen etter å ha lest boka som kom ut i forbindelse med 100 års jubileet:

Høsten -96 var klubben teknisk konkurs. Redningen ble at det ble stiftet ett eiendomselskap, Fredriklstad Stadion as, der næringsdrivende kjøpte eierandeler slik at klubben kunne betjene sin gjeld. Det ble også stiftet et driftselskap, Fredrikstad Fotballklubb Sport ASA, som skulle sikre videre drift. Klubben var reddet men hadde solgt sjela si og alt de eide.

Klubben satt igjen med ca 10 % av driftselskapet, og stadion var solgt for 3 mill(som var gjelden). Hadde ikke denne redningspakken kommet ville klubben gått konkurs, og stadion ville gått med i sluket. Det var klubbstyret i årene før dette som hadde skapt denne situasjonen.

Jeg synes det er verdt å skule til dette når mange snakker om at uføret begynte i 2009, og at Værste har all skyld i klubbens økonomiske situasjon. Klubben(Sport ASA) var også på randen av konkurs de 2 første årene i tippeligaen, men ble reddet i 12. time.

Har man solgt noe, og fått betalt, kan man ikke bare kreve å få det tilbake gratis fordi man hevder man er rettmessig eier. Med bakgrunn i historien er det vel heller ingen grunn til å tro at alt skal bli så mye bedre bare klubben får all makt tilbake?

Nå er jeg sterkt kritisk til mange av prosessene som førte til at stadion på Kråkerøy ble bygget. Synes allikevel mye som blir skrevet i denne tråden er veldig sort/hvitt(for ikke å si bare sort). Stadion har bidratt til blest rundt Værste-området, men Værste AS har spyttet inn egenkapital i Sport AS, ettergitt leie og eksponert seg for stor risiko rundt sitt engasjement rundt Stadion.

Hvis klubben skal slippe unna degradering til 2. divisjon(ref lisenskrav) er vi avhengig av at eierne skyter inn betydelig med egenkapital. Kanskje se enn en drøy måned å se om det skjer før man hugger hode av noen? Litt dumt å bite hånda som mater en.


---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 13 mai 13, 15:13
Endret: 13 mai 13, 15:22
Endret av: Satch

Det er jo nettopp denne sportslige sulteforing av noen som har manøvrert seg til kontroll og omfordeling av matfatet på feil premisser man ikke aksepterer lenger!

Er ellers enig i at man selvfølgelig skal nyansere kritikken

Slik jeg ser det har elendigheten i ”nyere” tid tre delvis adskilte årsaker :

- En stadionavtale som aldri skulle vært inngått – og ihvertfall ikke i den form den fikk

- En hinsides dårlig drift i de første årene på ny stadion

- En etter min mening fullstendig feil strategi av dagens regime hvor man maler klubben lengre og lengre inn i hjørnet.

Det første punktet har dagens regime et stort ansvar for. ”Ikke koste mer enn det gjør i dag” var vel i beste fall en upresis formulering på sviktende forutsetninger, i verste noe helt annet. Men klubben har likevel et delansvar gjennom at de kunne hørt på Høili & co og sagt ”Nei takk” (ref tråden fra 2004)

Det andre punktet skal vel ikke Værste lastes for i det hele tatt

Det tredje punktet derimot….

Det som er svært uheldig her er at Brynild/Værste-gjengen ikke har villet slippe taket i tide, og har blitt tvunget til å manøvrere seg til samtlige sider av bordet. Mange går også langt i å antyde at de også styrer selve klubben (ulovlig avtale, neglisjering og overkjøring av klubbstyret etc). Det er også skremmende og lite lovende for framtiden at det tydligvis tilbakeholdes / treneres på informasjons- og avtalesiden.

Det blir altfor lite igjen til den sportslige delen i klubben når de andre hjertebarna skal tilfredsstilles først.

Jeg tipper at eierne har en velment langsiktig strategi bak dette som er ment å skulle bygge klubben ”på sikt”. Problemet er bare at man kan ikke bygge fotballklubber slik som enkelte herværende langsiktig og meget dyktig bygger industrielle merkenavn innen drops og pastiller…. Kua dør på båsen (supporterne mister interessen) mange år før man er i mål. I tillegg så er dette en fotballklubb  - en levende kultur bestående av engasjerte medlemmer/tilhengere - og en slik kultur bygges med helt andre og inkluderende virkemidler enn de som benyttes (med bieffekten å bygge ned kulturen) idag.

Værste har satt seg i en posisjon hvor andre eksterne aktører vil være svært skeptiske til å involvere seg i større grad. Her sitter jo de samme folkene med en veritabel garderobe av hatter i alle sammenhenger, og kan styre ressursene akkurat dit de vil.

Den kattepinen Værste sitter i har de jo i bunn og grunn seg selv å takke for. Hadde stadionavtalens reelle innhold og konsekvenser kommet på bordet den gang da - så hadde neppe stadion lagt på Værste. Men da hadde kanskje ikke så mye annet lagt der heller.

Det er nok bare èn vei ut av uføret om alle parter skal ha æren i behold. Riktignok urealistisk, men...


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 13 mai 13, 15:40
Endret: 13 mai 13, 15:42
Endret av: Erikk

Værste tjener på det siden eiendomsverdien deres er større pga stadion. Hvis vi ser på den ene siden har vi en fotballklubb med valgte/frivillige, og på den andre siden forretningsfolk som ønsker økt verdi på området de eier. Forretningsfolkene har ingen følelser for klubben, men lover at "ny stadion ikke skal koste klubben en krone". Årsaken til at ønsker stadion til Værste er at de ønsker en ny bydel som dermed vil øke verdien av Værstetomta. De som representerer klubben er slik jeg forstår det ikke like godt skodd i jus og økonomi, men er naive og tror på løftene om at "nye stadion ikke skal koste klubben en krone". De skriver derfor under på en stadionavtale de ikke forstår omfanget av.

 Et spørsmål kan være om de vil tjene mer hvis klubben går konkurs og stadontomta kan brukes til f.eks boligblokker.

 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 13 mai 13, 15:52

Opprinnelig postet av Satch

 

- En hinsides dårlig drift i de første årene på ny stadion

 

Årsresultat 1998-2009:

-988.000, -507.000, -863.000, -505.000, -895.000, +983.000, +1.697.000, -4.077.000, +1.182.000, -4.018.000, -3.544.000, -25.842.000

Onde tunger skal ha det til at man skapte bedre resulter i flere år fordi man forskutterte inntekter. Man skjøv med andre ord en gjeld foran seg. Den innhentet Sport AS i 2009. Så til de grader. Det er grunn til å mistenke at de positive resultetene er manipulert.

Hinsides dårlig drift er en gjennomgangsmelodi hele veien.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Balto

Juniorspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 201

Lagt til: 13 mai 13, 18:24

Noen som vet hvilket publikomsgjennomsnitt det er budsjettert med i år?


Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 13 mai 13, 19:03
Endret: 13 mai 13, 19:12
Endret av: Knuty

Opprinnelig postet av Balto

Noen som vet hvilket publikomsgjennomsnitt det er budsjettert med i år?

Jeg spurte om dette tidligere, fikk da 4800 som svar her på forumet.

Foreløpig faller jo tallene sakte men sikkert..

1. runde (Hødd): 4408
3. runde (Sandefjord):  4297
5. runde (Ull/Kisa): 4175


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 mai 13, 19:12

16. mai bør vel trekke opp snittet (om dog ikke helt opp til 4800), men vi er avhengige av å spille godt og vinne i den kampen for at det skal fortsette å holde seg over dette. I tillegg må vi nok vinne bortekampen mot Strømmen.

Noe drit at neste hjemmekamp etter dette også ble flyttet til mandag, dog.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Balto

Juniorspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 201

Lagt til: 13 mai 13, 19:18

Mandagskamper som vises på Zebra trekker nok ikke snittet opp


Balto

Juniorspiller
Ble medlem: 23 jun 09
Innlegg: 201

Lagt til: 14 mai 13, 11:54

Jan Rafn har langt innlegg i Demokraten idag


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 14 mai 13, 12:42

Opprinnelig postet av Balto

Jan Rafn har langt innlegg i Demokraten idag

Et spørsmål reltert til dette som kanskje Rafn kan svare på: Hvordan kan klubben slå AS'et konkurs?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 14 mai 13, 13:48

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Balto

Jan Rafn har langt innlegg i Demokraten idag

Et spørsmål reltert til dette som kanskje Rafn kan svare på: Hvordan kan klubben slå AS'et konkurs?

 

FFK klubb var en av de største kreditorene til AS Sport og som enhver kreditor kan man begjøre skyldner konkurs. Klubben har i redningspakkene ettergitt mye gjeld til AS.

Ved mislighold i avtalen kan begge parter si opp samarbeidsavtalen. Hva er et AS uten denne avtalen ?

Lisensen ligger hos klubben, og ved oppsigelse av avtalen måtte man "stable" et annet alternativ på beina. Sponsorer har et forhold til klubben, ikke AS.

Men sponsoravtalene var allerede fakturert ut i 2012 og ville forsvunnet i boet dersom AS hadde blitt slått konkurs. Så en konkurs må gjennomføres før avtaler eventuelt faktureres for 2014.

 

Det beste hadde vært om Værste hadde slettet gjeld på stadion og overført dette til klubb kostnadsfritt. Og så trukket seg helt ut og overlatt klubben til seg selv. De garanterer for FFKs lån, så den kostnaden vil komme før eller siden. Det er jeg ganske sikker på.

Men kan Værste leve med å (in)direkte på folkemunne være de som drepte klubben ? Eller vil de for evig og alltid være de som ga klubben en sjanse til å leve videre ?

45-50 mill kan virke mye, men verdien av å ha flyttet FFK til Værste har økt verdien av området mye,mye mer enn dette.

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 14 mai 13, 14:05
Endret: 14 mai 13, 14:10
Endret av: kanogvetalt

Hvis klubben er en av kreditorene i AS'et kan de selvfølgelig begjære dette konkurs, men det fordrer jo også at AS'et etter en konkursbegjæring ikke evner å gjøre opp denne gjelden.

