Husk meg
Brukernavn
Passord

FFKs økonomi per 07.08.2012

Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 3 2

niggle

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 08 aug 12, 22:30

jeg abonnerer, men har ikke fått det enda ihvertfall


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 10 aug 12, 16:52

Opprinnelig postet av rødforalltid

Nei Værste må avskrive all gjeld og lette på stadionleien. Da vil FFK igjen få mulighet til å bruke penger på det vi publikummere ønsker å se, nemlig ett best mulig lag.

Enda viktigere enn å ettergi gjeld blir det å inngå ny avtale om "leie" av stadion. Gjeld på mange millioner kan betjenes over tid, men en dårlig avtale vil aldri gjøre det mulig å redusere gjeld. Let´s face it: Vi betaler ti ganger så mye som alle andre tippeligaklubber for å spille på vår egen stadion.

Jeg tror ikke det skjer noe i den saken før Værste faktisk ser at de kan tape store penger. Og hvordan kan de tape store penger? Jo, ved at deres "alibi", FFK, går konk: Det blir ikke god bisniss av at klubben som ga grunnlag for hele stadion-anlegget offentlig blir rævkjørt av selskapet som tjener penger på Stadion!

Det jeg er spent på er om Værste kommer til å gjøre noe med avtalen FØR eller ETTER FFK ligger med brekt rygg.

Det er bare å ta av seg hatten for lederen som skrev under avtalen som skulle være så god for FFK. Jeg er fullt klar over at avtalen er juridisk gyldig og tett, men du skal være ganske skjev i huet om du mener den er god for FFK.

Og fraværet av f-b.no i sakens belysning er i ferd med å bli forferdelig pinlig. Tror jeg ganske snart kommer til å si opp abonnementet mitt.

 


larsemann

Bedriftsspiller
Ble medlem: 15 jul 12
Innlegg: 15

Lagt til: 10 aug 12, 17:21

Vi har blitt holdt for narr i en årrekke. Hvem hadde trodd at all dritten som har skjedd de siste årene skulle skje da vi satt på stadion og så FFK kjempe mot Stabæk om gullet tilbake i 2008? Jeg vil tippe få eller ingen. 

Noen er ansvarlig for alt som har skjedd og noen er ansvarlige for at ting fortsatt ser helt håpløst ut. Slik situasjonen er nå kommer vi ikke til å kunne konkurrere mot andre tippeligalag med samme forutsetninger dette århundret. Alt av penger som kommer inn går omtrent rett i sluket og rett til Værste, og det vil det gjøre i flere tiår dersom ingenting blir gjort.

Det frister meg nesten å starte en "ikke gidd å gå på stadion" - kampanje, selvom det selvsagt er dårlig gjort mot klubben, de som spiller der nå og mot de som jobber utrettelig med å gjøre FFK til et slagkraftig lag. En boikott ville allikevel fått enkelte hoder til å begynne å tenke litt etter.. nemlig pga tap av penger.

Jeg støtter alle aksjoner som gjøres, både av næringsliv, tilskuerstafett og folkets spiller og alt dette, men dette kan ikke vare i en evighet heller. Jeg får en følelse av at det er de samme som gir hver gang, og slik kommer det garantert ikke til å fortsette. Pengene vil stoppe og komme, og da blir latterlige spillersalg til latterlige summer redningen. Tarik er garantert ikke sistemann ut for en latterlig lav sum. 

En kollektiv motreaksjon mot Værstes behandling av FFK ville gjort susen. En real boikott!! Det verste er at jeg ikke er flau over å si det engang, fordi det ville gitt et kraftig signal til enkelte personer om at dette godtar ikke et av norges beste publikum. At bare halvparten av setene er fulle på en stadion som tar over 12000 og at plankehaugen feltet er så godt som tomt, er tydeligvis ikke et godt nok signal for enkelte, så da burde det gjøres ordentlig.

Tenk på alle de spillerne vi fortsatt kunne hatt i klubben dersom ting hadde vært slik det burde være. Vi kan nevne navn som Borges, Gamboa, Wallace, Gashi, Askar, Tarik, Hussain. Det ville ha vært mye vanskeligere for dem å dra dersom FFK hadde kjempet i toppen, der vi absolutt burde ha alle mulige forutsetninger for å være dersom ting hadde blitt gjort riktig. Jeg får nesten vondt i kroppen av å tenke på det. 

