Husk meg
Brukernavn
Passord

Cristian Gamboa (21) til FC København

Flat Trådet Nøstet
Side 4 av 5 4

kratos

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 02 aug 11, 05:24


Det du sier forutser at vi faktisk lykkes, dvs får frem unggutter, noe som er slett ikke er sikkert (Elvestad, Odi, Mulac, Simen Rafn, lite spilletid på dem i år). Desuten ser jeg ikke noen langtidsplaner når de vil forlenge med Ramberg. Selvsagt er FFK svekket ved salget av Gamboa. Er jo hintet om at erstatteren også er utlending. Han må jo samkjøres med resten av laget, og det tar tid.

Vi rykker nok ikke ned, til det er lagene under oss for svake til, men kvaliteten på spillet vil falle, og som fjoråret viste, publikumstallet vil da også synke... Spørsmålet som også tvinger seg frem, er Aune rett mann for å utvikle ungutter i tippeligaen ? (igjen reff Odi, Mulac, Elvestad, Rafn Jr).

Et lag nesten ribbet for utlendinger som skal hevde seg i tippeligaen tror jeg desverre bare er en fantasi, til det er det for mye som må klaffe...

---------------------------

"Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight? They never mention that part to us, do they?"
- George Carlin


Arte et labore

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 02 aug 11, 06:22
Endret: 02 aug 11, 06:22
Endret av: Arte et labore

Opprinnelig postet av kratos
Et lag nesten ribbet for utlendinger som skal hevde seg i tippeligaen tror jeg desverre bare er en fantasi, til det er det for mye som må klaffe...

Hvis Godset klarer det, så bør det gå an for Fredrikstad også. Nå er det ikke bare i FFK at utlendingene har blitt færre, men hele ligaen. Når flere satser på å bruke unge spillere gjelder det å være best i klassen for å lykkes. Her er FFK i gang allerede, mens det er flere klubber som ligger bak oss på det området.

Du må gjerne nevne Simen Rafn og de som ikke har lykkes. De har ikke slått til ennå, men kan gjøre det. Eller ikke. Sånn vil det alltid være ved å satse på unge spillere. Man får ikke en solid Tippeliga-spiller ut av hele juniorlaget. Mens du nevner de som ikke har lykkes, kan jeg nevn Staw, Thomassen, Tarik, Gamboa, Hussain og til dels Tveter som har lykkes.

Om Aune er rett mann eller ikke får nesten tiden vise. Han tok i hvert fall ryddejobben. Sjekk stallen nå kontra den for to år siden og se hvilken forandring som har skjedd. Likevel, vi opplever større suksess med den nye og unge stallen nå enn med den etablerte og dyre stallen vi hadde i 2009.

Jeg tror denne talentsatsninger har vært med på å redde publikumssnittet fremfor å svekke det i hvert fall. Se bare hvordan det gikk med Stjernen til slutt som aldri ga norske talenter en sjanse, men brukte rubbel og bit av penger på dyre utlendinger. Folk gikk rett og slett lei og Stjernen mistet mye av publikumsgrunnlaget.

Apropos Ramberg. Man kan selvsagt ikke kun satse på 18-19 åringer heller. Ramberg er en kontinuitetsbærer og har nyttig erfaring. Kanskje mest utenfor banen de siste årene dog.

Om noen år - om vi fortsetter som nå - så har vi kanskje spillere som faktisk vil takke nei til Rosenborg fordi talentarbeidet i FFK har vist at spillerne blir utviklet bra nok til å havne i de større klubene ute i Europa. Vi er godt i gang allerede. Gå noen år tilbake og du vil knapt finne FFK-spillere som var interessante for større klubber på kontinentet. Nå er det stadig speidere fra større klubber på besøk for å se på FFKs spillere.

Det må nødvendigvis bety at klubben gjør mye riktig i talent- og speiderarbeidet sitt om dagen.


calcinf

Bedriftsspiller
Ble medlem: 02 aug 11
Innlegg: 2

Lagt til: 02 aug 11, 06:22
Endret: 02 aug 11, 06:23
Endret av: calcinf

Dejligt at se brugerne herinde tror så meget på han bliver et hit, kender ikke meget til ham med glæder mig til at se ham. Jeg håber også lidt på vi kan få Celso Borges, så kan vi stille op med et lille mini costa rica landshold.

 

Opprinnelig postet av Holters

FFK eide ham 100%, så ja, klubben får alle penga.

Ellers er det en del fantasisummer her. Husk at dette er en overgang internt i Skandinavia for en høyreback. Summer som 10-12-15 millioner er totalt urealistisk.

Opprinnelig postet av Plankehue

diouf er en angriper, grindheim er midt bane spiller og Gamboa er en forsvars spiller.

Prisen er forkjellige. selv om Gamboa er vel så viktig.


