Husk meg
Brukernavn
Passord

Utsagnet "Celso Borges ER midtbanespiller"

Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 02 aug 09, 21:43
Endret: 02 aug 09, 23:50
Endret av: Holters

Jeg begynner å bli rimelig lei av å lese dette her inne og høre andre si det samme. Gang på gang har det vist seg at Celso Borges presterer som spiss. Han er rett og slett det beste alternativet på topp per i dag. Nå er på tide at folk innser at fotball handler om å sette sammen et lag som kollektiv presterer fremfor å plassere enkeltspillere i posisjoner der de isolert sett er best. Det virker som om det har gått mote i klage på at Borges spiller på topp uten at man har tenkt over hva som kan være årsaken til det valget.

La det være sagt med en eneste gang: Det er åpenbart at Celso Borges har størst potensial som offensiv midtbanespiller på lengre sikt - det er hevet over enhver tvil - og jeg bestrider på ingen måte det faktum.

Problemet har vært at Borges ikke har spilt sine beste kamper som midtbanespiller - de beste kampene har han hatt som spiss. Det kan være mange årsaker til dette, men jeg mener bestemt at FFK mangler en midtbanespiller som komplimenterer Borges sine ferdigheter.

Det mest logiske alternativet for å rendyrke Celso Borges som offensiv midtbanespiller er å sette ham sammen med Kasey Wehrman. Problemet som da oppstår er at vi får en sentral midtbane som flytter beina for treigt og dekker lite rom. De vil trolig bli løpt i senk.

Setter man Borges sammen med Ardian Gashi, så møter man på andre problemer: Enten må Borges ta den defensive rollen, og da har han ofte blitt liggende altfor dypt til å bli involvert offensivt i spillet der han er best. Dersom man snur opp-ned på oppgavene, så har rett og slett ikke Gashi gode nok ferdigheter til å takle den defensive midtbanerollen. Det har han vist gang på gang - Gashi fungerer best i terrierrollen.

Da Celso Borges ble presentert som FFK-spiller ble han sammenlignet med Ballack. Borges har foreløpig ikke fremstått som noen typisk boks-til-boks-spiller, men det kan ha sin logiske forklaring i at FFK som regel spiller med en som holder (Wehrman) og en som går (Gashi/Ramberg). På grunn av manglende komplementær partner har Borges sin rolle vært å holde/styre spillet og skape balanse når han har spilt sentralt midtbane.

Gledelig er det uansett at Borges akklimatiseres mer og mer for hver kamp som går. Man er blottlagt for forståelse om man klager på Borges sin tilpasningsdyktighet når man tenker over at det er snakk om en unggutt på 21 år som aldri tidligere har spilt utenfor sitt hjemland.

Hurtige bevegelser for sentrallinjespillere er visstnok noe som ikke vektlegges i Sør-Amerika, men etter 6-12 måneders trening er de som regel på høyde og vel så det med europeere. Jeg synes Borges allerede har blitt raskere de første meterne og opparbeidet seg langt mer pust. Det nærmer seg nok det punktet der han også vil presterer på midtbanen.

Når FFK får på plass en sentral midtbanepartner - eller en spiss som scorer mål - som komplimenterer Borges, så kan costaricaneren rendyrkes som offensiv midtbanespiller, men frem til det skjer, så er han faktisk vårt beste alternativ på topp - som spiss!

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 02 aug 09, 22:01

Borgés var idag sitt lags desidert beste spiller, og han fungerer alldeles glimrende som spiss: Beveglig, overraskende rask, sikker med ballen, et flott pasningsblikk, og full oversikt. Når han så i tillegg beveger seg intelligent uten ball, og søker akkurat det rommet som ballen ramler ned i, ja da står det klart for meg at han er en type klassespiller som er attraktiv på ethvert godt fotball-lag.

Jeg er redd for at Borgés bare blir i FFK denne ene sesongen, for han kommer til å bli fabelaktig god.

Hvis vi klarer å beholde ham neste sesong (han er ung nok til å kunne bli i to sesonger og likevel ha stigende verdi), ja da er jeg enig i at han skal være offensiv motor, siden han har det overblikket han har, og den pasningsfoten han har.

