Husk meg
Brukernavn
Passord

Hva er veien videre?

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

pss

A-lagspiller

Ble medlem: 27 mar 03
Innlegg: 673

Lagt til: 26 sep 09, 01:18

I måneder på måneder har jeg sittet på sidelinjen og observert omgivelsene rundt Fredrikstad Fotballklubb. Det skjærer meg dypt i hjerteroten hver gang jeg skrur på Tv2-sporten eller åpner de rosa midtsidene i VG, og ser sak på sak som skaper negativ blest om klubben i mitt hjerte. Jeg kunne brukt timer for å redegjøre for de ulike sakene, men jeg tar det for gitt at dere ser hva jeg sikter til.

Hvem er den/de ansvarlige? Hva kunne blitt gjort annerledes? Hva skal vi gjøre med det? Lærer vi noe av det? Og hva er veien videre?

På det første spørsmålet ville halvparten av Fredrikstads befolkning skrike ut Henriksen. Selv om jeg ikke kjenner til alle detaljene, så må det vel sies at Henriksen ikke akkurat kom til et dekket bord. Og fleste av de sakene som har kommet på bordet i den seneste tiden, er saker som har grobunn ganske langt tilbake i tid.

På spørsmålet om hva som kunne blitt gjort annerledes så finnes det nok mange forskjellige løsninger. Personlig savner jeg mer åpenhet rundt den daglige driften. Fredrikstad Fotballklubb er for mange et av de viktigste holdepunktene i hverdagen. Mange er engasjerte og jeg tror alle hadde vært tjent med en mer åpenhet.

Hva skal vi gjøre med det? Henriksen er vel i ferd med en slags ryddesjau. Men om det er nok er vel spørsmålet. Henriksen sterkeste sider er vel helt klart på den administrative biten, og jeg velger fortsatt å stole på ham at han innehar de kvalifikasjonene som skal til for å få skuta på rett kjør. Han har jo utfordringer både på kort og lang sikt. På kort sikt, så kjenner vi alle til den likvide situasjonen er elendig. På det sportslige plan så har vi også en enorm utfordring. Nøkkelen til bedret likviditet er fortsatt spill i tippeligaen neste år og salg av spillere. Skulle vi derimot ikke klare å holde oss i det celebre selskapet er jeg ikke bare redd for at klubben blir innlikvid, men da tror jeg konkursspøkelset henger over oss raskere en folk er villige til å tro. Det ligger mye irreversible kostnader i det nye Fredrikstad Stadion, og blir resultatet Adeccoligafotball i 2010, blir tallene ennå rødere enn i 2009.

La oss ta det som en forutsetning at FFK er heldige og berger plassen, de kommer seg over kneika og gjennom nyinnskutt kapital fra eierne og lånegarantier holder man hodet over vannet. Som en bisetning ønsker jeg å skyte inn for de som måtte lure: Denne formen for drift, er hinsides all sunn fornuft.

Lærer vi noe av det? På det spørsmålet er jeg lei for at jeg vet svaret. For svaret er nei. Og dette kan stadfestes i at vi har vært i denne situasjonen før, og vi har sett andre komme i den. Alle skjønner konsekvensene, men alle vet at I Fredrikstad har vi snille onkler som kommer å rydder opp i det.

Og hva er veien videre? Vi må få beina ned på jorda, vi må ha ambisjoner som er sammenlignbare med de økonomiske forutsetningene som ligger til grunn. Vi må ha fokus om å ta forsiktige men små steg fremover. Istedenfor å ta kvantesprang og snakke om Champions League fotball i 2013. Jeg håper og tror at vi kan bygge opp et lag med lokal forankring, ispedd noen som kan være med å bære lasset. Jeg trenger ikke utdype mine tanker på dette området, for dere kjenner vel alle Tor Kristian Karlsens tanker. La oss bygge stein på stein. La oss etablere oss i tippeligaen. La oss få frem noen små stjerner som kan bidra til blå til i årsrapporten. La oss konsentrere oss om å fylle stadion istedenfor å snakke om å bygge den ut. La oss drømme om å få spille i Europa en eller annen gang, men tiden er ikke moden for det ennå. La oss prøve å drive en klubb som ikke er avhengig av hjelp av rike onkler. Nå må vi snu tankene om å bli størst og best, vi må redde stumpene og innse at det går an å være lykkelig som liten.

Så alle kjære FFK'ere tvinn alle tommeltotter dere finner og be for at vi skal holde oss.            

