Husk meg
Brukernavn
Passord

Tom Nordlie blir FFK-trener

Flat Trådet Nøstet
Side 16 av 22 16

Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 26 aug 09, 14:23

Har skummet litt på endel innlegg om Tom Nordlies sannsynlige ansettelse som trener i FFK og har registrert at det er et utrolig engasjement i denne saken. Og det er bra at folk viser engasjement for klubben sin.

Når det gjelder Tom Nordlies ansettelse så er det mange som er skeptiske til dette. Jo, han har reddet 2 klubber fra nedrykk. Viking og Kongsvinger er reddet på imponerende måte.

Like imponert er man ikke over de resultater Tom N har skapt hvor han har vært i mer enn 1 år.  Jeg kjenner ikke Tom og har aldri snakket med ham, men de som kjenner ham sier at han tar mye plass. Videre så sier de at han snur mange steiner i starten og skaper et engasjement i spillergruppen.

På sikt blir han opplevd som en belastning for omverdenen. Jeg sier ikke at dette vil skje i FFK, men det kan vel heller ikke utelukkes...

Videre sier man også at treningsmengde/metode er stor for enkelte spillere og man får ofte spillere med langtidsskade eller som presterer langt under pari. Bjørn Helge Riise er et ganske ferskt eksempel. Brenne og Bjørkøy er vel også 2 spillere som ikke akkurat blomstrert under Tom N. Når Brenne forlot Lillestrøm ( den historien kjenner vi vel alle...)

Flere eksempler fra både Odd, VIF,Sandefjord, Start og LSK kan nevnes. Jeg sier ikke at dette vil skje i FFK, men det kan vel heller ikke utelukkes...

Talentutvikling og satsning på yngre er også noe som er diskutert flittig her. Tom Nordlie er ikke kjent for å slippe til ungguta. FFK har endelig , etter mange år begynt å få struktur på talentutvikling og jr-lag. Dette takket være innhenting av en ressursperson som Even Juliussen. Dette vil vi se gode resultater av i årene fremover. Spillerere utenfor vårt nærdistrikt søker faktisk mot Fredrikstad. Utopi for bare kort tid siden.

I LSK lå ungdomsavdelingen med brukket rygg fordi Tom Nordlie kun satset på eldre etablerte spillere. Jeg sier ikke at dette vil skje i FFK, men det kan vel heller ikke utelukkes...

Tom Nordlie ønsker ifølge F-B.no det fulle og hele sportslige ansvaret. Var det ikke det som felte KTE når han forlot klubben ? KTE var vel heller ikke beryktet for å slippe til for mange yngre spillere. I en klubb som FFK er man nødt til å ha en god sportsplan med klare arbeidsoppgaver for den enkelte. Også for A-trener. En A-trener kan ikke bestemme om f.eks hospitering skal gjennomføres eller ikke. Hvis klubben har på plass en god sportsplan, så er dette arbeidsinstruksen A-trener har å forholde seg til.

Dessverre tror jeg at denne sportsplanen , som Tor Kristian Karlsen utarbeidet, ikke lever i FFK slik den bør. Dette fordi planen ble oppfattet som kontroversiel av mange, og fordi man i tiden etter TKKs avgang ikke har hatt en sportssjef i ordets rette forstand.

Den positive trenden som er i jr-avdelingen for tiden (husk at resultater i NM og interkrets skapes av en stall der vi har 6-7 guttespillere og kun 3 års sisteårs jr-spillere) er noe som er skapt helt på utsiden av en nedfelt sportsplan. Dette er klubbens fremtid og jeg er 100% sikker på at man i løpet av 3-4 år vil ha mange av disse spillerne i A-stallen, forhåpentligvis i eliteserien..

Gråter jeg for min syke mor fordi jeg har egen sønn på jr-lag ?  I dagens økonomiske situasjon er faktisk FFK avhengig av å skape egenutviklede talenter. Legges dette brakk nå ,så vil det ta mange år å få dette på beina igjen. De aller fleste av gutta i jr-stallen brenner for å slåss for klubben i sitt hjerte. Man må ikke gi dem begrensinger i forhold til det. Da må han ha en arena som oppnåelig. En arena som var totalt fraværende under Anders Grønhagen.

Er Tom Nordlie den rette mannen for FFK. Som redningsmann er jeg sikker på at Tom Nordlie er en god mann med udiskutable resultater, og dette kan man kanskje se seg fort blind på.

Og er alle vi som ikke hyller denne eventuelle ansettelsen medgangssupportere og ønsker vi klubben vondt?

De aller fleste ønsker vel klubben sin det aller beste, men det er lov å sette spørsmålstegn ved enkelte disposisjoner.