15 mil er bestemt ikke urealistisk. Vi har allerede i dette transfer vindue givet omkring 16mil for Pape Diouf og vi har før købt en 32 årig forsvarspiller for 20 mil af en anden dansk klub for slet ikke at nævne Peter Larsson fra Halmstad som også have kostet os omrking de 15 mil kr.

Hvad Gamboa har kostet har jeg ingen anelse om men det er bestemt ikke urealistisk at han ligger oppe i +10 mil.

 


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 02 aug 11, 07:29
Endret: 02 aug 11, 07:34
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av calcinf

Hvad Gamboa har kostet har jeg ingen anelse om men det er bestemt ikke urealistisk at han ligger oppe i +10 mil.

Summen ligger ikke oppe i +10 mill.

Pape er angrepsspiller.

Hvilken 32-årig forsvarsspiller har dere kjøpt for 20 millioner?? Og er det nå nylig (post-finanskrisen)?

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Welhaven

Landslagsspiller

Ble medlem: 09 nov 09
Innlegg: 1697

Lagt til: 02 aug 11, 08:21

Uansett sum så er jeg sikker på at Jokke vet hva han gjør her, og han ville ikke solgt gull når han viste han kun hadde stein å erstatte det med. Garantert.

Blir bare spennende å følge med fremover nå vet jeg.. Så må folk oppfordre alle til å kjøpe billett til fredagens kamp mot Stabæk som et farvel til Christian.

---------------------------

2010 er året vårt!

Stolt og trofast motgangssupporter, men sier heller ikke nei til medgang..!


Knuty

Landslagsspiller

Ble medlem: 28 mar 05
Innlegg: 2289

Lagt til: 02 aug 11, 08:49

Bold.dk har i alle fall misforstått:


"Ikke alle pengene fra salget af Gamboa går i Fredrikstads kasse. Da han blev hentet blev han nemlig finansieret ved hjælp af den såkaldte 'Jeg er med'-kampagne, hvor private spyttede i kassen for at sikre skiftet."


kim_andre_c

A-lagspiller

Ble medlem: 22 aug 06
Innlegg: 755

Lagt til: 02 aug 11, 09:27

sitat fra tv2sporten.no:

vil bare si at en forsterkning er på plass, som i følge Borges er enda bedre enn Gamboa. spilleren er fra Costa Rica og spiller fast på landslaget! ;)
 
 
 
Tror dere det kan være noen sannhet i dette?

---------------------------

We'll be back!!


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5450

Lagt til: 02 aug 11, 09:30

Det tar lang tid før FFK  er en klubb med realistiske medalje ambisjoner. Først må Stadion og annen gjeld nedbetales. Når dette er på plass kan man operere med budsjetter som "nærmer seg de store", selv vi ikke har potensiale til å måle oss med Rosenborg, Brann og VIF når det gjelder publikums inntekter. Selvfølgelig kan man ta medalje som "liten" også, men det skjer kun unntaksvis.

 

I mellomtiden handler det om å være smarte på spillermarkedet. Vi har hatt suksess med å hente unge ambisiøse spillere og så solgt noen av disse videre(Wallace og Gamboa). Det at vi selger Gamboa nå er et viktig signal til andre unge fremadstormende spillere som vurderer FFK som arbeidsgiver. Dette er rett og slett med på å gjøre oss mer attraktive for unge spillere som har ambisjoner om å nå lenger enn Tippeligaen. Spillere som ønsker å bli "for gode for FFK" kan vi ha god nytte av mens de er her, samt at det kan gi etterlengtede inntekter.

 

Om Gamboa er solgt for ca 5 mill etter ett år så er det en meget god forretning. Investeringen er da mer en firedoblet. I tillegg har han vært en glimrende bidragsyter.

FFK fikk et høyt bud på Borges fra VIF rett før forrige vindu stengte. Det var for kort tid til å hente en erstatter. Rett og slett useriøst av VIF å komme med dette budet på det tidspunktet. Dessuten har Borges uttalt at om han skal til en annen TL klubb så er kun Rosenborg aktuelle. Overgangen til VIF ville altså uansett ikke blitt noe av om FFK hadde ønsket det.

Mange ristet uforstående på hodet da RBK betalte 8 mill for en dansk midtstopper som aldri hadde vært på landslaget. Den reaksjonen sier noe om prisnivået.

Hvilke spillere er det som har gledet oss mest denne sesongen? Er det dyre kjøp fra Champagne tiden eller er det unge gutter som har vært langt billigere, og som har ambisjoner om noe mer?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 02 aug 11, 10:08

Opprinnelig postet av calcinf


15 mil er bestemt ikke urealistisk. Vi har allerede i dette transfer vindue givet omkring 16mil for Pape Diouf og vi har før købt en 32 årig forsvarspiller for 20 mil af en anden dansk klub for slet ikke at nævne Peter Larsson fra Halmstad som også have kostet os omrking de 15 mil kr.

