Husk meg
Brukernavn
Passord

Herlige Tom Nordlie!

Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 6 3

Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 okt 09, 13:23

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

Hmm, ja det kan du selvsagt med mange bevis i hånd hevde? At på lang sikt så er det TN gjør galt.

 

Du nevner det jo selv:
Han tar for mye plass i en organisasjon. Det er det første problemet.
Så kan du spørre Simen Brenne som var landslagsspiller før TN fikk kloa i ham, hva han syns... At en Start-spiller lager gruppe på Facebook for å advare mot TN... 
Og så kan jo du som vet så mye også komme fram med alle de unge spillerne fra Viking, Sandefjord, Vålerenga, Lillestrøm og Start som har fått sjansen til å utvikle seg under TN. Det skulle være lett, for det er nesten ingen..
De lar H.Berg få tid i Lillestrøm ja, han har jo en stil som utvikler unge spillere over tid. Nordli kjøpte vel opp de eldste fra Start pluss noen "gamlinger" til... 
Det neste problemet er: TN er ikke kjent for å slippe til ungdommer med talent i en klubb, og det ser ut til å stemme. Hvorfor skulle han ellers slippe innpå de to eldste vi har i stallen når det stod igjen 3-4 minutter i kampen mot Odd? Vi leder 3-0 og hadde fler unggutter på benken som kunne få prøvd seg. Avslørende for tankegangen hans når han da setter innpå Hansi og Raymond...
Da blir spørsmålet:
Skal vi la ungdommene våre sitte på benken og etterhvert forsvinne fra FFK for å tilfredstille en trener som kun har hjerte for seg selv, egen lommebok og egen CV? Du er jo selvfølgelig ikke så dum at du tror Tom Nordlie har hjerte for FFK....

Om ikke Tom Nordlie endrer fullstendig på tankegangen sin når det gjelder talentutvikling, så vil de fleste av våre ungdommer forsvinne. Det er det samme som å legge klubben i ruiner. Da hjelper det ikke om han får sportslige resultater i den korte tiden han er her. Derfor er TN ingen mann på lang sikt...

 


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 okt 09, 14:52
Endret: 22 okt 09, 14:57
Endret av: FFK1903

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Sandefjord- Alt gikk til helvete når han tok over han sendte de jo rett ned...eller vent han dro de fra 2. divisjon (3.nivå) til eliteserien. Men ble skviset ut fordi ledelse og enkelte spillere synes han tok for mye plass.

Nordlie tok aldri Sandefjord opp i Tippeligaen. Han burde ha gjort det ettersom dommeren hjalp Enga i kvalifiseringen. Etter Nordlie så fikk de vel en ny kvalifisering som de også tapte og så rykket de opp i 2005.

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Start - Alt gikk så meget bedre etter han sluttet? Eller var kanskje ikke alt hans skyld? Hvor er de spillerene som under han blomstret og fikk gode kontrakter ute i verden? De er null og niks alle sammen. Så kanskje var det at hans lederstil fikk de til å blomstre og prestere over evne??


Stig Inge Bjørnebye tok over - etter det jeg har lest - et ihjeltrent lag fra Nordlie. Likevel, han reddet plassen. Nordlie hadde en horribel vårsesong med Start. Nå husker jeg ikke når han fikk fyken, men etter 19 serierunder så stod de fortsatt med kun tre seire. Skulle ikke forundre meg om Bjørnebye tok over rundt disse tider og vant mot RBK rett etter. At Bjørnebye heller ikke var noen god trener for så være. Nå har de Tørum, og det ser ut som han har fått dreis på skuta.

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Viking - De ville ha han videre, men han ville ikke flytte - Og kan vel ikke si at Røsler har fått det til å ta helt av der borte

Det er noe ganske annet å ta over et lag noen få runder før slutt og få resultatene. Viking-mannskapet er neppe bedre enn det Rösler får frem i laget - tror jeg. Nordlie reddet plassen, Rösler har ikke vært noen veldig dårlig trener.

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Lillestrøm- Alt har jo gått så sinnsykt mye bedre nå som TN er borte og den genierklærte Henning Berg har tatt over? Seriøst, de er jo ikke ute av nedrykkssumpa engang. Her var det nok mest en furten Riise og en lettere maktsyk summøring som var mye av grunnen til det vanskelige samarbeidet. Det merkelige nå er at nå som Henning Berg er trener så sier alle "vi må gi han tid, det er ett nytt og ungt lag" Hørte ingen som sa det når TN var trener og trente det samme laget.