Har selvfølgelig ikke tenkt til å lage en slik kampanje, men jeg lekte litt med tanken da jeg var forbanna i går, hehe:p

 

 

                           

     


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 10 aug 12, 17:56

En supporterkampanje mot de som har kjørt klubben i grøfta hadde jo vært en god ide. Men å la være å møte opp på kampene blir helt feil. Kanskje det kan finnes noen andre måter å demonstrere på?


Thygesen

Juniorspiller

Ble medlem: 06 mar 08
Innlegg: 153

Lagt til: 10 aug 12, 18:01

Opprinnelig postet av Erikk

En supporterkampanje mot de som har kjørt klubben i grøfta hadde jo vært en god ide. Men å la være å møte opp på kampene blir helt feil. Kanskje det kan finnes noen andre måter å demonstrere på?

Møte opp på kamp, og stå med ryggen mot matta? Så kan vi jo selvfølgelig snu oss hvis det blir mål;)

---------------------------

"Vanlig sunn fornuft er ikke særlig vanlig."

-Francois de Voltaire


shaggy

A-lagspiller

Ble medlem: 02 jun 04
Innlegg: 485

Lagt til: 10 aug 12, 18:39

[/quote]

Og fraværet av f-b.no i sakens belysning er i ferd med å bli forferdelig pinlig. Tror jeg ganske snart kommer til å si opp abonnementet mitt.

 

[/quote]

Det gjorde jeg for snart 4 år siden. Den blekka har blitt så konfliktsky. Kanskje grunnen er mangel på reel konkuranse? Avisen fb forsøker å tekkes alle, med særdeles "sløv" penn i det meste av artikler.

Demokraten tør i langt større grad ta opp de ubehaglige sakene. Men redaksjonen er skåret til beinet og avisen vil dessverre om noen år være borte.

Det som er sikkert, er at det ikke kommer til å gjøre fb noe bedre...

---------------------------

cupmester 06, uten tromme


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 10 aug 12, 20:55

Opprinnelig postet av larsemann

........Noen er ansvarlig for alt som har skjedd og noen er ansvarlige for at ting fortsatt ser helt håpløst ut. Slik situasjonen er nå kommer vi ikke til å kunne konkurrere mot andre tippeligalag med samme forutsetninger dette århundret. Alt av penger som kommer inn går omtrent rett i sluket og rett til Værste, og det vil det gjøre i flere tiår dersom ingenting blir gjort.  ........   

Det holder ikke å slå seg på brystet med 0-resultat inneværende år etter årevis med elendige regnskaper. Resultatet nå kommer av at det er kuttet så kraftig at medlemmene snart også må spille på laget på dugnad.

 Temaet i en annen tråd er om hvor store ”overføringene” til Værste er i året. Det er nok ikke noe eksakt svar her, da det nok er rom for tolkninger ut fra ståsted. Men det som i hvert fall kan leses ut av regnskaper og avtaler – det er at det er mye – og tilsynelatende altfor mye ift FFK’s økonomiske bærekraft, ref dårlige regnskaper år etter år.

 Det klubben kan gjøre både for å stoppe spekulasjonene og kanskje få satt i gang en eller annen løsningsprosess, er å nedsette et 3-4-5 manns granskningsutvalg for å se på hele stadiongreia utfra klubbens ståsted. Dette må være medlemmer av klubben, men som ikke har hatt noe som helst med drift og styre og stell i hverken klubb, As eller hos samarbeidspartnere å gjøre i hvert fall de siste 20 årene. OG som til sammen besitter den nødvendige kompetanse både sportslig, markedsmessig, økonomisk og juridisk. Slike folk finnes i medlemsmassen.

Da hadde i hvert fall fakta sett fra Klubbmedlemmenes ståsted kommet fram. Og her tror jeg mye av sakens kjerne ligger.Så lenge Klubben ikke aktivt bidrar til å opplyse oss medlemmene (dvs ”eierne”) om hva som egentlig foregår i AS’et og ikke minst hva som er det reelle innholdet av Stadionavtalen, og heller ikke FB av en eller annen mer og mer mistenkelig grunn bidrar til folkeopplysningen, tror jeg et slikt tiltak hadde vært meget fornuftig.