Jeg har ikke noe ensidig svar på hva som må gjøres for å snu den dårlige trenden vi er inne i. Og ansetter vi Tom Nordlie så er det klubben som må bestemme og klargjøre en tydelig nedfestet sportsplan.

Tom Nordlie er en egenrådig herremann og samarbeidet med Fjørtoft i LSK var vel ingen dans på roser. Uten at man skal legge all skylden for det på Tom Nordlie. Det var stor stemning i LSK når man ansatte Tom Nordlie og like stor stemning når han sa opp sin stilling.

 

Det blir litt som å være på byen. Man har lyst til å ta med de sprekeste damene hjem, men glemmer fort at man faktisk kan våkne opp med dem på morgenen.

PS ! Gjelder ikke meg da som har vært gift i 25 år !!!   Cool

 Og det er vel det som er reservasjonen mot Tom Nordlie. Ønsker vi å våkne opp med ham om morgenen ?

Er vi blendet av hans kortsiktige resultater og glemmer at han har en recordliste på mislykkede langsiktige oppdrag.

Jeg sier ikke at dette vil skje i FFK, men det kan vel heller ikke utelukkes...

 

 

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


teflon

Juniorspiller

Ble medlem: 11 sep 07
Innlegg: 119

Lagt til: 26 aug 09, 14:28

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

Sparken i VIF,Start,LSK sier vel sitt?

 

Og du nevner i fleng alle trenerene som ikke har fått sparken i en tippeligaklubb før?

Lettere å nevne de som ikke har fått sparken:

Berg gikk fra lyn av egen vilje og har aldri trent noen andre lag.

Nilsen gikk fra Tromsø og har aldri trent noen andre lag.

Deila er vel helt fersk som trener.

Hamren har ikke trent tippeliga før.

Jonevret har ikke trent tippeliga før.

Hva han nå heter i Stabæk har ikke trent tippeliga før.

Trenerene i enga skulle hatt sparken allerede.

 

Da tror jeg de fleste som står igjen har fått sparken før.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 26 aug 09, 14:33

Uvesentlig, diskuterer Nordlie, og ja, jeg hadde att imot alle de som du nevner der, bortsett fra kanskje Nilsen. Vel kanskje jeg skal håpe på att Nordlie blir ansatt nå da, slik at han skal få muligheten til å vise hvor udugelig han er over tid. Om han da ikke har endrett karakter det siste året. Og går inn for å satse på  de satsningsomerådene som FFK er avhengige av for å bygge ett topplag?


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 26 aug 09, 14:36

Helt enig med hva du sier Rafn.
Derfor er det helt avgjørende hvilken stillingsinstruks han får, og hvordan treneren blir ledet.
Det er da jeg blir skeptisk, men kan også bli positivt overrasket, da Henriksen påstår at han kjenner hele historien til Nordlie.
At Nordlie ønsker hele ansvaret, er forsåvidt forstålig, da han alene blir stilt ansvarlig for resultatene. Men det betyr jo ikke at han ikke kan delegere ansvar til andre tillitsvalgte. Og vi må håpe at Nordlie selv har lært av sine feil, men det tar jeg for gitt er/blir snakket om før ansettelsen.

Som jeg skrev i mitt innelegg, ansettelse av Nordlie er som en headhunter kalte det å ansette meg selv i min første jobb,
"high risk, high potential"
Det avgjørende er hvordan Nordlie selv blir ledet.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 26 aug 09, 14:45
Endret: 26 aug 09, 14:46
Endret av: FFK pra sempre

Holters og Co, hvor sikkre er dere egentlig på at det faktisk var Nordlie som kontaktet klubben og ikke omvendt?
Aftenposten skriver i dag at det var Dag Solheims ide, som ledelsen sluttet seg om.

Jeg synes bare at det er ett stygt sleivspark som bør beklages hvis det er feil.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3487

Lagt til: 26 aug 09, 14:49

Synes du skrev en bra inlegg Rafn, og jeg må si meg vedlig enig med deg at vi er avhenige av å få fram yngre spillere fra egen stall og at disse i større grad burde fått vise seg fram på a-laget. Men var ikke Nordlie flink med yngre spilere i Odd, Start og Sandefjord?