Hvem vurderer, i siste instans, om samarbeidsavtalen er misligholdt?

Værste kan vel ikke slette gjeld på stadion da dette er et banklån? Mener du at de skal innfri lånet som klubben har, og så gi bort stadion?

Værste har vel hevdet at de har mer eller mindre satt AS og klubb "under administrasjon" til klubbens beste fordi de ikke er i stand til å ta vare på seg selv. I høyeste grad umusikalsk og å ta seg til rette, men er vel ikke helt feil historisk sett?

Ikke at jeg på noen som helst måte er enig i hvordan Værste AS har gått frem, men før man biter hånda som mater en så kan de være greit å se om det er mulig å få mat andre steder.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 14 mai 13, 15:05

Om Værste virkelig ønsker å ha kontroll på AS'et og Stadion så hadde det selvfølgelig ikke hjulpet om Klubben hadde begjært as'et konkurs. Da hadde "bare" Værste innfridd gjelden til Klubben og gått videre, men med enda dårligere samarbeidsklima. Dette under forutsetning av at pengene til innfrielse er der - og det er de jo.

Det eneste virkemiddelet Klubben har slik jeg forstår det er å si opp avtalen med as'et pga mislighold. Men leiekontrakten på Stadion ligger i Klubben, og det er jo de samme folkene som man setter igjen med Svarteper som as-aksjonærer man så skulle forhandle med om forbedret stadionleie.....

Ikke lett dette.

Det er vel ingen som kan ha tenkt tanken på at Værste skal innfri banklånet på Stadion og så gi bort Stadionselskapet til klubben for en krone. Det blir jo helt urimelig. Slik jeg forstod Høili (for det var vel hans forslag) så var det å gi Klubben aksjene i Stadionselskapet for en krone med bankgjelden intakt, men etter å ha slettet gjelden til Værste as.

En slik eventuell situasjon ville vel da innebære at Værste også vil ut av FFK-as'et.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10065

Lagt til: 14 mai 13, 15:20

Ser at Rafn har fått innleggene sine her på trykk i Demokraten.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 14 mai 13, 17:06

Rafn med bilde og artikkel på demokraten.no. Dette er flott jobba av Rafn og endelig noen litt større enn Josimar som skriver som saken. La oss håpe at Demokraten arbeider videre med saken og at det kommer flere artikler framover.


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 14 mai 13, 17:48

Jan Rafn: Takk for innlegget i Demokraten idag! Veldig bra!

Jeg har startet en gruppe på Facebook, men skjønner at folk her ikke vil like den ideen, men har kalt den for Fredrikstad FK tilbake til folket.. 

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK

24.08.2010 :)


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 14 mai 13, 19:48

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Hvis klubben er en av kreditorene i AS'et kan de selvfølgelig begjære dette konkurs, men det fordrer jo også at AS'et etter en konkursbegjæring ikke evner å gjøre opp denne gjelden.

Hvem vurderer, i siste instans, om samarbeidsavtalen er misligholdt?

Værste kan vel ikke slette gjeld på stadion da dette er et banklån? Mener du at de skal innfri lånet som klubben har, og så gi bort stadion?

Værste har vel hevdet at de har mer eller mindre satt AS og klubb "under administrasjon" til klubbens beste fordi de ikke er i stand til å ta vare på seg selv. I høyeste grad umusikalsk og å ta seg til rette, men er vel ikke helt feil historisk sett?

Ikke at jeg på noen som helst måte er enig i hvordan Værste AS har gått frem, men før man biter hånda som mater en så kan de være greit å se om det er mulig å få mat andre steder.

Mislighold avgjøres ved voldgift i samsvar med bestemmelser inngitt ved NFFs lov kapittel16.

Hvis du ser på verdiøkningen Værsteområdet har hatt etter FFKs flytting fra Holmen så ville en "gave" fra Værste ved innfrielse av banklånet på vegne av FFK vært liten. Hva hadde Værste vært uten flyttingen ?

Mest sannsynlig et område "under utredning" i forhold til etablering av industri og boligvirksomhet. Men jeg har liten tro på at Værste ønsker heltestatus i byen. Money talks...

Værste gjennom AS har satt klubben mer eller mindre under administrasjon og selger unna det som er av verdier i spillerstallen. Snart er det ikke mer å selge og publikumssnittet er i fritt fall. Hva skjer da tror du ?

Hvem som mater hvem er jeg vel usikker på. FFKs flytting har satt fart på utviklingen av området og mangedoblet verdien, men jeg er selvfølgelig enig i at man måtte sondere terrenget for nye investorer før man fikk til det skrittet å si opp avtalen med AS. Men det store spørsmålet er jo hva AS tilfører av inntekter som klubben ikke selv kunne skapt ved å flytte sponsoravtalene fra AS til klubb.

 

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 15 mai 13, 00:40

Ja, jeg tok meg den frihet å tipse Demokraten om artikkelen til Jan her inne, og det tok neiggu ikke lang tid før den kom på trykk, nei. :-D


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 15 mai 13, 00:52

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Balto

Jan Rafn har langt innlegg i Demokraten idag

Et spørsmål reltert til dette som kanskje Rafn kan svare på: Hvordan kan klubben slå AS'et konkurs?

Som Jan sier, FFK er en av kreditorene, og har derfor rett til å begjære konkurs.. Værste vil kunne sperre ved  cashe ut, men dette vil nok sitte langt inne.

Men det er også en annen mulighet: Å si opp samarbeidsavtalen mellom FFK  klubb og FFK Sport AS. Ved å si opp denne avtalen tilfaller alle markedsrettigheter igjen til klubben, og da har ikke AS noen aktiva, altså ingen mulighet til å tjene penger, og værste, som største kreditor, vil derfor ikke ha noe annet valg enn å slå Sport AS konkurs. Og ta tapet på strak arm uten å mukke, siden dette er ren "business" for oss. ;-)

Ved en eventuell konkurs av Sport AS vil FFK fremdeles måtte forholde seg til Stadion AS, siden de har et kontraktsforhold med dem om stadion (inklusive gjeld på 41 mill). Stadion AS er et "ideelt AS", dvs det står i deres statutter at de ikke er der for tjene penger.

Jeg har lenge ment at dette er den beste løsningen for FFK, faktisk, siden det kunstige åndedrettet av Sport AS fra Værste sin side bare utsetter det uunngåelige: FFK Sport AS i dagens avtaler og kontrakter har ikke livets rett.

Hadde JEG sittet som klubbleder og fått slengt 7 millioner underskudd i trynet etter å ha blitt lovet verste fall 0-regnskap og bedt om regnskapstall gjentatte ganger hadde jeg sagt opp avtalen på dagen. For det er jo ikke mulig å ha tillit til et Sport AS etter noe sånt.

Det er ikke ofte jeg sier "se til Særp", men akkurat i denne saken gjør jeg det: Sarpsborg 08 har ikke noe Sport AS å slite med. Der skjer alle viktige prosesser i klubb, og ikke noe annet sted. Ingen fishy kontrakter, ingen arrogante og ubehøvlede styreledere. Bare klubb. Medlemmer. Årsmøte. Da kan du snakke om "folkelighet", som jo er en verdi i FFK...


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 08:27

Opprinnelig postet av Rafn

 

Mislighold avgjøres ved voldgift i samsvar med bestemmelser inngitt ved NFFs lov kapittel16.

 

Har klubben en god sak her? Spør fordi jeg ikke vet, men hvordan har Værste misligholdt avtalen?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 08:29

Opprinnelig postet av Rafn

 

Hvis du ser på verdiøkningen Værsteområdet har hatt etter FFKs flytting fra Holmen så ville en "gave" fra Værste ved innfrielse av banklånet på vegne av FFK vært liten. Hva hadde Værste vært uten flyttingen ?

Mest sannsynlig et område "under utredning" i forhold til etablering av industri og boligvirksomhet. Men jeg har liten tro på at Værste ønsker heltestatus i byen. Money talks...

Nå situasjonen er vel at Høyskolen og Helsehuset er de store trekkplasterne til Værste området, og ikke stadion.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 08:31

Opprinnelig postet av Rafn

Værste gjennom AS har satt klubben mer eller mindre under administrasjon og selger unna det som er av verdier i spillerstallen. Snart er det ikke mer å selge og publikumssnittet er i fritt fall. Hva skjer da tror du ?

 

Hvem bestemte at Borges ikke skulle selges da det kom bud fra VIF i tolvte time på 7 mill(eller hva det var)?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 08:54
Endret: 15 mai 13, 08:54
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rafn

 

Hvis du ser på verdiøkningen Værsteområdet har hatt etter FFKs flytting fra Holmen så ville en "gave" fra Værste ved innfrielse av banklånet på vegne av FFK vært liten. Hva hadde Værste vært uten flyttingen ?

Mest sannsynlig et område "under utredning" i forhold til etablering av industri og boligvirksomhet. Men jeg har liten tro på at Værste ønsker heltestatus i byen. Money talks...

Nå situasjonen er vel at Høyskolen og Helsehuset er de store trekkplasterne til Værste området, og ikke stadion.

Og helsehuset og utvidelsen av høyskolen var selvfølgelig på plass før Stadion Cool 

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 08:56

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rafn

Værste gjennom AS har satt klubben mer eller mindre under administrasjon og selger unna det som er av verdier i spillerstallen. Snart er det ikke mer å selge og publikumssnittet er i fritt fall. Hva skjer da tror du ?

 

Hvem bestemte at Borges ikke skulle selges da det kom bud fra VIF i tolvte time på 7 mill(eller hva det var)?