En viktig vinkling til : Mange etterlyser ganske drastisk handling fra Værste as og den sterke mann der. Undertegnende inkludert.

Men : Det KAN jo hende at nevnte regime sitter med en helt annen virkelighetsoppfatning. Nemlig at Stadionavtalen er juridisk og moralsk i orden, og at de syntes denne er god for FFK, og at de mener at de faktisk bidrar stort til klubben ved å holde denne ”i live” ved å stadig konvertere 10-15 mill til aksjer, eventuelt løpende ettergi andeler av gjeldsposter.

Er det en slik virkelighetsoppfatning ”der i leiren” vil jo de føle den økende kritikken som svært urettferdig.

Slik jeg leser det som er tilgjengelig av regnskaper og avtaler, og slik jeg husker prosessen mot ny stadion er jeg av en helt annen oppfatning, men jeg skulle gjerne hatt realitetene på bordet – sett fra Klubbens ståsted.

Kanskje det også kan bidra til å endre virkelighetsoppfatning både her og der?

En ting er sikkert : Noe må skje! Klubben har i dag et sammensurium av eiere/kreditorer som enten

- ikke VIL bidra

- ikke har økonomisk evne til å bidra

- eller føler selv at de allerede bidrar mer enn nok (ref over)

Så lenge dette sammensurium sitter fast i styrebord og avtaler, og så lenge alt forsvinner i det store svarte hullet, får man svært få andre til å bidra. Disse blir færre og færre – de store gutta har jo trukket seg for lenge siden, og nå forsvinner gradvis også vi på tribunen.

Få den hele og fulle virkelighet fram i lyset, bragt fram uten politisk sminke av uhildede folk. Så kan vi bedømme jus og moral hos aktørene.

Skulle det vise seg at virkeligheten er så ille som enkelte antyder så bør det iverksettes aksjoner fra tribunistene som virkelig merkes.

Og skulle det i tillegg vise seg at FB har trodd eller visst, og bevisst unngått – ja da er all troverdighet borte der i gården. Det er forresten nesten like ille slik det framstår nå : At de rett og slett ikke tør. 

 


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5989

Lagt til: 10 aug 12, 21:28

Opprinnelig postet av Satch

Og skulle det i tillegg vise seg at FB har trodd eller visst, og bevisst unngått – ja da er all troverdighet borte der i gården. Det er forresten nesten like ille slik det framstår nå : At de rett og slett ikke tør. 

Det skal jeg garantere og love deg at de vet.


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 10 aug 12, 22:56

Opprinnelig postet av Plankekæll

Opprinnelig postet av Satch

Og skulle det i tillegg vise seg at FB har trodd eller visst, og bevisst unngått – ja da er all troverdighet borte der i gården. Det er forresten nesten like ille slik det framstår nå : At de rett og slett ikke tør. 

Det skal jeg garantere og love deg at de vet.

Bra skrevet...støttes:)


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5989

Lagt til: 10 aug 12, 23:22

Regner med at du sikter til Satch...?

Jeg har vel strengt tatt ikke skrevet så fryktelig masse "bra" på slutten her... Wink


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 11 aug 12, 03:10
Endret: 11 aug 12, 03:11
Endret av: Kai Roger

Opprinnelig postet av Plankekæll

Regner med at du sikter til Satch...?

Jeg har vel strengt tatt ikke skrevet så fryktelig masse "bra" på slutten her... Wink

 

hehehe..ja,du har rett....'dro' med meg deg ogsåWink

Og joda,du skriver mye bra du også ......selv om jeg ikke er enig i alt hver gang....men det jo litt av sjarmen her da...masse løsninger,og mange forslag.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5509

Lagt til: 13 aug 12, 09:13

Opprinnelig postet av larsemann

Vi har blitt holdt for narr i en årrekke. Hvem hadde trodd at all dritten som har skjedd de siste årene skulle skje da vi satt på stadion og så FFK kjempe mot Stabæk om gullet tilbake i 2008? Jeg vil tippe få eller ingen. 