Hvad Gamboa har kostet har jeg ingen anelse om men det er bestemt ikke urealistisk at han ligger oppe i +10 mil.

 

 

Uansett pris er det bare å gratulere med et fantastisk kjøp. Dere kommer til å få mye glede av Gamboa, ikke i form av mål, men i form av arbeidsinnsats, teknikk, driv og hurtighet. Grunnen til at jeg personlig liker han, også grunnen til at jeg tror at han lett blir en publikumsfavoritt, er at han viser en utrolig glede og entusiasme mens han spiller. Han spiller med hjertet laaaangt utpå drakta i hver eneste kamp uansett hvem som er motstander. Av den grunn blir han også vanskelig å erstatte. Jeg kommer til å savne Cristian på stadion!


tomroar

Landslagsspiller
Ble medlem: 10 des 03
Innlegg: 1009

Lagt til: 02 aug 11, 11:28


Bud rett før en frist er ikke useriøst.  Er en klubb i pengemangel er det en mulighet for at man sier ja.

FFK selv hadde vært useriøse mange ganger , vi har jo handlet spillere i tolvte time flere ganger.


calcinf

Bedriftsspiller
Ble medlem: 02 aug 11
Innlegg: 2

Lagt til: 02 aug 11, 11:32

Det lyder som et super køb og en spiller efter mit hjerte. 

 

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av calcinf

Hvad Gamboa har kostet har jeg ingen anelse om men det er bestemt ikke urealistisk at han ligger oppe i +10 mil.

Summen ligger ikke oppe i +10 mill.

Pape er angrepsspiller.

Hvilken 32-årig forsvarsspiller har dere kjøpt for 20 millioner?? Og er det nå nylig (post-finanskrisen)?

 

Nej den 32 årige (Ulrik Laursen) var før finans krisen. Men en forsvars spiller som Sølvi Ottesen i  skulle også have koster mindst  mil og være den største handel som Sønderjyske har lavet, Ragnar Sigurdson i det vindue skulle også være oppe omrking de 10. Min pointe var bare at det bestemt ikke er urealistisk at vi giver op til 15 mil for forsvars spillere rundt om i skandinavien.

 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5450

Lagt til: 02 aug 11, 11:34

Opprinnelig postet av tomroar


Bud rett før en frist er ikke useriøst.  Er en klubb i pengemangel er det en mulighet for at man sier ja.

FFK selv hadde vært useriøse mange ganger , vi har jo handlet spillere i tolvte time flere ganger.

Men i de tilfellene har det ikke vært snakk om nøkkelspillere i en klubb i samme liga

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


fredrikstad1903

Knøttespiller
Ble medlem: 17 jul 11
Innlegg: 30

Lagt til: 02 aug 11, 13:09

F-B melder om en overgangssum på 7 millioner + 20% på  eventuelt videresalg


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 02 aug 11, 13:17

Opprinnelig postet av Arte et labore

Opprinnelig postet av kratos
Et lag nesten ribbet for utlendinger som skal hevde seg i tippeligaen tror jeg desverre bare er en fantasi, til det er det for mye som må klaffe...

Hvis Godset klarer det, så bør det gå an for Fredrikstad også. Nå er det ikke bare i FFK at utlendingene har blitt færre, men hele ligaen. Når flere satser på å bruke unge spillere gjelder det å være best i klassen for å lykkes. Her er FFK i gang allerede, mens det er flere klubber som ligger bak oss på det området.

Du må gjerne nevne Simen Rafn og de som ikke har lykkes. De har ikke slått til ennå, men kan gjøre det. Eller ikke. Sånn vil det alltid være ved å satse på unge spillere. Man får ikke en solid Tippeliga-spiller ut av hele juniorlaget. Mens du nevner de som ikke har lykkes, kan jeg nevn Staw, Thomassen, Tarik, Gamboa, Hussain og til dels Tveter som har lykkes.

Om Aune er rett mann eller ikke får nesten tiden vise. Han tok i hvert fall ryddejobben. Sjekk stallen nå kontra den for to år siden og se hvilken forandring som har skjedd. Likevel, vi opplever større suksess med den nye og unge stallen nå enn med den etablerte og dyre stallen vi hadde i 2009.

Jeg tror denne talentsatsninger har vært med på å redde publikumssnittet fremfor å svekke det i hvert fall. Se bare hvordan det gikk med Stjernen til slutt som aldri ga norske talenter en sjanse, men brukte rubbel og bit av penger på dyre utlendinger. Folk gikk rett og slett lei og Stjernen mistet mye av publikumsgrunnlaget.