Klubbstyret sa nei. Dette fordi budet kom dagen før vinduet lukket og FORDI spilleren ikke ville selv. Han var også på prøvespill i Belgia. Da sa klubbstyret ja til å selge ham for 8 millioner. Borges sa nei.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 09:11

Opprinnelig postet av Rafn

 

Klubbstyret sa nei. Dette fordi budet kom dagen før vinduet lukket og FORDI spilleren ikke ville selv. Han var også på prøvespill i Belgia. Da sa klubbstyret ja til å selge ham for 8 millioner. Borges sa nei.

Og Værste AS overstyrte da ikke klubb og solgte?

Dermed var det vel også klubbstyret som brant broer til FSI?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 09:12

Opprinnelig postet av Rafn

 

Nå situasjonen er vel at Høyskolen og Helsehuset er de store trekkplasterne til Værste området, og ikke stadion.

Og helsehuset og utvidelsen av høyskolen var selvfølgelig på plass før Stadion Cool 

 

[/quote]

Men det forsterker vel ikke utsagnet om at det er stadion som har ført til mulig vekst på Værste området?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 09:14

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rafn

 

Klubbstyret sa nei. Dette fordi budet kom dagen før vinduet lukket og FORDI spilleren ikke ville selv. Han var også på prøvespill i Belgia. Da sa klubbstyret ja til å selge ham for 8 millioner. Borges sa nei.

Og Værste AS overstyrte da ikke klubb og solgte?

Dermed var det vel også klubbstyret som brant broer til FSI?

Nå er det heldigvis slik i Norge at en fotballspiller selv velger om han vil gå til en annen klubb , helt uavhengig om klubben ønsker å gjennomføre et salg.

Så hvis du skal se det på den måten så var det vel Borges som brant broene til FSI på vegne av klubben

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 09:21
Endret: 15 mai 13, 09:22
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rafn

 

Nå situasjonen er vel at Høyskolen og Helsehuset er de store trekkplasterne til Værste området, og ikke stadion.

Og helsehuset og utvidelsen av høyskolen var selvfølgelig på plass før Stadion Cool 

 

Men det forsterker vel ikke utsagnet om at det er stadion som har ført til mulig vekst på Værste området?

[/quote]

Det får vi aldri svar på. Hva kom først ? Høna eller egget ?

Ei heller får vi svar på hva som hadde skjedd med området om FFK hadde valgt Holmen.

Hadde det kommet ny bru ?

Hadde Helsehuset etablert seg?

Hadde Legevakten flyttet?

Hadde Rema etablert seg ?

Hadde Wang flyttet fra Moss til Fredrikstad?

Jeg tror ikke det, og er ganske overbevist om at den store katalysatoren for utvikling av området er etableringen av Fredrikstad Stadion.

Men det vi VET er at klubben er i knipe og ALT må gjøres for å redde den.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 09:25

Opprinnelig postet av Rafn

 

Nå er det heldigvis slik i Norge at en fotballspiller selv velger om han vil gå til en annen klubb , helt uavhengig om klubben ønsker å gjennomføre et salg.

Så hvis du skal se det på den måten så var det vel Borges som brant broene til FSI på vegne av klubben

Så spillerne ønsket å bli solgt i tilfellene Gamboa, Hussain, Askar, Thommasen og Tarik. Da er det vel ikke Værste AS som var egenrådige å overkjørte klubben?

I forbindelse med at NFF i går gikk ut med informasjon om at klubbenes økonomi nå var betydelig forbedret, og at spillersalg var en av årsakene til dette, så er vel ikke dette bare galt?

Vet jeg driver med flisespikkeri her nå, men mye av det som kommer ut på dette forumet er svært unyansert.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 09:41

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rafn

 

Nå er det heldigvis slik i Norge at en fotballspiller selv velger om han vil gå til en annen klubb , helt uavhengig om klubben ønsker å gjennomføre et salg.

Så hvis du skal se det på den måten så var det vel Borges som brant broene til FSI på vegne av klubben

Så spillerne ønsket å bli solgt i tilfellene Gamboa, Hussain, Askar, Thommasen og Tarik. Da er det vel ikke Værste AS som var egenrådige å overkjørte klubben?

I forbindelse med at NFF i går gikk ut med informasjon om at klubbenes økonomi nå var betydelig forbedret, og at spillersalg var en av årsakene til dette, så er vel ikke dette bare galt?

Vet jeg driver med flisespikkeri her nå, men mye av det som kommer ut på dette forumet er svært unyansert.

AS har et ansvar for å levere midler til klubb for å drifte sport. Alle salgs og markedsrettigheter er overdratt fra klubb til AS.

AS har da plikt i henhold til avtalen å levere i forhold til budsjett. Når markedsavdelingen de siste årene har blitt bygd ned istedet for å forsterkes så klarer man selvfølgelig ikke å levere det man har forpliktet seg til. Og de som jobber i markedsavdelingen gjør en god jobb i forhold til forutsetningene. De pålegges mange oppgaver som ikke er inntektsbringene fordi bemanningen er for liten.

Og når pengene uteblir, hvor skaffer man da midlene ? Da må man selge unna spillere.

Og tror du klubbstyret gjør det uten at AS gir sterke føringer ? 

Vi som satt i klubbstyret fikk ikke engang greie på overgangssummene fordi vi ifølge styreleder Følstad of de andre i AS ikke hadde noe med det.

Synes du det er greit ?

En god leder i AS hadde selvfølgelig sørget for å bygge opp en sterk salgs og markedsavdeling. Dette har han ikke klart og bør derfor ta konsekvensene av det. Det å redusere kostnader er verdens enkleste sak.

Å bygge opp inntekter og verdier krever mye mer enn de kvalitetene jeg ser styrelder i AS innehar.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 09:53

Opprinnelig postet av Rafn

 

AS har et ansvar for å levere midler til klubb for å drifte sport. Alle salgs og markedsrettigheter er overdratt fra klubb til AS.

AS har da plikt i henhold til avtalen å levere i forhold til budsjett. Når markedsavdelingen de siste årene har blitt bygd ned istedet for å forsterkes så klarer man selvfølgelig ikke å levere det man har forpliktet seg til. Og de som jobber i markedsavdelingen gjør en god jobb i forhold til forutsetningene. De pålegges mange oppgaver som ikke er inntektsbringene fordi bemanningen er for liten.

Og når pengene uteblir, hvor skaffer man da midlene ? Da må man selge unna spillere.

Og tror du klubbstyret gjør det uten at AS gir sterke føringer ? 

Vi som satt i klubbstyret fikk ikke engang greie på overgangssummene fordi vi ifølge styreleder Følstad of de andre i AS ikke hadde noe med det.

Synes du det er greit ?

En god leder i AS hadde selvfølgelig sørget for å bygge opp en sterk salgs og markedsavdeling. Dette har han ikke klart og bør derfor ta konsekvensene av det. Det å redusere kostnader er verdens enkleste sak.

Å bygge opp inntekter og verdier krever mye mer enn de kvalitetene jeg ser styrelder i AS innehar.

Da tolker jeg deg dit hen at du mener det ikke var Værste som tvang gjennom salg av spillerne jeg henviste til?

Ble dette med at dere ikke fikk informasjon om økonomi og salgsinntekter ført i møtereferat?

Sponsorinntektene er sterkt redusert siden "de gode årene" før 2009, men det har vel skjedd noe med både markedet og klubben omdømme siden den gang også? Igjen flisespikkeri, men jeg synes det du legger frem av info er veldig unyansert. Husk at du fremstår som et sannhetsvitne for mange.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 10:29

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Rafn

 

AS har et ansvar for å levere midler til klubb for å drifte sport. Alle salgs og markedsrettigheter er overdratt fra klubb til AS.

AS har da plikt i henhold til avtalen å levere i forhold til budsjett. Når markedsavdelingen de siste årene har blitt bygd ned istedet for å forsterkes så klarer man selvfølgelig ikke å levere det man har forpliktet seg til. Og de som jobber i markedsavdelingen gjør en god jobb i forhold til forutsetningene. De pålegges mange oppgaver som ikke er inntektsbringene fordi bemanningen er for liten.

Og når pengene uteblir, hvor skaffer man da midlene ? Da må man selge unna spillere.

Og tror du klubbstyret gjør det uten at AS gir sterke føringer ? 

Vi som satt i klubbstyret fikk ikke engang greie på overgangssummene fordi vi ifølge styreleder Følstad of de andre i AS ikke hadde noe med det.

Synes du det er greit ?

En god leder i AS hadde selvfølgelig sørget for å bygge opp en sterk salgs og markedsavdeling. Dette har han ikke klart og bør derfor ta konsekvensene av det. Det å redusere kostnader er verdens enkleste sak.

Å bygge opp inntekter og verdier krever mye mer enn de kvalitetene jeg ser styrelder i AS innehar.

Da tolker jeg deg dit hen at du mener det ikke var Værste som tvang gjennom salg av spillerne jeg henviste til?

Ble dette med at dere ikke fikk informasjon om økonomi og salgsinntekter ført i møtereferat?

Sponsorinntektene er sterkt redusert siden "de gode årene" før 2009, men det har vel skjedd noe med både markedet og klubben omdømme siden den gang også? Igjen flisespikkeri, men jeg synes det du legger frem av info er veldig unyansert. Husk at du fremstår som et sannhetsvitne for mange.

 

At du tolker meg dithen er opp til deg. Men man tvinges vel til å selge spillere når kranen stenges ?

Hvis du tror jeg lyver om manglende rapportering om økonomi så har vel styreleder bekreftet i intervju etter at jeg meldte meg i høst at dette var tilfelle. Bare å google det.

Eller sjekk med Biørn Arnesen eller Toril Johansen som også satt i styret da.

Hvorfor skal jeg lyve om det ?

Tror du jeg er ute etter å skade klubben ?

Lars Thomas Stene hadde mange gode ideer og var en utmerket markedsmann.

Dessverre ble han involvert i ting han selv sier han ikke hadde kompetanse eller ønske om å drive med. Han ble kastet til ulvene fra dag en og ble vel "bondefanget" i forhold til ansettelsen (som ble gjort av AS). Det han kom til var ikke det han ble forespeilet.