Noen er ansvarlig for alt som har skjedd og noen er ansvarlige for at ting fortsatt ser helt håpløst ut. Slik situasjonen er nå kommer vi ikke til å kunne konkurrere mot andre tippeligalag med samme forutsetninger dette århundret. Alt av penger som kommer inn går omtrent rett i sluket og rett til Værste, og det vil det gjøre i flere tiår dersom ingenting blir gjort.

 

Sport AS har stort sett hatt negative tall siden selskapet ble stiftet. Mange var klar over at de var på randen av konkurs sommeren 2004 og 2005. Piroija saken har jeg inntrykk av at alle kjente til bortsett fra skattemyndighetene.

Tom Kristoffersen var raskt på banen med å kritisere den nye stadion avtalen.

Om dette har dette har kommet som en overaskelse har du hatt skylapper.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 13 aug 12, 09:58

Fredrikstad Stadion AS har i 2010 hatt 13 176 000 i driftsinntekter, det er da penger som må komme fra FFK slik jeg skjønner det. Så er jo spørsmålet hvor mye som eventuelt blir overført direkte til værste fra FFK

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5509

Lagt til: 13 aug 12, 10:45

Opprinnelig postet av mysthical

Fredrikstad Stadion AS har i 2010 hatt 13 176 000 i driftsinntekter, det er da penger som må komme fra FFK slik jeg skjønner det. Så er jo spørsmålet hvor mye som eventuelt blir overført direkte til værste fra FFK

I dette selskapet sitter FFK på de fleste(?) A-aksjene, men med B-aksjer eier Værste over 99 %.

B-aksjene blir overført til FFK når lånet er nedbetalt. Inntektene her kommer vel fra bilett inntekter.

Er vel galt å definere dette som overføringer til Værste?

 

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 13 aug 12, 10:53

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av mysthical

Fredrikstad Stadion AS har i 2010 hatt 13 176 000 i driftsinntekter, det er da penger som må komme fra FFK slik jeg skjønner det. Så er jo spørsmålet hvor mye som eventuelt blir overført direkte til værste fra FFK

I dette selskapet sitter FFK på de fleste(?) A-aksjene, men med B-aksjer eier Værste over 99 %.

B-aksjene blir overført til FFK når lånet er nedbetalt. Inntektene her kommer vel fra bilett inntekter.

Er vel galt å definere dette som overføringer til Værste?

 

Nei er jo ikke overføringer til værste, men er jo 13 mill FFK ikke får disponere, Værste eier 99,26% av fredrikstad stadion as og det er vel disse 99,26% som skal overføres til FFK, noe værste ble trua til å godta, vel og merke etter at lånet til DNB er betalt som du sier.

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5509

Lagt til: 13 aug 12, 11:13

Opprinnelig postet av mysthical

 

Nei er jo ikke overføringer til værste, men er jo 13 mill FFK ikke får disponere, Værste eier 99,26% av fredrikstad stadion as og det er vel disse 99,26% som skal overføres til FFK, noe værste ble trua til å godta, vel og merke etter at lånet til DNB er betalt som du sier.

Riktig som du sier at Værste har 99,26 %, men mesteparten av dette er B-aksjer. FFK har majoriteten av A-aksjene(mener jeg bestemt) og dermed full råderett over selskapet. B-aksjer gir ikke stemme ved generalforsamling, men utbytte(har vel ikke vært tatt ut noe her?).

Dette er, slik det ser ut for meg, 13 mill til nedbataling på lån. Når dette er nedbetalt eier FFK stadion helt og fullt. Det er jo vanlig når man kjøper noe at man må betale det(Værste har garantert for lånet).

Mener fortsatt det er galt å definere dette som overføringer til Værste(uten at jeg vet at dette er en del av summen Topscorer refererer til).

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 13 aug 12, 11:40

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av mysthical
 

Riktig som du sier at Værste har 99,26 %, men mesteparten av dette er B-aksjer. FFK har majoriteten av A-aksjene(mener jeg bestemt) og dermed full råderett over selskapet. B-aksjer gir ikke stemme ved generalforsamling, men utbytte(har vel ikke vært tatt ut noe her?).