Nordlie førte Lillestrøm til nøyaktig samme plassering som Rösler. Tror jammen meg poengsummen, antall seire, uavgjort, tap og måldifferanse var den samme også. Nordlie kjøpte inn stjernespillere a la Brenne og Bjørkøy. Henning Berg har fått signaler fra styret at tiden er inne for å stramme inn budsjettet og lønningene. Ledelsen i LSK vil nå satse på ungdommen. Det er noe helt annet å skape et helt nytt lag, enn å tilføre et allerede etablert lag med noen flere stjerner. Nordlies tid i LSK kan ikke sammenlignes med den jobben Henning Berg har tatt tak i.

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Kongsvinger - alt gikk til helvete når TN tok over - den idioten dro de opp fra sumpa og sendte de mot sikkert opprykk til eliteserien.

Kongsvinger har verken blitt bedre eller dårligere etter at Nordlie forsvant til FFK.


For å summere:

Sandefjord: Nordlie gjorde en god jobb med å ta de til kvalifiseringen i Tippeligaen, men det var først etter at han dro at de fikk spille på øverste nivå. Kom seg også til cupfinalen.

Start: Halvannen god sesong. Først et jubelår i Adeccoligaen, så en god vårsesong i Tippeligaen. Høstsesongen var horribel, selv om det til slutt ble sølv. Dårlige resultater fulgte året etter.

Viking: Reddet de fra nedrykk.

Lillestrøm: Godtjent førstesesong. Horribel andresesong.

Kongsvinger: Halvannet år med god fotball.

Konklusjonen? Jeg kan ikke se at Tom Nordlie har prestert som trener i samme klubb over lengre periode. Det går som regel en til halvannen sesong før man ser at laget blir kollektivt dårlig. Jeg skjønner enda ikke dem som tror at Nordlie er en langsiktig løsning. Enkelte sier han aldri har fått tid til å vise seg i motgang. I Start og Lillestrøm ville mest sannsynlig mer tid gitt et nedrykk, og det er jo det enkelte som ville ha Nordlie er livredde for.

Når man allerede nå får indikasjoner på at spillerne er misnøye, så tror jeg ikke det blir noen høydare av en sesong i 2010, med mindre vi spiller i Adeccoligaen. Jeg tror tendensen fortsetter med en god periode, og så en bunnløs grav. Jeg vet det er mange som har troen på Nordlie og at han er rette mann for FFK også på lang sikt, men jeg sliter virkelig med å finne argumentene for dette.


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 22 okt 09, 15:28

Altså gode 2 sesonger i Start, Sandefjord og Kongsvinger? Lover jo godt for 2010 det. Og når den er slutt har han 1år igjen av kontrakten, kan vi ikke ta en vurdering da? Eller er det veldig viktig å kutte ballene hans nå?

 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 okt 09, 19:39

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Altså gode 2 sesonger i Start, Sandefjord og Kongsvinger? Lover jo godt for 2010 det. Og når den er slutt har han 1år igjen av kontrakten, kan vi ikke ta en vurdering da? Eller er det veldig viktig å kutte ballene hans nå?

 

Det med kutting av baller klarer han godt selv... Men det koster og da mener jeg både i kroner og i andre ting..


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 22 okt 09, 21:22

Seriøst, hvis det allerede når er misnøye blant spillerne i FFK, etter at de nå har begynt å vinne kamper, ja så sier det vel mer om spillernes innstilling enn TN.

Og mener du seriøst at ikke unguttene fikk sjansen i Start når TN var der, sjekka gjennomsnittsalderen i jubelsesongen?? 

Og du mener han har hentet gamlinger til FFK? Vel han har vel hentet en svenske som vel kan sies ha vært en fornuftig investering, samt Valencia som blomstret under han en gang før, etter en tung tid i forkant av Starts-jubelsesong.

Ihjeltrente spillere?? ha ha ha ha ha, du kan da ikke seriøst mene at noen i fotballverdenen blir ihjeltrent?? Send de opp på hvilken som helst friidretts, svømme, eller ski trening så får du se hvor håpløst mye dårligere trent de er enn vanlige idrettsfolk. Er ikke mange treningstimer de legger ned i løpet av en uke. Og som regel kun 90 min med kamp. 

