Husk meg
Brukernavn
Passord

Hvem har vært det beste spillerkjøpet i FFK siste 40 åra ?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

moxi

Juniorspiller

Ble medlem: 11 mai 03
Innlegg: 150

Lagt til: 30 jul 11, 15:09
Det skulle være morsomt å høre med supporterene om hvilke som har vært de beste kjøpene FFK. Det dreier seg jo om en lang periode og det kan være vanskelig å huske navn og alle kjøp. En tilsvarende dårligste liste kunne også være gøy. Jeg har vært på Stadion siden 1960 Den gang var det jo få kjøp, kun lokale spillere. Så har vi overganger fra TROSVIK mm blir egentlig ikke kjøp,men naturlige overganger. Noen andre kunne ta opp en tråd om den beste 11 eren hvor man tar med spilere etter at vi kom opp i Adeccoligagen? Mine forslag til de 5 BESTE 1. Borges, celsio 2. Piroja, Raio 3. Ringberg, Marcus 4. Kvisvik,Raymond 5. Fugleset,Jan DE DÅRLIGSTE (dette synes jeg ble vanskelig) 1. Wiig, Martin 2, Johansson, Gardar 3. Tegstrømm 4. Wass,Daniel (men spiller i Benfica nå) 5. Tom Nordlie (€kom ikke på flere navn) Lykke til

---------------------------

moxi-V
Med Tarik til toppen !


rasle

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1077

Lagt til: 30 jul 11, 15:33

Markus Ringberg. Ingen over, ingen ved siden.

---------------------------

15 september 2002: FFK-Kvik Halden 7-1


Topscorer

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 jul 03
Innlegg: 828

Lagt til: 30 jul 11, 16:40


Piiroja, Fuglseth, Haftorsen, Borges, Ringberg.

---------------------------

9 serie- og 11 cupmesterskap!!!!


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 30 jul 11, 16:40


Vanskelilg å sette opp mot hverandre. Viktigheten av Ringberg var stor med tanke på å få seg opp/ holde seg. På samme måte er viktigheten av Rajio/West/Enerly etc viktige for å holde seg. Faktisk vil jeg kanskje sette kjøpet av Dominic Adiyah som nr 1, pga viktige penger i en vanskelig økonomisk periode. Nr2 Ringberg, nr3 Raio, nr4 Borges, nr 5 Etzaz (Fordi jeg tror han snart er på nr 1). Kanskje bør vel KTE vært tronet høyt på en slik liste, men jeg fokuserte på spillere.

 

Dårligste:

Her er vel Stadheim, Vuorinen, Han Albenern (?) fra Sverige, og Wiig høyt.

 

Egen outsider gruppe1: Kvisvik og Enerly for innsats også utenfor banen.

Egen outsider gruppe 2: Gashi/ Wherman som dannet den beste midtbanen i TL et år.

Egen outsider gruppe 3: Macdonald og Everton for underholdning!

 

Mye morro vi har hatt gitt!


Arte et labore

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 30 jul 11, 18:13

Beste kjøp med tanke på valuta for pengene, kvaliteten på spilleren eller hvilken betydning han har hatt for laget?

I Markus Ringberg fikk vi mye valuta for pengene og har hatt størst betydning for laget de siste 20 årene, mens kvalitetsmessig er han selvsagt mange hakk bak Borges.

Hvis Gardar Johansson havner på en bunnliste må jeg si vi har vært veldig heldig med spillerkjøp de siste årene. Fyren var jo knallgod i en lang periode for oss.


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6581

Lagt til: 30 jul 11, 18:22
Endret: 30 jul 11, 18:24
Endret av: Costanza

Beste spillerkjøp:

1) Markus Ringberg - Uten tvil vår viktigste investering. Det var nettopp en spillertype og målscorer som ham vi hadde savnet sesong etter sesong i 2. divisjon. Han var ved siden at Knut Torbjørn Eggen/Terje Høili, den avgjørende faktoren som gjorde at vi endelig rykket opp fra fotballens bakgård i 2. divisjon. Utrolig at vi fikk han til 2. divisjon (det sies jo at han trodde han skrev under for en 1. divisjonsklubb).

2) Raio Piiroja - Da vi sommeren 2004 så fortapt ut med tanke på nedrykk, hentet vi inn Raio Piiroja og Bora Zivkovic, som tettet sammen forsvaret og gav oss den nødvendige tryggheten. Uten Piiroja-kjøpet, ville vi rykket ned denne sesongen, og det er umulig å se hva konsekvensene av det ville vært. Har siden den gang vært en bærebjelke i laget, en profil utover bygrensene og en av våre beste spillere hver sesong.