Han sa opp uten å ha en ny jobb å gå til og ble erstattet av Per Erik som absolutt ikke er en markedsamnn men økonom.. Det kan man vel kanskje dra noen sluttsatser rundt.

Hvis jeg opptrer som sannhetsvitne for mange så kunne det vel kanskje vært på sin plass at klubben irettesatte meg og motbeviser mine påstander dersom disse er usanne.

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


endre

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 mai 06
Innlegg: 1753

Lagt til: 15 mai 13, 10:34

Opprinnelig postet av kanogvetalt
Sponsorinntektene er sterkt redusert siden "de gode årene" før 2009, men det har vel skjedd noe med både markedet og klubben omdømme siden den gang også?


Dette henger vel litt sammen også gjør det ikke? Grunnet totalen at FFK har dårlig økonomi, profiler forsvinner etc. gjør igjen til at FFK har blitt et mindre int. produkt.

Den største feilen er vel at det virker som de kun har fokusert på lokale markedskrefter, når man samtidig skulle ha fokusert på mer nasjonale aktører. FFK var et sterkt merkenavn, dette ble ikke spilt godt nok på, og det har man fått merke i ettertid.

---------------------------

Nei, Rom ble ikke bygget på en dag, men den hadde vel også fått opp mer enn et par stolper i løpet av fem (?) år.
(FFK1903 om Plankehaugen.no)
______________________________________
http://twitter.com/endre82
Forøvrig Østfoldmester i Hattrick.org


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 10:50

Opprinnelig postet av Rafn

At du tolker meg dithen er opp til deg. Men man tvinges vel til å selge spillere når kranen stenges ?

Hvis du tror jeg lyver om manglende rapportering om økonomi så har vel styreleder bekreftet i intervju etter at jeg meldte meg i høst at dette var tilfelle. Bare å google det.

Eller sjekk med Biørn Arnesen eller Toril Johansen som også satt i styret da.

Hvorfor skal jeg lyve om det ?

Tror du jeg er ute etter å skade klubben ?

 

Har ingen grunn til å mistro deg, eller noen av de andre som har uttalt det samme.

Men hvis man skal vinne frem med at AS har misligholdt en samarbeidsavtale, hadde det vært enklere om man hadde protokoll ført dette? Derfor spørsmålet mitt. Beklager at det lot seg misfortå.

Angående Stene så har du nok desverre helt rett. Han ante nok ikke hva han gikk til. At Per Erik er økonomimann ser jeg som formålstjenelig. Igjen ref gårsdagens nyhet.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 10:56

Opprinnelig postet av endre

Opprinnelig postet av kanogvetalt
Sponsorinntektene er sterkt redusert siden "de gode årene" før 2009, men det har vel skjedd noe med både markedet og klubben omdømme siden den gang også?


Dette henger vel litt sammen også gjør det ikke? Grunnet totalen at FFK har dårlig økonomi, profiler forsvinner etc. gjør igjen til at FFK har blitt et mindre int. produkt.

Den største feilen er vel at det virker som de kun har fokusert på lokale markedskrefter, når man samtidig skulle ha fokusert på mer nasjonale aktører. FFK var et sterkt merkenavn, dette ble ikke spilt godt nok på, og det har man fått merke i ettertid.

Piiroija saken kom i 2009, sammen med sponsorkrakk, rekord underskudd og gjøkungen Tom Nordli

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 11:00
Endret: 15 mai 13, 11:01
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

 

Men hvis man skal vinne frem med at AS har misligholdt en samarbeidsavtale, hadde det vært enklere om man hadde protokoll ført dette? Derfor spørsmålet mitt. Beklager at det lot seg misfortå.

Angående Stene så har du nok desverre helt rett. Han ante nok ikke hva han gikk til. At Per Erik er økonomimann ser jeg som formålstjenelig. Igjen ref gårsdagens nyhet.

Nå valgte jo klubbstyret å ikke slå AS konkurs fordi alle sponsoravtaler allerede var utfakturert for 2012. De hadde da forsvunnet i boet. Selvfølgelig er dette protokollert da det var tema hver gang tallene uteble.

Til å lede en salgs og markedsavdeling trenger man en markedsmann, ikke en økonom. Per Erik var i klubben da Stene var der , så det er ikke noen nyansettelse. 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 11:15

Opprinnelig postet av Rafn

Til å lede en salgs og markedsavdeling trenger man en markedsmann, ikke en økonom. Per Erik var i klubben da Stene var der , så det er ikke noen nyansettelse. 

For å selge noe trenger man selgere. Det er det liten tvil om, i alle fall i dette tilfellet. Sponsorene står ikke å banker på døra.

Spørsmålet jeg ikke har kunnskap til å besvare er om en styrking av markedsapparatet vil øke inntektene nok til å regne hjem denne ansettelsen. For å vurdere det må man vite noe om potensiale i markedet.

Men jeg sitter, som deg, med en følelse av at potensialet ikke er tatt fullt ut pr i dag bla grunnet at de som jobber i markedsavdelingen har for mange andre oppgaver. Dette igjen som en konsekvens av en ribbet administrasjon.

 

En ting jeg gjerne vil ha din vurdering av:

Værste har uttalt at de har ønsket å kontrollere stadionselkapet inntil lånet er innfridd, fordi man ikke har et forutsigbart klubbstyre ettersom styremedlemmer stadig blir skiftet ut. Så kan man lese mellom linjene at de av samme årsak ønsker kontroll over AS'et, for å sikre sitt eierskap i dette. Hvis du legger til side det konstitusjonelle om at klubb skal ha råderett osv. Har de ett poeng? 

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


foyn

A-lagspiller
Ble medlem: 20 sep 07
Innlegg: 424

Lagt til: 15 mai 13, 11:24

[quote=kanogvetalt]

[En ting jeg gjerne vil ha din vurdering av:

Værste har uttalt at de har ønsket å kontrollere stadionselkapet inntil lånet er innfridd, fordi man ikke har et forutsigbart klubbstyre ettersom styremedlemmer stadig blir skiftet ut. Så kan man lese mellom linjene at de av samme årsak ønsker kontroll over AS'et, for å sikre sitt eierskap i dette. Hvis du legger til side det konstitusjonelle om at klubb skal ha råderett osv. Har de ett poeng? 

[/quote]

Det åpenbare poenget er jo at Værste ikke ønsker noe samarbeid, men man tydelig ønsker seg en husmannskontrakt hvor man sitter med bukta og begge endene..

The spirit of the agreement burde ha vært at Værste skal sikre sine interesser - samtidig som FFK gis stabile rammebetingelser i en svært omkastelig og turbulent fotballhverdag. Det fundamentale da ville være å skape et samarbeidsklima hvor det var tillit og man stolte på hverandre. Det ville være nødvendig og avgjørende for å skape et samarbeidsklima hvor det ble utarbeidet kompromiss - siden det ligger i sakens natur at Værste og FFK vil ha motstridende interesser i enkeltsaker

 


foyn

A-lagspiller
Ble medlem: 20 sep 07
Innlegg: 424

Lagt til: 15 mai 13, 11:27

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Men det forsterker vel ikke utsagnet om at det er stadion som har ført til mulig vekst på Værste området?

Fredrikstad kommune brukte offentlige kroner for å påvrike/smøre/subsidiere flytteprosessen av høgskolen fra Sarpsborg til fredrikstad. Stadion-området ble brukt som et av argumentene for hvorfor flytting var så supert..

Kommunen er indirekte eier av stadion - go figure..


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 11:40

Opprinnelig postet av foyn

 

Det åpenbare poenget er jo at Værste ikke ønsker noe samarbeid, men man tydelig ønsker seg en husmannskontrakt hvor man sitter med bukta og begge endene..

The spirit of the agreement burde ha vært at Værste skal sikre sine interesser - samtidig som FFK gis stabile rammebetingelser i en svært omkastelig og turbulent fotballhverdag. Det fundamentale da ville være å skape et samarbeidsklima hvor det var tillit og man stolte på hverandre. Det ville være nødvendig og avgjørende for å skape et samarbeidsklima hvor det ble utarbeidet kompromiss - siden det ligger i sakens natur at Værste og FFK vil ha motstridende interesser i enkeltsaker

 

Nå startet man jo ikke på null da Værste kom inn som eiere i AS'et. Selskapet var vannskjøtt som resultat av dårlig drift i mange år etter at klubben hadde solgt sin råderett i -97. I følge den informasjonen jeg sitter på har Værste, og deres aksjonærer, mer enn 50% av aksjene i AS'et. Dette eierskapet har de da rett til å ivareta?

Så kan mye sies om hva hvordan og hvorfor, og i hvilken form.

Hvis klubben er i et avhengighetsforhold til Værste AS som man ikke kommer ut av så kan det kanskje være formålstjenelig å forsøke å jobbe med dem, mot et minste felles multiplum mål, fremfor å jobbe mot dem. Tilbake til dette med å ikke bite hånda som mater en.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 11:52

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

En ting jeg gjerne vil ha din vurdering av:

Værste har uttalt at de har ønsket å kontrollere stadionselkapet inntil lånet er innfridd, fordi man ikke har et forutsigbart klubbstyre ettersom styremedlemmer stadig blir skiftet ut. Så kan man lese mellom linjene at de av samme årsak ønsker kontroll over AS'et, for å sikre sitt eierskap i dette. Hvis du legger til side det konstitusjonelle om at klubb skal ha råderett osv. Har de ett poeng? 

Avtalen mellom AS og klubb skal regulere hvilke roller og ansvar de forskjellige styrer skal ha. Slik det i dag driftes ( kan vel bare verifisere frem til sept 2012) så er fordelingen ikke i henhold til avtale. Ergo pr definisjon brudd/mislighold av avtalen.

Som hovedaksjonær vil selvfølgelig Værste sørge for mest mulig påvirkning, noe de også har fått.

 

Er du bekvem med den situasjonen ?

Synes du det er utidig at det stilles spørsmål med hvordan klubben driftes pt ?

