Husk meg
Brukernavn
Passord

Ny stadion

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

torhen

Knøttespiller
Ble medlem: 06 mai 03
Innlegg: 54

Lagt til: 29 jan 04, 11:00
Denne diskusjonen kan bli langvarig og mange har nutrlig nok sterke meninger om saken. Finansering av en ny stadion er helt avgjørende for at byen skal få et anlegg som står i stil med tippeligaspill. Skal en ny stadion bygges må denne være et bygg for framtiden, ikke et lappverk på den gamle som det blir foreslått i lokalavisa i dag. FMV peker seg klart ut som det beste alternativet, med rikelig med plass, parkering og er et område som vil utvikles også på andre områder i årene som kommer. Jeg stusser over at pengesterke personer har "konkrete planer" for oppgradering av den nåværende stadionen. Det foregår heldigvis ikke slik at enkeltpersoner kan bestemme hva som er best for en by hvor det bor 70000 mennesker, hvorav en stor del av disse er svært opptatt av FFK, selv om man er en viktig inntekskilde for klubben.

---------------------------

TH


Jonek

Landslagsspiller

Ble medlem: 13 okt 03
Innlegg: 1132

Lagt til: 29 jan 04, 11:15
Endret: 29 jan 04, 11:16
En ny stadion som er bygget med nøkternhet kan også bygges på FMV området.

Det å gå til og fra stadion er det ultimate med tanke på å bygge seg opp til en festforestilling, men det er jo ikke oss fans som man tenker på når man skal kjøre til døra. Det er da de som skal kjøre til døra og rett opp i VIP losjene som ønsker seg slike forhold.

Se på Nya Ullevi og Råsunda i Sthlm. Der kan ikke alle kjøre til døra, men det er jo anlegg som har blitt brukt i Europa mesterskap og da er det ikke bra nok.

Terje Høili har vel en tomt på Rølvsøy ved Østfoldhallen som han ønsker å benytte.
Der vil vi ikke få den festen i byen før og etter kampen som det vi får om den blir liggende i sentrum.

PS: det viktigste etter mitt syn er det at de som bygger tenker på akkustikk og intimitet.
Marienlyst i Drammen var jo bra, men tette hjørner og ståplass for hjemmefansen hadde vært glimrende.

Topscorer

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 jul 03
Innlegg: 828

Lagt til: 29 jan 04, 12:45
Endret: 29 jan 04, 12:45
Terje har rett i en ting og det er ang. finansiering. Så lenge det er snakk om 150 - 200 mill. kreves det en viss invisteringsvilje hos interessentene. Uten de er stadion kun et luftslott. Men han tar feil ang FMV. Det vil være lettere for å få folk inn til FMV området enn til Holmen da det faktisk er lettere med parkering der enn rundt gamle stadion. Gå litt må man uansett hvor stadion havner.

---------------------------

9 serie- og 10 cupmesterskap!!!!


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6578

Lagt til: 29 jan 04, 15:29
Argumentet med parkerings- og trafikkproblemer med evt. ny Stadion på FMV mener jeg er totalt overdimensjonert.

Greit at Høili går ut i media og sier sin mening, akkurat som Knut Torbjørn Eggen gjorde det. Greit å vite hvor de sentrale personene står, men såvidt jeg vet så har ikke Høili direkte innflytelse over den endelige beslutningen, mens det har vel Eggen?

Selvfølgelig kan man ikke si seg uenig med Høili når han maner til nøkternhet, men er det virkelig så umulig og virkelighetsfjernt å bygge ny Stadion på FMV som han skal ha det til? Husk at dette er en investering for mange, mange tiår fremover. Det er viktig å ha et sentrumsnært anlegg, og det synes ikke riktig å sette et moderne anlegg som skal romme ca 10 000 mennesker midt inn i et boligstrøk. I Stavanger er man snart ferdig med å bygge ny, moderne stadion på ny tomt til angitt totalkostnad på 160 mill. Fredrikstad er riktignok en mindre by enn Stavanger, og Viking er pr. i dag en større klubb, men FFK og Fredrikstad er heller ingen novice i fotball-norge.

Det blir spennende å følge dette videre. Jeg tror pr. i dag mest på trinnviss nybygging på nåværende tomt, men har fremdeles et håp om et moderne, flott anlegg på FMV-tomta. Noe jeg mener er en unik mulighet både for fotballklubben og byen!

