Husk meg
Brukernavn
Passord

Spillermateriale - 08 vs FFK

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 13 nov 10, 07:59
Endret: 13 nov 10, 08:11
Endret av: Sarpingen

Tom Freddy Aune har fått mye kjeft i år, og både de lokale omgivelsene og tildels riksmediene har sett det som uforståelig at FFK ikke rykket direkte opp. På papiret skulle visstnok FFK være overlegne de andre lagene i Adecco. Er det på tide å stikke fingeren i jorda, og spørre hvor gode forutsetninger de rødhvite egentlig hadde?

 Spør man hvor mange av spillerne i dagens FFK som hadde kapret en plass på Sarpsborg 08, tror jeg man får seg en liten overraskelse. Jeg tror virkelig at det kun er Pirojia, Thomassen og Borges som haddde klart å ta en plass i førsteelleveren vår nå. I tillegg kan det vel nevnes at Gamboa og Jusufi er jevngode, at Askar har et visst potensiale og at Simen Rafn i alle fall på sikt er en spennende spiller.

Synspunkter?


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 13 nov 10, 09:34

Ja... Jeg tror aldri at Jusufi hadde vært på landslaget til Costa Rica. Ellers er det veldig vanskelig å sammenlikne spiller mot spiller, men Sarpsborg har hatt spillere som er gode i det spillermønsteret. Noen av de  samme spillerene var jo overhodet ikke gode i for eks FFK sitt mønster. Man kan vel uansett si at de fleste spillerene på FFK er mer "meriterte" enn spillerene til Sarp! Men enig at dere har noen spennende spillere dere også!


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 13 nov 10, 09:51

Jeg er enig i at det er vanskelig å sammenlikne med tanke på spillemønster og liknende, men det er et interessant tankespor å følge likevel.

Jeg tror det er nettopp det at dere har så mange meritterte spillere som har lurt dere litt. Spillere som Ophaug, Martinsen, Risholt, Ramberg, Valencia og Tegstrøm har navn, men det er på en måte det de har. I mine øyne er dette spillere som er over toppen, og som egentlig ikke har prestert godt på mange år.

Når det gjelder Jusufi, skal jeg tillate med å være skikkelig blåøyd i dobbel forstand. Den mannen er rett og slett fantastisk. Han har hurtighet, fysikk, ferdigheter med ball, smartness og er utrolig stabil. Han blir trolig kåret til årets spiller hos oss i år. Det skulle rett og slett ikke forundre meg om han spilte seg inn i landslagsdiskusjonen. Tom Høgli var lenge et ubeskrevet blad i Adeccoligaen, og er nå landslagsspiller. Ferdighetsmessig står ikke Jusufi noe tilbake, og det skal bli MEGET spennende å følge han i Tippeligaen neste år.


bateman

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 sep 04
Innlegg: 2656

Lagt til: 13 nov 10, 10:16

Du virker å ha god oversikt på dagens FFK stall. Slik jeg ser det:

Allerede TL materiale: Thomassen, Piiroja, Gamboa, Risholt, Borges, Thorvaldsson, Staw (spilt solid på dette nivået tidligere, langt større potensial enn Masalin), Rafn (ung og aldri spilt i TL, men et stort talent med mye spilletid i år)

Midt på tre per dags dato og ikke krise om vi mister de: Shabani, Masalin,Valencia, Ramberg, Askar.

Ikke gode nok: Ophaug, Martinsen, Tegstrøm,

Usikkert grunnet lite spilletid: Lala, Becken, Odi, Mulac, Elvestad, Singh

---------------------------

Fredrikstad tar medalje i TL (2008)
Fredrikstad tar 4plassen! (2009)
Fredrikstad tar sølv og opprykk! (2010)


‰-kungen

Knøttespiller
Ble medlem: 30 sep 08
Innlegg: 69

Lagt til: 13 nov 10, 12:19

Opprinnelig postet av Sarpingen

Synspunkter?

En skal være forsiktig med å legge for mye av gode lagprestasjoner  over på enkeltspillere. Norge ligger foran Italia på FIFA-rankingen, men det er nok ikke mange norske spillere som hadde kapret en plass på Italia.

Jeg har ikke sett mange kamper med sarp, men jeg kan ikke si at det har vært enkeltspillere som jeg har lagt merke til. Derimot har jeg lagt merke til at hver spiller ser ut til å vite hva han skal gjøre og hva de andre på laget skal gjøre i en ganske enkelt taktikk. Det gjør underverker for pasningsprosenten, men gir også noen stygge tap når et motstanderlag finner motgiften.