RC2

A-lagspiller

Ble medlem: 15 aug 04
Innlegg: 429

Lagt til: 26 aug 09, 14:50

Et godt, reflektert og saklig innlegg, Rafn Smile

---------------------------

www.nettpuben.blogspot.com ----- www.rdhvitby.blogspot.com


GodeGeir

Juniorspiller

Ble medlem: 10 mar 09
Innlegg: 168

Lagt til: 26 aug 09, 15:02

Takk for et saklig innlegg Rafn! Det trengtes,for her var det jaggu mye usakligheter,bla sjikanering av en annen verden av spillere fordi de har et kroppsspråk som ikke lyser entusiasme,Etter hva jeg forstår er spillerne også svært kritiske til måten ting har blitt gjort på,og en bastant "vi vet best" "ovenfra og ned holdning" de ble møtt av.Mange av spillerne er f.eks positive til Nordlies 4-3-3 formasjon,atter mange savner en klarere ledertype.Og samtlige ser at NOE må forandres,og er klare til å ta utfordringen med en ny trener.Ja bråk(rot) har det alltid vært i FFK...Var det ikke derfor du valgte moss framfor FFK i 82?Husker det ble litt bråk av noen kommentarer du kom med i forbindelse med overgangen..Men aldri en kjedlig dag for oss som holder med FFK!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 26 aug 09, 15:03
Endret: 26 aug 09, 15:04
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Holters og Co, hvor sikkre er dere egentlig på at det faktisk var Nordlie som kontaktet klubben og ikke omvendt?
Aftenposten skriver i dag at det var Dag Solheims ide, som ledelsen sluttet seg om.

Jeg synes bare at det er ett stygt sleivspark som bør beklages hvis det er feil.

Det er lenge siden Grønhagen ble sykemeldt... Vi har ikke skrevet at det var Nordlie som tok kontakt nå. Det stemmer at det var Dag Solheims idé...

Edit: Kudos til Rafn for øvrig. Jeg deler hans bekymringer...

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Rafn

A-lagspiller

Ble medlem: 08 des 06
Innlegg: 524

Lagt til: 26 aug 09, 15:06

Opprinnelig postet av Erikk

 Men var ikke Nordlie flink med yngre spilere i Odd, Start og Sandefjord?

 

For mange år siden var jeg ganske god til å spille fotball. Det er ikke ensbetydende at jeg er god på det nå lenger Cry

Og det er nå slik engang da at man ofte dømmes for det man gjør i senere tid.

---------------------------

Av alle uviktige ting er fotball det viktigste.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5502

Lagt til: 26 aug 09, 15:08

Opprinnelig postet av FFK pra sempre

Holters og Co, hvor sikkre er dere egentlig på at det faktisk var Nordlie som kontaktet klubben og ikke omvendt?
Aftenposten skriver i dag at det var Dag Solheims ide, som ledelsen sluttet seg om.

Jeg synes bare at det er ett stygt sleivspark som bør beklages hvis det er feil.

Begge deler kan jo være sant? At Nordlies agent tok kontakt da Grönhagen ble sykemeldt, og at Solheim nå i etterkant tok initiativ til å ta opp tråden.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


1947modell

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 mai 07
Innlegg: 828

Lagt til: 26 aug 09, 15:21

Jan,nå har jeg lest innlegget ditt 3 ganger og liker det bedre og bedre. Skjønner at du ikke har lyst på TN, hverken hjem fra byen eller om morran. Enig. Men det har ikke alltid vært gloria for juniorspillere å komme med på A-laget. Kjenner særlig til begynnelsen på 60 tallet med Moe, Reinås,Bård,Bolstad, Evensen med flere. Det var problemer med aksept på treningene på Frydenberg den gangen. Flere og flere forsvant av de som ble norgesmestere for junior etter omkampen i Drammen. Sarpsborg,Bengtfors,Lisleby ble oppholdet etter overgangen til senior. Bjørn R. fikk vel som (nesten) eneste litt plass på *A-laget. Dere kan si at dette er gammel historie, men det var så sånn det var også den gangen. A-laget var da "mettet" med lokale spillere som eide laget (uten å nevne navn). Det er å håpe at Rafn og Juliussen trår gjennom "all motstand" og får et skikkelig lag opp å gå. Tenk den dagen vi kan juble når laget blir presentert med 6-8 lokale spillere fra egen stall. Ved GUD, måtte deres lykkes. Får nesten lyst til å dra igang en egen sponsorgruppe til våre neste "aristokrater".