---------------------------

"Har du en fotball så har du alt!" - Ivar Hoff


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 29 jan 04, 19:42
Endret: 29 jan 04, 19:45
En stadion på FMV kan jo ikke være så virkelighestfjernt, da det er dette alternativet som ble valgt som "utfordrer" til Holmen-alternativet. Hadde dette alternativet vært virkelighetsfjernt så hadde vel dette neppe blitt satt opp mot Holmen. Da hadde de gått for Holmen med en gang.

Ser at Høili ikke ville inn i prosjektet på FMV fordi det virker som en veldig langsiktig investering. Men det er vel nettopp det et stadion er. På kort sikt vil kanskje Holmen være det beste alternativet, men ser man litt større på det så er det FMV som er det beste alternativet. Min mening selvsagt.

Ser man på Fredrikstad om 20 år, kan vi risikere at FMV står frem som en ny og moderne bydel, hvor det bor mange folk, har sett beregninger om at det om 40 til 50 år kanskje bor mellom 20-30 000 mennesker. Dette er cirka en 1/3 av det som bor i Fredrikstad nå. Men vi kan altså risikere at stadion ikke er en del av dette, men er "gjemt" bort på Holmen, hvor det ikke er noen fremtidig utvikling i det hele tatt etter det jeg vet. Bolighusene kommer sikkert fortsatt til å være der, og jeg kan i hvert fall ikke se for meg at gravlunden blir omgjort til kjøpesenter eller lignende med det første heller. Satt litt på spissen naturligvis, men jeg tror jeg fikk frem poenget mitt...

Høili ser litt kortsiktig på det, og kanskje en anelse for fornuftig. Eggen har en offfensiv tanke bak det meste og ser vel litt mer langsiktig på det. Jeg mener i hvert fall at man skal bygge en stadion der det gjør byen best, og ikke hva som gjør stadion best. Hvis dere skjønner...

---------------------------

Sesongen 2005 tar vi storeslem!


djpete

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1413

Lagt til: 30 jan 04, 00:59
Endret: 30 jan 04, 01:01
Opprinnelig postet av Costanza
men såvidt jeg vet så har ikke Høili direkte innflytelse over den endelige beslutningen, mens det har vel Eggen?


Det er vel forsåvidt sant, på et vis. Direkte påvirkning, eller ikke, mannen drifter jo store deler av klubben med sin stadige innspytting av midler, dermed vil nok ikke tips og meninger fra denne mannen gå upåaktet hen. Får litt frysninger når jeg hører at han har planer klare for Holmen-området, håper ikke at det blir lagt for sterk vekt på hans selvlagde konklusjoner (som følge av at han sitter med pengsekken), men selvsagt at hans tanker blir tatt med i den helhetsvurderingen som til slutt skal avgjør hvor man skal bygge "nye Fredrikstad stadion"
Ble veldig skuffet over hans utspill, i den forstand at jeg veldig sterkt brenner for FMV. Oppfatter Høili som en tvers igjennom hedersmann i sitt forhold til Fredrikstad, og blir dermed litt bekymret når han såpass sterkt advarer mot å gå for FMW området, er det virkelig et luftslott som er dømt til økonomisk falitt??

La oss håpe på en åpen, ærlig og spennende duell mellom Holmen og FMW, med FMW som vinner og Holmen som en meget god 2.

---------------------------

Macka fra start!


Knutsen

A-lagspiller
Ble medlem: 28 mar 03
Innlegg: 402

Lagt til: 30 jan 04, 01:20
Endret: 30 jan 04, 01:22
Se hva de sier i FB

Tror mer og mer det aldri blir noe av FMV, noe som er veldig synd.
Men er det ikke penger nok er det jo feil å bygge nytt der, forstår på en måte begge sider men mitt ønske er FMV, men ikke for enhver pris.

Legge til en ting.
Forstår ikke helt hvordan det skal bli med en ny stadion der den er i dag, hvordan i svarte skal de få plass ?

Det er ingenting å gå på, ihvertfall ikke på sidene, snakk om noen få meter... ;)

Radoslaw

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 okt 03
Innlegg: 912

Lagt til: 30 jan 04, 18:18
Endret: 30 jan 04, 18:37
Opprinnelig postet av Knutsen
Legge til en ting.
Forstår ikke helt hvordan det skal bli med en ny stadion der den er i dag, hvordan i svarte skal de få plass ?. Det er ingenting å gå på, ihvertfall ikke på sidene, snakk om noen få meter...