Treneren i Særp har jo fått til det Eggen var god på: Ta for seg seg gode spillere som har slitt med å prestere i klubber hvor de har blitt stillt krav til. Som f.eks, Hoås og Wiig 

Disse har klappet sammen så fort det har blitt stilt krav til de, og motstandere har i tidliger år kunne lett ta disse ut av kampene med litt kontant duellspill. Og med såpass store hull i kompetanselista spørs det om de faktisk har noe å gjøre på høyeste nivå i det heletatt. Men det er mye mulig at Sarpetreneren har klart å løse opp de mentale sperrene for godt.

PS: Det er dermed ikke sagt at jeg ikke er enig i trådstarters konklusjon. FFK har slitt med at de har gitt bort spiller på topp og gitt fast plass til over-the-hill spillere. Alle spillerene FFK har gitt bort eller solgt i løpet av sesongen hadde gått rett inn på Særp, så da kan en jo tenke på hvor svekket FFK har blitt gjennom sesongen.

Min konklusjon: FFK hadde mye bedre stall enn Særp i begynnelsen av sesongen, på slutten var det vel mer ganske likt.


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 13 nov 10, 13:39
Endret: 13 nov 10, 13:45
Endret av: Sarpingen

Veldig flott med så mange konstruktive bidrag, og jeg er glad at dere ikke benyttet muligheten til å ødelegge tråden i forbindelse med min Jusufi-hyllest, som kanskje kom litt ut av proporsjoner. Tror også sistnevnte debattant har et poeng vedrørende Hoås og Wiig. Jeg er ikke i tvil om at de har fotballferdigheter til å prestere i Tippeligaen, men de har utvilsomt en del å gå på når det gjelder det mentale. Det er vel det som sitter mellom øra som ofte det som skiller de beste fra de nest-beste. Nå vil jo de bli sentrale brikker på laget vårt neste år, og de har spilt på seg selvtillit gjennom flere sesonger, og jeg håper i alle fall at det vil gi resultater.

Promillekungen (klarer ikke lage tegnet) har selvfølgelig også et poeng i at vi har fått veldig mye ut av hver spiller på grunn av spillesystemet. Allikevel tør jeg påstå at Sarpsborg 08 matcher, og til og med kanskje overgår FFK, på visse posisjoner. Keeper Magnus Hjulstad har vært sikkerheten selv for oss i år, og har utvilsomt prestert bedre enn Masalin og Staw. For en keeper betyr heller ikke spillesystemet så mye. Ole Heieren har etterhvert utviklet seg til å bli en stopper på Piroja-nivå. Han var på årets lag i Adeccoligaen i fjor, da var han 22, og jeg blir ikke overrasket om det gjentar seg i år også. At Kjetil Berge framstår som en bedre stopper enn Ophaug og Martinsen tror jeg ikke mange her inne er uenige i. Her kan jeg igjen vise til betydningen av å være en vinnerskalle. Det er mulig deres midtstoppere har et vel så godt ferdighetsgrunnlag, men Berge framstår så selvsikker at det kamuflerer eventuelle mangler. For Martinsen og Ophaug er vel situasjonen  motsatt, og en kan vel også spørre seg om ikke tiden har løpt i fra dem, og dessuten påpke at de har blitt tydelig redusert etter skadeproblemer (særlig gjelde vel dette Martinsen).

Jusufi har jeg allerede beskrevet grundig, mens når det gjelder Joachim Jørgensen mener jeg at han ferdighetsmessig er en bedre spiller en Risholt. Fantastisk balanse, overblikk og pasningsfot av høy klasse, en glitrende duellspiller og mot slutten av sesongen viste han også fram evnen til å avgjøre viktige kamper gjennom å score mål. Indreløperne våre, Breive og Gievær, har scoret henholdsvis 9 og 10 mål, men faktisk levert litt varierene spillemessig. Det er vel akkurat i disse poisjonene at systemet løfter spilleren, og kanskje kunne både Ramberg, Askar og Valencia levert bedre under disse forutsetningene. Den offensive midtbanerollen til Michael Røn havner i samme kategori.

Når det gjelder de to på topp, er det ingen tvil om at deres stjerne, Borges, er bedre enn vår, Hoås. Riktignok har også sistnevnte et vanvittig høyt høyeste-nivå, men Borges er langt mer stabil, både mellom og innad i kamper. Bildet ser motsatt ut når det Wiig versus Thorvaldsen. Riktignok har ikke førstnevnte vært like giftig i år som tidligere, men han har kanskje levert sin beste kamp rent spillemessig. Han løper i 90+, gir alt i duellene og sliter ut forsvarerne på motstanderlaget. I tilegg er han god med ball, og har en god og konstruktiv fotballhjerne.