Grunnen til at han ikke har spilt offensiv midtbane er vel mest fordi vi har lyst til å utnytte en annen spiller i akkurat den posisjonen, Gashi, og ikke fordi vi synes Borgés er dårligere eller noe sånt. Noen ganger må man flytte på en klassespiller for å gjøre rom for en annen klassespiller, helt uavhengig av deres ferdigheter innbyrdes. Gashi kan de facto bare brukes i den ene plassen, Celso kan utfylle flere plasser, og da burde saken være klar: Gashi spiller offensiv midtbane, og Celso får en rolle som han også behersker veldig godt.

Når Celso spiller så godt som idag, ja da er det minimalt problem for meg at han spiller spiss. Han er den av våre spillere med klart høyest offensiv effekt, sterk på hodet, intelligente gjennomspill og forholdsvis nøyaktig avslutningsteknikk. Borgés kompletterer dessuten Everton - Everton er glad i holde ballen, Celso er god til å slå pasninger.

En fordel med å bruke Borgés som spiss er at han dermed konkurrerer på et tøffere marked, og vil kanskje bli lenger i FFK... :-)

 


TheDude

A-lagspiller

Ble medlem: 03 nov 04
Innlegg: 402

Lagt til: 02 aug 09, 22:11

Merkelig måte å starte en tråd på synes jeg Holters.  Du er lei av å lese og høre andre folks meninger og de må snart begynne å innse .... Innbyr ikke til en god og konstuktiv debatt dette her vel?


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 02 aug 09, 22:25

Få inn Eggen, kjør Kasey som anker, Gashi og Borges som indreløpereSmile

Borges er konge, etter vm neste år er han verdt minst 50 mill!!

For en pasningsfot, og overblikk i så ung alder.. Målfarlig er han også..


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 02 aug 09, 22:34

Jeg mener fortsatt han er best på midtbanen, når han ligger bak spissene! Men selvfølgelig vil en spiller med Borges sine kvaliteter spille meget bra nesten hvor som helst på banen.

Jeg er helt enig i at han skal spille i en offensiv rolle på midtbanen med Kasey (eller en samme type spiller) som et defensivt anker.

Jeg synes ikke Borges var så god som enkelte skal ha det til idag, virket til tider tung. Banens beste var i mine øyne uten tvil Askar.


ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 02 aug 09, 22:36

Man City følger han tett, og FFK vil holde på han til etter VM..

Detta blir penger!!!!


solano2

Landslagsspiller
Ble medlem: 30 mar 07
Innlegg: 1217

Lagt til: 02 aug 09, 22:37

Borges følges av Man. City, Ajax, PSV og 2 Serie A-klubber i følge TV2.


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 02 aug 09, 22:45

Her lukter det penger til en slunken FFKkasse. Neste år er vi friskemeldt økonomisk.

Hvor mye kan vi håpe på at vi får for han?

 


Magic18

Juniorspiller

Ble medlem: 07 apr 03
Innlegg: 118

Lagt til: 02 aug 09, 22:45

Celso Borges er den eneste spilleren FFK har som virkelig har klasse. Men han er fortsatt midtbanespiller selv om han har gjort det veldig bra i FFK som spiss. Litt mer eksplosiv hurtighet på gutten så er mye gjort.

 

---------------------------

#18™


Patrioten

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 03
Innlegg: 9586

Lagt til: 02 aug 09, 22:47

ffkmufc

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 des 04
Innlegg: 4082

Lagt til: 02 aug 09, 22:51

Opprinnelig postet av Patrioten

Her lukter det penger til en slunken FFKkasse. Neste år er vi friskemeldt økonomisk.

Hvor mye kan vi håpe på at vi får for han?

 

Etter VM hvis han presterer godt der: helt klart 50 mill..

Uansett minst 20 mill, men trur og håper det blir mye mer enn det!!


Gardarson

A-lagspiller
Ble medlem: 03 nov 08
Innlegg: 499

Lagt til: 02 aug 09, 23:15

Når en så oppskrytt spiller som Tettey går for 44 mill vil jeg anslå minst 60 mill etter VM!