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 26 aug 09, 15:27

Veldig enig av veldig mye som blir sagt her. Nordli har ikke vist noe over tid, han kan ikke talenter etc, etc, etc... Men sånn som situasjonen er nå vil jeg si det er helt andre argumenter som er vel så viktige. FFK har mest sannsynlig sett seg i speilet og sett det en del av fansen ikke har sett. Fredrikstad er i en knipe! Vi har en alt for sterk stall til å ligge nedi sumpa der vi er nå. Trofaste supportere fortjener heller ikke møte til kamp etter kamp med så store nerver som vi gjørnå. Ikke en eneste kamp, hete seg Rosenborg, Sandefjord eller Drøkbak Frogn for den saks skyld, kan vi møte på med kerhet for å vinne. Kanskje vil ikke dette være sikre kamper om 2 år med Nordli heller, og jeg sier ikke at de er det nå dersom han blir trener heller. Jeg føler derimot at det ikke kan bli så veldig mye værre enn det er, og at vi trenger nye impulser. Og om Nordli er mannen vi får så er det Nordli vi tar! Jeg håper da at de fleste her inne også er enige i at vi ikke kan sitte å håpe på at gutta redder plassen automatisk av seg selv? Alle vil ha nye spillere, men en avklaring på trenersiden vil da hvertfall skape trygghet?


Plankekæll

Landslagsspiller
Ble medlem: 03 okt 05
Innlegg: 5989

Lagt til: 26 aug 09, 15:29

Opprinnelig postet av 1947modell

Får nesten lyst til å dra igang en egen sponsorgruppe til våre neste "aristokrater".

Da må du hvertfall støtte jr-laget vha grasrotandelen!! Smile


ecupeventyrsnart

A-lagspiller
Ble medlem: 15 jul 05
Innlegg: 263

Lagt til: 26 aug 09, 15:57

Opprinnelig postet av Rafn

Opprinnelig postet av Erikk

 Men var ikke Nordlie flink med yngre spilere i Odd, Start og Sandefjord?

 

For mange år siden var jeg ganske god til å spille fotball. Det er ikke ensbetydende at jeg er god på det nå lenger Cry

Og det er nå slik engang da at man ofte dømmes for det man gjør i senere tid.

Hmm, mener Nordlie har sagt en gang, er du god nok er du gammal nok.  OG vi nevner i fleng av junior-spillere som har særlig spilletid i FFK de to siste årene??

Kanskje det ikke var voldsomt med ungutter av kvalitet i Lillestrøm, har vel ikke sett så mye til de fantastiske unguttene på Lillestrøm under Henning Berg heller.

 


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 26 aug 09, 16:01

Opprinnelig postet av Holters

Det er lenge siden Grønhagen ble sykemeldt... Vi har ikke skrevet at det var Nordlie som tok kontakt nå. Det stemmer at det var Dag Solheims idé...

Edit: Kudos til Rafn for øvrig. Jeg deler hans bekymringer...

Flott, da forstår jeg saken.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempre


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 26 aug 09, 16:24
Endret: 26 aug 09, 16:26
Endret av: Ebenfalk2

http://fotball.adressa.no/uefa/article148778.ece

 Må bare pressisere å si at Arild Vestvik ikke har noen som helst forutsetning å utale seg om Nordlies evner som trener, Vestvik er kjent for å være en tyran og enerådig.


1947modell

Landslagsspiller

Ble medlem: 03 mai 07
Innlegg: 828

Lagt til: 26 aug 09, 16:41

Opprinnelig postet av Plankekæll

Opprinnelig postet av 1947modell

Får nesten lyst til å dra igang en egen sponsorgruppe til våre neste "aristokrater".

Da må du hvertfall støtte jr-laget vha grasrotandelen!! Smile

Klart,er en forholdsvis stortipper som har holdt meg unna grasrota. Send meg de opplysningene jeg trenger så er vi igang. Vi leverer for 2000 i Vikinglotto idag. Så det haster.Hele tippelaget går inn for detWink. Send en mail til ; post@stetind-hotell.no


Jens Henrik

A-lagspiller

Ble medlem: 25 mar 06
Innlegg: 279

Lagt til: 26 aug 09, 16:51

Må si meg enig med Rafn.  Meget godt skrevet, og jeg deler de samme tankene.


FFK pra sempre

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 okt 08
Innlegg: 1147

Lagt til: 26 aug 09, 16:55

Opprinnelig postet av Ebenfalk2

http://fotball.adressa.no/uefa/article148778.ece

 Må bare pressisere å si at Arild Vestvik ikke har noen som helst forutsetning å utale seg om Nordlies evner som trener, Vestvik er kjent for å være en tyran og enerådig.

Med alle de advarsler de har fått, forutsetter jeg at de har snakket med Nordlie om hans fortid. Og at han har tatt selvkritkk og beviselig har lært av sine feil.
Men jeg er redd jeg nå er i ett usannsynlig optimistisk hjørne.

---------------------------

http://twitter.com/FFKprasempreFlat Trådet Nøstet
Side 16 av 22 16

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

13/04/2024 21:38 | 6784f4c3