Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Joacim Jonsson:

- Sitter med en klump i halsen

Joacim Jonsson er mannen som har håndtert de siste overgangene for FFK. Nå snakker han ut om de hektiske timene.

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 01. September 2010 - 00:05

Roger Risholt har vendt hjem til Fredrikstad, mens Wallace setter kursen sørover for spill i Belgia. Det er resultatet av de siste hektiske overgangstimene.

- Personlig tar jeg det utrolig tungt, og nå sitter jeg her med en klump i halsen, forteller Joacim Jonsson før han utdyper videre:

- Wallace var den første spilleren jeg hentet, og den første spilleren får man et spesielt forhold til, begrunner Jonsson.

- Når man sitter og jobber, så kjenner man ikke så mye til det, men akkurat nå - når alle ting var klart, og jeg fikk noen minutter for å summe meg litt - så ble det veldig tungt, forteller sportssjefen før han mimrer litt:

- Wallace har skapt mange fantastiske øyeblikk. Spesielt i sølvsesongen var han fantastisk, og kampen mot Brann glemmer jeg aldri.

Økonomiske hensyn

Joacim Jonsson legger ikke en finger imellom når han forteller at det utelukkende er økonomiske hensyn som har medført salgene av Mattias Andersson og Wallace Fernando Pereira.

- Men man kan ikke la følelser styre slike valg. Tilbudet var av en slik art at vi rett og slett ikke kunne si nei. Vi har havnet i en situasjon som tilsier at vi må ta hensyn til den økonomiske situasjonen, og ikke bare den sportslige, forteller Jonsson samtidig som det skinner igjennom at økonomien i klubben slettes ikke er så god som den burde være.

- Jeg håper egentlig at folk ser og forstår det, fortsetter han.

Sportslig status quo?

Ut har nevnte Andersson og Wallace forsvunnet, og i stedet har FFK hentet inn to andre spillere med et helt annet lønnskaliber. Samtidig har stallen blir komplementert med en ren spiss og et defensivt midtbaneanker, mens Joachim Thomassen kan spille på mange plasser. Det betyr at sarpegutten trolig er tiltenk en rolle som venstreback i tiden fremover.

-I forhold til situasjonen, så føler jeg at vi har gjort magiske ting økonomisk samtidig som vi har opprettholdt det sportslige nivået. Kanskje kommer vi også styrket ut av dette, men det vil jo tiden vise.

Stor eierpost

Wallace Fernando Pereira var spilleren FFK hadde størst eierandel i med sine 62 %. ffksupporter.net vet at Pereira kostet 3,5 millioner kroner da han kom til klubben, og samtidig sikret FC Sheriff seg en videresalgsklausul på 10 %.

Flere medier har spekulert i at overgangssummen skal være den samme denne gangen, men ffksupporter.net erfarer at summen er noe lavere enn dette. Likevel betyr salget klubbkassa tilføres sårt tiltrengte kroner samtidig som FSI også vil få litt midler.

- Noen tall får du ikke fra meg eller andre i FFK. Vi har en avtale med både Odd Grenland og KAA Gent om å ikke gå ut med slik informasjon, forteller Jonsson.

Ingen interesse for Borges

I forumet her på ffksupporter.net har mange uttrykt frykt for å miste Celso Borges i dette overgangsvinduet. Joacim Jonsson beroliger alle med at det aldri engang var et tema:

- Det er kun Wallace det har vært interesse rundt, ingen andre, avslutter han.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f