Bare en liten refleksjon.

Det er absolutt nok plass på Holmen.

Stadion ser per idag ut som om den har blitt truffet av en flat gjenstand fra oven,
...og blitt "skviset" til sidene som en pannekake.

Tror ikke jeg tar helt feil ved å si at Ullevål stadion ut i fra areal, lett kunne blitt plassert på nåværende stadiontomt.

Se bare på Valencias hjemmebane. Regner med at arealflaten den er bygget på maksimalt utgjør ca. 70-80% av bruksarealet på vår nåværende stadiontomt.

Dette er bare en liten refleksjon over hva plass angår,
...andre argumenter tar jeg her ikke stilling til.

---------------------------

FFK and Wisla Krakow forever...


djpete

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1413

Lagt til: 30 jan 04, 21:21
Sant det Radoslaw, gradene på hellinga av f.eks sittetribunen kunne vært økt radikalt. Dette hadde også gjort stadion mer intim og ville ført til bedre gjennvinning av lyden supportere utbasunerer. Håper vi vil se resultatet av dette på den nye sittetribunen. Den må iallefall bli ganske bratt dersom man skal få trykkt inn 2000 mennesker!
Blir rått det tror jeg?

---------------------------

Macka fra start!


Radoslaw

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 okt 03
Innlegg: 912

Lagt til: 31 jan 04, 00:09
Endret: 31 jan 04, 00:14
Opprinnelig postet av djpete
Den må iallefall bli ganske bratt dersom man skal få trykkt inn 2000 mennesker!

Egentlig ikke.

2000 mennesker står jo der per idag, og det på en så og si horisontal flate som i bredden ikke utgjør mer en noen meter.

De kunne med riktig helling, lett ha bygget en tribune til 3-4000 tilskuere, og det bare på det området som idag ligger mellom gresset og den nåværende "veggen".

Uansett enig med deg djpete,
...dette blir rått !

---------------------------

FFK and Wisla Krakow forever...


teoball

Knøttespiller
Ble medlem: 24 apr 03
Innlegg: 33

Lagt til: 31 jan 04, 13:33
Helt enig med de som sier det er nok plass innenfor dagens stadiongjerder. Eneste sted det er trangt er ved pensjonist tribunen, men det kan løses med hovedtribune ala nye ullevi. Synes forøvrig det er merkelig at det ikke er laget noe forslag på ny stadion innenfor nåværende område.

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 31 jan 04, 15:41
Endret: 31 jan 04, 15:42
Opprinnelig postet av teoball
Synes forøvrig det er merkelig at det ikke er laget noe forslag på ny stadion innenfor nåværende område.


Det er vel faktisk der det har kommet forslag. Forslagene, til arktitektkonkurransen som ble arrangert i fjor, var jo alle ment til å være på nåværende tomt...

---------------------------

Sesongen 2005 tar vi storeslem!


teoball

Knøttespiller
Ble medlem: 24 apr 03
Innlegg: 33

Lagt til: 01 feb 04, 15:43
Trodde de fleste hadde fått med seg at alle forslagene i arktikonkuransen strekker seg utover dagens areal.

Mustang

A-lagspiller

Ble medlem: 27 okt 03
Innlegg: 402

Lagt til: 02 feb 04, 13:56
Vel, la meg si det slik:

Er man istand til å bygge en stadion på 1-2 år på FMV, så foretrekker jeg det med tanke på de uendelige mulighetene for plass der borte+++....

Men med tanke på at man først må bygge en ny kråkerøybru, så vil jo også DET ta tid!
hvor lenge er man villig te å vente??

Sett fra den andre siden så vil jeg gjerne ha stadion ASAP!
Altså, en jeg kan gå og se kamper på innen relativt kort tid, og ikke om 10-20 år.
Teoretisk kan jo FFK befinne seg i 2.div om noen år (jeg gjentar: teoretisk!)
mener man bør smi mens jernet er varmt.....


:ffk::ffk::ffk::D

---------------------------

**Sinnet skaper alt, såvel det gode som det onde...sorg og lykke...rikdom og elendighet**Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

30/11/2023 16:24 | 190f6708