I tillegg strør engelske klubber om seg med penger, så om vi kan bør vi selge til England!
50 mill for Diouf! Hahahahaha


ffkmats

Landslagsspiller
Ble medlem: 05 apr 06
Innlegg: 962

Lagt til: 02 aug 09, 23:22

Syns  igjen at Celso er veldig reflektert og jordnær i intervjuet med tv2. Fantastisk at en gutt i den alderen med de kvalitetene klarer å være nettopp dette!


denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 02 aug 09, 23:44

Opprinnelig postet av Gardarson

I tillegg strør engelske klubber om seg med penger, så om vi kan bør vi selge til England!
50 mill for Diouf! Hahahahaha

Ja, for Diouf er skikkelig ræva. Tettey også. Fysj og fy... De to er vel noen av de største talentene vi har (hatt) her hjemme...

Borges? 60 mill? Hvis han scorer 3-4 mål til i høst og fortsetter å utmerke seg på landslaget - da er vel faktisk 60 mill, med rett agent og rett kjøperklubb, vel og merke, ikke heeeelt usannsynelig.

Med mindre han vasser i suksess bør vi kanskje moderere oss litt? Kanskje heller vente et års tid og selge seinere - med mindre klubben er helt desperat etter penger.

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 02 aug 09, 23:46

Godt innlegg Holters!

---------------------------

BRH - http://www.brigaderodhvit.com


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 02 aug 09, 23:56

Jeg lurer fælt på hvordan dagens FFK hadde sett ut om TKK hadde fått lov til å fortsette.. Kan ikke Høili eller noen andre slenge over noen mill på kontoen hans og få han tilbake??  *ønskedrøm*   . Utrolig fett å ha en så god spiller som Borges på laget!

---------------------------

Erru ikke hes dagen etter kamp, harru ikke sunget nok!!


Ziggy Stardust

A-lagspiller

Ble medlem: 31 aug 08
Innlegg: 617

Lagt til: 02 aug 09, 23:59

Opprinnelig postet av Husgutt

Jeg lurer fælt på hvordan dagens FFK hadde sett ut om TKK hadde fått lov til å fortsette.. Kan ikke Høili eller noen andre slenge over noen mill på kontoen hans og få han tilbake??  *ønskedrøm*   . Utrolig fett å ha en så god spiller som Borges på laget!

Det er du ikke alene om.......

Generaltabbe av dimensjoner

---------------------------

You`ll never walk alone...


djpete

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1413

Lagt til: 03 aug 09, 00:20
Endret: 03 aug 09, 00:26
Endret av: djpete

Opprinnelig postet av Husgutt

Kan ikke Høili eller noen andre slenge over noen mill på kontoen hans og få han tilbake?? 

 

 

Hva om det var nettopp Høili sine millioner som fikk han bort fra klubben? Penga har makta!!

---------------------------

Rød.... hvit... og patriot!


Ziggy Stardust

A-lagspiller

Ble medlem: 31 aug 08
Innlegg: 617

Lagt til: 03 aug 09, 00:39

Opprinnelig postet av djpete

Opprinnelig postet av Husgutt

Kan ikke Høili eller noen andre slenge over noen mill på kontoen hans og få han tilbake?? 

 

 

Hva om det var nettopp Høili sine millioner som fikk han bort fra klubben? Penga har makta!!

Hva mener du..? Hadde Høili noe med det å gjøre...?

---------------------------

You`ll never walk alone...


djpete

Landslagsspiller

Ble medlem: 25 mar 03
Innlegg: 1413

Lagt til: 03 aug 09, 00:44

Opprinnelig postet av Ziggy Stardust

 

Hva mener du..? Hadde Høili noe med det å gjøre...?

Tror jeg skal trekke igjen den berømte glidelåsen, og la være å si noe mer før jeg har våknet i morgen, og cognacen har forduftet ut av systemet. Men er forbanna lei av maktkampen i klubben, og ledere blottet for alt som heter ryggrad, og stolthet, ærlighet, og integritet!

---------------------------

Rød.... hvit... og patriot!Flat Trådet Nøstet
Side 1 av 2 1

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

29/11/2023 23:09 | 11ab3858