Har sett mange av gutta på gymmet også, de er jo pokker meg svakere og dårligere trent enn normale mosjonister. Greitt at de ikke skal være muskelberg, men de burde i alle fall ha styrke i kroppen og bena.
Enten er de ikke sterkere eller så tar de ikke treningen seriøst, og da er det ikke rart at det blir tungt å plutselig bli stilt krav til treningskvaliteten. 

Faktum er at fotballspillere ser på seg selv som adelen av idrettsutøvere og at de ikke trenger å trene så hardt. Spesielt dårlig kultur har vi i Norge. Det er også mye av grunnen til at norsk fotball ikke hevder seg lenger. Vi har færre talenter, men før så hevdet vi oss mye bedre pga god treningskultur og holdninger. Nå er spillerne mer opptatt av å tjene halv-mye penger i norsk liga enn å legge ned den treningen som skal til for å nå det øverste nivået i verden.

En annen ting jeg lurer på?? Hvilken trener i Norge har prestert toppplasseringer i fotball-ligaen mer enn 2 år på rad i eliteserien i Norge? Kommer ikke på så mange. Heller ikke ute i Europa er det mange av de.

Faktum er at det vanskeligste i en prestasjonsgruppe er å motivere til å "gjenskape suksess"  og jeg tror faktisk ikke det er mange trenere som kan stå i en jobb i 3-5 år i dagens fotballverden, til det er belastningen fra fans, presse og primadonnaspillere altfor stor.

 


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 22 okt 09, 21:52
Endret: 22 okt 09, 22:11
Endret av: Ymer

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

En masse svada...

 

Innlegget viser bare hvor fantastisk lite peiling du har... Uff

Hvis vi følger denne tankegangen så er det vel bare å hente inn friidrettsutøvere , svømmere og skiløpere neste sesong så er jo alt bra....
Det er en helt annen bealstning å trene fotball enn å gå på ski rett frem mil etter mil...eller svømme frem og tilbake i ett basseng...eller løpe 800 m på bane..

La en friidrettsløper trene en hard fotballøkt så skal du se hvor lenge han orker å henge med.. og fotball er en nærkontaktsport med høy risiko for skader. Du uttaler deg som om det er husmorgymnastikk de driver med..
Bli med en av jr spillerne en uke hvor de fleste i tillegg til trening har 12 t trening i skoletid. Så kan du ttale deg om hvor utrente de er etter det...

 

 

 


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 okt 09, 23:36
Endret: 22 okt 09, 23:40
Endret av: FFK1903

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Og mener du seriøst at ikke unguttene fikk sjansen i Start når TN var der, sjekka gjennomsnittsalderen i jubelsesongen?? 

Og du mener han har hentet gamlinger til FFK? Vel han har vel hentet en svenske som vel kan sies ha vært en fornuftig investering, samt Valencia som blomstret under han en gang før, etter en tung tid i forkant av Starts-jubelsesong.

Han satset bra med ungdommer i Start, men hvilke alternativer hadde han som Adeccoliga-trener? Få etablerte spillere ville vel til en middelhavsfarer på andre nivå i Norge. Og hadde han midlene? For å spørre på en annen måte. Har Nordlie hentet mange unge spillere når han har vært trener? Satset han voldsomt på ungdommen i for eksempel Lillestrøm, Viking og Sandefjord?

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
Ihjeltrente spillere?? ha ha ha ha ha, du kan da ikke seriøst mene at noen i fotballverdenen blir ihjeltrent?? Send de opp på hvilken som helst friidretts, svømme, eller ski trening så får du se hvor håpløst mye dårligere trent de er enn vanlige idrettsfolk. Er ikke mange treningstimer de legger ned i løpet av en uke. Og som regel kun 90 min med kamp.

Hvilke andre grunner er det for at Start plutselig ikke orket i nitti minutter lengre? Tror du de kollektivt ble slitne med vilje? Det var tydelig at noe var feil med Start utover høsten 2005. Å dra sammenligninger med andre individuelle idretter blir i beste fall søkt. Der får hver enkelt et treningsopplegg og nøye oppfølging og de styrer mye selv. Det er noe ganske annet med et fotballag. En fotballspiller ville nok slitt med å bli med på ei trening med en som driver med friidrett, men se ikke bort i fra at den personen også vil slite om vedkommende fikk prøve seg som fotballspiller.

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart
En annen ting jeg lurer på?? Hvilken trener i Norge har prestert toppplasseringer i fotball-ligaen mer enn 2 år på rad i eliteserien i Norge? Kommer ikke på så mange. Heller ikke ute i Europa er det mange av de.

