Husk meg
Brukernavn
Passord

Ja eller nei til kunstgress?

Flat Trådet Nøstet
Side 11 av 14 11

Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 20 apr 12, 16:56


Slik jeg forstår det er argumentene for plast økonomiske, og ikke noe annet. Hvis noen kunne legge fram et nøyaktig og gjennomtenkt regnestykke som viser hvor mye man vil spare ved å gjøre dette hadde det vært til stor nytte i denne debatten.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5302

Lagt til: 20 apr 12, 17:52

Et nøyaktig regnestykke finnes nok ikke, men Rafn har skrevet noe om det tidligere i tråden.

 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 20 apr 12, 18:05

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Men fakta er at klubben kan ha så mye planer de bare vil.

Værste AS er hovedeier i FFK Sport AS, og har mer eller mindre satt dette under administrasjon. Det er også grunn til å tro at Værste AS er en av Sport AS sine største kreditorer. Hvis klubben gjør valg, som strider mot Værste AS sin oppfatning vil dette kunne påvirke deres engasjement(tilskudd av kapital og inndrivelse av utestående). Nå kjenner jeg ikke hverken vedtektene eller aksjonæravtalen, men det er tvilsomt om det er andre enn Værste AS som kan slå driftsselskapet konkurs. Dermed er alle andre aktører redusert til nikkedukker.

For jævlig? Ja, men sånn har det en gang blitt. Man valgte på en måte side når man flyttet til Værste.  

Bondefangeri? Ja, så definitivt.

Jeg mener å huske at avtalen mellom FFK og selskap fulgte en minimumsnorm som forbundet har laga, og i den sto det:

 - Klubben har alt sportslig ansvar, blant annet er det klubben som skriver kontrakter med spillere og trenere

 - Selskapet forvalter "markedsrettighetene", dvs reklame-inntekter, sponsor-avtaler, TV-inntekter, og billett-salg.

 - Klubben kan overlate andre oppgaver til selskap, men dette kan når som helst inndras

 - Jeg mener også at klubben har anledning til å dra inn markedsrettighetene, og da vil det ikke finnes no AS

Jeg har ikke avtalen mellom klubb og AS i og med at den er hemmelig (sic!), men hele poenget med avtale-konstruksjonen mellom klubb og AS er laga sånn at AS-et skal kunne gå konkurs uten at klubben går konkurs.

Jeg mener faktisk at vi hadde vært tjent med å kjøre alt gjennom klubb; markedsavdeling, sponsor-salg, billettsalg etc etc, og da heller i begynnelsen kjøre budsjett og regnskap  hjemmekamp for hjemmekamp for ikke å svi av kroner vi ikke har. Vi måtte da ha forhandla fram en ny avtale mellom værste og klubb om leie/nedbetaling av stadion, men her er det også et avhengighetsforhold: Værste er avhengige av at FFK spiller sine kamper på stadion!

Man kan si at FFK ikke hadde hatt noe reelt valg om hvor man skal spille, men i en krisesituasjon kunne vi ha leid oss inn på sarpestadion, eller Melløs, om ikke bare for å statuere et eksempel.

Jeg simpelthen klarer ikke å legge meg flat for pengekreftene og være fornøyd med det. Det er klart FFK og eventuelt selskap skal samarbeide med pengesterke aktører, men det må aldri, aldri være tvil om at det er FFK klubb som styrer dette samarbeidet, og at klubben ikke aksepterer forsøk på eksternt press som går inn i det sportslige. Jeg vet at liten innflytelse vil bety mindre investerte kroner, men sånn må det heller være, for FFKs framtidig kan ikke legges i enkelt-aktørers hender. Folk i klubb-systemet må kjenne sitt mandat, og hvilke muligheter klubben har, og være knalltøffe mot pengekreftene.

Jeg er klar over at FFKs framtid nå ligger i Værste AS sine hender, og dette vi bort fra, hvis FFK skal ha noen som helst framtid i norsk toppfotball.


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 20 apr 12, 18:13

Opprinnelig postet av Erikk


Slik jeg forstår det er argumentene for plast økonomiske, og ikke noe annet. Hvis noen kunne legge fram et nøyaktig og gjennomtenkt regnestykke som viser hvor mye man vil spare ved å gjøre dette hadde det vært til stor nytte i denne debatten.

Jeg er vel så opptatt av alle de faktorene som IKKE vil komme til syne i en økonomisk analyse. Og jeg håper disse faktorene blir tatt alvorlige i den interne analyse man nå holder på med.

Det er dessuten svært mange ting å tenke på ndg faktorer som kommer til syne. En ting som få har tenkt på er at med plast på stadion, så vil vi ha mulighet til å trene på egne baner både med plast og gress (den borte ved den ene dokka på FMV), men denne gressbanen vil forsvinne så fort området skal bygges ut, og hvor er vi da? Jo, da mangler vi nok en gang treningsbane, denne gang med gress.

Og så er vi ute og kjøre: Hensynet til det sportslige, hvor det tvingende nødvendig å gjennomføre treninger på naturgress dagene før du skal ut og spille kamp på nettopp naturgress, og hensynet til økonomi...