Og ikke minst. Er du enig i at flyttingen av Stadion til Værsteområdet har satt fart på utviklingen, eller ville de ha kommet like langt uten Stadion ?

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 15 mai 13, 12:05

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av foyn

 

Nå startet man jo ikke på null da Værste kom inn som eiere i AS'et. Selskapet var vannskjøtt som resultat av dårlig drift i mange år etter at klubben hadde solgt sin råderett i -97. I følge den informasjonen jeg sitter på har Værste, og deres aksjonærer, mer enn 50% av aksjene i AS'et. Dette eierskapet har de da rett til å ivareta?....

..... Tilbake til dette med å ikke bite hånda som mater en.

Dette blir en litt rar diskusjon. Enkelte tar utgangspunkt i situasjonen som den er, mens andre her et mer kulturelt utgangspunkt - med den mer ideelle måte å drive fotballklubb på som basis for sine argumenter. Andre igjen - meg selv inkludert - tar utgangspunkt i hvordan man har havnet i denne situasjonen, og forsøker å se løsninger ut fra det.

Argumenter med så forskjellig utgangspunkt har litt vanskelig for å møtes....

Ett eksempel : Kanogvetalt spør over "Dette eierskapet har de vel rett til å ivareta?" Ja, juridisk har de jo det. Men moralsk har de jo ikke det, da eierandelene er en konsekvens av at de gjennom å selge inn en leieavtale som var noe annet enn det som var "pakket inn" har påført klubben massive kostnader - som senere er "brukt" til å konvertere til nevnte eierandel. Det er derfor flere måter å se saken på.

Jeg synes også å skjære over èn kam "dårlig drift" i as'et før flytting og "dårlig drift" nå i de senere år kan bli litt feil. Det er vel langt større tall i underskuddene nå......

 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 12:35

Opprinnelig postet av Rafn

 

Er du bekvem med den situasjonen ?

Synes du det er utidig at det stilles spørsmål med hvordan klubben driftes pt ?

Og ikke minst. Er du enig i at flyttingen av Stadion til Værsteområdet har satt fart på utviklingen, eller ville de ha kommet like langt uten Stadion ?

Er på ingen måte bekvem, men igjen må man vurdere mulig veivalg videre. Hva kan man gjøre med situasjonen?

På ingen måte utidig å stille spørsmål, men det er greit å ha to tanker i hodet, ref hva kan man gjøre med det eller få ut av det.

Flyttingen av stadion har helt sikkert bidratt til verdiøkning av Værste området, men å verdisette dette vil jeg ikke prøve meg på.

 

Hva er mulige scenarioer?

Værste kan, om de ønsker det, holde AS flytende på et eksistens minimum. Som både største aksjonær og største kreditor vil de antageligvis ha mest å tape på et konkurs. Ingen andre kan slå selskapet konkurs mot Værste sin vilje. De vil være i stand til å innfri krav fra kreditorer uansett.

Om det er slik at samarbeidsavtalen er mulig å annulere fra klubben sin side, må de ha alternativer. Leieforholdet på Stadion vil nok bli anstrengt. Hva er alternativet til å spille på stadion? Hvem skal kjøpe andeler i et nytt driftsselskap, slik at man får den kapitalen man trenger, i dagens marked? Hvem skal eventuelt finansiere ett nytt stadion?

 

En perfekt løsning vill være om kommunen hadde kjøpt stadion, refinansiert lånet og lagt kunstgress slik at stadion kan brukes mer og til langt mer enn i dag. Kommunen sitter på eierandeler i AS og Værste AS gjennom sitt eierskap i FEAS, og er dermed største eier. De burde kjenne sin besøkelsestid å ta ansvar som eier. Desverre har liten tro på handlekraft fra den kanten

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 12:39

Opprinnelig postet av Satch

 

Jeg synes også å skjære over èn kam "dårlig drift" i as'et før flytting og "dårlig drift" nå i de senere år kan bli litt feil. Det er vel langt større tall i underskuddene nå......

 

Tja. F.eks i 1998 var omsetningen på 2,7 mill og årsresultat på -988'. Men du har uansett ett poeng.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 13:27

Opprinnelig postet av kanogvetalt
 

Hva er mulige scenarioer?

Værste kan, om de ønsker det, holde AS flytende på et eksistens minimum. Som både største aksjonær og største kreditor vil de antageligvis ha mest å tape på et konkurs. Ingen andre kan slå selskapet konkurs mot Værste sin vilje. De vil være i stand til å innfri krav fra kreditorer uansett.

Om det er slik at samarbeidsavtalen er mulig å annulere fra klubben sin side, må de ha alternativer. Leieforholdet på Stadion vil nok bli anstrengt. Hva er alternativet til å spille på stadion? Hvem skal kjøpe andeler i et nytt driftsselskap, slik at man får den kapitalen man trenger, i dagens marked? Hvem skal eventuelt finansiere ett nytt stadion?

 

En perfekt løsning vill være om kommunen hadde kjøpt stadion, refinansiert lånet og lagt kunstgress slik at stadion kan brukes mer og til langt mer enn i dag. Kommunen sitter på eierandeler i AS og Værste AS gjennom sitt eierskap i FEAS, og er dermed største eier. De burde kjenne sin besøkelsestid å ta ansvar som eier. Desverre har liten tro på handlekraft fra den kanten

 

AS flytende på et eksistens minimums er vel ikke et scenario. Det er en realitet ;) Og den realiteten gjør langsiktig sportslig satsning nærmest umulig.

Når det gjelder bane så finnes det alltid muligheter. Det hindret ikke Lyn i  starte på nytt med blanke ark. Ei heller opprettelse av nytt driftsselskap ( om dette er nødvendig da).

Sponsoravtalene er det ingen problemer å flytte fra AS over til nytt selskap. De som sponser klubben sponser ikke AS, men FFK.

Jeg tror også mange idag ikke ønsker å være sponsor pga dagens eierstruktur (ref Terje Høili) og fordi de føler pengene bare forsvinner i "Værste-sluket".

Spørsmålet er kanskje heller. Hva taper vi ved å kvitte oss med AS ? Hva er det AS bidrar med i dagens FFK ?

Så er det selvfølgelig ikke noe ønsket scenario at det blir en konkurs og klubbens eierandeler i Stadionanlegget går tapt. Drømmen er at enten Værste eller kommunen kjøper anlegget (ikke bytter til PLAST Wink) og gir FFK en leieavtale det går å leve med.

Som deg tror jeg dette er utopi. 

Men med dagens scenario, uten kursendring og med den publikumsoppslutningen vi ser på kampene:

Hvordan tror du vi klarer oss i neste "sonefordeling" fra forbundet i september ?

Hvem tror du "må selges" i sommervinduet pga anstrengt økonomi?

Og til sist. Tror du stallen kommer til å være styrket etter sommervinduet ?

 

Svarene på dette har ikke jeg, men gjør vi ikke ting anderledes enn i dag så tror jeg konsekvensene blir fatale for FFK.

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 14:04

Opprinnelig postet av Rafn

 

Hvordan tror du vi klarer oss i neste "sonefordeling" fra forbundet i september ?

Hvem tror du "må selges" i sommervinduet pga anstrengt økonomi?

Og til sist. Tror du stallen kommer til å være styrket etter sommervinduet ?

 

Svarene på dette har ikke jeg, men gjør vi ikke ting anderledes enn i dag så tror jeg konsekvensene blir fatale for FFK.

 

Jeg tror en eventuell degradering i september vil være fatal for alle parter.

Når inntektene(publikum) svikter, må man ta grep på kostnadssiden. Som du insinuerer så er spillersalg den korteste veien til dette, om ikke annet for å kutte lønnskostnader.

Hvis ikke eierne spytter inn penger vil vi i beste fall ha samme spillerstall etter sommervinduet.

Klubben er inne i en ond spiral, enkelt og ugreit

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 14:24
Endret: 15 mai 13, 14:25
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

Jeg tror en eventuell degradering i september vil være fatal for alle parter.

Når inntektene(publikum) svikter, må man ta grep på kostnadssiden. Som du insinuerer så er spillersalg den korteste veien til dette, om ikke annet for å kutte lønnskostnader.

Hvis ikke eierne spytter inn penger vil vi i beste fall ha samme spillerstall etter sommervinduet.

Klubben er inne i en ond spiral, enkelt og ugreit

De signalene jeg har fått er at eierne ikke snakker om å spytte inn flere penger , men kutte kostnader ytterligere.

Hvor mye mer er det å kutte, og hvilke spillere er det salgspotensiale i  for å bedre den økonomiske situasjonen ?

Borte er Tarik, Etzaz, Askar og Thomassen som "hjalp" oss med økonomien i 2012 både gjennom salg og reduserte lønninger.

Lønninger ble kuttet drastisk i forbindelse med nedrykket. En eventuell ytterligere lønnsreduksjon vil stille spillerne fritt til å si opp sin avtale med klubben. Om noen gjør det vites ikke, men de fleste har en smertegrense, og lønningene i klubben er ikke høye hvis noen går rundt og tror det.

De aller fleste ville hatt bedre betalt om de hadde jobbet i kassa på Rema (rakker ikke ned på det yrket).

Og som du sier:

Klubben er inne i en ond spiral. Da må man gjøre ting annerledes enn man har gjort frem til i dag, og kanskje kvitte seg med de som har hatt roret. Jeg er ikke i tvil om at det jobbes knallhardt i klubben for å rette opp skuta, men skipperen holder absolutt ikke mål.

Og hvis noen tror motivet mitt er å ta over det roret så kan jeg bare berolige dere. Det er det absolutt ikke. 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 15 mai 13, 14:57

Opprinnelig postet av Rafn

 

Klubben er inne i en ond spiral. Da må man gjøre ting annerledes enn man har gjort frem til i dag, og kanskje kvitte seg med de som har hatt roret. Jeg er ikke i tvil om at det jobbes knallhardt i klubben for å rette opp skuta, men skipperen holder absolutt ikke mål.