Det er ikke snakk om å prestere toppplassering flere år på rad, det er konstrastene mellom toppen og bunn. Hadde Nordlie som trener hatt en god sesong, og noen respektable tabellplasseringer, så hadde det vært greit. Sannheten er derimot at laget han trener etter en stund blir så totalt hjelpeløst at det ser ut som de aldri når bunnen.

Etter Starts jubelsesong ble den neste fulgt opp med tolv kamper hvorav kun to seire. Deretter sparken.

Etter LSKs førstesesong ble den neste fulgt opp med åtte kamper hvorav kun én seier. Deretter "sa han opp".

Begge steder tok han for stor plass. Enkelte meldinger fra Kongsvinger tyder på det samme. Det ser ut som de fleste svelger Nordlies enorme ego så lenge resultatene er gode. Men når de først begynner å gå dårlige, så går ting skikkelig dårlig også.

Han skal selvsagt få lov til å få arbeidsro som alle andre, i hvert fall et stykke ut i neste sesong. Jeg ser bare ikke argumentene for at han skal lykkes denne gangen.


dracula

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 nov 04
Innlegg: 2330

Lagt til: 23 okt 09, 07:38

Arbeidsro, jammen fikk jeg en god latter.Laughing

Virker mer som en systematisk "mobbekampanje".

---------------------------

"Den som svømmer mot strømmen finner kilden" "Evig eies kun et dårlig rykte"


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 23 okt 09, 07:46

Haha, mange måter å gi folk arbeidsro på skjønner jeg.


FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 23 okt 09, 07:47

Jeg har ikke kritisert Nordlie for hva han har gjort hittil, jeg sier kun at jeg i utgangspunktet er skeptisk og at jeg savner argumenter for at han lykkes denne gangen. Det må da være en liten forskjell på dette?

Hadde egentlig tenkt å holde kjeft i denne diskusjonen, men måtte svare ettersom noen listet opp klubbene han har vært i som rene hyrdestunden da han var der, og at alt ble dritt etterpå - noe som er feil.


Ymer

Landslagsspiller
Ble medlem: 18 apr 06
Innlegg: 2492

Lagt til: 23 okt 09, 10:30

Opprinnelig postet av dracula

Arbeidsro, jammen fikk jeg en god latter.Laughing

Virker mer som en systematisk "mobbekampanje".

Se nå på hva TN har gjort de siste 10-12 åra og fortell meg, FFK1903 og alle andre hva som gjør at dere tror han blir en suksess i FFK over tid.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5989

Lagt til: 23 okt 09, 10:45

Er vel et par her som på død og liv MÅ være uenige med de dumme, dumme moderatorene for alt det er verdt. Uansett pokkern hva det måtte være. Nå sier ikke jeg at moderatorene er noen fasit eller verdensmester på noen måte, men i denne saken er jeg veldig enig med dem.

Jeg mener som mange andre at Nordlie er god på kort sikt, og en katastrofe på lang sikt.

Hvorfor har ingen snakket om hans fantastiske Vålerengakarriere?

Og det at han blir kalt inn på teppet etter syv uker i klubben sier mer om Nordlie enn om klubben. Og ikke kom drassende med det "tøffe-Tom-pratet" om at FFK-spillerne er noen pyser som ikke tåler å bli snakket til. Som mange andre her inne nevner nytter det ikke å true folk til å prestere, og spesielt ikke yngre og litt mer usikre spillere.


GodeGeir

Juniorspiller

Ble medlem: 10 mar 09
Innlegg: 168

Lagt til: 23 okt 09, 11:08

Nils A. Eggen startet sin trenerkariere med double i 1971,Det ga han legendestatus og han trente rbk i en mengde sesonger ,med avbrudd de neste 15åra.resultatene uteble,turbulensen og misnøyen var enorm,da rbk vant seriegull i 85 var nils trener for orkdal..Han var ikke ønsket av noen topplag,Vanligvis så ble han hentet som kriseløsning til rbk med jevne mellomrom,etter gullet var de uaktuelt foran 86,2divisjonslaget moss tok sjansen,med opprykk første år,seriegull neste.Det ble starten på eventyret.