---------------------------

Vi mistet aldri troen - Vi har oppnådd mer en forventet år etter år, vi møtte motgang, og snudde den til seier. Pass dere fotballnorge: "Man leker ikke med ild"


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 26 sep 09, 02:27

Veldig bra skrevet jeg ber allerede Wink

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn


HBL

Juniorspiller
Ble medlem: 17 jul 03
Innlegg: 144

Lagt til: 26 sep 09, 08:59

Som den ateisten jeg er så kommer ikke jeg til å folde hender og sette meg i bønn, da det ikke fungerer noe særlig i den virkelige verden, men jeg og sønnen min skal kle oss i de fantastiske rød og hvite draktene våre, steppe opp på stadion, flagge før kampen, synge, klappe og heie guttane fram så godt vi klarer.

Det er ikke tid for å be, det er tid for å møtte opp på stadion, støtte FFK og at alle drar i samme retning.

 

Hilsen Henning Bødtker-Lund

---------------------------

ffk
arsenal
evig aristokrat
Glommen Rugby Klubb


pss

A-lagspiller

Ble medlem: 27 mar 03
Innlegg: 673

Lagt til: 26 sep 09, 12:19

Ble nok litt bokstavlig den siste frasen der. Legger til at det mer var et symbol for å understreke hvilke situasjon vi er i. Er ikke spesielt religiøst troende selv.

---------------------------

Vi mistet aldri troen - Vi har oppnådd mer en forventet år etter år, vi møtte motgang, og snudde den til seier. Pass dere fotballnorge: "Man leker ikke med ild"


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 27 sep 09, 14:03

Mye fine refleksjoner der. Ville nok være bra om ledelsen i klubben får med seg at det også tenkes såpass klokt og ydmykt mkring klubbens situasjon her på forumet, og at det ikke bare skrives negative ting som (fra deres ståsted) rammer klubben.

Men samtidig er det vanskelig å være veldig konkret med tanke på hva som skal gjøres annerledes. I mine øye er nevnte TKK først og fremst en superselger med sin fremste styrke i snakketøyet. Han har helt klart kommet med en del tanker som har satt spor i klubben, men nå skal ting fungere i praksis også. Uten å ville dra sammenligningen for langt så finnes det en hel del superselgere der ute som klarer å selge pyramidespill til tusenvis av godtroende mennesker også. Jeg mener bare å trekke det så langt som å si at når noe høres overbevisende ut og vi har lyst til å tro på det så kan vi lett la oss lure til å tro på det meste. Men med all respekt, TKK kom til FFK med null erfaring som sportsdirektør, og hans visjoner bar åpenbart preg av å være konstruert på et skrivebord og ikke gjennom erfaringer fra sammenlignbare klubber. Da har jeg faktisk langt mer tro på at Tom Nordlie er rette mann til å faktisk gjøre noe riktig med laget og klubben, basert på mannens udiskutable kompetanse, erfaring og oppnådde resultater. I alle tilfeller er det Nordlie som nå er klubbens kompetanseperson nr 1, og jeg tror det er avgjørende for FFKs fremtid at han nå får den ro og tillitt han trenger over tid til å bygge laget sterkt igjen. Så fremfor å diskutere hvor mye bedre alt kunne vært hvis bare den og den fortsatt hadde vært i FFK, så kan alle i og rundt kluben her og nå ta seg selv i nakken og love seg selv høytidelig at man ikke vil kjøre i gang noe personlig korstog mot Nordlie bare fordi man har en eller annen personlig greie utestående med mannen. Vi kan si med sikkerhet at det vil komme stunder hvor Nordlie gjør krav på mer plass enn han strengt tatt skal ha iflg strenge demokratiske likhetsprinsipper. Gi ham den plassen, det er min oppfordring til alle. Gi Nordlie rom til å være en litt vanskelig person om han nå blir det med tiden. Ikke let etter første og beste grunn til å kritisere ham og kreve hans avgang. Kontinuitet, også på trenersiden, er bra for klubben. Stadige utskiftninger medfører at klubben står i en vedvarende omstillingsprosess, og det er ikke bra. Om det er så er den eller den personen eller filosofien man følger betyr kanskje ikke all verden tross alt. Det er mange veier som fører til Rom. Men at det er en viss stabilitet i klubbens holdninger og filosofi, det tror jeg er viktig. Nå har vi de ressurspersonene vi har i klubben, støtt opp under dem. Det tror jeg er det beste vi alle kan gjøre.  

Så får vi heller bare krysse fingrene for at Henriksen & co klarer å holde skuta flytende en stund til, og at klubben neste år kan få solgt spillere som Wallace og Borges for gode penger, hvis nå det er veien å gå. Det tvinger seg vel kanskje frem.

Forøvrig tror jeg det er en god ordning om de som oppriktig tror på Gud ber for klubbens fremtid, og at de som ikke tror på noen gud lar det være. Smile

---------------------------

Alt og ingenting er like umulig,
resten er innen rekkevidde.Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 1 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340