3) Celso Borges - Tor Kristian Karlsens eneste investering, er nesten for utrolig til å være sann. Borges er sannsynligvis den beste fotballspilleren Fredrikstad i min tid som supporter (over 20 år). Kom til en klubb som trolig var alt annet enn han hadde tenkt seg, men har vist profesjonalitet og klasse fra første stund. 

4) Roger Risholt - Fantastisk i 2. divisjon og 1. divisjon, og tildels i Tippeligaen. Publikumsfavoritt som utviklet seg til å bli en spiller i landslagsdiskusjonen etter storspill i FFK-trøya. En billig og fornuftig investering som i likhet med Ringberg står igjen som symbolet på FFK-oppturen.

5) Fernando Wallace Pereira - Et av flere scoop der Joachim Jonsson har vært sentral. Ble hentet fra Moldova, ikke akkurat en nasjon norske klubber er kjent for å hente spillere fra. Men solid researcharbeid sørget for en fantastisk investering av en ung, offensiv, brasiliansk venstreback med Tippeligaens beste venstrefot. Det er uvanlig å se venstrebacker dominere fotballkamper, men det gjorde Wallace med sitt offensive spill. Ofte involvert i oppbygningen av angrep, og scoret flere klassikermål i FFK-tiden. Da glemmer vi enkelte defensive svakheter. Senere solgt til Belgia.

6) Patrik Gerrbrand - Et uventet og godt kjøp. Gerrbrand ble hentet inn fra en mislykket profftilværelse i Leicester. Sikkert ingen billig investering, men uten tvil verdt utgiftene. Tilførte laget en defensiv trygghet ved å være sikker med ballen og ha hurtighet til å rydde opp ved siden av Piiroja. Populær spiller, men fikk dessverre en uheldig exit fra klubben.

7) John Anders Bjørkøy - Kom til FFK fra Hønefoss uten de store forventningene, relativt ukjent for de fleste, men tok raskt nivået. Viste alltid profesjonalitet, kunne bekle flere roller på banen, ble kaptein, både tilrettelegger og målscorer, og ble til slutt belønnet med landskamper, før han også ble solgt videre.

8) Simen Brenne - Et av våre beste kjøp, både fordi Brenne var lokal gutt i annen klubb som ble hentet "tilbake", fordi han var i den rette alderen, var en målscorer, og gav avkastning da han senere ble solgt til Lillestrøm for en god slump penger. 

9) Trond Erik Bertelsen - Hentet til FFK fra FK Haugesund i konkurranse med andre og større klubber. Venstreback med aldersbestemte landskamper som spilte seg inn i landslagsdiskusjonen etter storspill i FFK. Publikumsfavoritt med stor fart og innsats. Alltid masse vilje. En god og fornuftig investering av ung norsk spiller med stort potensial. Så ut til å gå mot en lysende karriere, inntil skader og Viking-overgang bremset utviklingen. 

10) Bora Zivkovic - Var outstanding i 2004 og 2005, og sterk bidragsyter til at vi berget plassen. Kom til klubben som en meritert spiller fra dansk toppfotball, og viste både lederegenskaper, klokskap, rutine og gode fotballferdigheter. Undervurdert.

11) Joachim Thomassen - En av de mest spennende Østfold-baserte spillerne er i seg selv et godt kjøp. Fortsatt "ung og lovende", men allerede fin Tippeliga-rutine. Kan bekle flere posisjoner, men har vist i FFK at potensialet som venstreback er skyhøyt. Kan fort bli landslagsaktuell om litt. 

12) Kasey Wehrman - Med Kasey Wehrman sikret vi oss en spillertype vi hadde savnet i lang tid. Et defensivt midtbaneanker med både fysikk og spillerforståelse. På sitt beste utrolig god og lagets beste, men ettermælet noe ødelagt av utenomsportslig korttenkhet. 

13) Brian West - Publikumsyndlig med ekstrem hurtighet og undervurderte fotballferdigheter. Særlig god som innbytter som nesten alltid kom inn og preget kampene, men i 2004 dannet han også et etter hvert fryktet klassisk spisspar med Ringberg. Ifølge VG-børsen var han Tippeligaens nest beste spiller i 2004. Spilte seg på nytt inn på det amerikanske landslaget etter FFK-suksessen, før en alvorlig skade ødela alt, og West kom aldri tilbake i samme form og måtte til slutt legge opp. Hadde det ikke vært for skadene, kunne West blitt en av de virkelig store i FFK-drakt. Ekstra pluss for personlighet og væremåte, både på og utenfor banen.

14) Rikhardur Dadason - Essensielt tilskudd til FFK-troppen da han var sterkt delaktig på høstsesongen i 1. divisjon ved å sikre opprykk til Tippeligaen med avgjørende scoringer. Solid spiller som imponerte i en kort FFK-karriere. 