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 13 nov 10, 15:43

Hvis man skulle tatt lagene fra hverandre og sett hvem som hadde fått plass på et fiktivt lag hvor begge var satt sammen så tror jeg nok at FFK hadde hatt flest spillere på dette laget sann rent ferdighetsmessig.

Det særp vinner på er at de er sammspilt til tusen og det virker som det er en kompisflokk. Dette er noe man aldri skal undervudere. Kommer særp i flytsonen vil de gjøre det bra i TL hvis ikke så blir de slakt. Hele særp er med på å løfte hverandre og at alle vet hva alle gjør så funker det utrolig bra. FFK Sliter i år pga enorme utskiftninger og dermed lite sammspill og ikke minst bortimot det værste publikummet når det butter mot. Særp klapper for forsøk på finter selvom de feiler i Fredrikstad så slenger man dritt fra tribunen fordi man ikke klarer å dra av 5 mann.

Klassisk eksempel på hvor mye samspillet og moralen har å si er vel Godset, de tok sølv på 90 tallet og spilte utrolig bra mot Aston Villa i uefa cupen etter det. De gjorde det bra pga at de var så sammspilt og moralen i troppen var enorm. Laget ble jo ødelagt etter suksessen pga alle kjøpene og sparking av trener +++++

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 13 nov 10, 17:00

                                                                        Hjulstad

 

                         Jusufi/Gamboa            Heieren                  Piroja                   Thomassen

 

                                                                      Jørgensen

 

                                                        Breive                        Borges

 

                                                                        Røn

                                                     

                                                        Hoås                            Wiig

 

Sett opp ditt all-star-lag mysthical.


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 13 nov 10, 17:40

                                                                        Staw

 

                         Gamboa            Heieren                  Piroja                   Thomassen

 

                                          Rafn          Jørgensen   Risholdt          Røn

 

 

                                                       Hoås                           Borges

 

Er under forrutsettning at spillerne er skadefri og i den formen de har vist at de kan prestere på. Så da i en FFK formasjon ville det blitt dette, men i formasjonen så var det nok ikke så dumt nei det du satte opp :)

 

Noe av det jeg prøvde å få frem i stad var viktigheten av sammspill og moral noe særp har vært utrolig dyktige på :)

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


sarpen

Juniorspiller
Ble medlem: 20 nov 07
Innlegg: 136

Lagt til: 14 nov 10, 10:02

Den største forskjellen på lagene er at S08 har bygget et lag over tid. Kjøpt inn spillere som utfyller hverandre og får et system til å fungere. FFK har av forskjellige grunner blitt tappet for spillere og er nødt til å skape et lag ut av de som er igjen. Forutsetningene for å skape et byggverk har i mine øyne vært langt bedre i Sarp, denne sesongen anyway.

Synes likefullt Aune har fått mye ut av laget og påstår faktisk at det er en prestasjon at FFK lå an til direkte opprykk såpass lenge som de gjorde. FFK er et veldig ujevnt besatt lag. Det jeg har sett av de har både Rajo og Thomassen underprestert kraftig ifht tidligere sesonger, mens en spiller som Rafn og Gamboa har tidvis imponert meg.

Både Risholt og Valencia er overbetalte spillere som definitivt ikke har fremtiden foran seg. I tillegg har dere en av landets største klyser, Vidar Martinsen. Deilig å se en så usympatisk spiller se ut som bambi på glattisen. Ørmen fett og lim neste!

I mine øyne vil det være tilnærmet en sensasjon om FFK skulle slå ut Pølselaget fra Hønefoss i kvalkampene, men vi vet jo alle at sensasjoner har skjedd tidligere. Hønefoss har et langt bedre lag enn FFK, men er de dumme nok til å undervurdere dere?


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 14 nov 10, 11:05

Det er selvfølgelig en problemstilling dette med formasjon. Jeg valgte "selvfølgelig" Sarpsborg-diamanten, mens mysthical valgte den mer flate 442, som FFK har brukt i år. Skal man komponere et all-star-lag, mener jeg at man skal ta utgangspunkt i de beste spillerne, så får man heller velge system etter det. Da er i mine øyne Heieren, Piroja, Thomassen, Jørgensen, Borges, Hoås og Wiig selvskrevne. Et lag hvor disse hadde utgjort stammen, burde hatt gode muligheter til å prestere godt i Tippeligaen.