Dette er, slik det ser ut for meg, 13 mill til nedbataling på lån. Når dette er nedbetalt eier FFK stadion helt og fullt. Det er jo vanlig når man kjøper noe at man må betale det(Værste har garantert for lånet).

Mener fortsatt det er galt å definere dette som overføringer til Værste(uten at jeg vet at dette er en del av summen Topscorer refererer til).

Jeg mener dette godt kan sees på som overføringer til Værste. I stedet for en lengre argumentrekke med selskapsmodeller, eiermodeller og leie/låneavtaler, så prøver jeg heller å belyse dette med følgende tankerekke:

Hadde Klubben hørt på TH og bygget eget, og på egen tomt på Holmen, og deretter som i dag betalt (massive) 15-20 mill i året på dette, hadde man nå vært på stødig vei mot å være gjeldfrie.  Virkeligheten med dagens stadion på Værste er vel at gjelden nok ikke har minket med èn krone, utover det som klubben har måttet gi Værste eierandeler i AS’et for i stedet – på bekostning av de andre eierne (herunder klubbmedlemmene).  

Se det i øynene : Stadionlånet vil ikke bli nedbetalt på vanlig vis – det har rett og slett ikke klubben mulighet til å klare. Klubben vil aldri overta disse B-aksjene.

Hadde Klubben bygget på Holmen er det svært tvilsomt om den bydelen som nå reiser seg på Værste hadde vært noe i nærheten av hva det er i dag.

Derimot hadde klubben trolig hatt solide økonomiske støttespillere på banen. Uten at det siste egentlig har noe med diskusjonen om forholdet mellom Klubben og Værste å gjøre.

Dette blir litt hypotetisk, men : Hva hadde vært til Klubbens fordel? Hva er til Værste’s fordel?

Og i mellomtiden – mens alle ligger i skyttergravene – synker klubben lengre og lengre ned i gjørma

 

SUKK…….


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 13 aug 12, 11:54

Jeg er enig med Satch i at nye stadion har vært en ulykke for klubben og at det ikke er tvil om at Høili hadde rett når han sa det var bedre å bygge noe rimeligere.

Jeg er også klar på at veien ut er konkurs eller en betydelig gjeldsettergivelse med nye leieavtaler hvor leien er på et nivå som kan betjenes kombindert med en sportslig satsing som er på et fornuftig nivå.

 


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 13 aug 12, 12:03

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av mysthical

 

Nei er jo ikke overføringer til værste, men er jo 13 mill FFK ikke får disponere, Værste eier 99,26% av fredrikstad stadion as og det er vel disse 99,26% som skal overføres til FFK, noe værste ble trua til å godta, vel og merke etter at lånet til DNB er betalt som du sier.

Riktig som du sier at Værste har 99,26 %, men mesteparten av dette er B-aksjer. FFK har majoriteten av A-aksjene(mener jeg bestemt) og dermed full råderett over selskapet. B-aksjer gir ikke stemme ved generalforsamling, men utbytte(har vel ikke vært tatt ut noe her?).

Dette er, slik det ser ut for meg, 13 mill til nedbataling på lån. Når dette er nedbetalt eier FFK stadion helt og fullt. Det er jo vanlig når man kjøper noe at man må betale det(Værste har garantert for lånet).

Mener fortsatt det er galt å definere dette som overføringer til Værste(uten at jeg vet at dette er en del av summen Topscorer refererer til).

De aksjene FFK har majoriteten over av er vel de som ikke har noe stemmerett på, aksjene værste eier har stemmerett, mulig jeg bommer her, men sann jeg har skjønnt det i allefall. Står ikke noe om a og b aksjer på purehelp.no kun at værste eier 99,26% Overføringene er ikke noe nedbetaling av gjelden, gjelden FFK har på stadion er hos DNB. Så dette er nok enten leie av lokale eller billettintekter på stadion.

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 13 aug 12, 16:51

Hvor mye gjeld har vi betale på,før Stadion er vår? Hvor mye har vi betalt ned på dette lånet-og hva står igjen pr idag?Flat Trådet Nøstet
Side 2 av 3 2

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3