                                Verdt å nevne er at selv med sucsess.så ble Nils nesten sparket hver sesong,Hans måte å behandle mennesker på er under enhver kritikk.Nordlies utblåsning mot spillere er blåbær,Nordlie er også enormt flink med oppbygning av spillerne.Det bryr ikke nils seg om..Som hoftun sa i 1993.(da en trakk seg noen dager) "med nils er det aldri noe positivt å høre"Jeg har selv snakket med spillere som har spilt under ham,De ler av episoden som blåses opp i fredrikstad nå.Eggen Var også kjent for aldri å gi unggutter sjansen,tvert imot.spillerutvalger hadde flere ganger møter med ham etter at han regerett mobbet spillere,bla C.George..Var det noe som tydet på at Eggen skulle bli en trenerlegende i 1984?De fleste regnet han som en one hit wonder.som ikke hadde annet å tilby enn skriking og utskjelling.

                       Så kan ikke det skje med Tom også?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5503

Lagt til: 23 okt 09, 11:18

Antar at du ikke mener at om man er flink og har suksess, så er det ok at man oppfører seg som en drittsekk?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går(noen trener får ikke gått fort nok). Klubben består.


GodeGeir

Juniorspiller

Ble medlem: 10 mar 09
Innlegg: 168

Lagt til: 23 okt 09, 11:28

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Antar at du ikke mener at om man er flink og har suksess, så er det ok at man oppfører seg som en drittsekk?

Nei.men man slipper unna med det! Og her var vel spørsmålet om Tom kunne få resultater? Men det er vel et faktum at veldig mange store trenere verden er drittsekker, og et paradoks er at ofte er de snille mer mislikt av gruppa,ifølge enkelte spillere ville de fleste i stallen ha ny trener etter sølvsesongen ifjor,Vi kan prestere bedre med en mindre lugn trener var gjennomgangsmelodien.


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 23 okt 09, 11:34

Opprinnelig postet av Plankekæll

Er vel et par her som på død og liv MÅ være uenige med de dumme, dumme moderatorene for alt det er verdt. Uansett pokkern hva det måtte være. Nå sier ikke jeg at moderatorene er noen fasit eller verdensmester på noen måte, men i denne saken er jeg veldig enig med dem.

 

Når det gjelder undergravinga av Tom Nordlie før han virkelig har fått sjansen, så er jeg ja uenig med moderatorene. TKK er Gud, Nordlie ubrukelig som snart alle diskusjoner handler om, så blir man jo ofte uenig. Utover det så er jeg enig med mye fra deres hold og at dem bidrar stort til nivået her inne.

   Kan jo snu det på hodet. Kan jo virke som du får ståpels hver gang dem skriver noe. Er det bedre?


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 23 okt 09, 11:39

Tv2 ba landlagsgutta stemme på hvem de ville ha som trener, og da fikk faktisk Tom Nordlie en stemme. Det som eneste norske trener i tippeligaen. Jeg velger å tro at det var en av hans gamle disipler, og da kan han vel ikke være SÅ ille


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5989

Lagt til: 23 okt 09, 11:45

Jepp, jeg får ståpels hver gang de skriver. Søren, der avslørte du meg.

Tom Nordlie har etter mitt skjønn fått sine sjanser, og trenger ikke ennå en sjanse her. Men det mener jeg. Jeg forguder heller ikke TKK, men jeg mener han sto/står for ting som jeg liker godt innenfor en fotballklubb, nemlig langsiktighet, hente folk med videresalgspotensiale (ikke gamle svensker), satse på ungdommen, lage en rød tråd i hele klubben osv. FFK har klart å gjøre stort sett stikk motsatt.

Hvis det virker som om jeg får ståpels hver gang de skriver noe må jo det bety at jeg stort sett er enig da. Wink Dæven, jeg skulle vært moderator altså, jeg med mine "andres" meninger.


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5989

Lagt til: 23 okt 09, 11:48

Opprinnelig postet av ffkmats

Tv2 ba landlagsgutta stemme på hvem de ville ha som trener, og da fikk faktisk Tom Nordlie en stemme. Det som eneste norske trener i tippeligaen. Jeg velger å tro at det var en av hans gamle disipler, og da kan han vel ikke være SÅ ille

Det var garantert Doffen. En mann som aldri burde vært på landslaget forøvrig.


Bedreviteren

Landslagsspiller

Ble medlem: 14 sep 03
Innlegg: 2585

Lagt til: 23 okt 09, 11:51

Ja, blir akkurat som du pålegger andre meninger bare for å være uenige... Tror dem som er uenige også klarer å tenke selv jeg da...Flat Trådet Nøstet
Side 3 av 6 3

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3