15) Dominic Adiyah - Er en historie for seg selv. Sportslig sett overhodet ingen fruktbar investering, men økonomisk gav Adiyah god avkastning etter overgangen til AC Milan. Burde opplagt fått flere muligheter i FFK.

Har ikke tatt med spillere som Ardian Gashi og Raymond Kvisvik, som begge har vært viktige og gode for oss, men som var veldig kostbare investeringer for klubben. Dagfinn Enerly havnet like utenfor listen sammen med Tor Trondsen, Roger Helland og Gardar Johannsson (ville vært med på listen hvis det ikke hadde vært for at han var et overpriset kjøp). Etzaz Hussain og Cristian Gamboa er det for tidlig å si noe om, men det er store muligheter for at de også skal vise seg å være ekstremt gode kjøp. Det samme kan gjelde for Jabbie, hvis han kjøpes fri. Vurderterte også Andy Kilner, men føler han tilhører en annen epoke enn de andre.

Orker ikke å rippe altfor mye opp i de dårlige kjøpene - der har det dessverre vært mange - men kan ikke unngå å nevne opplagt feilskjær som Stadheim, Vuorinen og Pachajyan.


ffkern

Knøttespiller

Ble medlem: 17 mar 10
Innlegg: 68

Lagt til: 30 jul 11, 22:10

Opprinnelig postet av ffkmats
Han Albenern (?) fra Sverige

Så dårlig at han er glemt. Du mener nok Levon Pachajyan


Haarek

A-lagspiller

Ble medlem: 19 jul 05
Innlegg: 407

Lagt til: 30 jul 11, 22:31


At Gardar kommer på lista over de 5 dårligste er jo merkelig,så du ikke kampene hvor han og Tarik spilte i sammen?


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 31 jul 11, 00:32

Får vel kikke litt lenger bak i tid også, siden det gjalt siste 40 år.

Ikke glem Per Haftorsen og Tor Fugleseth, begge spilte bl.a. på sølvlaget i -71. Begge var landalagsspillere. Jan Fugleseth er jo allerede nevnt. Vidar Hansen fra Askim var også en svært vellykket overgang, slev om Lillestrøm grabba ham til seg etter noen sesonger. Vet ikke om Reidar Lund kan regnes som spillerkjøp, kom fra Råde, men vet ikke om det var snakk om kjøp.

Dårligste? Mener i alle fall at ett av feilkjøpene var kjøpet av keeperen Jan Erik Olsen fra Tistedalen (?). Han var ingen dårlig keeper, men vi hadde Frode Hansen, lokal og god, som gikk til Start og fikk senere landskamper, da Olsen ble kjøpt inn for dyre penger. Feil bruk av penger, laget burde vært styrke helt andre steder, da hadde kanskje nedrykket i 84 vært unngått. (Cupgull var dårlig trøst i forhold til nedrykket, til tross for to flotte kamper mot Viking, og Ahlsens stjernetreff). Ellers var det jo mange horible forsøk under årene i sumpen, f.eks. Tord Holmgren; en  falmet og fet avdanket svensk landslangsstjerne, som skulle få oss opp igjen. den værste trener jeg kommer på var Bjarne Rønning.


summarius

A-lagspiller

Ble medlem: 25 aug 09
Innlegg: 289

Lagt til: 31 jul 11, 02:37

Etzaz Hussain helt klart. Jørgen Horn bør være på lista også.

Sum - Verdi er jo helt sinnsykt.....


Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 31 jul 11, 17:31

Noe av det dårligste må jo være Thomas Gill ( en gangs Grill ) , lol ; )


Rune Haugen

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 03
Innlegg: 6643

Lagt til: 31 jul 11, 17:33

Opprinnelig postet av Rune Haugen

Noe av det dårligste må jo være Thomas Gill ( en gangs Grill ) , lol ; )

+ Suleiman Sane ( fikk vel 1 kamp for FFK )


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 31 jul 11, 21:36

Fantastisk bra liste costanza! Spillerkjøp skal rangeres på innkjøpspris, individuelle ferdigheter, betydning for laget i sin periode der, antall kamper, vidersalgssum. Celso vil mest sannsynlig forsvinner gratis, var med å rykke ned, dog på "halv maskin" i Adeccon var han viktig for opprykket. Men av nevnte grunner vil ikke han stå på en topp 5 liste hos meg.

Disse ville jg hatt med på en fiaskoliste: Vuorinen kostet flesk (4mill??) og var en grusom fiasko i FFK drakta. Kan vel også nevne Bjarte Vatlestad ;) Szekeres var en venstreback uten fart eller ferdigheter, skrekk og gru! Prytz  en annen venstreback som stort sett var svak, selvom han ødela Viking på stadion med "tiårets" frispark :) Vebjørn Hagen, ikke lett å finne brukbare backer! Lalawele Atakore spilte knapt for A-laget, og ble aldri det noen forventa av ham..