 Plast på stadion vil ikke løse problemet med treningsbaner!

Nei, når vi overlater sportslige anliggender til ensidige økonomiske hensyn, da er vi ute og sykler for alvor. 


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5985

Lagt til: 21 apr 12, 19:19
Endret: 21 apr 12, 19:20
Endret av: Plankekæll

Simen Brenne ber FFK beholde naturgresset.

Han har forøvrig veldig lite til overs for kunstgresset i Skien.

Dette er hyggelig Simen. Du må gjerne komme tilbake til FFK for å spille på naturgress feks i sommer. Ta en tlf til onkel Terje, så betaler han for gildet. Smile


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5302

Lagt til: 22 apr 12, 00:33

Tidligere i uken gikk Odd Hasselgård ut og sa at stadionmatta må byttes om to år. Dette avviser i dag Johnny Trandem i Østfold Gress, firmaet som la den eksisterende matta på stadion.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Anne

A-lagspiller
Ble medlem: 03 mar 05
Innlegg: 446

Lagt til: 22 apr 12, 07:17


Det spørsmålet som blir belyst i denne artikkelen er meget viktig..

Etter det jeg vet så er det stellet som bestemmer mye av levetiden på natturgresset, nå skal jeg ikke være bombastisk, men ut fra det jeg har hørt så er det andre som steller matten bedre.

Stellet på gress er mer en bare og klippe det, så den som kjenenr programmet de har her nede på dette ser ut til og slaøte stellet, og det er jo litt trist da de har en på heltid for og stelle matta...

Spørsmålet blir de kunnskapene til denne personen..


Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 22 apr 12, 10:57

Opprinnelig postet av Rey

Tidligere i uken gikk Odd Hasselgård ut og sa at stadionmatta må byttes om to år. Dette avviser i dag Johnny Trandem i Østfold Gress, firmaet som la den eksisterende matta på stadion.

Hva er det egentlig som foregår? Odd Hasselgård er sikkert en dyktig kar, men han er neppe noen gress-ekspert…

Etter denne ”grausame salbe” i Demokraten må det forventes at Hasselgård kommer opp med navnet på ekspertisen han støtter seg til – og lar disse få argumentere direkte.

Eller eventuelt om dette er politikk, og at det er ”gress-ekspertene” i as-styret m/ bakenforliggende organer han har dette fra. Jeg håper inderlig ikke det er det siste som er tilfelle, og at man her opphøyer 5 år gammelt ”løsprat” til avgjørende argumenter idag for å imøtegå en ganske overveldende opposisjon og ”få det som man vil”

Da viser man jo for all verden at man ikke har lært noe som helst av de foregående års tvilsomheter, og at det nå i tilfelle – av alle ting – er egne supportere, medlemmer og spillere man forsøker å lure.

Jeg håper inderlig at dette ikke er virkeligheten i klubben.

Regner med at Demokraten følger opp dette og får ekspertisen til Hasselgård på banen – bokstavelig talt.


madserazzi

Juniorspiller

Ble medlem: 12 mai 09
Innlegg: 117

Lagt til: 22 apr 12, 12:10

Kjenner jeg begynner å bli forbanna på alt dette her. Med denne artikkelen framstår jo Hasselgård som komplett dust i tillegg til at han er kjøpt og betalt av noen som tjener på at det blir plastdekke. Ergo må det florere med inhabilitet i blandt de som faktisk bestemmer dette.

Noe er i Hvertfall helt sikkert. Blir det plastikk ryker mine sesongkort. Kommer helt sikkert til å gå på kamper fortsatt, men det blir i såfall enkeltbiletter.

Her må settes hardt mot hardt. Ffk må ut av hele værste møkka og begynne på nytt. Hvis ikke kommer dette aldri til å ta slutt. Vil jo aldri være mulig å få på plass en sunn økonomi.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 22 apr 12, 12:47


Tror dere det vil komme færre tilskuere på kampene hvis det blir plast?


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 22 apr 12, 14:57

Jeg sa tidligere at HVIS plast måtte til for å redde økonimien,så var jeg FOR plast. men..............: etter å ha lest mange gode innlegg her inne,begynner jeg å tvile.

Hvem er det som har en 'agenda' her?...hvem vil 'tjene' på at det legges plastikk på stadion?

Jeg tror at FFK ikke vil tjene på dette,på sikt. Mange spillere som kunne villet kommet hit,vil plutselig ikke,pga av at vi spiller på plastikk. Jeg skjønner at klubber som nord for Trondheim må ha plastikk,pga kulde,snø osv. I Europa har vel noen lag i Russland plastikk også...pga klimaet. Ellers spilles det på naturgress.

Ville eks England sagt ja til å spille imot Norge,hvis det var plastikk på Ullevåll? Hvorfor får man støtte for å legge plastikk,men ingen støtte for å legge naturgress?

Dette er politikk,og jeg har bikket over til at jeg vil ha naturgress.....og jeg kan ikke skjønne annet enn at FFK også lander på denne løsningen. En ide er å høre med investorer,for så å lage en kombinert Hockey/fotball anlegg et eller annet sted,der Stjernen og FFK samarbeider...gjerne sammen med Håndballen også...en skikkelig storstue,for Hockey,innebandy.håndball og fotball.