Jeg stusser også litt på at du velger Staw i mål. Han har vel ikke prestert noe særlig siden første halvdel av 2008-sesongen, og det er snart tre år siden. I høst holdt Hjulstad nullen åtte ganger på de siste tretten, og han vant utrolig mange poeng for oss (bla sterk delaktig i de fire vi tok mot dere). Jeg tror han gjorde en tabbe i år, ellers var han sikkerheten selv (særlig konge i feltarbeidet), i tillegg til de matchavgjørende egenskapene.

Ellers er det selvfølgelig helt riktig som dere skriver, at Sarp hadde et fortrinn i forhold til samhandling og spilleglede. Jeg tror allikevel dere lurer dere selv hvis dere vektlegger den dimensjonen i for sterk grad. Det virker som deltakerne i denne tråden er forholdsvis enige om at styrkeforholdet mellom lagene er ganske likt, og så får en heller si at det var det kollektive som vippet det i vår favør. Hensikten min her er å påpeke at enkelte kanskje har hatt litt urealistiske forventninger til laget. FB skrev feks før 3-0 kampen i våres at Sarp egentlig var sjanseløse hvis man sammenliknet lagene spiller for spiller. I kommentaren nå på slutten etter sesongen, ble det også problematisert at FFK ikke rykket opp, selv om de hadde dobbelt så gode spillere. Jeg skal nyansere bildet litt ved å si at det virker som en del her på forumet har hatt mer nøkterne betraktninger.


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 14 nov 10, 11:55

Jeg tok som forutsettning at spillerne var skadefri og i form derfor jeg valgte Staw Pr dags dato er han seff ikke god nok. Han har slitt litt med skader i år og egentlig gjort det en stund virker det som. Er ganske sikker på at får han vinteren til å trene seg opp så er han tilbake til det nivå han har vist før. Det nivå staw viser da er ekstremt høyt, faktisk blant de beste i landet.

---------------------------

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


Sarpingen

Juniorspiller
Ble medlem: 11 okt 06
Innlegg: 88

Lagt til: 14 nov 10, 12:11

På generelt grunnlag vil jeg da si at man aldri har en garanti for at lovende spillere kommer tilbake på samme nivå etter skade eller andre problemer.

Det kan jo nevnes at Martin Wiig ble regnet som Norges største fotballtalent, men dessverre fikk ikke han den fantastiske karrieren som en kunne forvente etter det han hadde leverte på seniornivå som tenåring. Nå håper jeg jo at han kommer for fullt nå da, hehe.

Jeg mener at det er såpass lenge siden Staw sist presterte, at det legitimit å spørre hvor god han egentlig er.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 14 nov 10, 12:34

Har vanskelig for å se en eneste Sarpsborg spiller som skulle forsterke FFK. Har kun sett Sarp en gang live, og 3-4 ganger på TV. Kjenner i og for deg bare navnene til de gamle FFK spillerne Hoås, Wiig, Røn og Trulsen. Også er det vel som kom fra Skeid for noen år siden. Jeg mener bestemt at S08 er et langt svakere lag enn FFK. Hvordan kan jeg mene det med årets sesong tatt i betraktning?

 - Sarp har kunnet spille helt uten press hele sesongen. FFK har hatt press så det holder, og overmotiverte motspillere.

 - Borte mot Bryne i siste runde, før FFK så at løpet var kjørt, hadde FFK tatt to poeng mer en Sarp i de spilte kampene i Adeccoligaen denne sesongen.

Dere har kanskje spillere som er vel så gode som Masalin, Piroija og Risholt, men det har vi også.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5985

Lagt til: 14 nov 10, 14:47

Du burde se flere Sarpsborg 08-kamper "kanogvetalt", for du verken kan eller vet veldig mye om det laget ser jeg.

At du mener at FFK har bedre spillere på omtrent samtlige plasser beviser bare at du er helt på jordet. Du må rett og slett slutte å tro at vi er så jævli gode. Stikk fingeren i jorda - FFK er faktisk ikke noe bedre enn Sarpsborg 08. Heller ikke spillerne. At vi er en større klubb, javel, men det spiller ingen rolle. 

Jeg er langt i fra enig i at FFK har de beste spillerne i "alle" posisjoner i årets Adecco. Det er flere spillere som ikke ville kommet med på et All Star-lag. Vi har vel bare Borges og kanskje Piiroja.

Jeg skal sette opp en ellever (4-4-2) med de spillerne jeg mener er de beste.