Apropos Ramberg. Man kan selvsagt ikke kun satse på 18-19 åringer heller. Ramberg er en kontinuitetsbærer og har nyttig erfaring. Kanskje mest utenfor banen de siste årene dog.

Om noen år - om vi fortsetter som nå - så har vi kanskje spillere som faktisk vil takke nei til Rosenborg fordi talentarbeidet i FFK har vist at spillerne blir utviklet bra nok til å havne i de større klubene ute i Europa. Vi er godt i gang allerede. Gå noen år tilbake og du vil knapt finne FFK-spillere som var interessante for større klubber på kontinentet. Nå er det stadig speidere fra større klubber på besøk for å se på FFKs spillere.

Det må nødvendigvis bety at klubben gjør mye riktig i talent- og speiderarbeidet sitt om dagen.

 

Helt enig med deg. Jeg har sagt at vi må se på hva Godset har fått til.......de blandet med 'gammelt/ungt'....etter et par år i ingenmanns land,får de nå betalt. Godset har også et par spillere som kommer og går,men dette er kvalitets spillere ifra Manchester City sin ungdoms stall...spillere som kan gå rett inn i 11'eren og gjøre en god jobb.

Jeg tror at når økonomien er sånn nogenlunde på plass....da kan vi sette oss mere langsiktige mål........I så måte ligger FFK langt foran mange andre klubber. Allerede neste år,vil vi bli bedre ,all den tid ungutta får mere 'kjøtt' på beina.


Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 02 aug 11, 13:22

Opprinnelig postet av fredrikstad1903

F-B melder om en overgangssum på 7 millioner + 20% på  eventuelt videresalg

 

Er F-B til å stole på?Laughing


kjell-H

Landslagsspiller

Ble medlem: 21 jun 09
Innlegg: 1677

Lagt til: 02 aug 11, 13:29

Opprinnelig postet av fredrikstad1903

F-B melder om en overgangssum på 7 millioner + 20% på  eventuelt videresalg

Hvis dette stemmer så synes jeg at dette er en veldig bra deal for FFK.Vi snakker om 7mill rett i kassa til FFK!

Plus at man kanskje kan tjene bra penger på han i fremtiden ogsåSmile

---------------------------

You'll Never Walk Alone
Jeg har lese og skrive vansker.Derfor vil det være endel skrive feil på ting jeg skriver.Sorry


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 02 aug 11, 19:45

Med stor suksess i Køben kan en spiller i hans posisjon bli solgt til større klubber for over 20mill. Hvor mye gikk f.eks. Stoor for da han signerte for Fulham fra Rbk? Og hvis de skulle få cirkus 20 mill for Gamboa ville 2 nye mill funnet veien til stadion - ikke feil :)

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)
Fredrikstad tar sølv og opprykk! (2010)
Fredrikstad tar Gull! (2011)


Ziggy Stardust

A-lagspiller

Ble medlem: 31 aug 08
Innlegg: 617

Lagt til: 02 aug 11, 19:48

Opprinnelig postet av bateman

Med stor suksess i Køben kan en spiller i hans posisjon bli solgt til større klubber for over 20mill. Hvor mye gikk f.eks. Stoor for da han signerte for Fulham fra Rbk? Og hvis de skulle få cirkus 20 mill for Gamboa ville 2 nye mill funnet veien til stadion - ikke feil :)

Eller 4 mill..!!

---------------------------

You`ll never walk alone...


Haarek

A-lagspiller

Ble medlem: 19 jul 05
Innlegg: 407

Lagt til: 02 aug 11, 19:50

Opprinnelig postet av bateman

Med stor suksess i Køben kan en spiller i hans posisjon bli solgt til større klubber for over 20mill. Hvor mye gikk f.eks. Stoor for da han signerte for Fulham fra Rbk? Og hvis de skulle få cirkus 20 mill for Gamboa ville 2 nye mill funnet veien til stadion - ikke feil :)

Det blir vel i tilfelle 4 mill,da det er snakk om 20% av et eventuelt videresalg.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 02 aug 11, 21:15
Endret: 02 aug 11, 22:15
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Haarek

Opprinnelig postet av bateman

Med stor suksess i Køben kan en spiller i hans posisjon bli solgt til større klubber for over 20mill. Hvor mye gikk f.eks. Stoor for da han signerte for Fulham fra Rbk? Og hvis de skulle få cirkus 20 mill for Gamboa ville 2 nye mill funnet veien til stadion - ikke feil :)

Det blir vel i tilfelle 4 mill,da det er snakk om 20% av et eventuelt videresalg.

Nei, det blir 2.6 mill <(20-7)*0,2> med FBs tall (som ikke stemmer helt, men er i nærheten).

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporterFlat Trådet Nøstet
Side 4 av 5 4

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

04/12/2023 15:02 | f59a3c20