Og hvis noen tror motivet mitt er å ta over det roret så kan jeg bare berolige dere. Det er det absolutt ikke. 

Men er det mulig å kvitte seg med skipperen? Om det ikke er mulig er det kanskje bedre å gjøre et helhjertet forsøk på å få skippern på rett kurs?

Det siste var en lettelseSmile

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 15 mai 13, 15:10

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

Men er det mulig å kvitte seg med skipperen? Om det ikke er mulig er det kanskje bedre å gjøre et helhjertet forsøk på å få skippern på rett kurs?

Det siste var en lettelseSmile

Da har jeg mer tro på at Fredrikstad kommune kjøper stadion, sletter all gjeld og forærer den til FFK med 50 års gratis drift Cool

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 15 mai 13, 15:19

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Men er det mulig å kvitte seg med skipperen? Om det ikke er mulig er det kanskje bedre å gjøre et helhjertet forsøk på å få skippern på rett kurs?

Neppe helt enkelt når skipperen blir beskrevet som illsint når man spør hva kursen faktisk er... Ikke enkelt å foreslå endringer da... Rederen har nok staket ut en kurs som skipperen følger lojalt.

Det kan jo også hende at reder/skipper føler forslag om "snu og ro tilbake" som "litt irriterende" om man har innsett at man er midt nede i Niagarafossen - og nok heller bør forberede seg på landing og hvem som skal rehabilitere og styre skuta etter dette.

Jeg vet ikke hva Værste tenker - men jeg er ganske sikker på at de ikke trives spesielt godt med situasjonen de heller.  


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 16 mai 13, 14:34

Opprinnelig postet av Satch

Dette blir en litt rar diskusjon. Enkelte tar utgangspunkt i situasjonen som den er, mens andre her et mer kulturelt utgangspunkt - med den mer ideelle måte å drive fotballklubb på som basis for sine argumenter. Andre igjen - meg selv inkludert - tar utgangspunkt i hvordan man har havnet i denne situasjonen, og forsøker å se løsninger ut fra det.

"Kulturelt utgangspunkt"? Hva ved observasjonen "FFK underpresterer massivt når man tar forutsetningene i betraktning" har med "kultur" å gjøre? Hvis man aksepterer denne observasjonen, så må man gå videre og finne ut hvorfor disse forutsetningene ikke gjør at vi holder høyere kvalitet: Jeg har noen spørsmål som kanskje må besvares før vi kommer videre:

 - Hvorfor har FFK, med gode besøkstall (4000 i Adecco er meget bra, egentlig, relativt sett) lave lønnskostnader (spillergruppa har ikke høy lønn, minimal trenergruppe, og stell av matchbanen foregår vha frivillige), så svak økonomi?
 - Hvorfor blir spillere solgt i tide og utide, helt uavhengig av tabellsituasjon, tropp-sammensetning og bredde etc?
 - Hvorfor blir det gjentatte ekstreme gnisninger mellom klubbstyre og Sport AS?
 - Hvorfor er det slik at nye stadion ikke blir nedbalt, i det hele tatt?
 - Hvorfor har det aldri vært dårligere klubb-demokrati i FFK? Hvorfor er årsmøtet blitt en proforma-institutsjon når den egentlig skulle være det samlende organ med all makt i klubben? 

Noen av oss har innsett at løsningen er radikal, men den eneste forskjellen på oss og "de som tar utgangspunkt i situasjonen som den er" er ordet "radikal". Noen ganger må det utrolig skarp lut til for å løse et problem. Og jeg mener det er plenty med signaler om at konstellasjonen klubb/Sport AS/Værste er svært destruktiv for FFK. Jeg tror faktisk det etterhvert er ganske bred enighet om at dette er tilfellet.

All den tid det er stor uenighet om FFK er i et kontrakts- og avtale-uføre vil problemene fortsette, og FFK vil bakse seg dypere og dypere i myra. Inntil vi ikke lenger klarer å holde huet over vannet og det er game over og merkenavnet FFK er dødt og begravet. Det å få "dere hadde rett" om 5-6 år (som det vil ta før langsiktig gjeld vil ta ytterligere strupetak på oss er totalt uinteressant all den tid FFK er dau som klubb.

Dette er ikke svartmaling, desverre. Jeg har mast om dette i lang, lang tid, og Jan har på langt vei bekrefta mange av mine mistanker. Alle har lyst til å være venner med Sport AS og Værste, men på et punkt må man stikke fingern i jorda og se hva som skjer. Egentlig er det helt naturlig at et kontraktsfesta samarbeidsforhold evalueres og tas opp til revurdering. Og hva er mer naturlig enn å gjøre erkjennelsen "Nei, dette funka ikke for oss, nå må vi finne på noe annet"? Det er IHVERTFALL ikke noe nederlag, for å prøve og feile er den mest naturlige ting av verden, i det minste hvis man skal finne de gode løsningen.

Hvilket firma i verden ville ha akseptert et kontraktsforhold som vi er i nå? De ville sannsynligvis ha brukt først og beste anledning til å si opp kontrakten og gjort ting annerledes.

 


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 16 mai 13, 14:41

Opprinnelig postet av Satch

Neppe helt enkelt når skipperen blir beskrevet som illsint når man spør hva kursen faktisk er... Ikke enkelt å foreslå endringer da... Rederen har nok staket ut en kurs som skipperen følger lojalt.

Det kan jo også hende at reder/skipper føler forslag om "snu og ro tilbake" som "litt irriterende" om man har innsett at man er midt nede i Niagarafossen - og nok heller bør forberede seg på landing og hvem som skal rehabilitere og styre skuta etter dette.

Jeg vet ikke hva Værste tenker - men jeg er ganske sikker på at de ikke trives spesielt godt med situasjonen de heller.  

Samarbeidsavtalen mellom klubb og AS er forbundets garanti for at det er klubben som har bukta og begge ender; balstyrige AS uten annen demokratisk styring enn aksjeeierstemmene ved generalforsamling skal aldri kunne skakk-kjøre en klubb, siden klubben eier rettighetene.

Det er verdt å merke seg at forbundets mal er blitt strengere på dette punktet; det er tydelig at de trange tider i fotballen har gjort at dette er betydelig mer aktuelt nå enn det var.

Poenget er ikke at Rederiet skal bestemme kursen og at skippern skal navigere. Poenget er HVEM som er reder, og HVEM som er skipper. Begge disse postene skal klubben inneha, i form av årsmøtet (rederiet) og klubbstyreleder (skipper). Alle andre skal egentlig jobbe på ordre og mandat fra rederiet.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 16 mai 13, 14:44

Opprinnelig postet av Asgeir

 

Samarbeidsavtalen mellom klubb og AS er forbundets garanti for at det er klubben som har bukta og begge ender; balstyrige AS uten annen demokratisk styring enn aksjeeierstemmene ved generalforsamling skal aldri kunne skakk-kjøre en klubb, siden klubben eier rettighetene.

Det er verdt å merke seg at forbundets mal er blitt strengere på dette punktet; det er tydelig at de trange tider i fotballen har gjort at dette er betydelig mer aktuelt nå enn det var.

Poenget er ikke at Rederiet skal bestemme kursen og at skippern skal navigere. Poenget er HVEM som er reder, og HVEM som er skipper. Begge disse postene skal klubben inneha, i form av årsmøtet (rederiet) og klubbstyreleder (skipper). Alle andre skal egentlig jobbe på ordre og mandat fra rederiet.

Og hvis generalforsamling og klubbstyre hadde hatt all makt, hva skulle de gjort nå?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 16 mai 13, 17:04
Endret: 16 mai 13, 17:08
Endret av: Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Og hvis generalforsamling og klubbstyre hadde hatt all makt, hva skulle de gjort nå?

Eller for å snu litt på det. Hva skulle de gjort hvis de hadde hatt den rettmessige "makt" som i utgangspunktet er fordelt i samarbeidsavtalen ?

Kanskje hadde vi ikke hatt alle de negative sakene som har florert i media de siste årene, da det som regel er folk ansatt i AS som har stått bak støyen. Cool

Men hvordan mener du selv klubben kan leve videre på sparebluss minus som i dag, ikke minst sportslig ?

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 16 mai 13, 17:27

Bakkerud blir sittende i følge en pressemelding fra FFK :-)

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK

24.08.2010 :)


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 16 mai 13, 18:00

Opprinnelig postet av Asgeir

Poenget er ikke at Rederiet skal bestemme kursen og at skippern skal navigere. Poenget er HVEM som er reder, og HVEM som er skipper. Begge disse postene skal klubben inneha, i form av årsmøtet (rederiet) og klubbstyreleder (skipper). Alle andre skal egentlig jobbe på ordre og mandat fra rederiet.

Og dette er jeg selvfølgelig helt enig i!

Det er derfor jeg er mener det er viktig å se på hva som har foregått her, framfor å ta utgangspunkt i situasjonen "as is". Nettopp for å få fram at "noen" har et betydelig moralsk ansvar her, selvom de (kanskje) har juss'en på det tørre. Jeg tror at den eneste veien ut av uføret ligger der - selvom det nok er å tro på julenissen.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 17 mai 13, 13:54

Årsbeste publikumsmessig, det var 4790, men likevel skuffende siden det var 16.mai kamp, da burde det i  hvertfall vært 6000 tilskuere.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 21 mai 13, 09:08

Opprinnelig postet av Rafn

 

Eller for å snu litt på det. Hva skulle de gjort hvis de hadde hatt den rettmessige "makt" som i utgangspunktet er fordelt i samarbeidsavtalen ?

Kanskje hadde vi ikke hatt alle de negative sakene som har florert i media de siste årene, da det som regel er folk ansatt i AS som har stått bak støyen. Cool

Men hvordan mener du selv klubben kan leve videre på sparebluss minus som i dag, ikke minst sportslig ?

Jeg har ikke svaret, men i stedet for å bare se i bakspeilet, hva kan/skal gjøres fremover?