Dag Frode Hornseth og Øivind Hoås floppet også i FFK. Hoås putta noen mål, men gikk som regel aaaaltfor tregt med ham, samt kostet han ca 3mill og gikk på free transfer. Misbrukt som ving i 4-5-1 i perioder av Drillo.Magnus Hjulstad spilte vel ikke så mange kamper for oss? Var en kar som het Middlemass eller noe, right? I nyere tid så imponerte ikke Gilmak så fryktelig mange...

Tegstrøm må med, dyrt kjøpt, høy lønn, slapp innsats og ineffektivitet som gjorde vondt i sjela.Stadheim og Levon er opplagte flopper. Wass var heller ikke særlig vass....

Av underholdning men lite effektivitet kan vi jo nevne Seb Alverado, Everton, Fofana, Koadiou og McDonald!

Tore Pedersen var også en solid signering når vi var på vei oppover i systemet. Herjet i 2div!Og ikke minst krittslikker nm 1 Stian Johsen! "Gi ballen til Stian" oftest hørt på stadion i 2div.

Vil også nevne at vi har fått fart på karrieren til endel spillere som har slitt i utlandet. Kan nevne Shaaban, Ørlund, Gerrbrand og Tarik nå idag. 

 

 

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)
Fredrikstad tar sølv og opprykk! (2010)
Fredrikstad tar Gull! (2011)


Arte et labore

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 31 jul 11, 22:38

Opprinnelig postet av bateman
Var en kar som het Middlemass eller noe, right? 

Ingen grunn til å lure på noe som helst med vår fantastiske spillerdatabase!


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 01 aug 11, 22:03

Bra liste Costanza, men helt utrolig at du ikke får plass til Jan Fugleseth. Han var et helt angrep alene og avgjorde vel 9 kamper ved å score i 9 kamper med1-0 seire når vi tok sølv bak Viking i 71. Husker jeg ikke feil så scoret han også i kampen mot SFK (vi vant 1-0) og sendte dem ned i 2dre divisjon. Bare det er jo verdt en plass på lista :)


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6581

Lagt til: 01 aug 11, 22:51

Opprinnelig postet av Ymer

Bra liste Costanza, men helt utrolig at du ikke får plass til Jan Fugleseth. Han var et helt angrep alene og avgjorde vel 9 kamper ved å score i 9 kamper med1-0 seire når vi tok sølv bak Viking i 71. Husker jeg ikke feil så scoret han også i kampen mot SFK (vi vant 1-0) og sendte dem ned i 2dre divisjon. Bare det er jo verdt en plass på lista :)

Kan ikke vurdere spillere jeg ikke har opplevd selv. Har kun tatt med spillere fra de siste 20 årene, dvs. den perioden jeg har gått fast på stadion.


hedvalen

A-lagspiller

Ble medlem: 10 mai 05
Innlegg: 612

Lagt til: 02 aug 11, 19:38


Tidenes dårligste kjøp er helt klart Welton Melo !! 1 div.

---------------------------

Dont worry, be happy!!! :D


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 02 aug 11, 21:17

Opprinnelig postet av Ymer
Husker jeg ikke feil så scoret han også i kampen mot SFK (vi vant 1-0) og sendte dem ned i 2dre divisjon. Bare det er jo verdt en plass på lista :)

Smile Stemmer det, tror de var på ovetid, etter at Per Haftorsen reddet straffe fra den tidligere FFK-stjernen Jan Aas. Haftorsen fikk 10 poen på VG-børsen etter den kampen. Det var det som sende SFK ned. FFK-fansen firte flaggene på Sarpsborg Stadion på halv stang. Husker spes synet av Ingar Løken, faren til Carl Petter, vred seg i fortvilelse liggende på banen da kampen ble blåst av. Bilder som aldri slettes fra harddisken! FFK "tapte" seriegullet til Viking på målforskjell. FFK vant neste alle kampene med 1-0 og 2-1, og Jan Fugleth avgjorde kamp etter kamp. Tider det, gitt!


Scout

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 aug 05
Innlegg: 1210

Lagt til: 04 aug 11, 13:32

Finnen som pådro seg rødt kort etter omtrent 5 minutter på banen har også imponerende dårlig statistikk i vår kjære klubb. Kommer ikke på navnet.

---------------------------

Vi har igjen mistet Tippekampen med Arne Scheie! =(
Fortsatt god bedring Dagfinn.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5552

Lagt til: 04 aug 11, 14:10

Best kjøp må vel være Gamboa. Solgt etter et år der han bidro i aller høyeste grad, for 4-5 ganger så mye som kjøpesummen.

Når man snakker om "godt kjøp" mener jeg det er naturlig å se det forretningsmessige i det også

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340