Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Nordlie henter tidligere elev

Valencia klar for FFK

Snaue fire timer før overgangsvinduet stenger, våkner FFK til live og får endelig napp på kroken. Alex Valencia (29) kommer fra Odd Grenland for å hjelpe sin gamle trener i nedrykksstriden.

Tekst av Marius Kjølstad Foto: ikstart.no
Lagt ut: 31. August 2009 - 21:13

Sommeren 2009 har vært et av tidenes kjedeligste overgangsvinduer, både i FFK og Tippeligaen generelt. Finanskrisen og muligens litt mer økonomisk realisme hos klubbene har satt en demper for de elleville shoppeturene.

Fredrikstad har hentet både Kenny Stamatopoulos og Daniel Wass på lån, men ellers har det vært stille. ffksupporter.net vet at det til tider har vært jobbet intensivt med å skaffe forsterkninger, men at klubbens tabellplassering har gjort det vanskelig å hente spillere.

Mandag kveld ble Alex Valencia i følge NRK klar for klubben. Tom Nordlie har som vane å hente gamle spillere, og fortsetter den trenden i FFK. Valencia var en viktig brikke i Start-laget som tok sølv under Nordlie i 2005.

FFKs angrepsspill har i år tydelig manglet en hurtig kant. Med Valencia får FFK en typisk ving som passer godt inn i 4-3-3, og som er dyktig til å komme seg ned mot dødlinja og slå innlegg. En mangelvare i FFK både i år og i fjor.

Alex Valencias virkelig gjennombrudd på seniornivå kom i Brann. I 2001-sesongen var han meget god, og fikk plass i landslagstroppen.

I 2004 gikk Alex Valencia til Start. Han slet mye med skader den første sesongen, men i suksessesongen 2005 var han en meget viktig bidragsyter til at laget tok sølv i serien. Igjen ble han tatt ut på landslaget, og VG kåret ham også til Tippeligaens beste spiller.

I 2007 gikk ferden videre til Aarhus. Det ble kun ett år i Danmark, før spill på Skagerrak Arena sto for tur. Denne sesongen har han fått spille 15 kamper, men har slitt en del med skader.

Nå er han altså spilleren med fem A-landskamper klar for FFK. Måtte han være med på å redde klubben fra nedrykk!

Og hvem vet, kanskje det kommer flere spillere i løpet av de tre timene som er igjen av overgangsvinduet?

ffksupporter.net ønsker Alex Valencia velkommen til klubben!

Diskutér saken i forumet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340