Om klubben får all makt. Hva da? HVordan skal de rette opp skuta og for hvilke penger?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 21 mai 13, 13:06

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

Jeg har ikke svaret, men i stedet for å bare se i bakspeilet, hva kan/skal gjøres fremover?

Om klubben får all makt. Hva da? HVordan skal de rette opp skuta og for hvilke penger?

 

Føler dette blir repeat. Lers hva jeg har skrevet tidligere så står det vel ganske klart hva jeg mener.

Når det gjelder for hvilke penger dette skal drives, så er vel spørsmålet betimelig å stille for hvilke penger det drives i dag. Det er ikke Værste sine, men kreditors penger. Mange som sliter med å få betalt for tjenester som er levert klubben i disse dager.

Ved "redningsaksjonen" feb 2010 så ble det ikke skutt ny kapital inn i klubben. Men et lån som snart skal betjenes ble innvilget.

Værste tok en råsjanse og fridde til eksterne investorer med hjerte for klubben (les Terje Høili). Den taktikken var ikke vellykket. Løsningen ble da å ettergi gjeld og samtidig innvilge et tilleggslån.

Den rettmessige makt i samarbeidsavtalen betyr ikke all makt til klubben, men slik det står og slik jeg skriver : ansvar for de områder man skal ha i følge avtalen.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 22 mai 13, 18:13

Nå er det krisemøte på Stadion og jeg er spent på om det kommer nye dårlige nyheter, noe f-b.no har anntydet at det vil komme.

http://www.f-b.no/ffk/na-er-det-kritisk-for-ffk-okonomien-igjen-1.7900057

 


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10065

Lagt til: 22 mai 13, 19:17

Opprinnelig postet av Erikk

Nå er det krisemøte på Stadion og jeg er spent på om det kommer nye dårlige nyheter, noe f-b.no har anntydet at det vil komme.

Ryktes at AS-et krever å få all makt i forhold til sport...

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 22 mai 13, 19:21

I morgen blir sikkert Lars Bakkerud sparket som hovedtrener. Kosegutten Karl Anders Følstad ansetter seg selv som hovedtrener med Jon Brynildsen som assistent.

Tragikomedien FFK styrer hele skuta rett i Vesterelva.

Aldri i fandens helvete om jeg kjøper noe mer sesongkort på den sirkusarenaen på Værste når ting er som de er nå.


T1974

Knøttespiller
Ble medlem: 20 aug 12
Innlegg: 67

Lagt til: 22 mai 13, 19:33

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av Erikk

Nå er det krisemøte på Stadion og jeg er spent på om det kommer nye dårlige nyheter, noe f-b.no har anntydet at det vil komme.

Ryktes at AS-et krever å få all makt i forhold til sport...

Det kan de sikkert kreve. Men det bryter lisensvilkårene, så da står vi i reell fare for å miste den.
Hva er best?
Slå FFK AS konkurs eller ikke ha noe FFK i NFF?

---------------------------

Thomas


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 22 mai 13, 19:39
Endret: 22 mai 13, 19:41
Endret av: Satch

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av Erikk

Ryktes at AS-et krever å få all makt i forhold til sport...

Er det hold i de ryktene så bør det være ganske åpenbart at Rafn har hatt rett hele tiden i sine påstander. Hvorfor skal man kreve all makt om det er et godt samarbeid?

Dette er enda verre enn ihvertfall jeg trodde, om man nå via lekkasjer hos de nyttige idioter i FB antyder at klubben kan gå konkurs for å kunne presse fram at man fraviker NFF/klubbstyrets legitime styringsrett.


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 22 mai 13, 19:53

Opprinnelig postet av Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

Når det gjelder for hvilke penger dette skal drives, så er vel spørsmålet betimelig å stille for hvilke penger det drives i dag. Det er ikke Værste sine, men kreditors penger. Mange som sliter med å få betalt for tjenester som er levert klubben i disse dager.

Ved "redningsaksjonen" feb 2010 så ble det ikke skutt ny kapital inn i klubben. Men et lån som snart skal betjenes ble innvilget.

Dette stemmer vel ikke helt? Det må jo være Værste/Stadion as som er den altoverskyggende største kreditor her, blant annet gjennom det lånet som nevnes over.


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 22 mai 13, 19:55

Opprinnelig postet av Holters

Ryktes at AS-et krever å få all makt i forhold til sport...

Og dette skal hjelpe den økonomiske situasjonen, hvordan?

 

Jeg skal ikke kaste alle leketøyene ut av lekekassa enda, men merker at tiden er mer enn moden for at det blir gjort ordentlige markeringer mot misbruken av klubben vår.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 22 mai 13, 19:59

Enig, en protest mot hvordan klubben ødelegges er på sin plass. (Nå fortutsetter jeg dårlige nyheter men vi vet jo ikke det sikkert ennå)


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 22 mai 13, 20:06

Opprinnelig postet av Satch

Opprinnelig postet av Rafn

Opprinnelig postet av kanogvetalt

 

Når det gjelder for hvilke penger dette skal drives, så er vel spørsmålet betimelig å stille for hvilke penger det drives i dag. Det er ikke Værste sine, men kreditors penger. Mange som sliter med å få betalt for tjenester som er levert klubben i disse dager.

Ved "redningsaksjonen" feb 2010 så ble det ikke skutt ny kapital inn i klubben. Men et lån som snart skal betjenes ble innvilget.

Dette stemmer vel ikke helt? Det må jo være Værste/Stadion as som er den altoverskyggende største kreditor her, blant annet gjennom det lånet som nevnes over.

Det jeg mener er at det er forskjell på lån og kapitalinnskudd uten betingelser. Et lån skal betales tilbake og dette allerede i 2014. Lånet i 2012 blir da litt som å "pisse i buksa" 

Men selvfølgelig er det Værste som er kreditor.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5547

Lagt til: 22 mai 13, 20:52

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av Erikk

Nå er det krisemøte på Stadion og jeg er spent på om det kommer nye dårlige nyheter, noe f-b.no har anntydet at det vil komme.

Ryktes at AS-et krever å få all makt i forhold til sport...

Spesielt om det lekker info før møtet er ferdig

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 22 mai 13, 20:53

Nå er jo møtet ferdig, er det noen som vet noe?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5441

Lagt til: 22 mai 13, 21:08

http://nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.11039496

"FFK og FFK Sport AS hadde felles styremøte i kveld. De har gitt seg selv frist til uti neste uke med å komme opp med konkrete forslag til hvordan klubben kan få inn nok penger til å betale løpende utgifter."

Veldig beroliget av det Cry

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5992

Lagt til: 22 mai 13, 21:11
Endret: 22 mai 13, 21:12
Endret av: Plankekæll

Jaaaa...?? Spennende. Undecided

Man må jo bare applaudere Fredrikstad Fotballklubb for uforståelige pressekonferanser og pressemeldinger. Dette blir jeg absolutt IKKE beroliget av.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 22 mai 13, 21:12

Styrene har i fellesskap kommet med en pressemelding. Det mest konkrete som står i denne er at "Siden styrene er innstilt på sammen å finne gode løsninger så har styrene i kveld satt ned en arbeidsgruppe som skal komme med konkrete forslag til løsninger". Herlig.

---------------------------

"Football eh? Bloody hell!"

- Sir Alex Ferguson


Haarek

A-lagspiller

Ble medlem: 19 jul 05
Innlegg: 407

Lagt til: 22 mai 13, 22:10

Det her vil ingen ende ta,nå har dem solgt det som er av spillere som man kunne få noen penger for, kuttet i lønninger o.s.v............................................ Det hjelper jo F... ikke hva dem gjør. Det går en stund,så er det på`n igjen.Hva er det dem forventer da,at alle folk er likegyldige til hva som skjer på banen.Nå er laget i adecco,det går langt dårligere enn forventet,ikke rart det kommer mindre folk på kampene.+++ alt det andre som har skjedd dem siste åra. Har fortsatt et snitt over 4000 men det er ikke nok til å få økonomien til å gå rundt. Enten må noen få spyttet inn noen kroner eller så går det rett i dass.   må få orden på det en gang for alle,ikke bare utsette problemene som dem har gjort gang på gang. Inntekts grunnlaget blir jo mindre og mindre inntresant.


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 22 mai 13, 22:32
Endret: 22 mai 13, 22:33
Endret av: Supreme NTM

Opprinnelig postet av Plankekæll

Jaaaa...?? Spennende. Undecided

Man må jo bare applaudere Fredrikstad Fotballklubb for uforståelige pressekonferanser og pressemeldinger. Dette blir jeg absolutt IKKE beroliget av.

Veldig beroligende...

Man presterer å først presisere at dette ikke er et krisemøte som F-B skriver, når man i neste setning beskriver den økonomiske situasjonen som alvorlig. Jeg holdt på å si at det nesten er parodisk - men det er jo helt Sirkus Arnardo. Nå pleier F-B å være saftige i sine situasjonsbeskrivelser, men å benekte at dette er et krisemøte er Komiske Ali-tendenser. 

Jeg kan se for meg uttallige nyheter om én uke, ikke én av disse ser jeg frem til. Jeg har ingen tillit overhode til FFK Sport AS sitt styre. Og siden det er dem som styrer økonomien så ser det dessverre bekmørkt ut.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 22 mai 13, 23:25

Tidligere i dag sa Følstad noe sånt som at han ikke var urolig for konkurs fordi han hadde en god plan, en plan han ikke ville dele med pressen før klubbstyret. Når sier han at planen er å lage en plan for å øke inntektene.
Da blir det hele ett latterlig spill for galleriet, hvor dumme tror den mannen folk er.
Greit nok at Fredrikstad Blad er like svak som Budstikka, for de som kjenner den historien. Men folket vet bedre.

Det eneste som kan skape begiestring blant byens store og små lommebøker, er at han trekker til seg sin klamme ekle hånd.
Ingen gidder å bruke penger de vet i stor grad, går i lomma på noen som overhodet ikke fortjener dem.

Og hvor er Plankehaugen når klubben trenger dens klare røst som mest?

