Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Viking - Fredrikstad 1-2 (0-0)

Forsinket påskemirakel ga tre poeng

Raymond Kvisvik tok rollen som påskehare og ga Fredrikstad seieren i Stavanger. En fullt fortjent seier, om vi skal juge noe veldig - for bak seieren lå det verken innsats eller gode ferdigheter. Noen ganger har man marginene på sin side, spørsmålet er om laget brukte opp kvoten for sesongen i denne kampen.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 21. April 2009 - 10:00

Spillerbørs - hvor også du kan gi dine karakterer

Uwe Rösler advarer visstnok sitt mannskap før hver FFK-kamp mot én mann: Raymond Kvisvik. Tyskeren er hellig overbevist om at ringreven vil finne på et eller annet sprell mot Viking. Han har som regel rett. Rett før slutt dundret nummer 14 ballen inn med høyrefoten (!) og ble matchvinner på en arena FFK ikke hadde vunnet på over tre tiår.

Offensivt til verks - på papiret

Skadeproblemer ga Tom Freddy Aune hodebry før kampen. Resultatet ble en ikke altfor defensiv forankret midtbane. Av fem midtbanespillere var det kun Wehrman som kan omtales som defensiv, men utover i kampen skulle det vise seg at også det var en sterk overdrivelse. Celso Borges fikk sin etterlengtede debut fra start, i uvant posisjon på venstrekanten. Pachajyan, eller Patsjaian som TV2 insisterer å kalle han, fikk også en sjelden sjanse fra første spark på ballen på motsatt side.

Agim Shabanis skade ga Amin Askar ny sjanse på høyrebacken, hvor han også avsluttet Stabæk-kampen. Resten av forsvarsfireren var identisk som forrige kamp. På topp fikk Éverton fornyet tillit. På papiret et offensivt bortelag som absolutt burde skape trøbbel for Viking offensivt, men kanskje også trøbbel for seg selv defensivt.

En førsteomgang 3. divisjon verdig

Førsteomgangen bør glemmes fort. Den bør egentlig allerede være glemt. En del spillere så ut som de gledet seg mer til lønningsdag enn kampdag. Enkelte andre så ut til å kun heve lønn i klubben, ikke nivået på laget. I begynnelsen av kampen var Wehrman Vikings kanskje mest farlige offensive spiller med sine balltap og temposvake gjenerobringer, men også andre spillere presterte langt under hva man kan forvente.

Viking skapte heller ikke all verden. Ijeh var riktignok farlig frempå ved flere anledninger, men en god Lasse Staw hadde kontroll. FFKs største "sjanse" i omgangen kom da Celso Borges headet ned til Everton som fikk avsluttet innenfor sekstenmeteren. Skuddet rullet tre-fire meter til side for mål.

Gashi med Lampard-magi

Viking hevet seg et lite hakk i andreomgang, og var farlig frempå flere ganger. Etter en times spill - som neppe vil bli omtalt som happy hour i ettertid - så får Martin Fillo ballen på kanten av sekstenmeteren. I det han drar seg innover så blir han felt av en noe klønete Levon Pachajyan. Tommy Skjerven dømmer straffe, og Ragnvald Soma setter den i mål.

FFKs spill minnet verken om Barcelona, Arsenal eller Chelsea på sitt beste, men i et lite øyeblikk fikk vi et lite glimt av Chelsea. 67 minutter var spilt da Ardian Gashi får ballen på Vikings banehalvdel og forserer fremover. Så klinker han til og i ren Frank Lampard-stil endrer ballen retning i Børre Steenslid og går i mål bak vikarierende førstekeeper Nicht. Ikke fortjent etter sjanser og spill, men kanskje ikke helt overraskende heller med tanke på at 6 av de 7 foregående kampene denne runden hadde endt med nettopp 1-1.

Snurr film

Viking hadde allerede fått en straffe, men de ville så absolutt ha flere. Tommy Høiland bør ha en flau smak i munnen når han får se reprisene på den første situasjonen han ikke fikk straffe på. En diving i Steven Gerrard-klassen lurte derimot ikke dommeren. For å gjøre det enda verre fortalte han til TV2 etter kampen at det var kontakt, selv om man omtrent kunne plassert Per Inge Torkildsen på langs mellom Høiland og Fernando Wallace Pereira. Aner vi en skuespillerkarriere? I så fall har vi tittelen klar allerede: Diving Miss Daisy!

Kvisviktig mål sikrer poengene

I det 86. minutt kommer Raymond Kvisvik inn for Levon Pachajyan, visstnok for å roe ned spillet, i følge Tom Freddy Aune. Kvisvik gjør det stikk motsatte. Rett før full tid slår Wehrman inn en høy corner som klareres. Ramberg smeller ballen inn igjen i feltet. Ballen treffer Celso Borges som på underligvis gir ballen til Kvisvik. Med sitt første spark på ballen gjorde han som mot Lyn i debutkampen sin for FFK, han kliner til med høyrebeinet. Ballen fyker i mål og rødbuksene sikrer årets første borteseier. Ikke utrolig fortjent, men utrolig deilig!

Kontrastene ble dermed stor i forhold til hjemmekampen mot Stabæk. Fra å sløse med sjansene og null poeng til å score på alt (den ene sjansen) og ingenting (skuddet til Gashi).

Årets første borteseier smakte, selv om spillet og innsatsen hos enkelte kunne skremme fanden på flatmark. Det kunne dog ha vært mye, mye verre. Vi tapte i hvert fall ikke 5-0 hjemme mot Alta.

Kampfakta

Viking - Fredrikstad 1-2 (0-0)
Viking stadion
Tilskuere: 11 374

Viking (4-2-3-1): Nicht - Skogseid, Soma, Steenslid, Bertelsen - Danielsen, Samuelsen - Bjarnason (Høiland '75), Fillo (Nisja '82), Ødegaard - Ijeh (Niang '80).

Fredrikstad (4-2-3-1): Staw - Askar, Martinsen, Piiroja, Pereira - Gashi, Wehrman - Pachajyan (Kvisvik '86), Ramberg, Borges - Éverton (Tegström '60).

 

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340