Passord
temp

FFK - Brann 1-1

Høydramatisk premiere

Det ble en høydramatisk første seriekamp på Fredrikstad Stadion mandag kveld. FFK var aggressive fra start og produserte flere sjanser, men det var Brann som scoret først. John Anders Bjørkøy utlignet fortjent like etterpå og 1-1 ble også sluttresultatet. Etter kampen var det likevel Tom Henning Øvrebø sin feilaktige utviselse av Trond Erik Bertelsen som alle snakket om... Se også bilder fra kampen.

Tekst av Trond Johansen, Foto: Espen Gangfløt
Lagt ut: 11. April 2006 - 01:40

Tippeligaen, 1. serierunde:

FFK - Brann 1-1 (1-1)
Fredrikstad Stadion, 9018 tilskuere
Mål: 0-1 Miller (31"), 1-1 Bjørkøy (32")
Laget: Shaaban, Czwartek (Wiig 69. min), Zivkovic, Piiroja, Bertelsen, Brenne, Ramberg, Bjørkøy, Elyounoussi (West 61. min), Tóth (Tronseth 87. min), Kvisvik.
Gule kort: Sigurdsson, Andresen, Sæternes og Haugen (Brann). Wiig (FFK).
Rødt kort: Bertelsen (FFK)
Dommer: Tom Henning Øvrebø

> FFK-børsen
> Bildegalleri (NYTT!)

Pangåpning

Anført av en leken og uredd Tarik Elyounoussi, en spillesugen Simen Brenne og råsterke Mihaly Tóth åpnet FFK kampen nærmest som et fyrverkeri. Allerede i kampens første minutt får Tóth en gigantsjanse, men avslutningen fra kloss hold blir mesterlig reddet av Håkan Opdal.

FFK ble tydelig oppildnet av den gode åpningen og Brann fikk store problemer med å etablere eget spill i kampens første fase. Før 10 minutter var gått presenterte Tarik Elyounoussi seg for alvor med en fantastisk dobbelsjanse. Først vender han bort en Brann-spiller inne i feltet og fyrer av (Opdal med nok en utrolig redning), før han i god scoringsposisjon - men litt forstyrret av Tóth - setter sin egen retur over mål.

FFK fortsetter å kjøre på. Tóth har en grei heading som Opdal også avverger, mens Trond Erik Bertelsen har et solid skuddforsøk som går like over. Alt i alt en overraskende positiv start på første seriekamp for FFKs del.

Etter at FFK dominerer stort de første 25 minuttene, kommer Brann gradvis litt mer med i spillet. Når stadionuret viser 30 minutter, spiller de seg frem til sin første målsjanse. Det skjer etter at to FFK-spillere flyr inn i hverandre og skaper rom for Erik Huseklepp rett foran nesa på Rami Shaaban. Den svensk-egyptiske sisteskansen viser imidlertid Champions League-takter når han nærmest liggende kaster seg opp igjen og fister en avslutning via tverrliggeren og ut til corner.

Mål etter mål

Men dessverre var redningen til liten hjelp. For på corneren lar FFKs spillere Charlie Miller stå totalt umarkert på bakre stolpe. Skotten er i det akrobatiske hjørnet og foretar et slags brassespark som sender ballen i bue over Shaaban og inn i det lengste hjørnet. Dermed stod det, blodig urettferdig, 0-1 på stadiontavla.

Mannen som styrer nevnte tavle fikk det imidlertid travelt nå. For under ett minutt etter den ufortjente Brann-scoringen, er det John Anders Bjørkøy som i et sjeldent øyeblikk sniker seg inn i Branns 16-meter og får æren av å score FFKs første mål for året. Det skjer etter at Tarik Elyounoussi slår et av mange gode innlegg inn i boksen fra sin posisjon på høyre kant. Tóth taper først duellen, men ballen havner i beina på Bjørkøy som ute av balanse får sendt av gårde et godt skudd som denne gangen smetter forbi Brann sin eminente sisteskanse Håkan Opdal.

De siste minuttene av omgangen går stort sett med til å dele ut gule kort til Branns spillere. De må nemlig etter hvert ty til ulovlige metoder for å stoppe omgangens dominerende spiller Simen Brenne, men Øvrebø er oppmerksom på Brann-spillernes tøv og straffer dem i form av en håndfull gule kort.

Det første interessante som skjer etter pause er at Trond Erik Bertelsen mister hodet og legger Charlie Miller helt unødvendig i bakken inne i 16-meteren - i en ufarlig sone hvor skotten er på vei vekk fra målet. Øvrebø dommer helt korrekt straffespark. Martin Andresen sikter til venstre for seg selv, men Shaaban leser Brann-kapteinen som en åpen bok og redder straffesparket med litt hjelp av sin stolpevenn.

Brann fester grepet

2. omgang preges for øvrig av at spillet bølger frem og tilbake det første kvarteret, før Brann etter hvert kobler et visst grep og FFK blir fryktelig baktunge. I denne perioden av kampen kommer også Robbie Winters inn for Brann. Knut Torbjørn Eggen svarer med å hive innpå Brian West for Tarik Elyounoussi som har løpt seg tom - men det hjelper lite.

Brann bosetter seg på FFKs banehalvdel ettersom FFK-spillerne verken klarer å klarere ordentlig eller holde ballen i laget mer enn et par trekk. Eggen blir nødt til å legge om til 4-4-2, men heller ikke det gir noen umiddelbar effekt. Spesielt blir det mer og mer synlig at midtbanespillernes agressivitet og utrettelige innsats den første timen har kostet voldsomt med krefter på det tunge underlaget. Martin Andresen får etter hvert veldig mye rom sentralt på banen og får tid til å styre spillet med gode pasninger fremover på banen.

FFKs største og faktisk eneste virkelig store målsjanse i 2. omgang kommer idet Charlie Miller header ballen i egen tverrligger (!).

Greit med poengdeling

Det ender til slutt 1-1. Det er for så vidt et greit resultat ettersom lagene hadde hver sin omgang, men på hjemmebane burde nok FFK ha avgjort dette. Med litt mer flyt og dyktighet foran mål kunne kampen i realiteten ha vært avgjort før lagene løp i garderoben etter 45 minutter. SÅ store var sjansene laget spilte seg frem til.

Men det er verken målene, resultatet eller det brente straffesparket som var det store samtaleemnet etter kampslutt. Det var Tom Henning Øvrebø som totalt uforståelig viste ut Trond Erik Bertelsen fem minutter før slutt. Martin Andresen løper med ballen midt på FFKs banehalvdel og følges av tre FFK-spillere som nærmest omringer ham. Andresen faller i bakken og det lukter kanskje et frispark. Øvrebø har på sin side sett noe ingen andre har gjort og trekker det røde kortet opp av lomma og viser det sporenstreks til en forfjamset Bertelsen. Ganske utrolig ettersom Bertelsen ikke engang var i kontakt med Andresen... TV-bildene viser at Piiroja muligens var i kontakt med Andresen på en måte som kunne kvalifisere til frispark, men RØDT KORT? Og til Bertelsen??

Tippeligaens beste dommer kan selvfølgelig gjøre feil han også. Og bortsett fra denne ene situasjonen dømte han nærmest prikkfritt, men det er en underdrivelse å hevde at dette var svært underlig dømt. Vi får bare håpe NFF bruker sunn fornuft og opphever Bertelsens karantene. Som venstrebacken selv sier: "Man kan vel ikke straffes for noe man ikke har gjort?"

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f