---------------------------

http://twitter.com/GardC


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 22 mai 13, 23:44

at man 22/5-20013 kommer frem til at mann må gjøre noe på inntektsiden er jo veldig bra. Men dette visste jo 'alle' kom til å skje. Håper de innvolverte kan se fakta her.....og erkjenne at værste/klubb problematikken MÅ på bordet. Når den er løst,da tror jeg klubben kan se fremover. Hva med de andre lagene i Adecon som har 500-1000 tilskuere på kampene? De overlever de også...men ikke FFK med MINST 4000 på hver hjemmekamp.........Ikke overlever FFK med 7000 på hjemmekampene heller.....forstå det den som kan,og løs det EGENTLIGE problemet :) Vekk med A/S......kommunen kjper stadion,og leier den til klubben for en symbolsk sum,i 10 år,sånn at KLUBBEN kan vokse seg sterk økonomisk. DA vil kanskje Spillerinvest komme på banen også igjen.


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 22 mai 13, 23:51

En  måte man kan demostrere imot dette på:

 

-la være å møte opp på neste hjemmekamp (ja,da går det utover spilerne,men det er SPILLERNE og KLUBBEN vi vil redde her)

- gå på kamp,med gedigne bannere med Plankehaugen/Supras i spissen,med klare Tifo meldinger,og hva alle mener.

 

-VÆRSTE-A/S....UT AV KLUBBEN FFK. VI VIL HA KLUBBEN TILBAKE TIL MEDLEMMENE.-

-FREDRIKSTAD KOMMUNE: KJØP STADION,OG LEIE DEN UT TIL KLUBBEN FOR EN SYMBOLSK SUM I 10 ÅR-

-VI ER LEI ROT OG TULL ......VI VIL HA KLUBBEN VÅR TILBAKE -


Tone Beate

Bedriftsspiller
Ble medlem: 13 mai 13
Innlegg: 20

Lagt til: 23 mai 13, 10:25

Opprinnelig postet av Kai Roger

En  måte man kan demostrere imot dette på:

 

-la være å møte opp på neste hjemmekamp (ja,da går det utover spilerne,men det er SPILLERNE og KLUBBEN vi vil redde her)

- gå på kamp,med gedigne bannere med Plankehaugen/Supras i spissen,med klare Tifo meldinger,og hva alle mener.

 

-VÆRSTE-A/S....UT AV KLUBBEN FFK. VI VIL HA KLUBBEN TILBAKE TIL MEDLEMMENE.-

-FREDRIKSTAD KOMMUNE: KJØP STADION,OG LEIE DEN UT TIL KLUBBEN FOR EN SYMBOLSK SUM I 10 ÅR-

-VI ER LEI ROT OG TULL ......VI VIL HA KLUBBEN VÅR TILBAKE -

 

Jeg blir litt sleten av slike forslag. Hvem tror du det går utover at folk ikke kommer på kamp? At det kommer færre folk en budsjetert er jo en av årsakene til at vi nå må finne løsninger på utgiftssiden. Hvis folk vil HJELPE klubben så tar de med seg mann og mus på kampen mot HamKam mandag.

På møtet i går diskuterte vi en skisse for å ta tak i utfordringene vi har. En skisse er ingen konkret plan. Utvalget på 4 som nå er nedsatt skal komme fram til konkrete forslag. Det er den vanskelige jobben. Og vi kommer ikke til å fortelle noen om de konkrete forslagene før de er diskutert og vedtatt i AS og klubb. Og alle tiltak må være i tråd med alle lover og regler som gjelder i idretten, Arbeidsmiljøloven osv....

FFK sin økonomiske situasjon er sammensatt, så å legge all skyld på Værste og AS blir helt feil. Det finnes ingen kvikk-fix. Hvis ingen her da tar den helt store potten i Eurojackpott og betaler alle gjeld og bygger en ny og gratis stadion. Hadde vært fint! Wink

---------------------------

Tone Beate


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3498

Lagt til: 23 mai 13, 10:26

En demonstrasjon av en sort bør være en god ide. Hvis noen er mer datakyndige burde det kanskje blitt laget en form for inernettaksjon. For noen år siden ble Liverpoolfansen kvitt noen uønskede eiere blant annet ved hjelp av forskjellige aksjoner på internett, hadde vært fantastisk omvi  kunne fått til noe lignende.

Å slutte å gå på Stadion er en aksjonsform jeg er redd lykkes i liten grad, siden jeg tror de på sikt ønsker boligblokker istdenfor Stadion. Imidlertid hadde det vært flott med plakater og lignende med protester mot de som har ødelagt klubben.

 


jorhan

Juniorspiller
Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 159

Lagt til: 23 mai 13, 11:53

Lenge siden jeg har skrevet noe her inne men nå klarer jeg ikke å la være.

Det det handler om for min del er at klubben sakte men sikkert dreper mitt engasjement, min glede over å være FFK supporter og gleden ved å gå på kamp.

Det har ikke handlet om det sportslige i FFK på mange år. Man går med konstant dårlig følesle og bare venter på neste ting som skal dukke opp.

Det er ikke spillerne eller treneren dette handler om og det er akkurat det som er helt feil. De gjør så godt de kan. Hadde FFK vært min arbeidsgiver så hadde jeg byttet arbeidsgiver for veldig lenge siden.

Det finnes tydligvis ikke penger til å satse i Adecco så hva FFK har å gjøre i Tippeligaen er for meg en gåte. Klubben er tydligvis bundet av så store kostnader at alt de har drevet med de siste årene er rene krampetrekninger.

FFK er er og har blitt en klubb som ligger i respirator. Dra ut den tynne ledningen så dør klubben.

 

---------------------------

jorhan


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 23 mai 13, 12:23

Opprinnelig postet av Tone Beate

Hvis ingen her da tar den helt store potten i Eurojackpott og betaler alle gjeld og bygger en ny og gratis stadion. Hadde vært fint! Wink

Hadde du byttet ut "Eurojackpott" med "Europris"og justert litt på hvem som betaler gjeld og hvem som backer opp videre drift, så hadde du vel nærmet deg den ideelle løsningen Tongue out


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 23 mai 13, 15:20

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Tidligere i dag sa Følstad noe sånt som at han ikke var urolig for konkurs fordi han hadde en god plan, en plan han ikke ville dele med pressen før klubbstyret. Når sier han at planen er å lage en plan for å øke inntektene.

Dette blir bare synsing, men det at han hadde en plan før og etter hadde ingen plan tyder jo mye på at FFK klubb styre har satt foten ned mot dette forslaget. Så vi får heller se det possitive i det at det er litt baller i klubbstyret. Noen snakket jo om rykter om at AS krevde full kontroll. Mulig dette var planen til Følestad som da ikke ble godtatt. Men som sagt bare synsing 

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


Tone Beate

Bedriftsspiller
Ble medlem: 13 mai 13
Innlegg: 20

Lagt til: 23 mai 13, 16:04

Opprinnelig postet av mysthical

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Tidligere i dag sa Følstad noe sånt som at han ikke var urolig for konkurs fordi han hadde en god plan, en plan han ikke ville dele med pressen før klubbstyret. Når sier han at planen er å lage en plan for å øke inntektene.

Dette blir bare synsing, men det at han hadde en plan før og etter hadde ingen plan tyder jo mye på at FFK klubb styre har satt foten ned mot dette forslaget. Så vi får heller se det possitive i det at det er litt baller i klubbstyret. Noen snakket jo om rykter om at AS krevde full kontroll. Mulig dette var planen til Følestad som da ikke ble godtatt. Men som sagt bare synsing 

Helt korrekt - dette er bare synsing. Som sagt før her var planen som ble lagt fram i går en skisse/ramme/de store linjene for hva som må til. Klubbstyret og AS har satt ned en gruppe på 4 personer som skal bruke denne skissen/ramma som et utgangspunkt til å utarbeide KONKRETE forslag til tiltak som skal godkjennes av styrene i klubb og AS før de settes i verk. Fristen som er satt er begynnelsen av neste uke.

Selvfølgelig har hver enkelt person som sitter i styrene sine oppfatninger om hva som er lurt å gjøre. Dette blir da diskutert slik at man er omforent om de tiltakene som må iverksettes. Dette er ikke noe hokus pokus, men vanlig organisasjonspraksis.

---------------------------

Tone Beate


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 23 mai 13, 20:06

Gitt at det vårt nye medlem Tone Beate sier er riktig, blir jo det store spørsmålet hvordan en leder som Følstad da kan føle seg trygg på en varig god løsning?
Alle kan bli enige om at vi skal bli flinkere til å selge diverse sponsorpakker osv, men dagens ledelse har sittet så lenge at slike tiltak er alt for lite, alt for sent. Dette kunne de da gjort i fjor. 
Det er kun fundamentale endringer i premisset for klubbens dirft, som nå kan få oss ut av denne misæren.
Og det  var en slik fundamental endring han skapte forventninger om. I alle fall for meg selv.

Og nei Tone Beate, ingen ting er selvsagt når det gjelder styret, verken i AS eller klubb, det har all historie vist oss.

---------------------------

http://twitter.com/GardC


Tone Beate

Bedriftsspiller
Ble medlem: 13 mai 13
Innlegg: 20

Lagt til: 23 mai 13, 21:51

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Gitt at det vårt nye medlem Tone Beate sier er riktig, blir jo det store spørsmålet hvordan en leder som Følstad da kan føle seg trygg på en varig god løsning?
Alle kan bli enige om at vi skal bli flinkere til å selge diverse sponsorpakker osv, men dagens ledelse har sittet så lenge at slike tiltak er alt for lite, alt for sent. Dette kunne de da gjort i fjor. 
Det er kun fundamentale endringer i premisset for klubbens dirft, som nå kan få oss ut av denne misæren.
Og det  var en slik fundamental endring han skapte forventninger om. I alle fall for meg selv.

Og nei Tone Beate, ingen ting er selvsagt når det gjelder styret, verken i AS eller klubb, det har all historie vist oss.