Så kan Værste sitte der med et annlegg alene.-men dette skjer vel ikke med det første.Wink


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5302

Lagt til: 22 apr 12, 16:12

Opprinnelig postet av Asgeir

Jeg trur faktisk at jeg er villig til å spøtte tusen kroner i kassa for å slippe plast på stadion. Tipper at 999 andre også kunne ha lyst til å bli med på det. Jeg får ihvertfall med bruttern på det, så da er vi bare 998 bidrag unna...

Flere som er villige til å spytte inn penger, og for tusen kroner kan du få hele 4 parseller.

Personlig tror jeg nok ikke målet blir nådd. Har på følelsen av at folk er lei innsamlingsaksjoner til klubben. Har vært et par de siste årene.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 22 apr 12, 17:00

sett opp ett kontonummer for naturgress

---------------------------

Håpet er en risiko man må ta.


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 22 apr 12, 17:25

Detta er jeg med på. Håper det blir en realitet.

http://www.f-b.no/ffk/grasrota-kjemper-for-naturgress-1.7195114

 

 

 

 

 

 


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 22 apr 12, 21:19

Kjøper gjerne litt gress jeg (ikke G Roberts sitt), men slenger gjerne inn noen kroner for dette... meget bra initiativ


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 600

Lagt til: 23 apr 12, 07:26


Denne er jeg også med på.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 23 apr 12, 09:55

Opprinnelig postet av Asgeir

 

Jeg er klar over at FFKs framtid nå ligger i Værste AS sine hender, og dette vi bort fra, hvis FFK skal ha noen som helst framtid i norsk toppfotball.

Spørsmålet er hvordan

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3467

Lagt til: 23 apr 12, 11:52


Hvis Værste flår klubben blir den sportlsigge satsingen så lav at det går hardt utover både sponsor-og publikumsinntekter. Vi klarte oss i Tippeligeaen forrige sesong. Kanskje vi klarer denne også, men med så lav sportslig satsing vil vi rykke ned til slutt. Da vil vi ikke vær være i stand til å betale Værste for leie av stadion, og jeg kan ikke forstå hvorfor Værste sitter og ser på at dette skjer.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 23 apr 12, 12:20

Opprinnelig postet av Erikk


Hvis Værste flår klubben blir den sportlsigge satsingen så lav at det går hardt utover både sponsor-og publikumsinntekter. Vi klarte oss i Tippeligeaen forrige sesong. Kanskje vi klarer denne også, men med så lav sportslig satsing vil vi rykke ned til slutt. Da vil vi ikke vær være i stand til å betale Værste for leie av stadion, og jeg kan ikke forstå hvorfor Værste sitter og ser på at dette skjer.

Dette blir å forenkle det hele veldig. Klubben har brukt mer penger(99 % av dette på det sportslige) enn de har tjent i mange år. Dette må det gjøres opp for parallelt med dagens sportslige satsing. Derfor har vi ikke mer penger å satse på det sportslige enn klubber med langt mindre inntektsgrunnlag, som Sogndal osv.

Værste har jo tross alt strukket seg ganske langt i å sanere gjeld, samt betalingsutsettelser. Men de ønsker å forrente sine investeringer i noe grad. Kan også forstå at de setter Sport AS og administrasjonen under administrasjon da man ikke har holdt seg innenfor avtalte rammer.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 23 apr 12, 20:36

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Erikk


Hvis Værste flår klubben blir den sportlsigge satsingen så lav at det går hardt utover både sponsor-og publikumsinntekter. Vi klarte oss i Tippeligeaen forrige sesong. Kanskje vi klarer denne også, men med så lav sportslig satsing vil vi rykke ned til slutt. Da vil vi ikke vær være i stand til å betale Værste for leie av stadion, og jeg kan ikke forstå hvorfor Værste sitter og ser på at dette skjer.

Dette blir å forenkle det hele veldig. Klubben har brukt mer penger(99 % av dette på det sportslige) enn de har tjent i mange år. Dette må det gjøres opp for parallelt med dagens sportslige satsing. Derfor har vi ikke mer penger å satse på det sportslige enn klubber med langt mindre inntektsgrunnlag, som Sogndal osv.

Værste har jo tross alt strukket seg ganske langt i å sanere gjeld, samt betalingsutsettelser. Men de ønsker å forrente sine investeringer i noe grad. Kan også forstå at de setter Sport AS og administrasjonen under administrasjon da man ikke har holdt seg innenfor avtalte rammer.

 

til dels enig i dette,men.......jeg etterlyser en plan....en 'drøm',en målsettning,om hvor vi skal,og når vi ønsker å komme dit. Noe som alle kunne samles om. Slik det er nå,så er det liksom 'dag for dag' prinsippet,og med denne meget usikre økonomiske situasjonen,så vil vi måtte ta noen år i Adecoen,desverre-mest fordi at spiller-materiellet ikke er godt nok,når de beste forsvinner/eller kontrakter går ut.Flat Trådet Nøstet
Side 11 av 14 11

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4