1. Lasse Staw

2. Cristian Gamboa - 4. Kjetil Berge (k) - 9. Raio Piiroja - 99. Berat Jusufi

15. Joachim Jørgensen

23. Tom Erik Breive - 22. Celso Borges - 18. Amin Askar

11. Øyvind Hoås - 10. Gunnar Thorvaldsson

 


kratos

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jan 06
Innlegg: 4914

Lagt til: 14 nov 10, 15:28

Opprinnelig postet av Plankekæll

Du burde se flere Sarpsborg 08-kamper "kanogvetalt", for du verken kan eller vet veldig mye om det laget ser jeg.

At du mener at FFK har bedre spillere på omtrent samtlige plasser beviser bare at du er helt på jordet. Du må rett og slett slutte å tro at vi er så jævli gode. Stikk fingeren i jorda - FFK er faktisk ikke noe bedre enn Sarpsborg 08. Heller ikke spillerne. At vi er en større klubb, javel, men det spiller ingen rolle. 

Jeg er langt i fra enig i at FFK har de beste spillerne i "alle" posisjoner i årets Adecco. Det er flere spillere som ikke ville kommet med på et All Star-lag. Vi har vel bare Borges og kanskje Piiroja.

Folk må huske på at et lag alltid er bedre en 11 enkeltspillere. I år (bortsett fra Songdal og Bryne hjemme) har FFK stort sett spillt som 11 enkeltspillere og selv om vi ved sesongstart hadde adeccos beste stall spiller for spiller, så har Sarp 08 stått sammen som et lag, selv om spillermatrialet har vært underlegent FFK. Betydningen av en god trener som får spillerene til å prestere som et lag ser man hvis man går 2 år tilbake i tid, da Conny (etellerannet) var trener i 08. Da lå de på nedre halvdel i adecco og slet med å holde hodet over vannet. Da nåværende trener kom inn klarte han å samkjøre laget, få de til å spille som et lag og spilte seg opp til kvalik på en halv sessong. At de skulle gjøre det godt i årets sesong var på meg ingen overaskelse. Aune har ikke klart å skape et lag ut av dages FFK-stall, og dermed virker spillerene dårligere en de det var i utgangspunktet, noe som i for seg heller ikke var overaskend.

Og i hennhold til spillerpress, det har da virkelig FFK-spillerene satt på seg selv da de fikk sparket Tom Nordlie.. Alt skulle jo bli så mye bedre bare han forsvant...

---------------------------

wakka wakka wakka ( < o o o o o o o


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 14 nov 10, 16:52

Å sette opp ett lag fra de to klubbene, uten Thomassen blir useriøst


Plankehue

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 jul 09
Innlegg: 1035

Lagt til: 14 nov 10, 19:08
Endret: 14 nov 10, 21:07
Endret av: Rey

Opprinnelig postet av kratos

< FFK-spillerene satt på seg selv da de fikk sparket Tom Nordlie.. Alt skulle jo bli så mye bedre bare han forsvant...

 

Glem nå Nordlie, vær så snill

Mod (Rey): Fikset quote


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5985

Lagt til: 14 nov 10, 22:08

Opprinnelig postet av ffkmufc

Å sette opp ett lag fra de to klubbene, uten Thomassen blir useriøst

Mulig det, men jeg mener ikke han forsvarer en plass på dette laget. Komplett cowboy på back. Berat Jusufi er mye mer stabil, og gjør sjeldent dårlige kamper.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5448

Lagt til: 15 nov 10, 09:28
Opprinnelig postet av Plankekæll

Du burde se flere Sarpsborg 08-kamper "kanogvetalt", for du verken kan eller vet veldig mye om det laget ser jeg.

At du mener at FFK har bedre spillere på omtrent samtlige plasser beviser bare at du er helt på jordet. Du må rett og slett slutte å tro at vi er så jævli gode. Stikk fingeren i jorda - FFK er faktisk ikke noe bedre enn Sarpsborg 08. Heller ikke spillerne. At vi er en større klubb, javel, men det spiller ingen rolle. 

Jeg tror ikke vi er så jævlig gode, men det er da ikke S08 heller? De har da ikke noen spesielt god sesong bak seg? 54 poeng har aldri tidligere kvalifisert til direkte opprykk(det har heller ikke Sogndals 56). Under normale omstendigheter ville de lagene som rykket ned i fjor være med i toppen av Adecco. Det spesielle i fjor var jo også at tre lag rykket opp. S08 har neppe blitt noe bedre etter at de røyk mot Kongsvinger i kvalik i fjor. Og hvor gode er Kongsvinger?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4